香港長跑網 - 長跑長友

標題: 隨荃灣田徑會操練 [打印本頁]

作者: chengcc209    時間: 2008-4-1 00:03
標題: 隨荃灣田徑會操練
不少網友都說居住或工作的地點在葵、荃區,想找就近的跑會跟操。本人雖不是荃灣田徑會的跑友,但路過該站討論區卻見有以下一段訊息,有興趣跟該會試操者不妨留意。

(轉貼)加入荃灣田徑會
http://hktwac.b.forumable.net/tc ... &extra=page%3D1

"有興趣加入荃灣田徑會者可於星期三睌7:15p.m.到青衣運動場100米終點(近龍門架)找張志華或梁嘉輝教練。你可先和我們一起練習,看看我們的荃灣會是否適合你,然後才決定是否申請入會。"
作者: michaelyw    時間: 2008-4-1 06:34
年尾或會過來瞧瞧~
作者: Gills    時間: 2008-4-1 08:45
標題: 回復 1# 的帖子
多謝chengcc209兄報料, 今個星期三會去試吓.
作者: 慢子 Wilson    時間: 2008-4-1 08:55
原帖由 Gills 於 2008-4-1 08:45 發表
多謝chengcc209兄報料, 今個星期三會去試吓.

Gills 兄,人家是靚女師姐,10k跑 43min,我都這做不到!
作者: blurmax    時間: 2008-4-1 09:14

The basic requirement is to complete 10 Km in 43 mins?
I can't do it too.  My fastest record in Nike 10 K is 46 mins+.
作者: Gills    時間: 2008-4-1 09:16
標題: 回復 4# 的帖子
吓原來係靚女兼C姐, 唔好意思, 唔好意思...等我去學成歸來, 再請靚女C姐飲茶(如果唔洗食檸檬)

作者: kenneth    時間: 2008-4-1 09:38
作者: Gills    時間: 2008-4-1 12:22
Kenneth兄, 路線如下:

1.港鐵青衣站B出口->步行至青衣運動場
2.港鐵荃灣站->青山公路南豐中心->41P->青衣碼頭總站->步行至青衣運動場
3.港鐵荃灣西站->步行至楊屋道門牌63號(過左川龍街)->41P->青衣碼頭總站->步行至青衣運動場

登錄/註冊後可看大圖

原帖由 kennethwat 於 1-4-2008 09:38 發表

好﹗明晚小弟又去。雖然青衣是遠咗少少,但時間應可就到,我都去。知不知荃灣或葵芳點去青衣運動場?

作者: kenneth    時間: 2008-4-1 12:37
作者: chengcc209    時間: 2008-4-1 13:03
標題: 回復 4# 的帖子
哈哈哈~~我自問稱不上「靚女」,也不見得能稱得上是各位的「師姐」——我的跑齡實際上比很多跑友都淺呢!
作者: kenneth    時間: 2008-4-1 13:39
作者: blurmax    時間: 2008-4-1 14:25

師姐﹗你的速度,又確實不是很多跑友能做到。 所以,我決定叫翻閣下做師姐。

X 2 - despite I am older than you!
作者: miller    時間: 2008-4-1 15:16
原帖由 kennethwat 於 2008-4-1 13:39 發表

師姐﹗你的速度,又確實不是很多跑友能做到。 所以,我決定叫翻閣下做師姐。

又唔係咁講o既…唔通全香港叫賴學恩、陳家豪做師兄;黃小萍、梁影雪做師姐咩?
作者: kenneth    時間: 2008-4-1 15:28
作者: ChARsoN    時間: 2008-4-1 18:19
第日有機會一定來走走!!!
可能會遇到我一個friend
不過佢跑短跑的
作者: Alfred    時間: 2008-4-1 22:40
標題: 回復 8# 的帖子
Gills兄,你咁熟D街道架?好似的士司機咁。
作者: Alfred    時間: 2008-4-1 22:43
標題: 回復 10# 的帖子
C姐,其實學無前後,達者為先啫。
作者: Gills    時間: 2008-4-1 22:45
車牌就有, 不過未考過的士牌, 童年係葵青區長大,讀書,踢波,仲有識到初戀既女朋友,所以米好熟o個區.

原帖由 Alfred 於 1-4-2008 22:40 發表
Gills兄,你咁熟D街道架?好似的士司機咁。

作者: Gills    時間: 2008-4-3 09:18
尋日天氣唔係幾好, 大霧兼細雨紛飛, 天色陰暗, 地面濕滑...當然種種原因同藉口攪到終於冇去到青衣觀摩, 唔得...立志下星期一定要去玩下.
作者: kenneth    時間: 2008-4-7 10:25
作者: Gills    時間: 2008-4-7 10:51
可以呀, 就星期三晚去青衣玩.

原帖由 kennethwat 於 7-4-2008 10:25 發表
Gills Ching 星期三是否去?我今次的起心肝會到。

作者: kenneth    時間: 2008-4-10 14:08
作者: Gills    時間: 2008-4-10 14:23
標題: 回復 22# 的帖子
Kenneth兄多謝通知, 下次要上去佢地度收下風先, 免得白行一趟.
作者: Gills    時間: 2008-4-15 17:50
今個星期三4月16日晚, 有冇C兄有興趣到青衣運動場, 接洽荃灣田徑會練跑事宜?
作者: oscar    時間: 2008-4-15 18:53
作者: kenneth    時間: 2008-4-16 08:44
作者: blurmax    時間: 2008-4-16 08:47

Gills Ching 昨日玩大了,今日去不到。

Kenneth,

What did you play yesterday ah?  So tire?
作者: Gills    時間: 2008-4-16 09:20
標題: 回復 25# 的帖子
回復 26# 的帖子

一定一定, 小弟會先行探路, 之後再與各位匯報.
作者: Gills    時間: 2008-4-16 09:24
莫非昨晚....

登錄/註冊後可看大圖

原帖由 blurmax 於 16-4-2008 08:47 發表

Kenneth,

What did you play yesterday ah?  So tire?

作者: 慢子 Wilson    時間: 2008-4-16 09:34
原帖由 Gills 於 2008-4-16 09:24 發表
莫非昨晚....

登錄/註冊後可看大圖

莫非這是Gills兄令郎? [attach]415[/attach]
作者: kenneth    時間: 2008-4-16 09:35
作者: Gills    時間: 2008-4-16 11:09
非也, 只是引用為Kenneth兄事後工作罷了, 不過我相信佢好健康既, 應該冇此習慣.

原帖由 慢速小子 於 16-4-2008 09:34 發表

莫非這是Gills兄令郎?

作者: kenneth    時間: 2008-4-16 11:12
作者: 慢子 Wilson    時間: 2008-4-16 11:22
原帖由 Gills 於 2008-4-16 11:09 發表
非也, 只是引用為Kenneth兄事後工作罷了, 不過我相信佢好健康既, 應該冇此習慣.

嘻嘻 !純粹說笑吧。
Gills 兄教子有方,應傳有父親天分的!

作者: kenneth    時間: 2008-4-16 11:27
作者: Gills    時間: 2008-4-16 14:31
如果犬兒是香港新希望, 咁香港長跑界就冇得"教"<-- (請用高音).

原帖由 kennethwat 於 16-4-2008 11:27 發表

yes !!尤其是跑步天分,他日 Gills 仔 必定是香港新希望。

作者: onon    時間: 2008-4-17 15:56
Gills兄昨晚有無去探路?
作者: Gills    時間: 2008-4-17 16:37
標題: 回復 37# 的帖子
有去呀onon兄, 不過遲左到, 在場好多人練, 無論學校,跑會,仲有個別人事, 氣氛一流,我見他們分2批練, 一批新手跟嘉豪練大圈, 另一批練速度, 佢地好大棚人, o個教練不停同D學員檢討, 攪到我冇機會攝埋去打招呼, 不過就跟左大圈o個批玩左10個400. 下星期會再去.

作者: kenneth    時間: 2008-4-17 17:17
作者: Gills    時間: 2008-4-17 17:21
標題: 回復 39# 的帖子
第8線大圈介乎1'40"至1'50"之間, 我自己就1'45"慢慢係後面跟.
作者: kenneth    時間: 2008-4-17 17:28
作者: Gills    時間: 2008-4-17 17:34
o個班我見學生居多, 有點像CharSoN兄既年齡, 仲有大師兄帶住, 各人都不咁怠慢.

原帖由 kennethwat 於 17-4-2008 17:28 發表

吓﹗新人都是走 1'40 至 1'50。 無命﹗hj" />

作者: 711MF    時間: 2008-4-17 17:40
作者: oscar    時間: 2008-4-17 18:41
作者: oscar    時間: 2008-4-17 18:46
作者: blurmax    時間: 2008-4-17 19:55

我自己就1'45"慢慢係後面跟

Gills,

U should have run within 1'30" wor.
Even my fastest 400 m is 1'40"!

作者: Gills    時間: 2008-4-18 09:13
標題: 回復 46# 的帖子
唔係主場玩下就好, 而且個班人太新, 唔好"客"親人咩.
作者: 711MF    時間: 2008-4-18 09:39
作者: kenneth    時間: 2008-4-18 09:43
作者: blurmax    時間: 2008-4-18 09:59

唔係主場玩下就好, 而且個班人太新, 唔好"客"親人咩.

跑步高手的確另有見地!

作者: Gills    時間: 2008-4-18 10:07
blurmax兄D中文打字有進步播, 小弟都係寓跑步於娛樂傘.

原帖由 blurmax 於 18-4-2008 09:59 發表

跑步高手的確另有見地!  

作者: blurmax    時間: 2008-4-18 10:35

blurmax兄D中文打字有進步播, 小弟都係寓跑步於娛樂傘.

我用手寫板咋! 你跑得噤快點止娛樂直頭可以爭標啦.

作者: Gills    時間: 2008-4-18 10:47
標題: 回復 52# 的帖子
尼個網大把人跑得快過小弟, 有得玩有得影相, 就OK啦.
作者: kenneth    時間: 2008-4-18 11:05
作者: Alfred    時間: 2008-4-18 15:20
最少我唔係快過Gills師兄
作者: ChARsoN    時間: 2008-4-19 12:38
下次等我迫gills 跑到1分半內啦~
不過可能好快謝
作者: Gills    時間: 2008-4-20 07:58
標題: 回復 56# 的帖子
好呀, 有競爭才有進步. 期待可一齊練變速.

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2