香港長跑網 - 長跑長友

標題: Boston 2014 資格 [打印本頁]

作者: little-fish    時間: 2013-3-5 22:35
標題: Boston 2014 資格
2014 QUALIFYING TIMES

(effective September 22, 2012)
AGE GROUP        MEN        WOMEN
18-34        3hrs 05min 00sec        3hrs 35min 00sec
35-39        3hrs 10min 00sec        3hrs 40min 00sec
40-44        3hrs 15min 00sec        3hrs 45min 00sec
45-49        3hrs 25min 00sec        3hrs 55min 00sec
50-54        3hrs 30min 00sec        4hrs 00min 00sec
55-59        3hrs 40min 00sec        4hrs 10min 00sec
60-64        3hrs 55min 00sec        4hrs 25min 00sec
65-69        4hrs 10min 00sec        4hrs 40min 00sec
70-74        4hrs 25min 00sec        4hrs 55min 00sec
75-79        4hrs 40min 00sec        5hrs 10min 00sec
80 and over        4hrs 55min 00sec        5hrs 25min 00sec

我時間要做老人組才可以去

作者: kokyan_lam    時間: 2013-3-5 22:36
頂佢咩......
作者: 映兒    時間: 2013-3-5 22:44

看來我有生之年也參加不到.
作者: PiTA    時間: 2013-3-5 23:33
我得!我唔洗等到七老八十都Qualify到!不過我要做咗變性手術先,OK?

(講笑啫,如女士們有感冒犯,敬請多多包函)
作者: LL3578    時間: 2013-3-5 23:54
咁我已經達標可以去boston wor~~~
只可惜我2014年已經畢業
過大海/東南亞跑都仲有機會,去到歐美對我黎講似乎有D遙不可及
作者: cmanho    時間: 2013-3-6 01:18
今生只能於夢中參與...
作者: little-fish    時間: 2013-3-6 05:16
LL3578 發表於 2013-3-5 23:54
過大海/東南亞跑都仲有機會,去到歐美對我黎 ...

多幾個小時飛機••••••不過你今年記錄,應該2015都得(好像是兩年內)
作者: eokcyu    時間: 2013-3-6 10:12
有目標,ー齊努力,加油!
作者: iohckk    時間: 2013-3-6 10:47
今年渣馬成績3:30:17(net time),跟波士頓馬拉松最低要求(50﹣54歲)慢了17秒,要更加努力練習!
作者: ming4883    時間: 2013-3-6 11:04
LL3578 發表於 2013-3-5 23:54
過大海/東南亞跑都仲有機會,去到歐美對我黎 ...

呢兩年之內贏多d獎金,之後飛過去~ (你得既~ )
作者: JoJoYip    時間: 2013-3-6 11:16
要求好高!練多幾年先再望下
作者: 小叻    時間: 2013-3-6 11:48
其實BOSTON要求已經算較低, NEW YORK仲嚇死人~ 相信我有生之年都QUALIFY唔到!
作者: little-fish    時間: 2013-3-6 12:38
啊!還以為boston 是最高。師姐好像都有去玩
作者: Ah_Wing    時間: 2013-3-8 23:47
little-fish 發表於 2013-3-6 12:38
啊!還以為boston 是最高。師姐好像都有去玩

New York 的門檻真係好高,是給高手 guaranteed entry 的,慢腳其實都可以參加,不過抽籤靠運氣......
作者: derek_cat    時間: 2013-3-9 19:43
Ah_Wing 發表於 2013-3-8 23:47
New York 的門檻真係好高,是給高手 guaranteed entry 的,慢腳其實都可以參加,不過抽籤靠運氣...... ...

抽签报名的比赛,基本都是可以凭成绩入选。。。当然会比较高的。。。

伦敦马拉松比较恶劣,成绩入选只限英国公民的。。。
作者: Mickey    時間: 2013-3-27 13:38
以此入埸門檻為訓練目标都吾錯,最抵死係每五年自動調低
作者: violalo    時間: 2013-4-1 23:32
其實BOSTON要求已經算較低, NEW YORK仲嚇死人~ 相信我有生之年都QUALIFY唔到! x 2!!!!!!!!!!!!!!
add oil ALL!!!!!!!!

作者: 柔詠    時間: 2013-4-17 10:38
相信"波士頓"會搞下去的!

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2