香港長跑網 - 長跑長友

標題: 青公再續前情...後話 [打印本頁]

作者: billy_yau    時間: 2010-5-1 02:28
標題: 青公再續前情...後話
經過個多月的等待, 今年的430大型約跑, 終於都完滿結束. 在此, 一定要衷心多謝一班今日到黎幫手的義工們. 當中包括多位領跑員, 行李交收及分發義工, 攝影義工......由於小弟對認人真係十分差勁, 唔可以一一列出你地既名字, 但我會在心中衷心咁多謝你地.

另外, 亦要多謝有份幫手籌辦是次約跑的各位老友, 其中包括, sue兄/平兄/屈老大/黃sir/柏爸同埋幫左我最多既小秘書. 當日口輕輕提出要攪430約跑, 本來真係諗住會多d返上黎長跑網緊貼今次活動既情況, 但係由四月開始, 我既工作起左一d莫名其妙既變化, 令到我比起以往工作繁重了不少, 就係因為咁樣, 而將籌辦事宜旁落左响各位既身上, 在此亦都要向你地咁多位說聲多謝. 有你地既幫忙, 令到我可以掛名攪到 一個咁成功既約跑, 小弟相信都會一直記住响心裡面, 日後如果有用得著小弟既地方, 即管隨時開聲, 定當盡力幫忙.
作者: 馬飛    時間: 2010-5-1 02:40
唔該哂billy
辛苦哂
作者: 曲奇    時間: 2010-5-1 06:08
還漏了最重要多謝的..
就是參與"430青公再續前情"的ching & ctse....
感謝各位的支持~~~

作者: 小華是也!    時間: 2010-5-1 06:39
真的謝謝大家了·
辛苦了!
作者: piyrag    時間: 2010-5-1 08:16
作者: 迪迪仔    時間: 2010-5-1 08:35
標題: THANK YOU Billy

作者: 鬼影    時間: 2010-5-1 09:17
多謝 Billy! 出年再來玩!
作者: Terence86    時間: 2010-5-1 10:05
多謝Billy同咁多位義工既細心安排,尋晚活動安排得非常之好,大家跑得高興,食得開心!
作者: 燉奶佬    時間: 2010-5-1 10:21
總之尋晚就玩得好開心啦,場面好似比賽o甘噓堪,多謝晒出錢出力出時間既義工們。下年再玩過先得。
跑到死死下時,聽到各義工,尤其你billy 個把震攝人心既打氣聲,真係令人鼓舞。謝謝。
作者: 神童威威    時間: 2010-5-1 10:28
雖然來唔到參加,不過睇到大家的相片都感受到昨晚的開心情況
唔好比去停...年年繼續攪下去...
作者: bolo    時間: 2010-5-1 10:54
多謝Billy兄及各攪手,羲工師兄師姐,因各跑友而成就咗一個歡樂晚上rtr08rytr
已期待明年430
作者: cu83    時間: 2010-5-1 10:56
多謝各籌委成員 + 義工!
所有環節都安排得好週到!rtr08rytr
作者: jogging_cat    時間: 2010-5-1 11:01
首先要多謝晒各位義工無私既付出,悉心既安排,讓大家享受一個開心的晚上。

不過我自己既感受就~~~
琴晚跑到去黃金海岸竟然被平兄捉咗上車,跑咗15k時間係1小時43分,跑唔晒>_<好慘呀,我跑長跑咁耐第一次咋,其實我仲大把貨都未攰,不過跑得唔夠快之馬,其實我仲好想跑落去架,但係為咗服從大會既安排唯有被迫打的返去,本來今次有機會pb半馬gama,平圴時間都唔洗7分鐘1k。講真其實條路跑都幾好跑吓架,汀九橋同青馬橋既夜景又好靚,揾日約埋d識路既跑友再跑過先得。
作者: jsmleung02    時間: 2010-5-1 11:30
多謝各位義工同攪手. 今次約跑非常開心. 期待明年繼續430.
作者: Simon So    時間: 2010-5-1 11:33
各位攪手、領跑員、攝影師、義工、ching、ctse ......

無言感激,盡在不言中。

作者: wadee    時間: 2010-5-1 11:37
多謝各籌委成員 + 義工
期待明年的430......

作者: 大力方位    時間: 2010-5-1 14:22
標題: 多謝各位攪手, 帥兄, 帥姐, 義工, 攝影師 !!!!!!!!
Thank you for everything that all the cHing, cTse & you guys have arranged for us. It was surely a great nigth with fantastic weather and wonderful jogging track. For sure, I 'm looking forward to joining next year "青公約跑". hahahaaa

P.S. Jogging cat cTse 唔緊要 la'... 下年度再o黎過吧 ... , also, thankyou 街坊鄭 帥兄既見面禮 ...
作者: 得得地    時間: 2010-5-1 15:55
擒晚今朝未得閒回應, 而家留言幾句先.

好多謝攪手大人, 長跑網支柱, 版主, 攝影, 各領跑員.
仲有係夾埋過百位師兄師姐 !

攪咁大型活動, 真係出咗好多心力, 多謝晒 !

我自己本來話跑 6min/km, 最近少跑, 都係預臨尾要 7km/min.
一起跑, 諗住多啲人, 傾吓計 social 吓,
期間有其他非長跑網會員見到好哋, 問我哋乜嘢組織, 我都有好自豪咁大大聲答: 長跑網 !   
之後同一個後生仔傾計, 仲話咗個網址俾佢知, 介紹咗我哋長跑網, 希望踢佢入會.   

攪攪吓, 就墜後咗好多,
之後同 [大力]兄, 一齊跑,
跑跑吓, 跑到一半, 自己都真係開始好攰,
去到黃金海岸前, 就俾 [阿平哥] 師兄叫咗一齊上車.

我覺得係太多嘢兼顧, 所以捉唔緊時間, 遲咗起跑,
所以我哋約9點去到黃金海岸, 都俾人 [捉上車],
我哋只係跑咗約 100分鐘, 如果照原定時間有 120分鐘到三聖, 150分鐘到運動場,
其實我哋係應該可以跑到嘅,   (不過, 我自己真係幾攰, 所以上車都算嘞 !) ......

jogging-cat 師姐, 下次再跑啦 !
街坊鄭 師兄, 多謝的士錢, 謝謝 !
Samuel 師兄, 多謝帶路.
大力 兄, 年尾跑半馬, 下次我哋跑快啲, 跑完佢 !

仲有多謝 蝦肥兄, Terry 師姐, 荃灣西師兄師姐, 狗哥及其他新相認朋友 !   
作者: martin25    時間: 2010-5-1 16:05
多謝哂,唔哂,各義工人員,昨晚430青公攪得好完美,跑得好開心,其望下次約跑,再多謝各義工成員.
作者: jogging_cat    時間: 2010-5-1 17:09
原帖由 大力方位 於 1-5-2010 14:22 發表
Thank you for everything that all the cHing, cTse & you guys have arranged for us. It was surely a great nigth with fantastic weather and wonderful jogging track. For sure, I 'm looking forward to joi ...thankyou 街坊鄭 帥兄既見面禮 ...
x2
出年我會努力d gala,唔會再比人捉上車呀。
作者: jogging_cat    時間: 2010-5-1 17:19
原帖由 得得地 於 1-5-2010 15:55 發表
擒晚今朝未得閒回應, 而家留言幾句先.

好多謝攪手大人, 長跑網支柱, 版主, 攝影, 各領跑員.
仲有係夾埋過百位師兄師姐 !

攪咁大型活動, 真係出咗好多心力, 多謝晒 !

我自己本來話跑 6min/km, 最近少 ...
好高興認識 街坊鄭 師兄 得得地 師兄 大力師兄 同 Samual ching,有你地陪我一齊搭車都無咁孤單,出年我地一齊努力再跑過,唔會再比人捉上車gala。
作者: 得得地    時間: 2010-5-1 23:56
原帖由 烏拉 於 2010-5-1 17:48 發表

" />" />師兄
我諗係你啦! 你講個"後生仔"係咪無著上衣. 身穿紅褲架? 而你係著網衫架嘛
我同阿CAT前半程一直跟住係你地後面架. 我仲聽到句什麼"消防員什麼"
直至個位"後生仔"收工折返. 你就一支箭咁一下子飛走左啦

烏拉 (龜) 師姐 (?!)

係呀... 嗰個後生仔話想考消防, 要自己 train 吓長跑喎 !
我梗係介紹吓 [長跑網] 啦 ! (唔知佢入咗會未呢 ?)

差唔多去到汀九, 我就行先, (我都有叫佢第時嚟 [荃灣西] 一齊跑架 !)
我追上咗前面少少, 其實唔係好遠, 之後我都係冇乜力.

你跑到 11km, 大約喺邊度呀 ?
我哋都係 14-15km, 跑得 1/3 馬, 唔係多你好多.

我都以為冇咁快截人, (本來係兩個鐘要到三聖嘛)
如果知嘅, 就點都要跑快少少啦 !     

Hello !
希望有機會相認, 或者你嚟 [荃灣西] 跑.
(我唔係成日去, 去過一次, 不過下星期四應該會去.)   (退步咗, 唔練唔得.)   

作者: laputa99    時間: 2010-5-2 00:29
多謝billy哥, 秘書cookie, 一眾攪手和義功. 令賽事圓滿結束.
跑得開心, 食得開心
再次   Billy

作者: 亞平    時間: 2010-5-2 02:06
亞平有話說~~
https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=2966&page=238#pid518978
作者: running-sue    時間: 2010-5-2 07:13
好開心見到來自各方的跑友, 為跑而來
依次應該破佐長跑網約跑記錄
3年前由1x-20師兄帶落黎嘅4.30活動, 已經成為長跑網其中一個大型活動
希望明年4.30不再係一個網友約跑
希望明年繼續見到大家, 見到個個都係跑返終點
作者: 飯飯    時間: 2010-5-3 08:59
hello 大家好! 我係 赤子朋友~
今次係我第一次參與長跑網活動, 好熱鬧好開心呀!
雖然因為跑得慢所以未能跑畢全程, 但係都好享受個過程~
辛苦哂一眾攪手同義工呀!!
作者: Tarry    時間: 2010-5-3 13:37
原帖由 jogging_cat 於 2010-5-1 11:01 發表
首先要多謝晒各位義工無私既付出,悉心既安排,讓大家享受一個開心的晚上。

不過我自己既感受就~~~" />" />
琴晚跑到去黃金海岸竟然被平兄捉咗上車,跑咗15k時間係1小時43分,跑唔晒>_

仲有大把貨, 證明妳已經超班la, 唔好介意la, 平兄都係為大家安全著想, 都係我哋義工處理號碼牌延誤咗開始既時間, 請cat ctse妳包容吓la, 青公之麻, 搵晚入黎跑 , 搵平兄等快腳人馬同妳私奔入鄧記lor , 唔好扭計la, 乖la
作者: Tarry    時間: 2010-5-3 13:42
原帖由 烏拉 於 2010-5-1 17:40 發表
多謝各位攪手, 義工, 攝影師, 參與既各位師兄, 師姐!!!!!!!!琴晚真係好正. 天氣又好. 唔熱唔凍. 個景又靚. 條路又跑得舒服.
開跑個下個氣勢真係嚇親街坊. 百幾人一齊咁衝出去!

講下慢腳烏拉既"糟"遇先 (都幾糟 ...

烏拉 ching, 好高興認識你ar , 下次去你地頭, 你帶路lu wor, 多謝你 + jogging_cat陪我搭車 ar
作者: stephenyau    時間: 2010-5-3 13:45
原帖由 亞平 於 2010-5-2 02:06 發表
亞平有話說~~
https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=2966&page=238#pid518978

平ching, 多謝你430照顧我地, 讓我地無論在前在後都跑得安心和開心!!!
作者: 亞平    時間: 2010-5-3 14:47
原帖由 Tarry 於 2010-5-3 13:37 發表

仲有大把貨, 證明妳已經超班la, 唔好介意la, 平兄都係為大家安全著想, 都係我哋義工處理號碼牌延誤咗開始既時間, 請cat ctse妳包容吓la, 青公之麻, 搵晚入黎跑" />" /> , 搵平兄等快腳人馬 ...

絕對冇問題,幾時有時間既,約埋一齊慢慢跑入鄧記.....快我就唔得..慢跑就岩我啦..
作者: 亞平    時間: 2010-5-3 14:49
原帖由 syhyau 於 2010-5-3 13:45 發表

平ching, 多謝你430照顧我地, 讓我地無論在前在後都跑得安心和開心!!!

唔駛客氣~~
今次最辛苦都係比利 & 曲奇等一班籌備小組..及義工們.
作者: kenneth    時間: 2010-5-3 15:00
作者: 亞平    時間: 2010-5-3 15:02
原帖由 kenneth 於 2010-5-3 15:00 發表

4分/k唔得,4分半/k 啱你??

冇問題...一定可以支撐到麗城的..
作者: swtcheng    時間: 2010-5-3 15:05
多謝所有義工人員的無私付出. 讓我們很安心及放心地跑.. 非常非常感激

是晚1"55' 完成21k... 謝謝.
作者: kenneth    時間: 2010-5-3 15:29
作者: shogikin    時間: 2010-5-3 16:04
原帖由 laputa99 於 2010-5-2 00:29 發表
多謝billy哥, 秘書cookie, 一眾攪手和義功. 令賽事圓滿結束.
跑得開心, 食得開心" />" />
再次   Billy

X2

咁就要報告下賽事情況
一起步lulu 和 肥比跑出
之後由Kin 和 Saki 帶咗200多米
之後.....大家完成+食飯

Kin in Running
作者: mill    時間: 2010-5-3 16:20
  首先要感謝咁各位出心又出力的義工們~sue sue, billy,  cookie,  kennychoi,  鬼影, Kenneth, Tarry Ctse, 仲有d我唔認識的攝記師兄.
       430當日跑得好開心, 又有水支援, 又有cookie大叫我地加油~~
       起步時我唔記得按手錶, 如果起步係7:30的話, 我跑到屯門鄧記時, 聽到有師兄話已是9:35分,
       咁我的個人時間應該係 2:05 完成, 唔知有無錯呢!
  好彩無比 靚仔平師兄捉上車, 期待2011青公430再同大家見面了.
        再次多謝大家~~

作者: 亞平    時間: 2010-5-3 16:23
原帖由 mill 於 2010-5-3 16:20 發表
  首先要感謝咁各位出心又出力的義工們~sue sue, billy,  cookie,  kennychoi,  鬼影, 仲有d我唔認識的攝記師兄.
       430當日跑得好開心, 又有水支援, 又有cookie大叫我地加 ...

MILL姐你跑得咁快...點會被我捉上車呀...
作者: mill    時間: 2010-5-3 16:31
原帖由 亞平 於 2010-5-3 16:23 發表

MILL姐你跑得咁快...點會被我捉上車呀...

緊唔係啦...快過我果D"大有人在", 就講你啦..已經快到無影,
其他遲番果d, 係因為佢地跑錯路啫!
作者: 亞平    時間: 2010-5-3 17:19
原帖由 mill 於 2010-5-3 16:31 發表

緊唔係啦...快過我果D"大有人在", 就講你啦..已經快到無影,
其他遲番果d, 係因為佢地跑錯路啫!  

快過我的...更加大有人在,只講鄧記班人...想搵個慢過我的...都唔容易...
作者: kenneth    時間: 2010-5-3 17:33
作者: 田中雅茂    時間: 2010-5-4 17:44
今次430約跑搞得咁成功,實有賴平平,Billy Yau,Kenny Choi, 曲奇,
Sue Sue,小秘書,runrun,Tarry,Kenneth,Samuel同鬼影等
多位義工出心出力嘅無私精神. 小弟在此致以衷心感謝!  

作者: Harvey    時間: 2010-5-4 20:26
辛苦晒各位義工,衷心多謝各位 !

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2