香港長跑網  - 長跑長友

樓主: AlfaR
打印 上一主題 下一主題

香港品牌 GPS跑步錶 樣版測試

升級   0%

該用戶從未簽到

完全同意! 小弟近排想搵GPS錶,就係想知道跑左幾多距離、Pacing即時要知,以便跑均速,無咁易爆。
同隊隊友先排在hkrunners團購價HK$1800買左一隻Garmin110,試過同我地行山用過三次,小弟非常滿意,外形輕巧細隻,數字顯示清楚,keep住跑均速,好輕鬆完成,全無爆既感覺。

升級   55.79%

該用戶從未簽到

外國D Forum 話個 Garmin 110 show 既 pacing 唔係real time 而係 average pacing per km or mile...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 2010-6-10 13:08 發表

其實訓練時, pacing 係好重要的一環, 過快同過慢成效都吾好的.

而不同牌子都會出相同能力的錶, 但那隻牌子最信, 真係好難講. 一般最可信當然係有名同大間的, 其他的 customer base 都是相對大的.

最近 ...

因為我唔專業, 我唔知道唔同價錢既錶有咩分別. 我只係知道gps功能, pacing(係咪講幾分鐘1k既速度)呢d係我想要既. 其他有咩係要, 我都唔知

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 lumix 於 2010-6-10 13:44 發表
外國D Forum 話個 Garmin 110 show 既 pacing 唔係real time 而係 average pacing per km or mile...

oh .!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 lumix 於 2010-6-10 13:44 發表

佢唔係好似駕車咪錶咁,一踏油門,即刻show出咪數,佢係經過個錶收到GPS資料之後計出來,當然會係剛才過去左既速度啦。個forum講既係事實黎架。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2010-6-10 14:53 發表

佢唔係好似駕車咪錶咁,一踏油門,即刻show出咪數,佢係經過個錶收到GPS資料之後計出來,當然會係剛才過去左既速度啦。個forum講既係事實黎架。

其實香港地,計gps有幾準? 咁多高樓大厦

升級   11%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2010-6-10 16:59 發表 其實香港地,計gps有幾準? 咁多高樓大厦
好簡單一樣嘢,你帶隻GPS係香港跑全馬,有幾多成時間係收到,哂氣啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 timothywongtw 於 2010-6-12 19:01 發表
好簡單一樣嘢,你帶隻GPS係香港跑全馬,有幾多成時間係收到,哂氣啦!

???

升級   94.21%

該用戶從未簽到

http://www.mapjack.de/index.php/ ... uemart&Itemid=2

website 寫隻錶 coming soon 同 call for pricing, 有無師兄知道幾時出? 我有興趣買隻, 不如攪團購?