香港長跑網 - 長跑長友

標題: 馬鞍山新人報到 [打印本頁]

作者: av123    時間: 2013-1-28 09:31
標題: 馬鞍山新人報到
大家好, 平時多在週末兩日由海濱長廊跑到划艇中心折返, 偶爾會由海濱長廊跑到沙田游泳池然後到大埔海濱長廊折返, 唔知大家有冇跑開呢度呢?
作者: mill    時間: 2013-1-28 10:24
Welcome, 你好呀! 我之前都有跑馬鞍山的, 由馬鞍山去大埔海濱公園來回, 回程再上梅子林, 是一條很好的路線. ^^
作者: av123    時間: 2013-1-28 12:04
mill 發表於 2013-1-28 10:24
Welcome, 你好呀! 我之前都有跑馬鞍山的, 由馬鞍山去大埔海濱公園來回, 回程再上梅子林, 是一條很好的路線. ...

謝謝妳的建議, 不過小弟比較細膽, 覺得梅子林有點恐怖, 除了野狗之外還可能有.......我想不要太晚去的話會比較好!
作者: mill    時間: 2013-1-28 12:17
應該無鬼啩 ! 不過果度晚上的確好靜的, 但你是男仔, 唔怕啦!
作者: kf    時間: 2013-1-28 13:14
歡迎呀
有時間黎我地約跑活動一齊跑吓梅子林啦

https://www.longrun.hk/forum/for ... age%3D1&page=42
作者: eokcyu    時間: 2013-1-28 16:08
av123 發表於 2013-1-28 12:04
謝謝妳的建議, 不過小弟比較細膽, 覺得梅子林有點恐怖, 除了野狗之外還可能有.......我想不要太晚去的話 ...

梅子林好多人行山、跑步、踏單車,我逢星期六或日早上必到,一D都唔有點恐怖。
作者: mill    時間: 2013-1-28 16:32
eokcyu 發表於 2013-1-28 16:08
梅子林好多人行山、跑步、踏單車,我逢星期六或日早上必到,一D都唔有點恐怖。 ...

我諗av123的意思應該係話晚上上去跑時覺得恐怖啫!
因為我晚上都跑過去1次, 真係人影都無個.
作者: Mimi    時間: 2013-1-28 16:38
Hi hi! C hing
I also run on this route too! But not 梅子林!! Too hard!!

作者: av123    時間: 2013-1-28 17:20
Mimi 發表於 2013-1-28 16:38
I also run on this route too! But not 梅子林!! Too hard!!

Right, running uphill would be too hard for me too!
作者: eokcyu    時間: 2013-2-1 12:45
多謝提醒,晚上一定要約埋先好跑。
作者: eokcyu    時間: 2013-2-1 13:32

May be you can try walk-run-walk to build up strength first. Runing is hard but have fun.
作者: ccomeout    時間: 2013-2-1 13:41
welcome, eokcyu.
我地逢星期六朝早8點都有約跑,有時間一齊跑。
https://www.longrun.hk/forum/forum.php?mod=viewthread&tid=15336&extra=page%3D1
作者: eokcyu    時間: 2013-2-1 14:55
ccomeout 發表於 2013-2-1 13:41
welcome, eokcyu.
我地逢星期六朝早8點都有約跑,有時間一齊跑。
https://www.longrun.hk/forum/forum.php?m ...

我名多數在星期六下午同星期日早上出動。
作者: Deric雄影    時間: 2013-2-1 22:33
我好鍾意去梅子林, 都好多時晚上7點幾跑, 間中都有D單車友跑友上來, 有時都有D狗,不過多數無咩惡意! 第3-第4避雨亭最堅!  星期六日早上就最多人
作者: 光中跑者    時間: 2013-2-1 23:13
av123 發表於 2013-1-28 12:04
謝謝妳的建議, 不過小弟比較細膽, 覺得梅子林有點恐怖, 除了野狗之外還可能有.......我想不要太晚去的話 ...

Hi, 歡迎AV123 Ching.
梅子林真係好熱鬧,由朝至晚都有人上落,特別近排準備渣馬.同時上面有個車場,連車都多左.不過九點後就真的很少人到.

作者: 光中跑者    時間: 2013-2-1 23:15

不過如果慢慢練,梅子林也不是太難跑的
作者: Deric雄影    時間: 2013-2-2 00:08
一次來回都3K幾4K, 上就練力,落就當抖吓, 極力推介!不過太夜就真係唔好!  

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2