香港長跑網 - 長跑長友

標題: 2010.10.1 國慶長跑 10公里比賽 (已截止報名) [打印本頁]

作者: saki    時間: 2010-6-2 22:55
標題: 2010.10.1 國慶長跑 10公里比賽 (已截止報名)
賽事網頁:
未有提供

主辦機構網頁:
http://www.motor.org.hk

表格下載:
(中文版) http://www.hkrunners.com/files/10nationaldayrace_cn.pdf
(英文版) http://www.hkrunners.com/files/10nationaldayrace_en.pdf

網上報名:
http://regonline.activeglobal.com/builder/site/Default.aspx?eventid=866567

路線地圖:

登錄/註冊後可看大圖

主辦機構: 汽車交通運輸業總工會
日期      : 2010年10月1日 (星期五)
時間      : 8:30 a.m.
起/點     : 大埔大尾篤船灣淡水湖直昇機坪
路線      : 沿船灣淡水湖大壩及之後道路往返跑兩次 (詳情請參考路線地圖)
距離      :10.00公里 / 4.00公里 (少年組)
時限      : 有待公佈
組別      : 十公里 - 男子: 1940或之前, 1941-50, 1951-60, 1961-71, 1972-81, 1982-92
                           女子: 1950或之前, 1951-60, 1961-71, 1972-81, 1982-92
               四公里 (少年組) - 男子: 1993-95, 1996-98
                                        女子: 1993-95, 1996-98
費用      : $110/$90 (工聯會會員或少年組) + $10 (網上報名行政費) + $10 (去程巴士車費) + $10 (証書郵費) (註: 因賽後不用歸還晶片, 故不用準備晶片按金)
名額      : 1,200
截止日期: 2010年9月17日 (星期五)
查詢      : 2782-6630, 2519-0110

有關1/10各會員領取"跑手物資"安排如下﹕

以會員表格或優惠密碼"網上"報名者留意,
大家係唔需要賽前到"交通運輸業總工會"領取(跑手包)的,

即是當天自行前往比賽場地即可(帶个人嚟就可以啦!),
而有關物資將會由賽會於比賽前移交給本網集中處理,
我們(長跑網)會在起點場地(合適位置)進行分發有關物資。

車票問題﹕
主辦單位會以郵寄"車票"給跑手的,
如跑手賽前還是未有收到有關車票,

請按原定之時間直接前往上車點即可,
義工人員會核對名單資料作安排的!

作者: leefs    時間: 2010-6-2 23:01
呢次比賽用既晶片賽後跑手可以留為紀念!

作者: keifchan    時間: 2010-6-3 15:55
Online registration will start tomorrow, and members of longrun.hk can use Special Entry (an access code is needed, please check with your club officials) to get a HK$20 discount. So apart from the HK$10 handling charge, should still save HK$10
作者: 得得地    時間: 2010-6-3 16:22
哩個賽又係咁早有得報名 !

長跑網上網報有優惠 ?

會唔會有雙重優惠 ??
作者: keifchan    時間: 2010-6-3 16:29
Same price as FTU members but there is a separate category for FTU members if you have a chance to win a prize.
作者: tyler    時間: 2010-6-4 21:37
可以想象一條好悶的賽道
作者: hahawai    時間: 2010-6-5 00:12
原帖由 tyler 於 2010-6-4 21:37 發表
可以想象一條好悶的賽道

X 2
作者: econecon    時間: 2010-6-9 12:06
原帖由 tyler 於 2010-6-4 21:37 發表
可以想象一條好悶的賽道

why?
作者: randyip    時間: 2010-6-9 13:01
原帖由 econecon 於 2010-6-9 12:06 發表

why?
要4,5次來回水壩...你話悶唔悶呢
作者: econecon    時間: 2010-6-10 16:37
原帖由 randyip 於 2010-6-9 13:01 發表
要4,5次來回水壩...你話悶唔悶呢

勁悶.. 
作者: kito807    時間: 2010-6-10 16:42
10.1 咁快就有資料, 真勁!

超悶啦, 上年玩過一次都係因為近屋企, 送件衫又醜到無朋友,

今年no way喇
作者: 711MF    時間: 2010-6-15 16:32
作者: 大俠    時間: 2010-6-15 17:15
原帖由 711MF 於 15-6-2010 16:32 發表
呢個賽一年比一年難跑...

都係果條路啫
作者: 711MF    時間: 2010-6-15 17:19
作者: 臭男人    時間: 2010-6-20 20:17
我玩左三年, 真係好悶的賽道, 磨鍊心志
如果長跑網有優惠我會報
作者: thomasyu2010    時間: 2010-6-23 16:38
for 1st joined long run race at last year OCT-26,
very hot (26-28) + very slow time (52min) + VERY BORING
作者: robbie_keane    時間: 2010-6-24 22:55
how to obtain the special code to get the "HK$20 discount"?
作者: orgafish    時間: 2010-6-26 17:23
how to get the code. by message from adm. ?
作者: leefs    時間: 2010-6-28 10:57
原帖由 orgafish 於 2010-6-26 17:23 發表
how to get the code. by message from adm. ?

https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=11362&extra=page%3D1
留意post.1#

作者: leefs    時間: 2010-7-18 11:27
優惠內容已貼會員區內!

作者: 臭男人    時間: 2010-7-23 23:51
原帖由 leefs 於 2010-7-18 11:27 發表
優惠內容已貼會員區內!

唔好意思, 可以link出來嗎?
作者: leefs    時間: 2010-7-24 00:28
原帖由 臭男人 於 2010-7-23 23:51 發表

唔好意思, 可以link出來嗎?

同主辦單位大溝通,
不會工開張貼此優惠,
你pm比e-mail地址我,
再寄過比你吧!

作者: 醉烏鴉    時間: 2010-7-26 21:52
家住大埔,交通方便。又可保留晶片作紀念,這次比賽一定支持。
作者: leefs    時間: 2010-8-6 17:47
我們(長跑網)會在起點場地及進行分發。

作者: brianhoo123    時間: 2010-8-25 15:34
原帖由 leefs 於 2010-8-6 17:47 發表 以會員表格或優惠密碼"網上"報名者留意,大家係唔需要賽前到"交通運輸業總工會"領取(跑手包)的,即是當天自行前往比賽場地即可(帶个人嚟就可以啦!),而有關物資將會由賽會於比賽前移交給本網集中 ...

我想知點樣用"[size=11.6667px]以會員表格或優惠密碼"網上"報名"?
[size=11.6667px]我是新入長跑綱會員(待收會員証中),想知到報賽事是否有優惠?
[size=11.6667px]謝謝[size=11.6667px]
作者: leefs    時間: 2010-8-25 15:52
原帖由 brianhoo123 於 2010-8-25 15:34 發表

我想知點樣用"以會員表格或優惠密碼"網上"報名"?
我是新入長跑綱會員(待收會員証中),想知到報賽事是否有優惠?
謝謝

https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=11362&extra=page%3D1

作者: brianhoo123    時間: 2010-8-25 17:29
原帖由 leefs 於 2010-8-25 15:52 發表 https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=11362&extra=page%3D1

謝謝[size=11.6667px][size=11.6667px]..已經網上報咗啦[size=9.72225px][size=11.6667px]...剛才收到Confirmation Email[size=11.6667px]
作者: Tarry    時間: 2010-8-25 17:35
原帖由 brianhoo123 於 2010-8-25 17:29 發表

謝謝..已經網上報咗啦...剛才收到Confirmation Email

e????網上報名唔係截止咗咩?????
作者: brianhoo123    時間: 2010-8-25 17:47
原帖由 Tarry 於 2010-8-25 17:35 發表 e????網上報名唔係截止咗咩?????  

至17/9...所以我仲報到...快D報名啦[size=11.8056px]
作者: Tarry    時間: 2010-8-25 23:06
原帖由 brianhoo123 於 2010-8-25 17:47 發表

至17/9...所以我仲報到...快D報名啦

brian兄, 一早報咗la
作者: ktluk    時間: 2010-8-25 23:34
差點忘記這賽事.是否會寄給車票給我們在當天座車?
作者: brianhoo123    時間: 2010-8-26 00:33
原帖由 Tarry 於 2010-8-25 23:06 發表 brian兄, 一早報咗la  

Tarry 師姐, 您好[size=11.6667px][size=11.6667px]...我今日下午才報的[size=9.72225px]
作者: Tarry    時間: 2010-8-26 13:11
原帖由 brianhoo123 於 2010-8-25 17:47 發表

至17/9...所以我仲報到...快D報名啦

我一早報咗la
作者: brianhoo123    時間: 2010-8-27 11:15
原帖由 Tarry 於 2010-8-26 13:11 發表 我一早報咗la  

正[size=11.6667px][size=11.6667px][size=11.6667px]...到時為國慶落力D[size=8.10187px][size=8.10187px]
作者: denis3885    時間: 2010-8-31 19:07
我都報左名。
作者: B22    時間: 2010-9-3 23:55
tarry, this is the race u mentioned b4~~

i m just wonder if there will be lesson on that nite, as it is public holiday...

support tarry and brian in my heart~~~
作者: Tarry    時間: 2010-9-4 00:30
原帖由 B22 於 2010-9-3 23:55 發表
tarry, this is the race u mentioned b4~~

i m just wonder if there will be lesson on that nite, as it is public holiday...

support tarry and brian in my heart~~~

come on , jogging together, pls enroll now
作者: denis3885    時間: 2010-9-11 20:29
原帖由 Tarry 於 2010-9-4 00:30 發表

come on" />" /> , jogging together, pls enroll now

Tarry Ctse:到時我地又見面了。
作者: daiichi    時間: 2010-9-12 16:56
送件衫又醜到無朋友,但有芯片送給跑手,點揀?
作者: 山貓    時間: 2010-9-12 18:54
已報!
作者: chengtszhang    時間: 2010-9-17 08:52
標題: 相約一同去比賽.
請問有無師兄或師姐 可相約一同乘車去比賽,

如有的話, 請PM聯絡.

恒恒.
作者: 大圍新跑手    時間: 2010-9-17 09:08
原帖由 chengtszhang 於 2010-9-17 08:52 發表
請問有無師兄或師姐 可相約一同乘車去比賽,

如有的話, 請PM聯絡.

恒恒.

恒恒,
呢場比賽我都有報, 到時見啦~
作者: chengtszhang    時間: 2010-9-17 12:21
標題: 回復 42# 的帖子
大圍兄,

好呀, 到時見.

恒恒
作者: 臭男人    時間: 2010-9-20 00:04
已報!
作者: saki    時間: 2010-9-20 10:52
提示一下: 此賽事之網上會於今晚(20/9/2010)晚上11時59分截止...........
作者: brianhoo123    時間: 2010-9-20 13:01
原帖由 B22 於 2010-9-3 23:55 發表 tarry, this is the race u mentioned b4~~ i m just wonder if there will be lesson on that nite, as it is public holiday...support tarry and brian in my heart~~~

Thanks...[size=11.6667px][size=11.6667px]

BTW, you can still can catch up the time to enroll this race, as the deadline is before the midnight today (20/9)...Come Come[size=11.6667px][size=11.6667px][size=11.6667px]
作者: brianhoo123    時間: 2010-9-20 13:03
Received an email today:-
姓名 Name: CHAN xx xxx

報名編號 Registration ID: 2678xxxx

Dear xx xxx

多謝閣下參加本會於10月1日主辦之2010國慶長跑。請於9月22日至9月29日攜同本通知書或報名確認電郵或報名紀錄前往九龍油麻地彌敦道499號2/F (油麻地MTR.C 出口) 領取晶片、號碼布及T-shirt。時間由上午10時至晚上7時 (星期日休息),不設現場派發。如有查詢,請致電2782-6630。

汽車交通運輸業總工會

作者: leefs    時間: 2010-9-20 13:41

作者: ktluk    時間: 2010-9-20 14:56
原帖由 leefs 於 2010-9-20 13:41 發表
而有關物資將會由賽會於比賽前移交給本網集中 ...

但如果我跟大會車去,是否會有車票寄給我的
作者: leefs    時間: 2010-9-21 22:47
原帖由 ktluk 於 2010-9-20 14:56 發表

但如果我跟大會車去,是否會有車票寄給我的

大會嘅回覆,
車票會以郵寄給跑手的,
如跑手收不到有關車票,

作者: Tarry    時間: 2010-9-21 23:33
原帖由 brianhoo123 於 2010-9-20 13:03 發表

報名編號 Registration ID: 2678xxxx

Dear xx xxx

多謝閣下參加本會於10月1日主辦之2010國慶長跑。請於9月22日至9月29日攜同本通知書或報名確認電郵或 ...

大會嘅回覆,
車票會以郵寄給跑手的,
如跑手收不到有關車票,

作者: brianhoo123    時間: 2010-9-22 13:17
原帖由 leefs 於 2010-9-20 13:41 發表
而有關物資將會由賽會於比賽前移交給本網集中 ...

謝謝提示
作者: brianhoo123    時間: 2010-9-22 13:17
原帖由 Tarry 於 2010-9-21 23:33 發表

而有關物資將會由賽會於比賽前移交給本網 ...

謝謝Tarry 師姐
作者: leefs    時間: 2010-9-24 11:36
有關1/10各會員領取"跑手物資"安排如下﹕

我們(長跑網)會在起點場地(合適位置)進行分發有關物資。

車票問題﹕
主辦單位會以郵寄"車票"給跑手的,
如跑手賽前還是未有收到有關車票,

作者: runrun    時間: 2010-9-24 11:44
原帖由 brianhoo123 於 2010-9-20 13:03 發表

Dear xx xxx

多謝閣下參加本會於10月1日主辦之2010國慶長跑。請於9月22日至9月29日攜同本通知書或報名確認電郵或 ...

我仲未收到通知email嘅?
作者: leefs    時間: 2010-9-24 12:01
原帖由 runrun 於 2010-9-24 11:44 發表

我仲未收到通知email嘅?

正常!
交表報名嘅係唔會收到依猫的。

作者: 臭男人    時間: 2010-9-24 20:44
前幾日我收到封信, 叫我去攞選手包, 於是我今日去攞左, 個晶片幾靚喎
作者: leefs    時間: 2010-9-24 21:43
原帖由 臭男人 於 2010-9-24 20:44 發表
前幾日我收到封信, 叫我去攞選手包, 於是我今日去攞左, 個晶片幾靚喎

不如你post的衫及晶片比大家先睹為快!

作者: 臭男人    時間: 2010-9-25 20:39

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

隻CD是我的,不是大會送

作者: leefs    時間: 2010-9-25 22:43
原帖由 臭男人 於 2010-9-25 20:39 發表

登錄/註冊後可看大圖

隻CD是我的,不是大會送

塊晶片外觀有啲似國內個隻,
今年件衫有進步播!" />" />

師兄,
到時記得過嚟同大家打个招呼啊!

作者: LL3578    時間: 2010-9-25 22:45
標題: 回復 60# 的帖子
其實圖中果塊晶片
係兩個禮拜前舉行既"東區10KM賽"
都係用呢款既
作者: kkl    時間: 2010-9-26 15:02
中興盃好似都係呢隻晶片黎
作者: 臭男人    時間: 2010-9-26 23:32
如果渣打都可以送晶片就好了
作者: report    時間: 2010-9-27 22:16
各位ching, 果度有冇地方可以存放物品架?
作者: leefs    時間: 2010-9-27 23:45
原帖由 report 於 2010-9-27 22:16 發表
各位ching, 果度有冇地方可以存放物品架?

大會有提供"行李寄存"服務!

作者: jogging_cat    時間: 2010-9-28 13:06
原帖由 leefs 於 25-9-2010 22:43 發表

今年件衫有進步播!" />" />" />" />

師兄,
X2比舊年果件好好多
作者: Tarry    時間: 2010-9-28 13:33
原帖由 brianhoo123 於 2010-9-22 13:17 發表

謝謝Tarry 師姐

brian, 唔好客氣,
作者: Tarry    時間: 2010-9-28 13:35
原帖由 leefs 於 2010-9-25 22:43 發表

今年件衫有進步播!" />" />" />" />" />" />

師兄,

嘩!, 件衫幾靚wor, " />" />hkjhk
作者: leefs    時間: 2010-9-28 17:16
1.10有冇"2公"可以幫忙分派號碼布及紀念品啊?

作者: LL3578    時間: 2010-9-28 17:39
原帖由 leefs 於 2010-9-28 17:16 發表

唔知我黎幫手得唔得呢
作者: ktluk    時間: 2010-9-28 20:58
引用:

原帖由 leefs 於 2010-9-28 17:16 發表

唔知我黎幫手得唔得呢 X2
作者: leefs    時間: 2010-9-28 22:17
原帖由 ktluk 於 2010-9-28 20:58 發表
引用:

唔知我黎幫手得唔得呢 X2

原帖由 LL3578 於 2010-9-28 17:39 發表

唔知我黎幫手得唔得呢

先感激兩位+前進師兄嘅出手幫忙,
咁到時早啲到啦(大約7:30-7:45左右),
E.T.師兄會先於場地,
掛上長跑網Banner作集合點,
到時就地分發物資比大家!
賽後請留步我請"2公"食早餐。

作者: mill    時間: 2010-9-29 12:15
皇上,  咁我要唔要來同大家影相呀?
Please call me.
作者: Kennychoi    時間: 2010-9-29 12:42
原帖由 mill 於 2010-9-29 12:15 發表
皇上," />" />  咁我要唔要來同大家影相呀?
" />" /> Please call me.

靚女,當然要啦!
作者: mill    時間: 2010-9-29 12:58
原帖由 Kennychoi 於 2010-9-29 12:42 發表

靚女,當然要啦!

蔡兄 你又來做2工嗎?
作者: Kennychoi    時間: 2010-9-29 13:00
原帖由 mill 於 2010-9-29 12:58 發表

蔡兄" />" /> 你又來做2工嗎?

唔係呀...來搗亂及破壞
作者: mill    時間: 2010-9-29 13:10
原帖由 Kennychoi 於 2010-9-29 13:00 發表

唔係呀...來搗亂及破壞

好..等我助你一臂之力~  

作者: chengtszhang    時間: 2010-9-30 12:14
標題: 關於晶片
請問咁多位師姐, 師兄,

呢張晶片是否可於其他比賽作
作者: jogging_cat    時間: 2010-9-30 13:14
各位師兄師姐聽日一齊加油呀
預祝大家都有理想成績
作者: Tarry    時間: 2010-9-30 13:54
原帖由 jogging_cat 於 2010-9-30 13:14 發表
各位師兄師姐聽日一齊加油呀
...

X2, 明日應該天氣唔錯, 各位加油~
作者: mill    時間: 2010-9-30 14:04
Tarry & Cat 你地明天有無報名來跑嫁~
作者: brianhoo123    時間: 2010-9-30 14:19
原帖由 Tarry 於 2010-9-30 13:54 發表

X2, 明日應該天氣唔錯, 各位加油~" />" />  

x2, 早上有些微秋意,大家加油
作者: runrun    時間: 2010-9-30 15:28
各位明天參賽要加油呀!

我明天去行山,嚟唔到啦!喺西貢遙望你地同你地打氣吧!
作者: kp8506    時間: 2010-9-30 16:43
名位明天見!
作者: leefs    時間: 2010-9-30 17:41
原帖由 kp8506 於 2010-9-30 16:43 發表
名位明天見!

到時見!

作者: leefs    時間: 2010-9-30 17:43
明早0630斧山開出7人車,
重有名額3个!

作者: denis3885    時間: 2010-9-30 20:46
我又要出盡飲奶力, 名位明天見!
作者: LL3578    時間: 2010-9-30 20:58
各位跑友,聽朝見
加油la~~~
作者: jogging_cat    時間: 2010-9-30 21:21
原帖由 mill 於 30-9-2010 14:04 發表
Tarry & Cat 你地明天有無報名來跑嫁~
Mill 姐,我地兩個都有報名呀,你係咪黎同我地影相 jack。
作者: 新手中坑    時間: 2010-9-30 21:54
各位參賽o既ching ctse 明天加油呀
作者: monsterjoe    時間: 2010-9-30 22:21
各位明天參賽嘅師兄師姐, 加油呀!
作者: tomcat    時間: 2010-9-30 22:40
加油!加油!加油!加油!
作者: running-sue    時間: 2010-10-1 05:35
出戰嘅ching/ctse, 加油呀
作者: 龜速行    時間: 2010-10-1 06:52
出戰嘅ching/ctse

add oil ar
作者: 坑口公牛    時間: 2010-10-1 11:53
先恭喜比比,根根,7哥同另外兩位師兄攞奬。

原先想同皇上,露露,金金,堅堅等一齊食早餐,但係抺身時覺得好唔舒服,所以提早離開。
返到屋企探熱,原來發緊燒,一陣去睇醫生。
Sorry,靚mill 姐,希望唔會傳染到你。
作者: saki    時間: 2010-10-1 12:42
請參加賽後投票

https://www.longrun.hk/forum/vie ... &extra=page%3D1
作者: kkl    時間: 2010-10-1 12:48
星期二晚感冒, 今日跑得差, 條氣跑好唔順
作者: monsterjoe    時間: 2010-10-1 13:03
原帖由 坑口公牛 於 2010/10/1 11:53 發表
先恭喜比比,根根,7哥同另外兩位師兄攞奬。" />" /> " />" /> " />" />

原先想同皇上,露露,金金,堅堅等一齊食早餐,但係抺身時覺得好唔舒服,所以提早離開。
返到屋企探熱,原來發 ...

牛牛, 快D睇醫生, 飲多D, 休息多些...好快芧事架喇
作者: blurmax    時間: 2010-10-1 13:12

牛牛, 快D睇醫生!

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax
作者: leefs    時間: 2010-10-1 14:31
原帖由 坑口公牛 於 2010-10-1 11:53 發表
Sorry,靚mill 姐,希望唔會傳染到你

你地搞過啲乜嘢?

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2