香港長跑網 - 長跑長友

標題: Adidas Adizero Adios [打印本頁]

作者: miller    時間: 2009-1-26 14:21
標題: Adidas Adizero Adios
其實之前已經等左呢對幾個月,只因為名將基比沙拉斯著住佢o向柏林破世界紀錄o既鞋,一黎紀念,二黎我而家都要搵番對跑10公里以上tempo o既鞋﹙因為我對skysensor終於退役﹚…

之前o向giga sports以八折買左番黎,我o向鞋鋪試鞋時已經覺得佢輕得黎個避震唔差…到我今個星期同佢之時,實在有驚喜!

第一課著佢跑14km平路,頭幾km試下用前掌跑,發覺好舒服,而且對鞋都好穩定,每一步落地都好「應」,效率好高!

第二課跑12km,有上落斜,上斜當然無問題,落斜試用腳掌放落地,依然感覺良好,可能因為佢加強左中掌o既避震…

自己用過太多鞋,不過呢對都叫做有驚喜,如果要對比,我會鍾意佢多過mizuno spacer,跑tempo 會放心d,而跑track我就唔會用佢喇…

當然,我只不過係俾多個選擇大家,鞋方面只不過係俾你有信心去跑,佢永遠唔會令你快…
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-1-26 14:30
原帖由 miller 於 2009-1-26 14:21 發表
其實之前已經等左呢對幾個月,只因為名將基比沙拉斯著住佢o向柏林破世界紀錄o既鞋,一黎紀念,二黎我而家都要搵番對跑10公里以上tempo o既鞋﹙因為我對skysensor終於退役﹚…

之前o向giga sports以八折買左番黎, ...

琴日我都去咗睇呢對鞋呀,好想買不過又怕唔好著所以冇買到,聽完米拿兄個報告信心大好多,一於買咗佢用來渣打之後跑。
作者: ivanbaby    時間: 2009-1-29 00:37
感覺是否腳窄的人穿會舒服點?
腳大/闊會否不太適合?
作者: kenneth    時間: 2009-1-29 10:05
作者: ivanbaby    時間: 2009-1-29 10:47
原帖由 kenneth 於 2009-1-29 10:05 發表
米拿兄,有冇相睇睇?" />" />" />" />" />jhk

ching..請看:

http://www.wiggle.co.uk/p/Run/8/Adidas_Adizero_Adios_Shoes/5360040285/

我係馬拉松見過佢既真身...型到
作者: Ah_ming    時間: 2009-1-29 11:16
Ching, 請問邊間giga?
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-1-29 17:37
原帖由 Ah_ming 於 2009-1-29 11:16 發表

明ching, 而家攞對舊跑鞋去Adidas專門店買仲有7折呀~
作者: D文    時間: 2009-1-29 22:13
原帖由 Ah_ming 於 2009-1-29 11:16 發表

其實唔一定要giga,我響mk允記都買左對,一樣八折
作者: Ah_ming    時間: 2009-1-30 10:46
Thanks chings
作者: water55    時間: 2009-1-30 18:37
我都入咗對, 老友價7折
作者: PONG123    時間: 2009-1-31 19:26
之前買左對mizuno wave ekiden 120v,但係太薄,吾想用來練習。
而家想買對Adizero Adios來練習,但吾知這雙鞋耐吾耐穿,所以吾知買吾買好
作者: blurmax    時間: 2009-1-31 20:10
而家想買對Adizero Adios來練習,但吾知這雙鞋耐吾耐穿,所以吾知買吾買好

I guess this shoes is for racing rather than training

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2