auglee 發表於 2013-9-4 00:15:53

西灣河新手報到!!!

大家好! 我係aug, 平時跑鋰景灣海旁到鰂魚涌一帶,
請多多指教 :)

jpg_chu 發表於 2013-9-4 02:05:25

hello ! (平時跑鋰景灣海旁到鰂魚涌一帶)<<<<< me too:victory::victory:

allanccl 發表於 2013-9-4 08:45:38

歡迎auglee師兄/姐!

raymondli 發表於 2013-9-4 09:55:47

hi ..... 我都跑開附近

mic 發表於 2013-9-4 10:14:08

Me too :victory:

wowodog 發表於 2013-9-4 10:24:20

Hello Hello, enjoy your run

milankaka 發表於 2013-9-4 10:44:29

我都係住西灣河
平時跑鰂公
得閒出黎一齊跑(東區好難搞約跑):Q

allanccl 發表於 2013-9-4 11:03:16

milankaka 發表於 2013-9-4 10:44
我都係住西灣河
平時跑鰂公
得閒出黎一齊跑(東區好難搞約跑)

係囉! 好難約,我最近改練上斜,西灣河跑去筆架山白波波來回,無跑鰂公了。

mic 發表於 2013-9-4 17:46:50

allanccl 發表於 2013-9-4 11:03
係囉! 好難約,我最近改練上斜,西灣河跑去筆架山白波波來回,無跑鰂公了。 ...

想問亮哥跑山會唔會多蚊咬, 因為小弟極之"野"蚊咬, 所以要等秋季後著長 3 褲先敢上山跑(我住果道後面就係柏架山)

allanccl 發表於 2013-9-4 18:28:02

mic 發表於 2013-9-4 17:46
想問亮哥跑山會唔會多蚊咬, 因為小弟極之"野"蚊咬, 所以要等秋季後著長 3 褲先敢上山跑(我住果道後面就係 ...

D蚊飛得好慢,沒蚊咬的。如果經常停步或慢行,就講唔埋,我跑步沒被蚊咬過,行山或約跑時等人才被蚊咬,我也是很惹蚊的。

longman 發表於 2013-9-4 19:47:54

ching, fighting:)

mic 發表於 2013-9-5 10:02:58

allanccl 發表於 2013-9-4 18:28
D蚊飛得好慢,沒蚊咬的。如果經常停步或慢行,就講唔埋,我跑步沒被蚊咬過,行山或約跑時等人才被蚊咬, ...

thanks 亮哥, 咁我都有小小信心不停步跑番轉山, 就今個星期六早上試下先由康景上柏架山

allanccl 發表於 2013-9-5 10:33:24

mic 發表於 2013-9-5 10:02
thanks 亮哥, 咁我都有小小信心不停步跑番轉山, 就今個星期六早上試下先由康景上柏架山
...

哈哈哈! 這麼巧,我也想星期六早上跑長一點點,西灣河出發,上完白波波經大風坳再落埋水塘,去埋陽明山莊才回頭,有機會相遇打過招呼啊!

mic 發表於 2013-9-5 10:34:50

allanccl 發表於 2013-9-5 10:33
哈哈哈! 這麼巧,我也想星期六早上跑長一點點,西灣河出發,上完白波波經大風坳再落埋水塘,去埋陽明山莊 ...

好呀:loveliness:

leslie 發表於 2013-9-5 14:56:05

hi ..... 我都跑開附近:)

Fattyeddie 發表於 2013-9-5 20:47:12

HiHi
same same here with you too 西灣河鰂魚涌一帶
得閒出黎一齊RunRun la :victory::victory::victory:

allanccl 發表於 2013-9-5 20:53:48

mic 發表於 2013-9-5 10:02
...

剛才食飯前去跑了一轉,西灣河>則魚涌>白波波>大風坳>大潭水塘>陽明山莊,然後回程沒上白波波,只得20K咁短,星期六早上會回程都上一次白波波,咁就有24K左右。

龜兔競跑 發表於 2013-9-5 21:14:28

Auglee ching, 你好! 小弟平日會跑鰂公至愛跌序, 偶然會跑鰂魚涌上大風坳, 有機會一起跑番轉:)

allanccl 發表於 2013-9-5 23:46:24

各位西灣河街坊,這個星期六早上有個約跑,歡迎報名參加,https://www.longrun.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=15722&page=7#lastpost

kennyv 發表於 2013-9-9 13:18:36

我有陣都會跑吓鯉景灣一帶 ^^
頁: [1] 2
查看完整版本: 西灣河新手報到!!!

香港長跑網