香港長跑網 - 長跑長友

標題: 大埔訓練熱點 大埔公路 [打印本頁]

作者: 慢子 Wilson    時間: 2007-12-4 10:27
標題: 大埔訓練熱點 大埔公路
http://www.hkmarathon.com/marathon/chi/training/hit/taipo/taiporoad.jsp

作者: blurmax    時間: 2008-1-5 16:14

The route is very difficult por.
I prefer the Tolo Harbour's flat course lah.
作者: carneyma    時間: 2008-10-24 12:27
請問師兄們,由大埔廣福邨单車徑開始跑向科學園,再跑回廣福邨有幾多公里呢?
作者: Gills    時間: 2008-10-24 12:38
原帖由 carneyma 於 24-10-2008 12:27 發表
請問師兄們,由大埔廣福邨单車徑開始跑向科學園,再跑回廣福邨有幾多公里呢?

10K至11K左右.
作者: 司機    時間: 2009-11-3 22:08
原帖由 Gills 於 2008-10-24 12:38 發表

10K至11K左右.

搵日試下先

但要到科學園咩位置
作者: Alfred    時間: 2009-11-3 22:15
原帖由 c29843 於 3/11/2009 22:08 發表

搵日試下先

但要到科學園咩位置

Ching, 由大皇爺廟至科學園尾隧道口來回10K左右。
作者: 司機    時間: 2009-11-3 22:29
原帖由 Alfred 於 2009-11-3 22:15 發表

Ching, 由大皇爺廟至科學園尾隧道口來回10K左右。

即係有個公園仔(有d"倒U"裝飾)空地轉右果條隧道???
作者: Alfred    時間: 2009-11-3 22:31
原帖由 c29843 於 3/11/2009 22:29 發表

即係有個公園仔(有d"倒U"裝飾)空地轉右果條隧道???

係!
作者: amos    時間: 2009-11-3 22:40
兩個禮拜前跑過呢段, 宏福苑開始去到馬場再出吐露港返去大王廟, 大約17k 左右, 都幾好跑但中大落斜果段行人路
好窄, 有幾個位有大樹阻路要停跑攝過去至得.  沿途空氣清新同幾寧靜, 除咗開始上斜嘅時候有幾十架超級跑車鬥車
真係勁嘈同埋啲汽油味真係嗅到氣咳.

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2