逍遙陽 發表於 2013-10-9 15:43:03

有沒有師兄參加2014Lantau50?

我打算報名,11月1號之前500HKD.

kylo1935 發表於 2013-10-9 21:02:42

請問師兄,能否提供這個比賽的網址資料?

謝謝。

gisp 發表於 2013-10-9 23:56:00

http://www.translantau.com/translantau50.html
呢個比賽比較多山路,路況絶非郊遊徑之級別,之前要走過一次才好.
要留力,尾尾老人山後龍尾仲有好多路可以好好跑,跑唔起就會係咁比人過.
真係好好玩,路線唔悶有挑戰,一般跑到半馬既都完成到.

kylo1935 發表於 2013-10-10 09:09:53

gisp 發表於 2013-10-9 23:56
http://www.translantau.com/translantau50.html
呢個比賽比較多山路,路況絶非郊遊徑之級別,之前要走過一次 ...

謝謝師兄提供的資料,真的好夠挑戰性。

小弟會認真想想。

逍遙陽 發表於 2013-10-10 10:03:30

kylo1935,不如一起挑戰一下。

ChowChow 發表於 2013-10-13 23:41:21

參加咗Team of 2, 未玩過50km山, 今年try try
Trailwalker 唔計

陳健榮 發表於 2013-11-8 20:02:29

我想玩!:)

bbtbb 發表於 2013-11-28 22:56:07

報了名, 之前玩過TWO PEAKS:)

laputa99 發表於 2013-12-5 22:52:26

好辛苦同要有謀略的比賽, 賽事開始在沙灘跑圈才上山, 記住穿防沙袋防鞋入沙, 頭半段是上山記住保留體力, 後半段伯公拗好多都是平路make sure 要去跑.不建議用背包,總之"留前鬥後", 上到大東山先好發力.上年過早發力, 後段平路無力跑. :@

老羊有話說 發表於 2013-12-6 19:19:45

感謝laputa兄教路。我報了50K,第一次跑ultra

jimmychowhk 發表於 2013-12-8 21:47:43

報著3月的西貢50KM:victory:

continent 發表於 2013-12-9 17:38:40

我哋會有好多人玩 LT100

bbtbb 發表於 2014-1-9 19:23:10

:) 我都報咗50K, 大家努力
頁: [1]
查看完整版本: 有沒有師兄參加2014Lantau50?

香港長跑網