香港長跑網 - 長跑長友

標題: 2008.7.13荃灣田徑會主席紀念盃10公里黃昏賽 [打印本頁]

作者: desmond    時間: 2008-5-13 15:12
標題: 2008.7.13荃灣田徑會主席紀念盃10公里黃昏賽
網頁 http://hk.geocities.com/twac_race/10k_evening_race.htm
報名表 http://hk.geocities.com/twac_race/entry_form_2008chi.pdf
路線圖

登錄/註冊後可看大圖

各 C-hing 會否參加? 上年跑過有o的熱 但賽道都OK。希望到時見到大家,一齊跑、一齊著長跑網靚衫影相
仲有今年件衫有Rxxbok贊助,應該唔太差~~

作者: blurmax    時間: 2008-5-13 15:28

yungwai,

I've just mailed my enrollment form in the morning today.

See U in the race then.
作者: onon    時間: 2008-5-13 15:36
舊年都有玩, 黃昏都唔算太熱, 不過那區的齊天大聖十分猖狂,  手揸膠袋狀似食物都會被圍! 小心!
作者: 瘋瘋    時間: 2008-5-13 16:09
作者: desmond    時間: 2008-5-13 17:25
[quote]原帖由 onon 於 2008-5-13 15:36 發表

登錄/註冊後可看大圖

舊年都有玩, 黃昏都唔算太熱, 不過那區的齊天大聖十分猖狂,  手
作者: desmond    時間: 2008-5-13 17:31
標題: 我又quote唔到C-hing講野.........
why~~~~~
作者: desmond    時間: 2008-5-13 17:32
標題: See u blurmax & running machine!!
have a good, hot race
作者: =chairman=    時間: 2008-5-13 22:53
呢個賽事可能係我高考之前可以參加的最後一個比賽了~~~~ 要好好考慮先~~
作者: Gills    時間: 2008-5-14 09:26
尼幾年佢地係金山果邊搬過城門, 通常會一家大細, 最鐘意搶背心袋, 背嚢, 10月至1月係交配季節, 唔好走得太近D雌性附近, 城門係小弟經常練跑既水塘, 週不時都會見到班猴子仔, 所以習慣哂law...

原帖由 onon 於 13-5-2008 15:36 發表
舊年都有玩, 黃昏都唔算太熱, 不過那區的齊天大聖十分猖狂,  手揸膠袋狀似食物都會被圍! 小心!

作者: spmho    時間: 2008-5-14 11:03
我今日都寄左表格....到時見大家啦

作者: longing    時間: 2008-5-14 23:14
Sorry,想問一下報名表上冇提過chip同埋按金呢樣野,係咪即係只淨收$100cheque既報名費就ok呢?
作者: blurmax    時間: 2008-5-14 23:18

Coz no chips will be used in this race
作者: longing    時間: 2008-5-14 23:55
OIC~~~!!Thx~!!
我會明天寄報名表,到時見!
作者: philomena    時間: 2008-5-15 13:47
唔係呀!no chips.
作者: Gills    時間: 2008-6-5 09:05
已經收到號碼布, 好野有得玩城門啦, yungwai兄, 有冇咩消息, 佢地收唔收到你既報名表?
作者: blurmax    時間: 2008-6-5 16:43

已經收到號碼布, 好野有得玩城門啦

Gills,

That's great.  U can take pic of me crossing the finishing line after U collect ur stuff and rest.

作者: 神童威威    時間: 2008-6-5 23:15
各位Ching,我都收到號碼布,到時大家應該可以著住長跑網的綠色戰衣影大合照喇!
作者: ram    時間: 2008-6-5 23:42
弊!重未報名
一於明天寄出試下報唔報到名~
作者: Gills    時間: 2008-6-5 23:52
原帖由 ram 於 5-6-2008 23:42 發表
弊!重未報名
一於明天寄出試下報唔報到名~

ram C兄, 城門係主場播, 平時有冇走番2轉, 唔駛驚喎我都係禮拜初先報, 前日就收到號碼布啦.
作者: ram    時間: 2008-6-6 00:13
Gills兄:就係因為主場,點都要出席下
講起跑城門,要數番去讀書年代,每逢周日清早會約埋位同學仔去跑城門一周
不過係跑菠蘿壩果邊,有條長命斜真係幾攞命
跑完就會走落去梨木樹食個靚早餐,真係幾咁寫意
近年真係好少跑了(一個人跑驚打劫,2來怕d monkey,3來....懶 )

至於呢次賽道以往都係行山多,行至芙蓉山就落番荃灣散水~

原帖由 Gills 於 2008-6-5 23:52 發表

ram C兄, 城門係主場播, 平時有冇走番2轉, 唔駛驚喎我都係禮拜初先報, 前日就收到號碼布啦.

作者: 艾莉絲•韋    時間: 2008-6-6 00:16
我都收左 號碼布 啦! 唔知有冇女將 跑呢?

我冇朋友參加呀!  
作者: 叮叮噹    時間: 2008-6-6 00:19
我是慢跑女將,想報又未報,
心思思又怕怕地,因為nxn年沒有參加比賽!
怕太慢阻人收工!
作者: Gills    時間: 2008-6-6 09:43
原帖由 ram 於 6-6-2008 00:13 發表
Gills兄:就係因為主場,點都要出席下
講起跑城門,要數番去讀書年代,每逢周日清早會約埋位同學仔去跑城門一周
不過係跑菠蘿壩果邊,有條長命斜真係幾攞命
跑完就會走落去梨木樹食個 ...

ram兄咁6月搵日我地晨操, 私約跑下菠蘿壩長命斜一圈, 之後去梨木樹食個靚早餐, 懷舊一番. 仲睇吓有冇其他C兄參與, 人多自然唔怕班馬騮啦.
作者: Gills    時間: 2008-6-6 09:45
原帖由 叮叮噹 於 6-6-2008 00:19 發表
我是慢跑女將,想報又未報,
心思思又怕怕地,因為nxn年沒有參加比賽!
怕太慢阻人收工!

叮叮噹C姐怕左人前進咪排龍尾攞. 跑吓跑吓就好快到.
作者: ram    時間: 2008-6-6 09:57
Good idea!!!
唔知重有冇其他ching有興趣?

[quote]原帖由 Gills 於 2008-6-6 09:43 發表

登錄/註冊後可看大圖

ram兄咁6月搵日我地晨操, 私約跑下菠蘿壩長命斜一圈, 之後去梨木樹食個靚早餐, 懷舊一番. 仲睇
作者: spmho    時間: 2008-6-6 10:29
原帖由 ram 於 2008-6-6 09:57 發表
Good idea!!!
唔知重有冇其他ching有興趣?

[quote]原帖由 Gills 於 2008-6-6 09:43 發表

登錄/註冊後可看大圖

ram兄咁6月搵日我地晨操, 私約跑下菠蘿壩長 ...

有荃灣活動點可以少我呢個正中荃灣人?
不過兩位師兄千萬不要怪我跑得太慢啊
作者: Gills    時間: 2008-6-6 10:40
長命斜想快都快唔到, 跑得太快班馬騮仲以為你襲擊佢, 斑馬黎圍我地咪死, 話哂果度係佢地個地盤.
作者: ram    時間: 2008-6-6 10:46
歡迎Stanley兄參加,其實ching的速度應該快過小弟tim

原帖由 stanleyhpm 於 2008-6-6 10:29 發表

有荃灣活動點可以少我呢個正中荃灣人?
不過兩位師兄千萬不要怪我跑得太慢啊

作者: Gills    時間: 2008-6-6 10:49
咁兩位C兄想6月邊日晨早操, 14, 15, 21, 28, 29 ? Please vote.
作者: ram    時間: 2008-6-6 11:01
小弟21號要開工,其他的都冇問題~

原帖由 Gills 於 2008-6-6 10:49 發表
咁兩位C兄想6月邊日晨早操, 14, 15, 21, 28, 29 ? Please vote.

作者: 瘋瘋    時間: 2008-6-6 11:04
作者: kenneth    時間: 2008-6-6 11:08
作者: 711MF    時間: 2008-6-6 11:09
作者: spmho    時間: 2008-6-6 11:21
原帖由 Gills 於 2008-6-6 10:49 發表

小弟14,15去左旅行,其他日子都得
如果ram師兄21唔得,咁不如28或者29啦
作者: 瘋瘋    時間: 2008-6-6 11:27
作者: Gills    時間: 2008-6-6 12:17
估唔到咁多C兄對城門有興趣, 開新post就交由新界西版主ram兄操刀. 唔該哂.
作者: onon    時間: 2008-6-6 12:23
好! 有約跑新post就即係要有新poster啦!
詳細資料定到未?
作者: nc    時間: 2008-6-6 23:08
標題: 回復 22# 的帖子
叮噹ctse, "nxn年沒有參加比賽"就要去玩下喇 快d報啦

我都係好多年無玩過10k了, 有d心癢添
作者: 叮叮噹    時間: 2008-6-8 21:17
原帖由 obaanc 於 2008-6-6 23:08 發表
叮噹ctse, "nxn年沒有參加比賽"就要去玩下喇 快d報啦

我都係好多年無玩過10k了, 有d心癢添

考慮吓!
作者: desmond    時間: 2008-6-11 11:10
not yet recieved my 號碼布 one month since my application. Call the organizer and they told me my no. is 1008. see u all that day.
作者: 龜速行    時間: 2008-6-11 12:39
標題: 回復 21# 的帖子
hi c tse

my girl friend will go !!

we recieved the bid no.

2 weeks ago 

see u in the race

作者: MJ576    時間: 2008-6-11 12:43
五月尾已收號碼布 , 不過冇晶片, 點計時呢 ?
作者: spmho    時間: 2008-6-11 12:49
原帖由 MJ576 於 2008-6-11 12:43 發表
五月尾已收號碼布 , 不過冇晶片, 點計時呢 ?

之前有post提過,大會用人手計時
以前玩過既師兄話都ok準
作者: zelba    時間: 2008-6-22 18:38
我第一次參加,
有冇ching可以話俾我知到時d私人物品放係邊?
作者: MJ576    時間: 2008-6-22 19:20
標題: 回復 44# 的帖子
通常大會會安排參賽者放行李,最好唔帶貴重財物.真係要帶的話,就要跟身.
作者: leehyalbert    時間: 2008-7-11 20:52
想問下黃昏賽同中興杯條路好似一樣喎, 係唔係呢, 差幾多呢?
作者: alex504992004    時間: 2008-7-11 21:21
上年兩個賽事都跑過。路線係一樣無乜差別,但係水站位置可能唔同。

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2