香港長跑網 - 長跑長友

標題: 5月16日(SUN) 東涌操車 [打印本頁]

作者: gforce    時間: 2010-5-12 21:55
標題: 5月16日(SUN) 東涌操車
又返來東涌啦, 今次是賽後調整, 盡量唔會拉高強度
勾下車, 去7-11吹下水, 又100KM
有興趣7:30橋底等
作者: franklcf    時間: 2010-5-12 22:25
報住名先. 我上次比賽咁hea, 而家重有心有力. 病又好左, 水pop都冇咁痛.
等戰地記者既 Permission
作者: eddiebuzz    時間: 2010-5-12 22:45
標題: 回復 1# 的帖子
好o野又開我主場.... 不過早一晚要開夜, 希望知醒
作者: 上水馬王    時間: 2010-5-13 08:30
太耐無踩100K,期待已久
作者: franklcf    時間: 2010-5-13 09:11
原帖由 上水馬王 於 2010-5-13 08:30 發表

S3+808 = 40+ km/h
我地後面可以係度助大Dee.
作者: kito807    時間: 2010-5-13 10:33
原帖由 上水馬王 於 2010-5-13 08:30 發表

馬王你開車去定坐火車?
作者: kito807    時間: 2010-5-13 11:15
原帖由 franklcf 於 2010-5-13 09:11 發表

40+ 咪玩啦,

我去到 30都腳仔軟喇, 都係係後面鋤下dee 好
作者: 上水馬王    時間: 2010-5-13 18:42
原帖由 franklcf 於 2010-5-13 09:11 發表

到去40+唔難,問題係可以keep到幾耐姐...

到時一人頂一K,輪流出牌
作者: 上水馬王    時間: 2010-5-13 18:44
原帖由 kito807 於 2010-5-13 10:33 發表

馬王你開車去定坐火車?

如果7:30am入到東涌,咁你要6:15am或之前黎到上水集合,有無問題?
作者: kito807    時間: 2010-5-13 23:58
原帖由 上水馬王 於 2010-5-13 18:44 發表

如果7:30am入到東涌,咁你要6:15am或之前黎到上水集合,有無問題?

OK 到時電聯~~
作者: wong.siufu    時間: 2010-5-14 09:22
早晨咁多位CHing,

問一下如果想跟你地操車,平時自己要踩到咩時間�速度先跟到你地,冇咁吃力?

計你地40km/h, 100K咪三粒鐘踩完?
問一個笨問題,咩係”S3+808 = 40+ km/h”,唔明點解
作者: franklcf    時間: 2010-5-14 09:38
原帖由 wong.siufu 於 2010-5-14 09:22 發表
早晨咁多位CHing,

問一下如果想跟你地操車,平時自己要踩到咩時間�速度先跟到你地,冇咁吃力?

計你地40km/h, 100K咪三粒鐘踩完?
問一個笨問題,咩係”S3+808 = 40+ km/h”,唔明點解

快有快踩(當然冇我份), 鍾意點踩都得, 可以u turn 勾番一齊或係7 11 等都得.
所以冇問題.
S3+808 係馬王架野馬 Cervelo S3 車架同 zipp 808 軨, 佢閒閒地去到4xkm/h.
作者: 三水豆腐    時間: 2010-5-14 09:41
標題: 回復 11# 的帖子
只要你有踩馬路的經驗,遵守交通規則,都歡迎加入。7:30在翔東路橋底等(近迪士尼個頭)。
因為是"Y"型繞圈(迪士尼-陰澳站-東涌)速度唔係問題,以我的經驗均速約是30KM/H。
S3=車型號,808=車輪
S3+808 = 50+ > 世界級
S3+808 = 40+ > 師兄級
S3+808 = 30 - > 我的級
作者: kito807    時間: 2010-5-14 09:54
原帖由 三水豆腐 於 2010-5-14 09:41 發表
只要你有踩馬路的經驗,遵守交通規則,都歡迎加入。7:30在翔東路橋底等(近迪士尼個頭)。
因為是"Y"型繞圈(迪士尼-陰澳站-東涌)速度唔係問題,以我的經驗均速約是30KM/H。
S3+808 = 5 ...

30Km/h 都踩到ga, 不過keep 唔到幾耐......
作者: 花子阿DEE    時間: 2010-5-14 10:04
我都黎呀,各位親愛既師兄,小弟第一次跟大家操車,亦都係第一次跟人操車,請多多指教~~
我唔擔心跟大家唔到...因為跟唔到我會自己照顧自己啦,唔會阻礙大家~~
作者: kito807    時間: 2010-5-14 10:06
有無ching 可以俾幅路線圖黎睇下? 到時跟甩左都知點踩返 7仔
作者: 花子阿DEE    時間: 2010-5-14 10:10
原帖由 kito807 於 2010-5-14 10:06 發表
有無ching 可以俾幅路線圖黎睇下? 到時跟甩左都知點踩返 7仔

X2~~
作者: wong.siufu    時間: 2010-5-14 10:12
唔該晒咁多CHing,
明白晒.

唉,又要搞批文先得
寄望下次
作者: franklcf    時間: 2010-5-14 10:51
haha已向戰地記者攞左0600-1200 permission, 可以去踩車.
ching, 係迪迪尼迪茵湖入面就有7 11 , 你可以睇顏色就知我地上次大約車速.
起步點就係迫車點
http://www.runsaturday.com/act/251428/subView/Speed
作者: 花子阿DEE    時間: 2010-5-14 11:21
原帖由 franklcf 於 2010-5-14 10:51 發表
haha已向戰地記者攞左0600-1200 permission, 可以去踩車.
ching, 係迪迪尼迪茵湖入面就有7 11 , 你可以睇顏色就知我地上次大約車速.
起步點就係迫車點
http://www.runsaturday.com/act/251428/subView/Spee ...

謝謝Frank 兄分享~~
嘩!中段枕住差不多40k/h...
作者: kito807    時間: 2010-5-14 11:41
原帖由 franklcf 於 2010-5-14 10:51 發表
起步點就係迫車點
http://www.runsaturday.com/act/251428/subView/Spee ...

唔該晒 frank~~

已開始計劃偷雞路程 ~
作者: 三水豆腐    時間: 2010-5-14 11:47
沒有怕,跟唔到可以在“Y"線路的中間位等

好野!今個週日又好天,又多師兄一起玩 ,大家做好防晒啊
作者: 花子阿DEE    時間: 2010-5-14 11:48
原帖由 kito807 於 2010-5-14 11:41 發表

唔該晒 frank~~

已開始計劃偷雞路程 ~

傑傑預埋我...
作者: franklcf    時間: 2010-5-14 12:03
原帖由 三水豆腐 於 2010-5-14 11:47 發表
沒有怕,跟唔到可以在“Y"線路的中間位等

好野!今個週日又好天,又多師兄一起玩 ,大家做好防晒啊

相機, 太陽鏡, 我今次double褲+長就(有陰影)
作者: wong.siufu    時間: 2010-5-14 12:18
>嘩!中段枕住差不多40k/h...
x2
作者: 花子阿DEE    時間: 2010-5-14 13:21
有無師兄可以話俾小弟知一般私家車(corolla 100仔) 尾箱放唔放到多一部車? 我平時一部就甩前轆放尾seat 咋~~
作者: 上水馬王    時間: 2010-5-14 13:22
原帖由 franklcf 於 2010-5-14 09:38 發表

快有快踩(當然冇我份), 鍾意點踩都得, 可以u turn 勾番一齊或係7 11 等都得.
所以冇問題.
S3+808 係馬王架野馬 Cervelo S3 車架同 zipp 808 軨, 佢閒閒地去到4xkm/h.

Frankie唔好吹到咁大啦,星期日要搵你同Jason帶頭
作者: 上水馬王    時間: 2010-5-14 13:23
原帖由 三水豆腐 於 2010-5-14 09:41 發表
S3+808 = 5 ...

無錯,我的經驗都係30km/h
作者: 上水馬王    時間: 2010-5-14 13:27
原帖由 franklcf 於 2010-5-14 12:03 發表

相機, 太陽鏡, 我今次double褲+長就(有陰影)

正,有相影
作者: 上水馬王    時間: 2010-5-14 13:29
原帖由 花子阿DEE 於 2010-5-14 13:21 發表
有無師兄可以話俾小弟知一般私家車(corolla 100仔) 尾箱放唔放到多一部車? 我平時一部就甩前轆放尾seat 咋~~

買個車尾架啦,多兩、三個人可以受惠
作者: franklcf    時間: 2010-5-14 14:04
原帖由 上水馬王 於 2010-5-14 13:27 發表

正,有相影hgj088" />" />hj

DC...hehehe.
大家輪住帶...好快就一圏.
大家記住食早餐. 上次有食早餐, 100k 都冇問題. 前次食包+維他. 70k 就軟腳蟹.
作者: 花子阿DEE    時間: 2010-5-14 14:11
原帖由 上水馬王 於 2010-5-14 13:29 發表

買個車尾架啦,多兩、三個人可以受惠hgjD115" />" />hj

懶得搞,又要整多個車牌...都係遲下先~~
作者: kito807    時間: 2010-5-14 15:14
原帖由 上水馬王 於 2010-5-14 13:29 發表

買個車尾架啦,多兩、三個人可以受惠hgjD115" />" />hj

受惠者
作者: franklcf    時間: 2010-5-14 17:11
原帖由 kito807 於 2010-5-14 15:14 發表

受惠者

真係幾好. 車人同比人車都可以受惠. 油係咪都差吾多, 又可以坐多d人. 合乎能源效益又環保....d
乘客甲下道路費或請食早餐, 雙贏
作者: kito807    時間: 2010-5-15 11:47
原帖由 franklcf 於 2010-5-14 17:11 發表

真係幾好. 車人同比人車都可以受惠. 油係咪都差吾多, 又可以坐多d人. 合乎能源效益又環保....d
乘客甲下道路費或請食早餐, 雙贏

早午晚三餐都無問題~~~
作者: rockiec    時間: 2010-5-15 18:54
原帖由 orce 於 2010-5-12 21:55 發表
又返來東涌啦, 今次是賽後調整, 盡量唔會拉高強度
勾下車, 去7-11吹下水, 又100KM
有興趣7:30橋底等

橫掂買咗個車袋, 可以試試入嚟跟操, 但40K+ 踩100K真係有難度...

可能踩一半先, 睇下情況, 有力繼續跟, 無力自己先走!!

jason 兄, 橋底係咪指東涌地鐵附近東薈城個橋底??
作者: gforce    時間: 2010-5-15 19:23
原帖由 rockiec 於 2010-5-15 18:54 發表

橫掂買咗個車袋, 可以試試入嚟跟操, 但40K+ 踩100K真係有難度...

可能踩一半先, 睇下情況, 有力繼續跟, 無力自己先走!!

jason 兄, 橋底係咪指東涌地鐵附近東薈城個橋底??

唔係, 你會坐MTR嗎? MTR的話請係欣澳等,
巴士的話我建議你7:30到東薈城, 打我手電, 然後沿翔東路往廸士尼方向踩, 你著住網衣我會認得你, 到時在路上見!
作者: rockiec    時間: 2010-5-15 19:42
原帖由 orce 於 2010-5-15 19:23 發表
唔係, 你會坐MTR嗎? MTR的話請係欣澳等,
巴士的話我建議你7:30到東薈城, 打我手電, 然後沿翔東路往廸士尼方向踩, 你著住網衣我會認得你, 到時在路上見!

收到! 我會坐MTR, 會响欣澳站等你地

我會著珠海半馬個件單車衫, 唔想晒親膞頭!
作者: loudspeaker    時間: 2010-5-15 20:11
原帖由 rockiec 於 2010-5-15 19:42 發表

收到! 我會坐MTR, 會响欣澳站等你地

我會著珠海半馬個件單車衫, 唔想晒親膞頭!

天日見,希望天日不要哪麼曬,穿長袖會好d, 但是好 火局
作者: 上水馬王    時間: 2010-5-15 21:51
原帖由 loudspeaker 於 2010-5-15 20:11 發表

天日見,希望天日不要哪麼曬,穿長袖會好d, 但是好 火局

查太陽油囉
作者: 上水馬王    時間: 2010-5-15 21:52
我今日操毅行操過火,聽日要完成100K真係成問題
作者: 上水馬王    時間: 2010-5-15 21:53
今日打過電話俾Bmc,佢聽日都會黎
作者: loudspeaker    時間: 2010-5-15 21:59
原帖由 上水馬王 於 2010-5-15 21:51 發表

查太陽油囉

早年買左支 SPF 15
沒 mud 用。
作者: franklcf    時間: 2010-5-15 22:49
原帖由 上水馬王 於 2010-5-15 21:53 發表
今日打過電話俾Bmc,佢聽日都會黎

S3 and R3
我今日去都去左飛波吸毒.
2009 slice hi-mod 2手 9成都中焦.....都吾知係好彩定吾好彩....
作者: kopo1128    時間: 2010-5-15 22:56
祝各位明日踩得開開心心!! 下次先再JOIN你地一齊踩100K!!
作者: bmc    時間: 2010-5-15 23:36
各位明早見!
作者: eddiebuzz    時間: 2010-5-15 23:56
明早橋底見
作者: rockiec    時間: 2010-5-16 14:36
終於平安番到屋企, 第一次用車袋, 真係幾方便...
可以周圍去練習!

今日真係唔該晒 jason 安排, 天公造美, 晒到成舊炭咁!
重有好多 ching ctse 練習, 好開心!

居然可以踩到 97K, 加番今朝搵橋底搵咗去迪士尼果8K, 都有105K!!
不過真係好攰, 我架鐵車又重到死, 依家真係死死下!

條路第一次踩, 夠直, 其實真係平均可以去到30K,
不過今日比較大風, 踩得比較辛苦, 又勾唔到車, 重辛苦!
作者: gforce    時間: 2010-5-16 16:34
原帖由 rockiec 於 2010-5-16 14:36 發表
終於平安番到屋企, 第一次用車袋, 真係幾方便...
可以周圍去練習!

今日真係唔該晒 jason 安排, 天公造美, 晒到成舊炭咁!
重有好多 ching ctse 練習, 好開心!

居然可以踩到 97K, 加番今朝搵橋底搵咗去迪 ...

Rockiec你真係非常非常非常之利害!
我地車比你輕, 年紀比你輕, 都係踩左86KM咋就收檔
重有, Sophia, 車唔輕, 一個女流之輩都無偷雞, TT左5X KM, 係TT! (請偷左雞既男士注意!)
作者: gforce    時間: 2010-5-16 16:51
今日出席既朋友眾多, 差唔多要睇返d相先數到出黎
Eddie, Chris, 三水, Harrison(Merida小朋友), Frankie, Rockie(鋼架車神), YungYung
Newfoot, 馬王, 花仔阿DEE, Frankie, Loudspeaker, Sophia(TT 無偷雞)
Justin, BMC, Kito, Jason

[attach]12547[/attach]
作者: loudspeaker    時間: 2010-5-16 17:02
原帖由 orce 於 2010-5-16 16:34 發表

重有, Sophia, 車唔輕, 一個女流之輩都無偷雞, TT左5X KM, 係TT! (請偷左雞既男士注意!)

rockie, sophia, 3 水 , 3 位太堅拉, 全程自己頂風, 食足 100km,

我最終都去唔到 80km, 78.25km 抽晒要馬王出動急救車先返到橋底,
下次要操多 d 先可以同大家玩過, 馮今日...點都未有耐力去玩半鐵,

下午大快活食飯, 仲見到馬王去打網球

作者: gforce    時間: 2010-5-16 17:03
今日新車落地,開頭唔係好習慣TT姿勢,後來開始慢慢適應
破風, TT車架角度, TT架既硬度, TT riding position令我非常滿意
返到屋企雖然好想訓,但係見到出面咁好陽光,都忍唔住幫佢影左d沙龍相,太愛佢啦~~
http://www.facebook.com/album.php?aid=165161&id=144599272075
作者: loudspeaker    時間: 2010-5-16 17:07
原帖由 orce 於 2010-5-16 17:03 發表
破風, TT車架角度, TT架既硬度, TT riding position令我非常滿意
返到屋企雖然好想訓,但係見到出面咁好陽光,都忍唔住幫佢影左d沙龍相,太愛佢啦~~
http: ...

車靚, 人勁...
太厲害o拉, jason ,frankie, 馬王
作者: rockiec    時間: 2010-5-16 17:22
原帖由 orce 於 2010-5-16 16:34 發表

其實第一個圈已經偷咗雞, 無落欣澳, 真係太慢,
唔想大家等...

原來踩足100K係有代價ge ....
依家 patpat 重痛緊, 其實响第三個開始, 已經痛咁,
不時要企响度踩...

謝謝 jason 靚相, 架車啲相重靚, 睇嚟我都要草下錢,
換番個靚靚老婆至得!
作者: rockiec    時間: 2010-5-16 17:23
原帖由 loudspeaker 於 2010-5-16 17:02 發表
rockie, sophia, 3 水 , 3 位太堅拉, 全程自己頂風, 食足 100km,

我最終都去唔到 80km, 78.25km 抽晒要馬王出動急救車先返到橋底,
下次要操多 d 先可以同大家玩過, 馮今日...點都未有耐力去玩半鐵,

下午大快活食飯, 仲見到馬王去打網球

諗起 loud 兄要到台東比賽123... 依家要我再跑21K,
真係有心無力... loud 兄真係要趁呢幾個月練多啲!
睇嚟馬王可以玩226噃, 擒日玩完毅行, 今日100K單車 + 打波, 犀利!
作者: ginnywong    時間: 2010-5-16 17:35
大家好玩得好開心, 可惜我唔爭氣, 又病左
唯有下次
作者: kito807    時間: 2010-5-16 19:48
原帖由 ginnywong 於 2010-5-16 17:35 發表
大家好玩得好開心, 可惜我唔爭氣, 又病左
唯有下次

ginny 祝你早日康復, 今日唔見你都覺得奇怪, 原來病左

講聲sorry, 今日遲到

踩完返到屋企腰酸骨痛, 第三個圈作抽作抽, 最後用郊遊速度返穚底
作者: 魚蛋明    時間: 2010-5-16 20:49
我想問踩呢東涌呢條路有冇上落斜位?
相比係科學園創新路,邊條好踩D呢?
作者: 上水馬王    時間: 2010-5-16 22:02
今日真係踩得好開心!

驚見Jason的實力以倍數提升,逆風TT都可以頂得咁耐,果然係特訓的成果!
Frankie果然名不虛傳,已接近J神的級數
Rockie有如巨人殺手,今日大開眼界
作者: 上水馬王    時間: 2010-5-16 22:04
原帖由 loudspeaker 於 2010-5-16 17:02 發表

下次要操多 d 先可以同大家玩過, 馮今日...點都未有耐力去玩半鐵 ...

咁都俾你見到
作者: 上水馬王    時間: 2010-5-16 22:05
原帖由 orce 於 2010-5-16 17:03 發表
http: ...

人強馬壯!
作者: 上水馬王    時間: 2010-5-16 22:07
原帖由 魚蛋明 於 2010-5-16 20:49 發表

有上落斜架!

我個人覺得東涌好踩好多~
作者: kito807    時間: 2010-5-16 23:23
原帖由 魚蛋明 於 2010-5-16 20:49 發表

東涌條路長好多, 好踩好多, 不過係"車"比創新路多,
創新路無乜車, 又雙線行車, 論安全就創新路安全

作者: 花子阿DEE    時間: 2010-5-16 23:51
很美滿既一個早上~~
見識到前面幾位高手,完全跟唔到主車群,晌7仔吹水好正,今日得益不少呀~~
前面Jason 兄,馬王兄,Frankie 兄,仲有其他師兄(今日都未認得晒咁多位,唔好見怪) 既速度真係大開眼界,我會加油,希望第日既差距可以縮細少少...
仲有Rockie 兄,上年都領教過,踩部鐵車都可以狂介人,係小弟好好既學習對像,直情係偶像~~
多謝咁多位師兄師妹chum 埋我玩,希望仲有機會向大家學野同一齊反~~
作者: franklcf    時間: 2010-5-17 00:58
http://www.facebook.com/album.ph ... 46&l=902d981df8
作者: 上水馬王    時間: 2010-5-17 06:26
原帖由 franklcf 於 2010-5-17 00:58 發表
http://www.facebook.com/album.php?aid=433255&id=603425346&l=902d981df8

唔該晒Frankie!
作者: key    時間: 2010-5-17 09:16
原帖由 franklcf 於 2010-5-17 00:58 發表
http://www.facebook.com/album.php?aid=433255&id=603425346&l=902d981df8

睇完d相, 更加後悔冇join你地     
作者: wong.siufu    時間: 2010-5-17 09:25

剩係睇都正!!
唔該CHing.
作者: kito807    時間: 2010-5-17 11:04

thanks frankie!!

d 相好型仔呀~~
作者: newfoot    時間: 2010-5-17 11:09
thanks Frankie ching
作者: 花子阿DEE    時間: 2010-5-17 11:14

辛苦晒Frankie 兄,陳日我踩到上氣唔接下氣,你仲可以邊踩邊影,勁呀~~
作者: eddiebuzz    時間: 2010-5-17 11:35
多謝Frankie靚相.

係後面望住Jason揸TT bar 上橋好似飛機起飛咁!

各位師兄師姐都好掂, 我今明都仲腳仔軟, 好在開始放大假hehe
作者: loudspeaker    時間: 2010-5-17 11:44
frankie, d 相好靚

期望下次可以同大家再操過
作者: loudspeaker    時間: 2010-5-17 11:47
原帖由 rockiec 於 2010-5-16 17:23 發表

諗起 loud 兄要到台東比賽123... 依家要我再跑21K,
真係有心無力... loud 兄真係要趁呢幾個月練多啲!
睇嚟馬王可以玩226噃, 擒日玩完毅行, 今日100K單車 + 打波, 犀利!

经過陳日, 我有 d 懐疑可 5 可以玩到咁長?
rockiec 上行家生, 3 鉄分分钟有獎攞,

作者: kito807    時間: 2010-5-17 12:05
原帖由 loudspeaker 於 2010-5-17 11:47 發表

ROCKIEC 兄真係好勁, 界完我之後我好想追, 但追極都追唔到, 差太遠喇......
作者: 上水馬王    時間: 2010-5-17 12:47
原帖由 loudspeaker 於 2010-5-17 11:47 發表

Loud兄唔好咁快氣餒,特訓岩岩至開始,仲有時間!
作者: kopo1128    時間: 2010-5-17 15:56

唔使咁驚喎! 驚就兩份!! 仲有成5個月, 應該操得掂! 大家一齊+油啦!!!
作者: rockiec    時間: 2010-5-17 19:45
原帖由 花子阿DEE 於 2010-5-16 23:51 發表 ...
仲有Rockie 兄,上年都領教過,踩部鐵車都可以狂介人,係小弟好好既學習對像,直情係偶像~~
...

ROCKIEC 兄真係好勁, 界完我之後我好想追, 但追極都追唔到, 差太遠喇......

其實我一啲都唔勁, 我只係留前鬥後,

本來第一圈話明係踩慢啲, 俾新手認下路,

不過大家又忍唔到, 跟咗三個車神係咁去!

淨係得我跟 蘇菲 ctse 慢慢熱身,

所以第二、第三個圈重有力去之嘛!

可能自已跑開長途, 唔會一開始沖到去, 會保持均速

所以第二、第三個圈可以蝦到後生仔!

作者: rockiec    時間: 2010-5-17 19:53

就算上行家生, 我估分別唔係好大,
上次响新娘潭租果部係賣緊4K ge GIANT 鋁架靚車,
但係睇番20k ge 時間, 同練習時候用鐵車分別唔係好大,
我諗要馬王/jason 果部就試到分別, 拎上手真係輕到不得了!!

我估要玩 123 點都要練下, 同埋睇下狀態,
可能呢排自己操得多, 初初諗點可能踩到100K? 所以袋定包 gel,
但係踩踩下又可以捱到100K喎, 包gel 都無郁過,
只係再繼續跑個半馬, 有gel 都未必掂!!

擒日托架車上地鐵都好似撞牆感覺, 可能成朝淨係飲水,
無野到肚, 太餓關係都未定!
作者: gforce    時間: 2010-5-17 21:32
原帖由 rockiec 於 2010-5-17 19:53 發表

但係睇番20k ge 時間, 同練習時候用鐵車分別唔係好大,
我諗要馬王/jason 果部就試到分別, 拎上手真係輕到不得了!!
...

換架3-4k既肯定有好大好大分別啦
你重要食唔夠野都可以咁踩法, 實在太強橫
作者: 魚蛋明    時間: 2010-5-17 22:57
想再問下上斜位大概斜度幾大呢?
我以前因為鍾意踩上坡路段,攪到操傷左兩個膝頭哥
成半年無踩單車,我估而家都只係可以踩到下平路
雖然好想join你地踩東涌,但係如果太多斜路都無能為力喇

師兄師姐們,我仲有一個禮拜左近就交晒功課喇
想問下5/6你地會有咩行程啊?
成日睇你地既留言攪到對腳好鬼痕啊,好想踩單車
作者: franklcf    時間: 2010-5-17 23:13
http://www.hkci.net/forum/redire ... o=lastpost#lastpost
馬王兄同jason兄. 你地有時間可以同佢地玩兩轉. 我由1月再出車之後有時係沙倉撞arm 佢地操車, 都會同佢地死頂吓, 升呢升得好快. 佢地有幾部tt中有兩部係plasma 一紅一綠. 佢地又有好多zipp同碟. 你兩位得閒可以去同佢地交流一吓心得
作者: JC    時間: 2010-5-18 12:49
原帖由 key 於 2010-5-17 09:16 發表

睇完d相, 更加後悔冇join你地       

X2......... 睇見都開心, 不過蓬星期日冇我份∼
作者: loudspeaker    時間: 2010-5-19 11:18
原帖由 rockiec 於 2010-5-17 19:53 發表

...

空肚, 真係好傷, 我吃左條 bar + gel 都死了
5 个月, 我會操好副偈去台東應戰, 唔好俾自已有任何 excuse.
rockiec hing, 係就最好預埋你一齊去
作者: 三水豆腐    時間: 2010-5-19 12:06
7月前決定都沒遲,可以多留意下俚兩個月的操練情況
作者: loudspeaker    時間: 2010-5-19 12:59
原帖由 三水豆腐 於 2010-5-19 12:06 發表
7月前決定都沒遲,可以多留意下俚兩個月的操練情況hgj091" />" />hj

無錯呀 3 水兄, 我都開始要多今年備戰啦
作者: gforce    時間: 2010-5-19 13:12
原帖由 loudspeaker 於 2010-5-19 12:59 發表

無錯呀 3 水兄, 我都開始要多今年備戰啦

踩多d自然無問題
作者: 上水馬王    時間: 2010-5-19 13:14
原帖由 魚蛋明 於 2010-5-17 22:57 發表
想再問下上斜位大概斜度幾大呢?
我以前因為鍾意踩上坡路段,攪到操傷左兩個膝頭哥
成半年無踩單車,我估而家都只係可以踩到下平路
雖然好想join你地踩東涌,但係如果太多斜路都無能為力喇

師兄師姐們,我仲有 ...

東涌賽道最斜的路段就係晌橋底果段,好似新娘潭果d咁斜,但長度一百米都無,連師姐都可以應付得到…
作者: 上水馬王    時間: 2010-5-19 13:17
原帖由 franklcf 於 2010-5-17 23:13 發表
http://www.hkci.net/forum/redirect.php?tid=25406&goto=lastpost#lastpost
馬王兄同jason兄. 你地有時間可以同佢地玩兩轉. 我由1月再出車之後有時係沙倉撞arm 佢地操車, 都會同佢地死頂吓, 升呢升得好快. 佢 ...

佢地好似多數晚上出車咁喎......我多數join唔到啦

同frankie操車都可以好快升呢姐
作者: loudspeaker    時間: 2010-5-19 13:56
原帖由 orce 於 2010-5-19 13:12 發表

踩多d自然無問題

多謝 J 神兄鼓勵, 唔付出那有好收成,
希望每次出車都可以 join 到你地一齊練
作者: loudspeaker    時間: 2010-5-19 13:57
原帖由 上水馬王 於 2010-5-19 13:17 發表

佢地好似多數晚上出車咁喎......我多數join唔到啦

同frankie操車都可以好快升呢姐

夜晚出車好激好多
作者: kito807    時間: 2010-5-19 16:16
原帖由 loudspeaker 於 2010-5-19 13:57 發表

夜晚出車好激好多

夜晚過黎創新路啦, 無乜車條路又寬又直
作者: loudspeaker    時間: 2010-5-19 16:31
原帖由 kito807 於 2010-5-19 16:16 發表

夜晚過黎創新路啦, 無乜車條路又寬又直

係咪好多石仔 ?
作者: kito807    時間: 2010-5-19 17:13
原帖由 loudspeaker 於 2010-5-19 16:31 發表

係咪好多石仔 ?

上個月去整緊路, 依家未知整完未
作者: rockiec    時間: 2010-5-19 22:16
原帖由 loudspeaker 於 2010-5-19 11:18 發表
rockiec hing, 係就最好預埋你一齊去

都好想見識下超級鐵人賽ge 場面, 但唔會响今年啦!

暫時三項重唔係練得好好! 又未搵到架靚靚"老婆"...

依家操三項, 主要係 cross training,
keep 住個體能! 咁樣會襟跑啲!

遲下你升呢玩 226, 我就陪你玩 123!!

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2