香港長跑網 - 長跑長友

標題: 2010.12.19 - 為愛奔跑2010深圳(鹽田)山地馬拉松賽 [打印本頁]

作者: wong.siufu    時間: 2010-8-12 00:06
標題: 2010.12.19 - 為愛奔跑2010深圳(鹽田)山地馬拉松賽
http://www.smoa.org.cn/love/index.php

[size=100%][size=100%]山地馬拉松賽今年12月鳴槍,即日起接受報名            [size=100%][size=100%]

[size=100%][size=100%]將體育盛事與慈善愛心相結合,通過挑戰自我的體育精神與宏揚社會責任的愛心奉獻相結合,是感受關注與支持的一種活動類型。 [size=100%]世界上每年有數百個大大小小的慈善賽事吸引著無數富有愛心的體育愛好者,籌得款項用於推行各項扶貧救災及倡議工作,為不同地域、性別的貧窮人改善生活,完全超越了種族、宗教和政治界限。
[size=100%][size=100%]    為秉承全民健身與大運同行,弘揚大運精神我會將於2010年12月19日舉辦為大運喝彩——為愛奔跑2010深圳(鹽田)山地馬拉松賽。 [size=100%]鹽田區人民政府、深圳市文體旅遊局與深圳第26屆世界大學生運動會組委會執行局作為聯合主辦單位,鹽田區體育局與深圳市登山戶外運動協會共同承辦,以更好地展示深圳市的山海風光及大運城健康形象。  
[size=100%][size=100%]    2010深圳(鹽田)山地馬拉松賽擬在風光優美的深圳東部馬巒山郊野公園一帶的山區進行,分男女兩大組別進行,全部賽程42公里,同時也分設半程21公里和體驗組10公里,將吸引不同階層、不同年齡和不同運動水平的專業運動員和市民參與。 [size=100%]比賽把山與海的優勢完美結合,選手們將在42公里的山地賽道上挑戰自身的極限,而觀眾除了欣賞到選手們精彩身手,還可以一覽鹽田港灣及三洲田∼馬巒山一帶迷人的山海風光。
[size=100%][size=100%]    2010深圳(鹽田)山地馬拉松賽將體育與慈善相結合,每位參賽的選手不僅是在挑戰自我極限,更是為國內知名的慈善公益組織募集善款,使運動超越比賽而更有意義。
[size=100%][size=100%]歡迎企事業單位、學校、社會團體和跑步愛好者報名,報名費用為50元/人。 [size=100%]詳情請登錄賽事官方網站:http://www.smoa.org.cn/love  或諮詢工作人員曾紫黎聯繫電話0755-82581125。
作者: kf    時間: 2010-8-12 09:58
好似好好玩喎

不過太近厦馬,唔知玩邊個好
作者: kito807    時間: 2010-8-12 10:08
原帖由 kf 於 2010-8-12 09:58 發表
好似好好玩喎

不過太近厦馬,唔知玩邊個好

kf 如果你去廈馬跟你去~~~

不過要睇下那霸0個邊成唔成團先, 如果成團首選那霸~~
作者: 街坊鄭    時間: 2010-8-12 10:27
42公里山地賽道..睇個名都嚇倒人.驚跑唔到喎,其實去深圳跑都好吸引.唔洗花太多時間係交通上.厘果我都有興趣.
作者: wong.siufu    時間: 2010-8-12 10:32
>42公里山地賽道..睇個名都嚇倒人
是啊,所以諗緊半馬會唔會好d
作者: kf    時間: 2010-8-12 11:06
原帖由 kito807 於 2010-8-12 10:08 發表

kf 如果你去廈馬跟你去~~~

不過要睇下那霸0個邊成唔成團先, 如果成團首選那霸~~
係咪先, 不過毅行後離廈馬唔夠個半月, 可能操唔起個速度

不過那霸呢幾年內小弟都會去跑一次, 今年得25000額 , 報名都要快手
作者: stanwong    時間: 2010-8-12 12:22
原帖由 wong.siufu 於 2010-8-12 10:32 發表
>42公里山地賽道..睇個名都嚇倒人
是啊,所以諗緊半馬會唔會好d
42公里山路我一定跑唔掂啦
半馬可以諗諗~
作者: stanwong    時間: 2010-8-12 12:23
原帖由 kf 於 2010-8-12 11:06 發表

不過那霸呢幾年內小弟都會去跑一次, 今年得25000額 , 報名都要快手
廈馬我都有興趣, 那霸係乜東東, 在那裏
作者: 街坊鄭    時間: 2010-8-12 12:34
士丁..那霸在沖繩島.KF話齋呢幾年內會去跑一次,但要過到領導人個關先得呀.所需費用都唔係野小架.
作者: 街坊鄭    時間: 2010-8-12 12:39
友情去馬成員.....我地不如拉打隊去玩厘個半馬.好唔好呀?
作者: 狗哥    時間: 2010-8-12 12:57
原帖由 kf 於 2010-8-12 11:06 發表

今年廈馬 "可能" 唔係每年第1個星期六...
可能係第1個星期日... 可能掉返去3月...可能提早到12月... (以免同鄰近既金門馬拉虫太近)
唯有繼續等待...

那霸聽前進講過,都幾吸引,將來有機會都要去跑下
作者: kf    時間: 2010-8-12 13:45
原帖由 街坊鄭 於 2010-8-12 12:39 發表
友情去馬成員.....我地不如拉打隊去玩厘個半馬.好唔好呀?
有慶趣,不過如果玩可能食全隻
作者: 街坊鄭    時間: 2010-8-12 13:58
原帖由 kf 於 2010-8-12 13:45 發表
有慶趣,不過如果玩可能食全隻
哈哈.全馬就全馬.對自己要有信心.
作者: stanwong    時間: 2010-8-12 14:55
如果各位兄弟食全隻, 咁我都奉陪啦~
作者: 街坊鄭    時間: 2010-8-12 15:01
亮哥,關於報跑內地賽事.我一竅不通,請多多指教.
作者: kf    時間: 2010-8-12 15:05
死就死啦

GoGoGo~!
作者: wong.siufu    時間: 2010-8-12 15:34
原帖由 街坊鄭 於 2010-8-12 12:39 發表

街坊鄭CHing,
你講緊邊隻馬?
廈門,那霸定[size=100%][size=100%]鹽田?
作者: 街坊鄭    時間: 2010-8-12 15:40
原帖由 wong.siufu 於 2010-8-12 15:34 發表

街坊鄭CHing,
你講緊邊隻馬?
廈門,那霸定鹽田?
黃獅虎,友情去馬成員,講緊鹽田隻馬.kf,士丁連同我會報全馬.
作者: wong.siufu    時間: 2010-8-12 15:43
原帖由 街坊鄭 於 2010-8-12 15:40 發表
黃獅虎,友情去馬成員,講緊鹽田隻馬.kf,士丁連同我會報全馬.

CHing,

明解

題外話,梗係冇睇小流氓�龍虎門
我叫武功高強王小虎
作者: stanwong    時間: 2010-8-12 16:02
原帖由 wong.siufu 於 2010-8-12 15:34 發表

街坊鄭CHing,
你講緊邊隻馬?
廈門,那霸定鹽田?
小虎兄, 一齊玩啦~
作者: 街坊鄭    時間: 2010-8-12 16:04
原帖由 wong.siufu 於 2010-8-12 15:43 發表

CHing,

明解

題外話,梗係冇睇小流氓�龍虎門
我叫武功高強王小虎
三十年前,我已停睇龍虎門.火雲邪神易筋經,棍妖.除了打打打之外,黃小龍,小虎d女朋友都係比人先姦後殺.
作者: wong.siufu    時間: 2010-8-12 16:05
原帖由 stanwong 於 2010-8-12 16:02 發表
小虎兄, 一齊玩啦~

我都想,不過
一來未跑過全馬
二來今次係山路,仲咁

好大機會係半馬,諗諗
作者: wong.siufu    時間: 2010-8-12 16:09
原帖由 街坊鄭 於 2010-8-12 16:04 發表
三十年前,我已停睇龍虎門.火雲邪神易筋經,棍妖.除了打打打之外,黃小龍,小虎d女朋友都係比人先姦後殺.

停睇都啱.
後期講到d人識飛,內功一出,爆過磨姑雲出黎(抄龍珠)
一句話,垃圾
作者: kf    時間: 2010-8-12 16:28
條路唔知有幾甘,不過可參考吓

上年
苗圃精英組冠軍   4:06   
               女子   4:25
深圳山路賽冠軍   2:55
               女子   4:45

作者: watermelon    時間: 2010-8-12 16:54
我都有興趣參加鹽田, 貪佢夠近.

因為第一次跑山 + 超級慢腳, 玩10K  
作者: kf    時間: 2010-8-12 17:16
原帖由 watermelon 於 2010-8-12 16:54 發表
我都有興趣參加鹽田, 貪佢夠近.

因為第一次跑山 + 超級慢腳, 玩10K  
好呀一齊玩
作者: watermelon    時間: 2010-8-12 17:18
賽事在大梅沙舉行.  N年前去過, 由羅湖過去好似要成個鐘.  宜提早一晚去.  該處為泳灘旅遊區, 有大量酒店.

大梅沙交通: http://hk.myblog.yahoo.com/rainysky888/article?mid=2

賽道: http://www.smoa.org.cn/bb/read.php?tid=940

摘自2009 年度賽事醫療小組安排:
7:30,大梅沙起點集合安排工作,由丁強針對本次活動簡要講解醫療救護知識。
8:30,全程組起跑,各車就位。
9:30,半程組起跑。
10:00,體驗組起跑。
13:00,1號車前往起點。
15:30,收束隊伍。
16:30,活動結束。各組全部返回起點集合後解散。
作者: stanwong    時間: 2010-8-12 17:52
原帖由 watermelon 於 2010-8-12 17:18 發表
賽事在大梅沙舉行.  N年前去過, 由羅湖過去好似要成個鐘.  宜提早一晚去.  該處為泳灘旅遊區, 有大量酒店.

大梅沙交通: http://hk.myblog.yahoo.com/rainysky888/article?mid=2

賽道: http://www.smoa.org.cn/ ...
過夜有難度, 老婆實懷疑
一早上去趕唔趕得切?
作者: wong.siufu    時間: 2010-8-12 17:54
原帖由 stanwong 於 2010-8-12 17:52 發表
過夜有難度,一早上去趕唔趕得切?

x2
作者: watermelon    時間: 2010-8-12 18:16
原帖由 stanwong 於 2010-8-12 17:52 發表
一早上去趕唔趕得切?

哈哈!  你一定有不良記錄啦  

交通資料條 LINK 有講, 最近既關口係沙頭角.  問題係大清早搵唔搵到車去沙頭角.

作者: watermelon    時間: 2010-8-12 18:18
岩岩 BOOK 左間大梅沙4星酒店(網站話係4星)

RMB $298 at www.ctrip.com   平到丫....   
作者: kf    時間: 2010-8-12 18:18
咁早要坐通霄皇崗巴轉的士喎

我早一晚上同果朝上都得睇大隊, 想就早一日上去
作者: watermelon    時間: 2010-8-12 18:28
原帖由 kf 於 2010-8-12 18:18 發表

>坐通宵皇崗巴轉的士

呢個方法彈性最大

的士肯定快過巴士好多啦.  唔知要幾多時間呢?
作者: watermelon    時間: 2010-8-12 18:30
>皇崗去大梅沙:出關後,上天橋直行,穿過皇御苑右手方向,步至濱河大道口(15分鐘),于福濱新村站乘J1捷運快巴,往大梅沙,RMB8.00,車程30分鐘。

睇番呢度資料, 打的都唔會好耐.
作者: kf    時間: 2010-8-12 23:11
http://www.smoa.org.cn/love/photos.php?id=114&curPage=4

睇完d比賽相,個比賽唔多似越野賽,似CCM多d喎
作者: allanccl    時間: 2010-8-12 23:19
原帖由 kf 於 2010-8-12 18:18 發表

日本隊友仔,就早一日上去,訓覺好的才跑嘛! 搭完通宵車,腳仔軟喎,點跑呀! 至多我搵間三星級既酒店丫! 好似有間Motel 268 (搵下先,未定!),我地孖舖吧。
作者: allanccl    時間: 2010-8-12 23:21
原帖由 kf 於 2010-8-12 23:11 發表
http://www.smoa.org.cn/love/photos.php?id=114&curPage=4

過左毅行,好過去跑澳門咁史貴丫! 玩得過喎! 小弟好想玩啊!
作者: allanccl    時間: 2010-8-12 23:24
原帖由 watermelon 於 2010-8-12 18:18 發表
岩岩 BOOK 左間大梅沙4星酒店(網站話係4星)

RMB $298 at www.ctrip.com   平到丫....   

4星級酒店才RMB $298,每人百五,都OK喎! 話晒4星級享受,訓番覺好既才跑,正呀! 唔該晒watermelon師兄! 可唔可以講多d資料,大家住埋一間,有個照應。例如酒店名,至多唔話你賣告白丫! HeHe!

作者: kf    時間: 2010-8-12 23:29
原帖由 allanccl 於 2010-8-12 23:19 發表

日本隊友仔,就早一日上去,訓覺好的才跑嘛! 搭完通宵車,腳仔軟喎,點跑呀! 至多我搵間三星級既酒店丫! 好似有間Motel 268 (搵下先,未定!),我地孖舖吧。
好呀~!
果度係夏天ge旅遊區,冬日攪比賽應該大把酒店房冇人住
大定係小梅沙我N年前去玩笨豬跳$110人仔唔知檔野笠咗末呢
作者: allanccl    時間: 2010-8-12 23:29
一早上去趕唔趕得切?

點會架! 閣下的紀錄....真係.....
不如帶埋佢去啦,等佢知道你出便搞乜鬼丫嘛,去完一次,佢悶死左,以後都唔肯黎啦,記住要佢幫你映相喎!
作者: allanccl    時間: 2010-8-12 23:31
原帖由 kf 於 2010-8-12 23:29 發表
好呀~!

咁平都無人嘈,應該仲響度,今次你玩,我用單反機幫你映相! 算唔話得啦呱!
作者: kf    時間: 2010-8-12 23:35
原帖由 allanccl 於 2010-8-12 23:31 發表

咁平都無人嘈,應該仲響度,今次你玩,我用單反機幫你映相! 算唔話得啦呱!
我果時應該嘔緊白泡 ......d相唔可以外流
作者: kf    時間: 2010-8-12 23:39
原帖由 allanccl 於 2010-8-12 23:29 發表

不如帶埋佢去啦,等佢知道你出便搞乜鬼丫嘛,去完一次,佢悶死左,以後都唔肯黎啦,記住要佢幫你映相喎!
其實都唔駛担心
搞完乜鬼又冇力跑
跑完先搞又冇力搞
作者: allanccl    時間: 2010-8-12 23:52
原帖由 kf 於 2010-8-12 23:35 發表
我果時應該嘔緊白泡 ......d相唔可以外流

咁我燒隻碟俾你珍藏,算係咁啦呱!
作者: watermelon    時間: 2010-8-12 23:54
原帖由 allanccl 於 2010-8-12 23:24 發表

4星級酒店才RMB $298,每人百五,都OK喎! 話晒4星級享受,訓番覺好既才跑,正呀! 唔該晒watermelon師兄! 可唔可以講多d資料,大家住埋一間,有個照應。例如酒店名,至多唔話你賣告白丫! HeHe!

亮哥,我訂左深圳大梅沙芭堤雅酒店(報稱係4星)。不過原來未confirm booking。

ctrip 網站打電話俾我(非常有效率!),話因為酒店方面仲未confirm 12月既房價(晌大陸真係咩野都可以發生),要D時間問清楚。

不過,我會 CANCELL 個 BOOKING,因為同伴最終決定跑半馬,9.30 開跑。應該夠時間即日來回。

我等佢覆實個房價,先至CANCELL ,了解下行情。

作者: allanccl    時間: 2010-8-12 23:54
原帖由 kf 於 2010-8-12 23:39 發表
其實都唔駛担心
搞完乜鬼又冇力跑
跑完先搞又冇力搞

艾也,你咁自由緊係無問題,人地都好煩架,拿不到permit,出唔到關架!
作者: watermelon    時間: 2010-8-12 23:57
原帖由 kf 於 2010-8-12 23:11 發表

CCM = CHINA COAST MARATHON ???
作者: allanccl    時間: 2010-8-13 00:00
原帖由 watermelon 於 2010-8-12 23:54 發表

亮哥,我訂左深圳大梅沙芭堤雅酒店。不過原來未confirm booking。

ctrip 網站打電話俾我(非常有效率!),話因為酒店方面仲未confirm 12月既房價(晌大陸真係咩野都可以發生),要D時間問清楚。

不過,我 ...

謝謝! 其實我地住慣3星級或以下,所以平d,無咁煩,等我check下有無莫泰168先,或者7日酒店,這兩間都OK架,乾淨企理,價平! 我地傾向住一晚,唔洗咁趕,如果d大大唔放心,可以帶埋佢地去做觀眾映相,大家一齊開心! 記住,我地堂堂正正,唔洗驚咁多!
作者: kf    時間: 2010-8-13 00:00
原帖由 watermelon 於 2010-8-12 23:57 發表

CCM = CHINA COAST MARATHON ???
係呀,睇相有d類似鹽田條路都唔算爛,最初以為係泥路有碎石果d添
作者: allanccl    時間: 2010-8-13 00:01
原帖由 watermelon 於 2010-8-12 23:57 發表

無錯!
作者: watermelon    時間: 2010-8-13 00:02
但係深圳呢度有泥路,CCM 全程石屎路
作者: allanccl    時間: 2010-8-13 00:08
原帖由 watermelon 於 2010-8-13 00:02 發表

泥路咪仲正! 好跑好多架! 我地蝸牛部隊最鍾意!
作者: allanccl    時間: 2010-8-13 00:09
原帖由 watermelon 於 2010-8-13 00:02 發表

閣下咁講,我地好期待啊! 好正的!
作者: kf    時間: 2010-8-13 00:10
睇返d相果d泥路都好平坦吓,不過我未跑過都唔知個比賽係點,今次跑就會做白老鼠影d比賽相返黎俾大家睇
不過呢度有冇人玩過呢個比賽呀??
作者: LIKINWO    時間: 2010-8-13 00:17
去年第一屆我報了半馬, 其實全條路線最難跑在2k-7k之間的路段, 賽後全程的跑手在論壇反映全馬似乎不足42k, 因此今年我會報全程. 大梅沙的酒店在12月是淡季房價平好多, 供應量十分充足. 上次我是06:30羅湖過關坐公巴, 6元車錢, 07:35到達賽區. 去年全馬08:00開跑, 半馬09:00開跑, 10k 10:00開跑.
作者: watermelon    時間: 2010-8-13 00:20
原帖由 allanccl 於 2010-8-13 00:09 發表

我冇跑過呀,相片見到0架
作者: watermelon    時間: 2010-8-13 00:31
>>> 上次我是06:30羅湖過關坐公巴, 6元車錢, 07:35到達賽區.

原來咁方便
作者: 街坊鄭    時間: 2010-8-13 09:20
kf , 亮哥 book 洒店 預埋我.
作者: kf    時間: 2010-8-13 09:44
原帖由 街坊鄭 於 2010-8-13 09:20 發表
kf , 亮哥 book 洒店 預埋我.
預你兩公婆 ? 定係獨自去偷歡 ??
作者: 街坊鄭    時間: 2010-8-13 09:51
原帖由 kf 於 2010-8-13 09:44 發表
預你兩公婆 ? 定係獨自去偷歡 ??
今晚番去問問大大先.多數兩公婆去.
作者: wong.siufu    時間: 2010-8-13 09:52
我都問下家中老少要不要一起去
作者: stanwong    時間: 2010-8-13 09:58
我都問下大大一唔一起去先!
作者: kito807    時間: 2010-8-13 18:12
亮哥book 酒店幾時要覆實你呀? 我諗諗下好想去呀, 近近地!!
作者: denis3885    時間: 2010-8-13 22:28
原帖由 allanccl 於 2010-8-13 00:09 發表

亮哥大梅沙有一間叫水云間酒店,複式的、樓下是廳,樓上是房,秋冬去約
150至200元人民幣,不過要在路口士多攞房,因為酒店房有一部份是私人
的,我有士多咭片。
作者: awyh    時間: 2010-8-14 00:33
乜你地成班係度吹左幾版,等我頭先仲係友情去馬嗰度覆添。

時間好近澳門呀,我諗我無乜能力每兩個禮拜跑一次全馬。而且仲咁鬼難跑.....所以,都係諗諗先。
作者: kf    時間: 2010-8-14 01:28
原帖由 kito807 於 2010-8-13 18:12 發表
亮哥book 酒店幾時要覆實你呀? 我諗諗下好想去呀, 近近地!!
酒店房唔駛急,大把時間仲有4個月
作者: kf    時間: 2010-8-14 01:29
原帖由 denis3885 於 2010-8-13 22:28 發表

亮哥大梅沙有一間叫水云間酒店,複式的、樓下是廳,樓上是房,秋冬去約
150至200元人民幣,不過要在路口士多攞房,因為酒店房有一部份是私人
的,我有士多咭片。
金金黎唔黎呀
作者: kf    時間: 2010-8-14 01:30
原帖由 awyh 於 2010-8-14 00:33 發表
乜你地成班係度吹左幾版,等我頭先仲係友情去馬嗰度覆添。

時間好近澳門呀,我諗我無乜能力每兩個禮拜跑一次全馬。而且仲咁鬼難跑.....所以,都係諗諗先。
澳馬你上年都跑左啦!!
來吧!!
作者: awyh    時間: 2010-8-14 07:48
原帖由 kf 於 2010-8-14 01:30 發表
澳馬你上年都跑左啦!!
來吧!!

魔鬼......諗下先啦。未諗掂呀。

澳門,真係一條好好玩既賽道,但係去左幾年,的確有少少厭。
作者: 街坊鄭    時間: 2010-8-14 10:04
Andrew,澳門消費好貴呀,舊年我用左2000元呀,仲比老婆醒,跑完就走,邊到都冇去過.講番條跑道,跑兩個大圈都好悶下.一於黎喇.
作者: kito807    時間: 2010-8-14 11:43
原帖由 awyh 於 2010-8-14 07:48 發表

魔鬼......諗下先啦。未諗掂呀。

澳門,真係一條好好玩既賽道,但係去左幾年,的確有少少厭。

上年跑左澳門, 今年跑第二度啦, 全中國全世界咁多馬拉松, 仲有好多等緊你
除左香港渣馬要每年支持外, 其他地方唔使年年去啦
作者: awyh    時間: 2010-8-14 13:28
Andrew,澳門消費好貴呀,舊年我用左2000元呀,仲比老婆醒,跑完就走,邊到都冇去過.講番條跑道,跑兩個大圈都好悶下.一於黎喇.

原帖由 kito807 於 2010-8-14 11:43 發表

上年跑左澳門, 今年跑第二度啦, 全中國全世界咁多馬拉松, 仲有好多等緊你
除左香港渣馬要每年支持外, 其他地方唔使年年去啦

你地成班魔鬼之中既魔鬼...........

咁呢場比賽幾時截止,可唔可以俾多少少時間我諗。
作者: kf    時間: 2010-8-14 23:52
原帖由 awyh 於 2010-8-14 13:28 發表

你地成班魔鬼之中既魔鬼...........

咁呢場比賽幾時截止,可唔可以俾多少少時間我諗。
應該仲有時間,12月先比賽
作者: LKM    時間: 2010-8-15 01:07
香港的短途比賽,相信大家都有厭倦的感覺、參加深圳跑山比賽,也是一個好的選擇,這個比賽全馬比石崗30k較輕鬆•容易應付o
作者: 兆聰    時間: 2010-8-15 20:38
我都有興趣去跑個半馬~亮哥,請問遲d係未會有團一齊報名?
作者: denis3885    時間: 2010-8-15 22:04
原帖由 街坊鄭 於 2010-8-14 10:04 發表

所以我唔去澳門,洗咁多都唔知為乜。
作者: allanccl    時間: 2010-8-16 00:07
原帖由 兆聰 於 2010-8-15 20:38 發表

哎也! 咁你都知道埋? 係呀,過幾日,等大家諗清楚,再請大家給資料,然後由小弟集合一齊報,不用個別報咁麻煩
作者: kito807    時間: 2010-8-16 10:28
原帖由 allanccl 於 2010-8-16 00:07 發表

哎也! 咁你都知道埋? 係呀,過幾日,等大家諗清楚,再請大家給資料,然後由小弟集合一齊報,不用個別報咁麻煩。

yeah~~ 正係度煩緊報大陸比賽付款好麻煩! 有團報就好喇!!
作者: kito807    時間: 2010-8-16 10:32
原帖由 兆聰 於 2010-8-15 20:38 發表

聰!! 一齊報全馬啦!!
作者: wong.siufu    時間: 2010-8-16 13:58
(二)关门距离和时间:
    10公里         2小时
    半程马拉松     3小时
    马拉松全程     6小时

全馬六個鐘,有得諗喎
作者: runrun    時間: 2010-8-16 14:16
原帖由 allanccl 於 2010-8-12 23:29 發表

路過!

哈哈!亮哥咁高招,唔怪得之都唔多見亮嫂出嚟啦!
作者: runrun    時間: 2010-8-16 14:18
原帖由 kf 於 2010-8-12 23:29 發表
好呀~!

kf,你好勇呀!大陸嘅笨豬跳你都敢玩?
作者: runrun    時間: 2010-8-16 14:21
原帖由 allanccl 於 2010-8-13 00:00 發表

謝謝! 其實我地住慣3星級或以下,所以平d,無咁煩,等我check下有無莫泰168先,或者7日酒店,這兩間都OK架,乾淨企理,價平! 我地傾向住一晚,唔洗咁趕,如果d大大唔放心,可以帶埋佢地去做觀眾映相,大家一齊開心 ...

亮哥,我有張7日酒店嘅9折咭,你地用得着就開聲啦!
作者: 兆聰    時間: 2010-8-16 23:12
原帖由 kito807 於 2010-8-16 10:32 發表

聰!! 一齊報全馬啦!!

傑哥,我太耐冇跑啦,跑個半馬好剛剛好(唔想好似上次東營時咁辛苦 )
作者: 兆聰    時間: 2010-8-16 23:14
原帖由 allanccl 於 2010-8-16 00:07 發表

哎也! 咁你都知道埋? 係呀,過幾日,等大家諗清楚,再請大家給資料,然後由小弟集合一齊報,不用個別報咁麻煩。

麻煩亮哥, 因為見到亮哥有興趣的比賽,我就估會有團跟
作者: allanccl    時間: 2010-8-16 23:17
原帖由 runrun 於 2010-8-16 14:21 發表

亮哥,我有張7日酒店嘅9折咭,你地用得着就開聲啦!

請問runrun姐係咪會員價再9折?
7日酒店都OK架,平平地,又有質素(乾淨企理)。
作者: allanccl    時間: 2010-8-16 23:21
原帖由 兆聰 於 2010-8-16 23:14 發表

麻煩亮哥" />" />, 因為見到亮哥有興趣的比賽,我就估會有團跟" />" />

無辦法啦! 要玩蟻行,好多時要操山,這個比賽過左蟻行,所以可以自由報名去玩,咁近香港既中國賽事,緊係唔可以錯過啦!
作者: runrun    時間: 2010-8-17 10:14
原帖由 allanccl 於 2010-8-16 23:17 發表

請問runrun姐係咪會員價再9折?
7日酒店都OK架,平平地,又有質素(乾淨企理)。

我要返屋企check清楚張card先知道,張card係佢開張冇幾耐我去幫親時送嘅!
7日酒店真係唔錯,唔駛200蚊一間房!
作者: awyh    時間: 2010-8-17 13:28
原帖由 wong.siufu 於 2010-8-16 13:58 發表
(二)关门距离和时间:
    10公里         2小时
    半程马拉松     3小时
    马拉松全程     6小时

全馬六個鐘,有得諗喎

都好喎,等我做番個5:45分,墊一墊底,今年渣打咪唔駛再PW囉!
作者: kf    時間: 2010-8-17 13:40
原帖由 awyh 於 2010-8-17 13:28 發表

都好喎,等我做番個5:45分,墊一墊底,今年渣打咪唔駛再PW囉!
  歡迎! 歡迎!
作者: 街坊鄭    時間: 2010-8-17 16:41
我想問,我地跑緊全馬時,果四,五個鐘d家眷有冇地方可以消磨時間.我大大話如要係終點等四,五個鐘,唔洗預佢.亮哥果招係得架.
作者: kf    時間: 2010-8-17 16:49
原帖由 街坊鄭 於 2010-8-17 16:41 發表
我想問,我地跑緊全馬時,果四,五個鐘d家眷有冇地方可以消磨時間.我大大話如要係終點等四,五個鐘,唔洗預佢.亮哥果招係得架.
8:30起步,可以返酒店訓多陣至去終點會合再食午餐
作者: allanccl    時間: 2010-9-10 22:43
標題: 2010.12.19 - 為愛奔跑2010深圳(鹽田)山地馬拉松賽
人工智能報名(自己複製、貼上及加自己的名),稍後小弟會PM各位(發短消息)聯絡,並且集合埋一齊才上深圳報名。因大家已經諗了一段日子,所以為方便統計人數及報名,暫定9月20日截止報名。

1. allanccl (全馬)
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
作者: kf    時間: 2010-9-11 01:05
2010.12.19 - 為愛奔跑2010深圳(鹽田)山地馬拉松賽人工智能報名(自己複製、貼上及加自己的名),稍後小弟會PM各位(發短消息)聯絡,並且集合埋一齊才上深圳報名。因大家已經諗了一段日子,所以為方便統計人數及報名,暫定9月20日截止報名。

2. kf (全馬)
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
作者: 兆聰    時間: 2010-9-11 01:34
2010.12.19 - 為愛奔跑2010深圳(鹽田)山地馬拉松賽人工智能報名(自己複製、貼上及加自己的名),稍後小弟會PM各位(發短消息)聯絡,並且集合埋一齊才上深圳報名。因大家已經諗了一段日子,所以為方便統計人數及報名,暫定9月20日截止報名。

2. kf (全馬)
3. 亞聰 (全馬)
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.

都係報全馬,最多再辛苦過" />" />" />" />" />" />" />" />" />" />jhk ,另外多謝亮哥及kf開團" />" />" />" />
作者: kf    時間: 2010-9-11 01:50
原帖由 兆聰 於 2010-9-11 01:34 發表
2010.12.19 - 為愛奔跑2010深圳(鹽田)山地馬拉松賽人工智能報名(自己複製、貼上及加自己的名),稍後小弟會PM各位(發短消息)聯絡,並且集合埋一齊才上深圳報名。因大家已經諗了一段日子,所以為方便統計人數及報名, ...
我報團架咋,多謝亮哥開團 x2
作者: 街坊鄭    時間: 2010-9-11 09:36

2. kf (全馬)
3. 亞聰 (全馬)
4. 街坊鄭 (全馬)
5.
6.
7.
8.
9.
10.
作者: kito807    時間: 2010-9-11 11:21

2. kf (全馬)
3. 亞聰 (全馬)
4. 街坊鄭 (全馬)
5. 傑 (全馬)
6.
7.
8.
9.
10.

黎喇喂老友記
作者: 零下十度    時間: 2010-9-13 13:24
亮哥,我報左樂善,會唔會撞期架~~
作者: 兆聰    時間: 2010-9-13 13:42
原帖由 零下十度 於 2010-9-13 13:24 發表
亮哥,我報左樂善,會唔會撞期架~~" />" />

lulu姐,今年樂善行係12月12日,而呢個比賽就12月19日,
所以唔會撞期

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2