bunbun 發表於 2013-10-15 11:01:21

【網投】對香港馬拉松2014的網上報名安排,滿意嗎?

【網投】對香港馬拉松2014的網上報名安排,滿意嗎?

wlau 發表於 2013-10-15 11:27:57

本身都幾滿意,
但發現有語言份額就覺得唔滿意, 可能令到一D 師兄OR 無睇住 FORUM 既人唔知原來英文版仲有得報, 令到人錯失左報名既機會,
而另一點係有師兄提出既HTTPS 問題, 雖然唔肯定之後果版有無HTTPS, 但有師兄話CAP 點唔覺有, 咁其實都有D 危險...

fowler23 發表於 2013-10-15 11:42:40

點解唔安排上年成功完成賽事的人,優先報名先。

越野越快乐 發表於 2013-10-15 12:08:11

准备报个半马。

bladerunner 發表於 2013-10-15 12:32:31

fowler23 發表於 2013-10-15 11:42
點解唔安排上年成功完成賽事的人,優先報名先。

咁前年成功完成賽事上年報唔到名又點搞?

ming4883 發表於 2013-10-15 12:45:53

滿意...

不過太早起身,加上版面太密... confrim 左 payment 之後我先發現填錯左國藉做阿富汗... :L

wowodog 發表於 2013-10-15 12:58:28

7點前報左,非常順利{:25_1586:}

maylam_running 發表於 2013-10-15 13:02:38

8:36 報着

gary928 發表於 2013-10-15 13:03:31

分流報名減低網站流量。輸入信用卡資料避免REDIRECT時發生錯誤﹗讚﹗:victory:

scscsc 發表於 2013-10-15 13:15:05

基本上塞車情況大為改善,又唔使做即時信用咭payment減少負荷。反而我覺得應該考慮更改參賽資格,應該最少跑過半馬才可報全馬,時限也應較嚴格執行,例如半馬少於2:05全馬少於4:20才可報挑戰組

nicolechung 發表於 2013-10-15 16:10:03

從未如此順利過! 讚!

doracrap 發表於 2013-10-15 17:06:40

七點即刻報,仲趕得到準時返工~:lol

tango 發表於 2013-10-15 17:14:06

scscsc 發表於 2013-10-15 13:15
基本上塞車情況大為改善,又唔使做即時信用咭payment減少負荷。反而我覺得應該考慮更改參賽資格,應該最少 ...

自律好重要,又或規定如完成時間超過參加者所屬報名組別,就無証書,甚或無時間記錄,相信參加者會自覺用實際或預計完成時間報名

ckycat 發表於 2013-10-15 21:56:30

tango 發表於 2013-10-15 17:14
自律好重要,又或規定如完成時間超過參加者所屬報名組別,就無証書,甚或無時間記錄,相信參加者會自覺用 ...

「如完成時間超過參加者所屬報名組別,甚或無時間記錄」呢招好絕~~~
失準咪慘tytfuhgv
「無証書」都好淒慘,但可考慮

raylai 發表於 2013-10-18 17:32:56

improved a lot.

micmic212 發表於 2013-10-22 08:12:00

今年好左D 啦, 最少話你知排隊,排幾耐.
係0700塞左陣車, 拉左陣筋姐;P

wayne1409 發表於 2013-10-22 09:45:20

今朝七點開始上網但上咗成十多分鐘都上唔到, 結果要等到約四十分鐘才排到隊等上網, 等到八時十五分才等到報名, 報完名已是八時三十五分, 即趕返工, 差的遲到.

angkso 發表於 2013-10-22 13:04:09

improved

福佬 發表於 2013-10-22 15:29:33

請問渣打網上半馬報名佔全部半馬人數幾多%呢? 我要用郵寄方法報名. 謝謝!

細康 發表於 2013-10-23 20:23:38

較上年好
頁: [1] 2
查看完整版本: 【網投】對香港馬拉松2014的網上報名安排,滿意嗎?

香港長跑網