香港長跑網 - 長跑長友

標題: 慶祝工聯會60週年暨奧運倒數60天長跑比賽 [打印本頁]

作者: saki    時間: 2008-4-5 13:22
標題: 慶祝工聯會60週年暨奧運倒數60天長跑比賽
"http://us.f6.yahoofs.com/hkblog/__DOT__fRY7r6UBALsbKIMzg--_22/blog/20080316103527689.jpg?ib_____DnkSK.Opp"

作者: blurmax    時間: 2008-4-5 16:04

Upstairs,

Thx for the race info :

http://us.f6.yahoofs.com/hkblog/__DOT__fRY7r6UBALsbKIMzg--_22/blog/20080316103527689.jpg?ib_____DnkSK.Opp

作者: 力    時間: 2008-4-6 09:47
Poster only?! Where is the application form?
作者: Gills    時間: 2008-4-6 12:06
都冇講跑街定跑運動場, 定係我睇漏眼.
作者: blurmax    時間: 2008-4-6 12:19

The entry form could be downloaded here :

http://www.u4u.org.hk/history/FTU60/FTU60c.pdf

http://www.u4u.org.hk/history/history-ftu.html#20080609
作者: 力    時間: 2008-4-6 17:29
Thank U Ching
作者: Alfred    時間: 2008-4-6 23:03
標題: 回復 4# 的帖子
有圖睇,應該係跑去馬場折返。
作者: Gills    時間: 2008-4-7 09:14
標題: 回復 7# 的帖子
Alfred兄, 路線原來同今年年初四o個場同一樣, 都係來回濾水廠折返.
作者: Alfred    時間: 2008-4-7 10:58
標題: 回復 8# 的帖子
明白。不過到時唔知返咩更,可能去唔到!!!
作者: Gills    時間: 2008-4-7 12:05
標題: 回復 9# 的帖子
唔緊要啦, 六月天時, 可能打風兼落雨, 就算好天都可能曬到你暈, 我都唔一定玩.

作者: ckleung    時間: 2008-4-11 11:27
今次見到荃灣區咁熱鬧,可惜自己無參加。不過,已約好幾個朋友報工聯會這個活動,希望都係同樣咁熱鬧。
未參加過工聯會的比賽,請問有無CHING知道,工聯會T恤的 SIZE 是否會比渣打的細小。
希望GILLS兄會參加,到時可以有人安排賽後茶敘了。
作者: Gills    時間: 2008-4-11 12:38
標題: 回復 11# 的帖子
好呀CK兄, 一班人玩熱熱鬧鬧, 不過6月天時, 最驚打水戰, 不過可以同CK兄一齊玩冇所謂啦.
作者: 711MF    時間: 2008-4-11 12:48
作者: ckleung    時間: 2008-4-11 13:01
原帖由 Gills 於 2008-4-11 12:38 發表
好呀CK兄, 一班人玩熱熱鬧鬧, 不過6月天時, 最驚打水戰, 不過可以同CK兄一齊玩冇所謂啦.

太好了!有Gillls兄帶頭,Gills兄一定會比我早好多到達終點,麻煩等多幾十分鐘,set好相機,同我影張衝線靚相,最多稍後請飲茶。

知道很多ching住沙田區,唔知多唔多人報名呢?

另外,我住九龍灣,也想知道去馬鞍山運動場的路線。
作者: blurmax    時間: 2008-4-11 13:03

想問一問 沙田火車站去,馬鞍山運動場方便嗎...及須時幾耐

U can change MOS railway at Tai Wai - very quick (probably within 15 mins)
作者: 慢子 Wilson    時間: 2008-4-11 13:19
原帖由 ckleung 於 2008-4-11 13:01 發表

太好了!有Gillls兄帶頭,Gills兄一定會比我早好多到達終點,麻煩等多幾十分鐘,set好相機,同我影張衝線靚相,最多稍後請飲茶。

知道很多ching住沙田區,唔知多唔多人報名呢?

另外,我住九龍灣,也想知道 ...

或乘 89D 巴士如見運動場可下車!

天氣咁熱,我就不打算參加了,

不過如得閒,可幫各ching 拍照的!

作者: 慢子 Wilson    時間: 2008-4-11 13:23
原帖由 711MF 於 2008-4-11 12:48 發表
想問一問 沙田火車站去,馬鞍山運動場方便嗎...及須時幾耐

在沙田火車站過閘後的巴士總站乘 86k ,約20 -25 min 到!
作者: Gills    時間: 2008-4-11 14:22
另一個途徑係於港鐵大學站下車, 轉乘九巴87k巴士, 只需10分鐘兼且馬鞍山運動場門口有個站落.

原帖由 慢速小子 於 11-4-2008 13:23 發表

在沙田火車站過閘後的巴士總站乘 86k ,約20 -25 min 到!

作者: ram    時間: 2008-4-23 14:34
有沒有ching打算參加呢?  
作者: ckleung    時間: 2008-4-23 14:42
原帖由 ram 於 2008-4-23 14:34 發表
有沒有ching打算參加呢?  

上星期已經報o左,支票都過埋數。重有邊位Ching會參加呢?

作者: 瘋瘋    時間: 2008-4-23 14:47
作者: blurmax    時間: 2008-4-23 16:53

I enrolled too.
作者: Gills    時間: 2008-4-23 17:46
諗著報, 不過仲未行動, 是關尼排公務煩忙.
作者: thugs32    時間: 2008-4-24 21:23
我都報了名。
作者: ram    時間: 2008-4-29 10:20
今天寄出了報名表格喇~
作者: philomena    時間: 2008-4-29 21:03
我都報了名
作者: terryisrunner    時間: 2008-4-29 22:40
報了
作者: ckleung    時間: 2008-4-30 08:57
到時我們又可以大合照了!
作者: Gills    時間: 2008-4-30 15:24
標題: 回復 28# 的帖子
咁多C兄玩, 點少得我, 已經報左啦.
作者: oscar    時間: 2008-4-30 15:47
作者: blurmax    時間: 2008-4-30 16:35

Gills,

U can take pics of some of us (including me) after U've bath and changing clothes again lah.
Thx in advance.
作者: Gills    時間: 2008-5-1 17:51
標題: 回復 31# 的帖子
Blurmax兄, 8kD時間好緊迫, 相信唔可以沖完身先影, 上次荃灣緊緊可以影到37分後既C兄, 上次閣下跑畢拉山,沙田果日既 比賽, 小弟攞行李要成15分鐘, 排後面有D兄仲話要成45分鐘先攞到, 如果係咁真係, D C兄都過哂終點, 個影都影唔到.
作者: ram    時間: 2008-5-10 00:38
請問有冇ching收到通知成功報名 ?
小弟暫時未有消息.................
作者: ahchung    時間: 2008-5-12 01:39
唔知宜家先報名黎唔黎得切呢???
之前成日唔記得
作者: blurmax    時間: 2008-5-12 01:58

唔知宜家先報名黎唔黎得切呢???
之前成日唔記得

Probably should no have problems - see U in the race then
作者: Gills    時間: 2008-5-12 21:50
ram兄, 我暫時都收唔到任何通知.

原帖由 ram 於 10-5-2008 00:38 發表
請問有冇ching收到通知成功報名 ?
小弟暫時未有消息.................

作者: ram    時間: 2008-5-12 22:04
原帖由 Gills 於 2008-5-12 21:50 發表
ram兄, 我暫時都收唔到任何通知.

Gills兄,似乎支票都未過數
不過尚未到deadline,只是小弟心急罷了~
作者: ahchung    時間: 2008-5-13 16:23
原帖由 blurmax 於 2008-5-12 01:58 發表

Probably should no have problems - see U in the race then

thanks. I went to FTU and signed up. See u guys in the race
作者: randyip    時間: 2008-5-14 20:59
我又玩。
作者: eyeonme    時間: 2008-5-14 21:36
我都報咗啦

多多指教
作者: blurmax    時間: 2008-6-4 08:30

Collected the running kits last evening!
作者: PierceCheng    時間: 2008-6-4 20:33
我都報咗啦。
作者: angkso    時間: 2008-6-5 08:53
各CHing, CTse,
因為有事所以沒有報名,祝各位跑得開開心心,等分享你們的照片。
作者: Gills    時間: 2008-6-5 09:09
件T條領位好細, 個頭差D穿唔過, 衫身較闊, 唔係咁合比例.
作者: philomena    時間: 2008-6-5 11:51
件衫一d都唔合身,到時我唔會著!
作者: 711MF    時間: 2008-6-5 11:53
作者: onon    時間: 2008-6-5 14:34
嘿...必要時攞去街市改衫鋪在領口開一刀!
作者: Gills    時間: 2008-6-6 00:05
各位C兄/C姐準備好未, 星期一又跑馬鞍山, 係度同各位打吓氣, 希望個個都PB, 我都好想, 不過尼個8.8k距離又難搞D, 又冇時間參考, 所以個個跑完都係8.8K既PB.
作者: 慢子 Wilson    時間: 2008-6-6 09:16
標題: 長跑網比賽大軍及影大合照名單
當日請先處理行李,早上 7:45 左右馬鞍山運動場集合,到時將有長跑網 banner 出現,集合後影大合照,之後拉筋,熱身,霸好位。

[attach]760[/attach]

長跑網比賽大軍及影大合照名單 :

1.Gills
2.711mf
3.ram
4.
慢速小子
5. 瘋狂跑步機
6. onon
7. ckleung
8.drwai
9.philomena
10.peteruno
11.龜速行

如參加名單有遺留,請通知本人加名
作者: 瘋瘋    時間: 2008-6-6 09:20
作者: Gills    時間: 2008-6-6 09:21
唔該哂慢子兄搞大合照, Kenneth兄我知你冇玩, 不過黎唔黎合照呀.
作者: 711MF    時間: 2008-6-6 09:24
作者: kenneth    時間: 2008-6-6 09:31
作者: leefs    時間: 2008-6-6 10:09
原帖由 kennethwat 於 2008-6-6 09:31 發表

he!he!多謝gills兄邀請。星期一要在家照顧兩條化骨龍,來不到。

如果我果朝唔駛返工,我會過嚟為同大家打氣,加油…
作者: drwai    時間: 2008-6-6 10:27
我都又報,傷患後第一次跑比賽,希望43分跑完!
有無得合照!
作者: philomena    時間: 2008-6-6 12:02
到時我都會出現,onon兄請提醒我交錢給你.
作者: onon    時間: 2008-6-6 12:35
OK. 到時見. 
作者: angkso    時間: 2008-6-6 13:52

小弟當天有事沒有報告,預祝各位跑得開開心心。
作者: Gills    時間: 2008-6-6 14:09
原帖由 leefs 於 6-6-2008 10:09 發表

如果我果朝唔駛返工,我會過嚟為同大家打氣,加油…  

Alan兄唔好次次都淨打氣加油, 落場一大班人一齊玩吓都幾開心嫁.
作者: leefs    時間: 2008-6-6 15:07
原帖由 Gills 於 2008-6-6 14:09 發表

Alan兄唔好次次都淨打氣加油, 落場一大班人一齊玩吓都幾開心嫁.

下月已經報名玩"東區長命斜10k",城門水塘10k有可能會跑,
10k樓下我唔去啦,因我跑頭5,6k超慢同超辛苦,但跑順了之後…
作者: Gills    時間: 2008-6-6 15:59
原帖由 leefs 於 6-6-2008 15:07 發表

下月已經報名玩"東區長命斜10k",城門水塘10k有可能會跑,
10k樓下我唔去啦,因我跑頭5,6k超慢同超辛苦,但跑順了之後…

好本來唔玩東區賽, 就係C兄一席話, 今日報名去馬, 不過小弟未練好斜路, 所以係陪跑居多.
作者: onon    時間: 2008-6-6 16:04
香港人, 點斜都要去玩吓, 話時話條斜路有幾長呀?
作者: Gills    時間: 2008-6-6 16:06
原帖由 onon 於 6-6-2008 16:04 發表
香港人, 點斜都要去玩吓, 話時話條斜路有幾長呀?

有冇港島東地膽?
作者: randyip    時間: 2008-6-6 16:16
原帖由 onon 於 2008-6-6 16:04 發表
香港人, 點斜都要去玩吓, 話時話條斜路有幾長呀?
at least 7-8k

作者: onon    時間: 2008-6-6 16:41
原帖由 randyip 於 2008-6-6 16:16 發表 at least 7-8k

一半上斜, 一半落斜?
作者: ram    時間: 2008-6-6 16:42
7-8K 都係斜路 !? my god!

原帖由 randyip 於 2008-6-6 16:16 發表
at least 7-8k

作者: 瘋瘋    時間: 2008-6-6 16:45
作者: blurmax    時間: 2008-6-6 18:10

7-8K 都係斜路 !? my god!

下月已經報名玩"東區長命斜10k",

I guess it's about 3-4 Km upslope por.  Not easy to conquer and I walked quite often last time.

作者: oscar    時間: 2008-6-6 18:40
作者: peteruno    時間: 2008-6-6 22:08
白頭佬報到
作者: Gills    時間: 2008-6-7 10:39
好彩只係3-4k斜路, 跟清水灣相比(差不多成5成斜,尼個係暫時08年最辛苦一個賽事), 都應該可以頂得住, 講返馬鞍山, 跟鄧記樂華玩左3次, 狀態有所提升, 今次會認真D跑, 考驗吓操練之成果.
作者: randyip    時間: 2008-6-7 13:05
由歌連臣角道--->華人永遠墳場一段,是難道最高的。
各位ching小心la
作者: oscar    時間: 2008-6-7 23:32
作者: 龜速行    時間: 2008-6-7 23:59
wa wa

out of town 3 days(company trip & team building)<br />

miss so many things

c hing & c tse

i want to join the group photo 2

please count me 2

thank a lot
作者: peteruno    時間: 2008-6-8 12:38
原帖由 Gills 於 2008-6-7 10:39 發表
好彩只係3-4k斜路, 跟清水灣相比(差不多成5成斜,尼個係暫時08年最辛苦一個賽事), 都應該可以頂得住, 講返馬鞍山, 跟鄧記樂華玩左3次, 狀態有所提升, 今次會認真D跑, 考驗吓操練之成果.

Gills--恭喜你狀態提升,預祝你旗開得勝,相信明天定能一杯在手,萬事無憂。
我仍然狀態低沉,今日嘗試加速,有心無力,呼吸不順,未能有效調節整個練習過程。相信明天跑來會非常辛苦。

白頭佬
作者: Gills    時間: 2008-6-8 13:00
原帖由 peteruno 於 8-6-2008 12:38 發表

Gills--恭喜你狀態提升,預祝你旗開得勝,相信明天定能一杯在手,萬事無憂。
我仍然狀態低沉,今日嘗試加速,有心無力,呼吸不順,未能有效調節整個練習過程。相信明天跑來會非常辛苦。

白頭佬

多謝哂白C兄祝福, 會好好考驗吓自己, 亦希望白C兄跑得開開心心, 一大班人玩係不錯的假期娛樂, 亦貼上馬鞍山恆安站步行圖往運動場之地圖, 以供參考.

登錄/註冊後可看大圖

作者: ckleung    時間: 2008-6-8 13:45
祝Gills兄明日奪取工聯盃 ,我們一眾師兄弟,大力為您打氣!
作者: peteruno    時間: 2008-6-8 17:11
原帖由 ckleung 於 2008-6-8 13:45 發表
祝Gills兄明日奪取工聯盃 ,我們一眾師兄弟,大力為您打氣!

同感同支持

白頭佬
作者: 慢子 Wilson    時間: 2008-6-8 20:39
原帖由 龜速行 於 2008-6-7 23:59 發表
wa wa

out of town 3 days(company trip & team building)

miss so many things

c hing & c tse

i want to join the group photo 2

please count me 2

thank a lot

welcome
作者: 瘋瘋    時間: 2008-6-8 20:46
作者: pirkle    時間: 2008-6-8 21:28
標題: 回復 49# 的帖子
Please count me in

PiRKLe
作者: ram    時間: 2008-6-8 22:00
各位CHING們,希望明天天氣良好
個個跑得HAPPY
明天見 !
作者: 瘋瘋    時間: 2008-6-8 22:07
作者: nc    時間: 2008-6-8 23:20
各ching努力呀
作者: blurmax    時間: 2008-6-8 23:31

Please count me in for the group pic tmw!
作者: Gills    時間: 2008-6-9 05:28
原帖由 瘋狂跑步機 於 8-6-2008 20:46 發表

Gills兄明天係1倍大熱門. 主場必勝.

瘋狂兄, 得1倍? 我怕大熱倒灶喎, 咁真係要問ram兄借隻快馬黎用吓啦.
作者: Gills    時間: 2008-6-9 05:30
原帖由 blurmax 於 8-6-2008 23:31 發表

Please count me in for the group pic tmw!

希望今日可以同blurmax兄及長跑網各C兄/C姐影番張大..大..合照啦.

作者: ram    時間: 2008-6-9 05:43
小弟怕隻快馬都不夠Gills兄快喎~

原帖由 Gills 於 2008-6-9 05:28 發表

瘋狂兄, 得1倍? 我怕大熱倒灶喎, 咁真係要問ram兄借隻快馬黎用吓啦.

作者: Gills    時間: 2008-6-9 05:53
原帖由 ram 於 9-6-2008 05:43 發表
小弟怕隻快馬都不夠Gills兄快喎~

唔咪話, 咁早晨呀ram兄 , 食左早餐未? 我就邊食邊上網邊吹水.
作者: ram    時間: 2008-6-9 06:02
Good Morning
都食緊,天色似乎麻麻地,好似落緊雨.........

原帖由 Gills 於 2008-6-9 05:53 發表

唔咪話, 咁早晨呀ram兄 , 食左早餐未? 我就邊食邊上網邊吹水.

作者: Gills    時間: 2008-6-9 06:05
原帖由 ram 於 9-6-2008 06:02 發表
Good Morning
都食緊,天色似乎麻麻地,好似落緊雨........." />

不過大埔遠望馬鞍山, 天氣極佳, 仲開始有點陽光添.
作者: ram    時間: 2008-6-9 06:11
咁就very good la
出門口喇,一陣見~

原帖由 Gills 於 2008-6-9 06:05 發表

不過大埔遠望馬鞍山, 天氣極佳, 仲開始有點陽光添.

作者: blurmax    時間: 2008-6-9 12:12

Apart from Slow Speed Kid, I did not meet any members of longrun.hk por

Just having completed the 8.8 Km race in a slow time of 49 mins+.
The opening ceremony was long and boring and the 1st group runners were forced to stand in the hot sun for 20 mins+.
Good organizing but too political.
Time to shout upright June-Forth Movement dueing the boring wait.
Nice to meet Keith and Beringirl overtook me in just 2.5 Km. (probably started 5 mins after our group)
blurmax
作者: randyip    時間: 2008-6-9 12:39
在高溫 和曝晒下
只能以均速完成8.8k,時間45:18。
離終點約1k時,看見有2-3人不適。
其中一人是黎伯,希望他們無恙la
作者: philomena    時間: 2008-6-9 13:02
我今日好失敗呀!首先係找不到你們拍大合照,其實我七點半已在比賽場地,但唔知是否眼大睇過籠,總是找不到,當然又交唔到錢比onon,Sorry!  另一失敗之昨係比賽成績,竟然要53分有多才跑完,我覺得自己今日係一隻蝸牛
作者: 慢子 Wilson    時間: 2008-6-9 13:02
原帖由 randyip 於 2008-6-9 12:39 發表
在高溫 和曝晒下
只能以均速完成8.8k,時間45:18。
離終點約1k時,看見有2-3人不適。
其中一人是黎伯,希望他們無恙la

其中一個就是gills兄囉,聽說昏迷時曾睜開眼,但無反應。十分擔心。

好彩他在ICU時已清醒,應沒有大礙。
作者: ram    時間: 2008-6-9 13:10
當時得悉Gills兄有事,真係非常擔心
幸好在ICU見到他時已經清醒~

原帖由 慢速小子 於 2008-6-9 13:02 發表

其中一個就是gills兄囉,聽說昏迷時曾睜開眼,但無反應。十分擔心。

好彩他在ICU時已清醒,應沒有大礙。fgj" />

作者: lvrunner    時間: 2008-6-9 13:16
極有可能因天氣太熱-->dehydration (脫水)-->syncope(休克).  希望他早日downgrade from ICU到general medical floor.
作者: tsw01    時間: 2008-6-9 13:16
希望Gills兄無事啦!
作者: philomena    時間: 2008-6-9 13:19
希望Gills早日康復

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2