亞平 發表於 2009-11-2 10:57:30

1111青公賀跑-長跑網2週年

青公賀跑-長跑網2週年 (已滿了)

原本只是按原定計畫是晚獨跑青公,但原來適逢長跑網成立二週年,各位如有雅興,不如一齊來跑轉青公,共賀長跑網網慶.

日期 : 11月11日 (Wed)
時間 : 19:00 集合 / 19:15 出發 / 21:00 前返起點,距離長短可自己控制.
地點 : 荃灣西鐵D出口7仔 (請熟識locker位置的跑友協助帶路)
路線 : 荃灣西鐵-深井 (13公里) ,至 小欖回旋處前直路第3張石椅(20公里) 至小欖回旋處轉灣位(22公里)
      (起步線位於珀麗灣碼頭前300米外星人符號處)
行李 : 詳情安排請參閱 POST 2#)
晚餐 :潮苑 (請參閱POST #3)
服裝 : 請盡量穿著綠衣.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
警告及聲明
1. 此項聚會適合跑步新手(新手可隨意回程), 身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。如身體不適,切勿強行參加。
2. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
3. 活動不排除將於酷熱的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。
4. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。
5. 參加者的個人保險須自行負責。

亞平 發表於 2009-11-2 10:57:42

行李安排 :
1. 借用荃灣網球場儲物櫃 (10多個,不需鎖頭).
2. 海濱公園儲物櫃(有40個,但大部份已被球員借用)
    (由於數量有限,請盡量共用)
3. Billy 行李 A 車 : 18:30停泊於西鐵D出口的士站後,請跑短程的跑友寄存行李.此車將會於 19:05 離開前往泊車.
4. 細明哥 B 車 : 由於花子因事未能出席,細明哥會出動7人車代為收集長程跑友行李.
*所有行李車將於19:05後離開前往泊車,請各位準時到達.另外請匆寄存貴重物件,如有遺失,不作賠償*

集合地點及行李寄存位置圖 : 出西鐵D出口(荃灣公園)過馬路就是荃灣公園, 向網球埸或辨事處指示牌行 (借用KINKIN的約跑地圖)

https://www.longrun.hk/forum/attachments/month_0911/20091106_0d04cf6870f2b1de0413KwCvL0s6o6EW.jpg

亞平 發表於 2009-11-2 10:57:55

晚餐安排 : (由於部份跑友離居所較遠,晚飯時間因此更改為21:30)
各位,當晚飯局已決定於潮苑,請各位準時於21:00回到荃灣網球場沐浴更衣.如需自行安排晚膳亦可以的.由於需預先留位,請各位在名單中注明是否一同晚膳.方便統計人數.另麻煩熟路的網友盡量協助其他人前往聚餐地點.

晚餐時間 : 21:30
餐館名稱 : 潮苑 (主理潮州打冷,亦有川菜及粵菜.入席時可不要碟花生/橋頭,則免茶介,謝謝kinkin報料)
地址 : 荃灣三陂坊10-12號地下 (請參閱地圖,謝謝parco爸提供)
Tel : 2407 7288

已用亞平名義訂了3張大枱,同時每張枱訂了8個菜,共$372。以11人計,菜($34)+粥+汽水= 每人$50左右。
由於晚餐人數現已增至36位,所以每枱人數是12人,到時可以自行再加多一個菜.

食店環境 (謝謝曲奇提供相片)
https://www.longrun.hk/forum/attachments/month_0911/20091105_a227cee843d931557841Z93JOwfTtvtx.jpg

其中三款菜色,經parco爸試食後,評價不錯.
https://www.longrun.hk/forum/attachments/month_0911/20091105_f196319cd8edb7622de253IwhvKmZKZ4.jpg

下圖為部份打冷菜色.(由於人數眾多,當晚的菜式安排,將會預先落單,容稍後公佈)

食店地圖,謝謝parco爸提供
https://www.longrun.hk/forum/attachments/month_0911/20091105_cbe02fac0c30edbfe098qo5a7mHDbgb0.jpg

花子阿DEE 發表於 2009-11-2 11:14:35

原帖由 亞平 於 2009-11-2 10:57 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif

(如人數太多,locker唔夠用,可存放於 Billy or 花子 私家車內,請勿存放貴重物件)

由於先前已在新界西無聊聊天室討論及已有網友自行發起報名,及後至轉貼過來,請見諒.

1. 711
2. Kin (短途)
3. Parco爸 (我太早到..或會自己起步先)
4. 比利 (對腳跑, 架車可以做行李車, 打d爐可以去訂位)
5. a ...

典解行李存放就有我名,跑就無...hgjD092ghjghj

亞平 發表於 2009-11-2 11:16:50

原帖由 花子阿DEE 於 2009-11-2 11:14 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif

典解行李存放就有我名,跑就無...hgjD092ghjg" />" />hj

我係聊天室copy過來咋...原來個邊沒有你個名..SORRY...SORRY

亞平 發表於 2009-11-2 11:17:51

由於先前已在新界西無聊聊天室討論及已有網友自行發起報名,及後至轉貼過來,請見諒.

1. 711
2. Kin (短途)
4. 比利 (對腳跑, 架車可以做行李車, 打d爐可以去訂位)
5. alfred (short run)
6. 蘭茜•韋 (我都可以早到,Parco爸~等埋我起步呀!)
7. runrun ( 剩係打d爐 , 唔跑得唔得呀?兼職終點影相)
8. 亞平 (慢跑深井,兼職起步影相)
9. 細明哥
10.花子 (有需要可出動行李車)

....上限49位...

洛虎添 發表於 2009-11-2 11:22:07

1. 711
2. Kin (短途)
6. 蘭茜•韋 (我都可以早到,Parco爸~等埋我起步呀!)
7. runrun ( 剩係打d爐 , 唔跑得唔得呀?兼職終點影相)
9. 細明哥
10. 花子 (有需要可出動行李車)
11. 洛虎TIM (會係5至5.5K位置回程)

leefs 發表於 2009-11-2 11:26:33

1. 711
2. Kin (短途)
9. 細明哥
12. leefs (報定)
hjhjD112hjhj

michaelyw 發表於 2009-11-2 12:00:15

1. 711
2. Kin (短途)
9. 細明哥
13. michaelyw

花子阿DEE 發表於 2009-11-2 12:05:21

原帖由 michaelyw 於 2009-11-2 12:00 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
1. 711
2. Kin (短途)
7. runrun...

吓~~Michael 兄番左hk??:P

慢子 Wilson 發表於 2009-11-2 12:20:18

那晚要開會,來不倒呀...............gyujghkjhk

街坊鄭 發表於 2009-11-2 13:00:08

1. 711
2. Kin (短途)
9. 細明哥
14.街坊鄭(報住名先)

Tarry 發表於 2009-11-2 13:15:06

原帖由 亞平 於 2009-11-2 10:57 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
青公賀跑-長跑網2週年

原本只是按原定計畫是晚獨跑青公,但原來適逢長跑網成立二週年,各位如有雅興,不如一齊來跑轉青公,共賀長跑網網慶.

日期 : 11月11日 (Wed)
時間 : 19:00 集合 / 19:15 出發 / 21:30 前返起 ...

恭喜長跑網創立2週年, 另外恭喜自己加入長跑網1週年, hjhj01218hjhj hjhj01218hjhj hjhj01218hjhj hjhj01218hjhj hjhj01218hjhj hjhj01218hjhj hjhj01218hjhj 長跑長友
果晚黎唔到, 你哋跑得開心d, 留意天氣, 唔好冷親ar he~~~~~~~hehgj091ghjghj

wongc 發表於 2009-11-2 13:16:38

1. 711
2. Kin (短途)
9. 細明哥
15. wongc (我都係報住先....短腳)

laputa99 發表於 2009-11-2 13:22:02

1. 711
2. Kin (短途)
9. 細明哥
16. laputa99 (報定先, 荃灣街坊要支持)

燉奶佬 發表於 2009-11-2 14:15:03

1. 711
2. Kin (短途)
9. 細明哥
17. 燉奶佬

Parco爸 發表於 2009-11-2 14:27:24

而家晚飯樹不樹打冰爐呀.....hjhjD118hjhj

亞平 發表於 2009-11-2 14:29:43

原帖由 Parco爸 於 2009-11-2 14:27 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif

今日未有時間打去問..明天先決定啦...有冇人幫忙搞搵食呀?....好多單野要搞呀?

零下十度 發表於 2009-11-2 15:36:41

1. 711
2. Kin (短途)
9. 細明哥
17. 燉奶佬
18.零下十度.(報定.跑既就長腳)

runrun 發表於 2009-11-2 16:06:29

原帖由 Parco爸 於 2009-11-2 14:27 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif

唔會唔揾間一個價錢任飲任食嘅打冰爐實際D呀!
咁多人跑,長短快慢不一,師姐又可能沖凉時間要耐D,
咁可以早去早食先,遲去又唔會冇得食!

我係咁諗吓咋!都唔知嗰度冇任飲任食嘅冰爐架!
hg18bnvbn
頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: 1111青公賀跑-長跑網2週年

香港長跑網