allanccl 發表於 2014-2-26 23:14:19

2014.5.1 黃河口東營馬拉松

比賽日期: 2014年5月1日星期四
http://www.hhkgjmls.net/

luhui 發表於 2014-2-26 23:16:25

又搞單跑星期四……可能要同假期客搶貴機票了

allanccl 發表於 2014-2-26 23:23:05

luhui 發表於 2014-2-26 23:16
又搞單跑星期四……可能要同假期客搶貴機票了

今年勞動節只得五月一日星期四一天假期,應該無咁多人呱! 不過,如果佢地調假放埋五月二日便可連放四日假,所以,不用想這個了! 就算機票唔貴,濟南坐火車或巴士去東營都要四粒鐘有多,怕怕!

Shun_93202607 發表於 2014-2-26 23:43:40

allanccl 發表於 2014-2-26 23:23
今年勞動節只得五月一日星期四一天假期,應該無咁多人呱! 不過,如果佢地調假放埋五月二日便可連放四日假 ...

今年五一上面放1,2,3號"小黃金周",凡遇國內長假在內地出行還是自求多福吧....
親身經歷過黃金周,真係怕怕,尤其係短程線路,即使唔塞車都多人到逼到怕.....

kylo1935 發表於 2014-2-27 12:38:07

allanccl 發表於 2014-2-26 23:23
今年勞動節只得五月一日星期四一天假期,應該無咁多人呱! 不過,如果佢地調假放埋五月二日便可連放四日假 ...

對香港人來說,不單是2/5,還有5/5(香港佛誕假),對一周五天工作的人,只要攞埋2/5和5/5兩天,便成了1/5-6/5的六天長假期,比農曆新年假差不多。估計機票和酒店都搶貴晒。

allanccl 發表於 2014-2-27 15:25:33

kylo1935 發表於 2014-2-27 12:38
對香港人來說,不單是2/5,還有5/5(香港佛誕假),對一周五天工作的人,只要攞埋2/5和5/5兩天,便成了1/ ...

所以,都是別發夢了! 去唔過!

luhui 發表於 2014-2-27 16:59:34

allanccl 發表於 2014-2-27 15:25
所以,都是別發夢了! 去唔過!

台灣無甘多人呢...
就跑5/3-4的連馬啊 !!

luhui 發表於 2014-2-27 17:04:23

香港航空 : 5/2去, 5/5返, 台北 : 1460不含稅, 平過你去山東 :lol, 重點, 2張Cert !!

luhui 發表於 2014-2-27 17:05:53

luhui 發表於 2014-2-27 17:04
香港航空 : 5/2去, 5/5返, 台北 : 1460不含稅, 平過你去山東 , 重點, 2張Cert !!

亮哥, 說佐治哥介紹, 仲有8折 ;P;P

allanccl 發表於 2014-2-27 23:42:05

luhui 發表於 2014-2-27 16:59
台灣無甘多人呢...
就跑5/3-4的連馬啊 !!

5月4的已爆。連唔到了!

allanccl 發表於 2014-2-27 23:49:26

luhui 發表於 2014-2-27 17:04
香港航空 : 5/2去, 5/5返, 台北 : 1460不含稅, 平過你去山東 , 重點, 2張Cert !!

5月4的北港媽祖盃全國馬拉松已爆,連唔埋了,剛報了墾丁,或許停低玩多幾天,跑埋高雄春夏季大崗山「山光水色」盃馬拉松賽才回港,執番兩張都好。

luhui 發表於 2014-2-28 09:56:06

allanccl 發表於 2014-2-27 23:49
5月4的北港媽祖盃全國馬拉松已爆,連唔埋了,剛報了墾丁,或許停低玩多幾天,跑埋高雄春夏季大崗山「山光 ...

hjkjhkjhk

derek_cat 發表於 2014-2-28 23:00:18

luhui 發表於 2014-2-27 17:05
亮哥, 說佐治哥介紹, 仲有8折

香港快运的便宜,飞台中,就是机上没有餐饮。。。。台中到台北和高雄都方便的。。。

derek_cat 發表於 2014-2-28 23:03:08

allanccl 發表於 2014-2-27 23:49
5月4的北港媽祖盃全國馬拉松已爆,連唔埋了,剛報了墾丁,或許停低玩多幾天,跑埋高雄春夏季大崗山「山光 ...

猫咪准备4月底去恒春跑呢。。。

allanccl 發表於 2014-2-28 23:13:39

derek_cat 發表於 2014-2-28 23:03
猫咪准备4月底去恒春跑呢。。。

那是45K,已截止報名,你加油啊!
頁: [1]
查看完整版本: 2014.5.1 黃河口東營馬拉松

香港長跑網