香港長跑網 - 長跑長友

標題: 我唔係ching, 唔係ctse, 係c9 [打印本頁]

作者: wongc    時間: 2008-6-16 17:04
標題: 我唔係ching, 唔係ctse, 係c9
各位好, 呢樹咁熱鬧, 我都
作者: wongc    時間: 2008-6-16 17:05
點解無左下文???????
作者: 瘋瘋    時間: 2008-6-16 17:11
作者: wongc    時間: 2008-6-16 17:11
再試........

各位好, 呢樹咁熱鬧, 我都
作者: wongc    時間: 2008-6-16 17:12
點解出唔到全文?????????????????
作者: wongc    時間: 2008-6-16 17:13
再再試...........

各位好, 呢樹咁熱鬧, 我都來打個招呼先.

我以前從來都唔跑, 2005年渣打, 人報我又報之下跑左第一次10k. 跑完返到屋企即刻寄信報下一個比賽.  就咁跑左幾年.  今年同舊年渣打都係跑半馬.  平時練跑有d覺得悶, 但好享受跑比賽的氣氛, 同跑完之後的肌肉痛(有d變態).......

希望係人老色衰之前跑到個全馬!!!!!
作者: Alfred    時間: 2008-6-16 17:15
歡迎,呢處無論師咩都歡迎,只要喜愛/會/將會跑步嘅都可以。係呢,請問閣下跑開邊處?我哋28/6拉隊去城門水塘走番轉,有興趣否?
作者: Alfred    時間: 2008-6-16 17:18
原帖由 wongc 於 16/6/2008 17:13 發表
再再試...........

各位好, 呢樹咁熱鬧, 我都來打個招呼先.

我以前從來都唔跑, 2005年渣打, 人報我又報之下跑左第一次10k. 跑完返到屋企即刻寄信報下一個比賽.  就咁跑左幾年.  今年同舊年渣打都係跑半馬.  平 ...

我都同你一樣05年第一次下海跑渣打10K,而家最長都係跑半馬比賽。
作者: 瘋瘋    時間: 2008-6-16 17:20
作者: ram    時間: 2008-6-16 17:24
歡迎你wong ctse,平時邊樹跑多呀?
多d上黎發言,會認識好多喜愛跑步的朋友架~
作者: Gills    時間: 2008-6-16 17:24
原帖由 wongc 於 16-6-2008 17:05 發表
點解無左下文???????

可能討論區軟件唔支援香港常用字, 常用字之後既文字會完全消失, 係尼無跑開步,點解05年去報渣打10k ?
作者: wongc    時間: 2008-6-16 17:30
[quote]原帖由 Alfred 於 2008-6-16 17:18 發表

登錄/註冊後可看大圖

我都同你一樣05年第一次下海跑渣打10K,>>>>>>  唔通個日鬆我睜果個係你........講笑!!!
作者: Alfred    時間: 2008-6-16 17:34
原帖由 wongc 於 16/6/2008 17:30 發表
[quote]原帖由 Alfred 於 2008-6-16 17:18 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif

我都同你一樣05年第一次下海跑渣打10K,>>>>>>  唔通個日鬆我睜果個係你........講笑!!!

如果眞係嘅話,小弟在此謹向師姐致以千萬個歉意!sorry...sorry. Haha...
作者: Alfred    時間: 2008-6-16 17:35
原帖由 瘋狂跑步機 於 16/6/2008 17:20 發表

小弟推介閣下在討論區寫下自己的跑步日記, 事跡以及心情等等, 交流心得.

贊成!
作者: wongc    時間: 2008-6-16 17:35
原帖由 ram 於 2008-6-16 17:24 發表
歡迎你wong ctse,平時邊樹跑多呀?
多d上黎發言,會認識好多喜愛跑步的朋友架~  

我家住九龍東, 通常都係屋企附近公園跑.  c9要返工又要揍仔比較忙, 唔去得咁遠.
作者: Alfred    時間: 2008-6-16 17:40
原帖由 wongc 於 16/6/2008 17:35 發表

我家住九龍東, 通常都係屋企附近公園跑.  c9要返工又要揍仔比較忙, 唔去得咁遠.

原來係全能女強人,佩服佩服!
作者: wongc    時間: 2008-6-16 17:44
[quote]原帖由 Gills 於 2008-6-16 17:24 發表

登錄/註冊後可看大圖

可能討論區軟件唔支援香港常用字, 常用字之後既文字會完全消失, 係尼無跑開步,點解05年去報渣打10k ?

Gills ching 講得對, 我delete左個字就得啦.

05年有同事話跑, 諗諗下自己咁大個人從來都無參加過咩比賽, 就膽粗粗去試下.  報完之後好驚死, 賽前足足練左3個月先敢去.
作者: blurmax    時間: 2008-6-16 17:58

wongc,

Welcome to longrun.hk
作者: oscar    時間: 2008-6-16 18:11
作者: 龜速行    時間: 2008-6-16 18:24
welcome welcome !!

C9 C tse

作者: 叮叮噹    時間: 2008-6-16 19:52
歡迎c9師姐來!
我係新手,慢跑師姐,計劃明年下海跑半碼.
ching給了不少意見及經驗分享,正!

記得入女子跑手討論區,露一露面,可能約到同區跑友一起跑.
作者: 洛虎添    時間: 2008-6-16 19:57
Welcome c8  c tse

btw, 我個輕鬆跑 6' /km 係用黎跑街用, 跑場就 5'30 /k
作者: redred    時間: 2008-6-16 21:15
歡迎呀c姐
作者: 711MF    時間: 2008-6-16 23:25
作者: pirkle    時間: 2008-6-16 23:28
Wellcome 9C Tse.
作者: MJ576    時間: 2008-6-16 23:38
標題: 回復 1# 的帖子
C-tse

Welcome!  Please take a seat !
作者: lvrunner    時間: 2008-6-17 07:17
Wong C9 師姐 ~

歡迎光臨香港長跑網! 請多D上黎發言!

作者: 慢子 Wilson    時間: 2008-6-17 08:56
歡迎c9師姐來!

請多D上黎發言!
作者: kenneth    時間: 2008-6-17 10:30
作者: wongc    時間: 2008-6-17 10:53
多謝各位的welcome!!!!

原帖由 kennethwat 於 2008-6-17 10:30 發表
歡迎﹗歡迎﹗C9姐,小弟06年先開始跑渣打,第一次同咁多參賽者一齊起步,感覺是很興奮的﹗來年渣打閣下打算跑那場?

明年渣打??  仲掙扎緊...........唔知好唔好去全馬........好擔心跑唔完
作者: kenneth    時間: 2008-6-17 11:06
作者: Alfred    時間: 2008-6-17 11:13
原帖由 711MF 於 16/6/2008 23:25 發表
歡迎  9c tse   
呢到真係好熱鬧架...唔分新腳,舊腳,快腳,慢腳,,架

各位師兄,呢位師姐唔係9c tse,佢話自己係師奶(c9=c nine)跑手咋。
作者: Alfred    時間: 2008-6-17 11:16
原帖由 wongc 於 17/6/2008 10:53 發表
多謝各位的welcome!!!!

明年渣打??  仲掙扎緊...........唔知好唔好去全馬........好擔心跑唔完

而家開練,做多啲長課,如諗住完成為目標,應該唔難。
作者: wongc    時間: 2008-6-17 11:29
[quote]原帖由 Alfred 於 2008-6-17 11:16 發表

登錄/註冊後可看大圖

而家開練,做多
作者: wongc    時間: 2008-6-17 11:31
.......又出唔到

我話我都明, 但只係驚自己做唔到, 無咁多時間........同恆心
作者: nc    時間: 2008-6-17 11:58
原帖由 wongc 於 2008-6-16 17:35 發表

wong c9身兼多職, 咁忙都抽時間去跑步, 佩服佩服 我都係九龍東人, 歡迎. 請多多指教
作者: kopo1128    時間: 2008-6-17 12:14
原帖由 Alfred 於 2008-6-16 17:18 發表

我都同你一樣05年第一次下海跑渣打10K,而家最長都係跑半馬比賽。

我都係2005年開始跑渣打10km, 我之後就開始學跑步, 之後都係參加半馬, 無膽亦無力跑全馬, 現時較以前fit D, 希望明年可以嘗試渣打全馬滋味, 不過都係量力而為!
作者: oscar    時間: 2008-6-17 12:19
作者: Alfred    時間: 2008-6-17 12:39
今年全馬限時5個半鐘,各位如只求完成,就只需要練耐カ,速度其次,記緊好好計劃,好似馮兩努今年都可以限時内完成,佢計劃得好好,於每個閘區閂閘前過,最緊要係信德呢個閘係最後,限時前過就應無開題嘞。
作者: lvrunner    時間: 2008-6-17 12:49
練耐力最緊要有恒心. 最好跑番十課VO2max intervals就包冇撞版了.
作者: 瘋瘋    時間: 2008-6-17 12:57
作者: kenneth    時間: 2008-6-17 13:01
作者: Alfred    時間: 2008-6-17 13:03
原帖由 瘋狂跑步機 於 17/6/2008 12:57 發表

請問ching, 一共有幾多既閘, 點分佈架?

我今年無跑全馬,所以並不十分清楚,比賽本書應該有講。明年全馬係小弟嘅目標。
作者: 瘋瘋    時間: 2008-6-17 13:06
作者: kenneth    時間: 2008-6-17 13:10
作者: Alfred    時間: 2008-6-17 13:20
原帖由 kennethwat 於 17/6/2008 13:10 發表

下年唔跑全馬,小弟下年目標只想跑好半馬,做返好時間。

師兄預幾耐完成半馬?sub130?

不遇、、、小弟在此號召各位師兄師姐支持本網首席教練屈Sir明年渣打跑全馬。
作者: 瘋瘋    時間: 2008-6-17 13:23
作者: Alfred    時間: 2008-6-17 13:30
原帖由 瘋狂跑步機 於 17/6/2008 13:23 發表

支持, 屈教練帶頭玩全馬, 到時氣氛一定非常好.
小弟明知跑唔晒, 都會參加以示支持.

跑步機兄,你點跑唔晒呀?
作者: kenneth    時間: 2008-6-17 13:31
作者: 瘋瘋    時間: 2008-6-17 13:34
作者: leefs    時間: 2008-6-17 13:34
原帖由 wongc 於 2008-6-16 17:13 發表
05年有同事話跑, 諗諗下自己咁大個人從來都無參加過咩比賽, 就膽粗粗去試下.  報完之後好驚死, 賽前足足練左3個月先敢去.

歡迎C姐﹕
我已經跑步三年多,
今年初至第一次夠膽報名比賽,
重學人跑全馬,
用咗三个月去準備…奇蹟出現比我返到終點!
作者: oscar    時間: 2008-6-17 13:36
作者: Alfred    時間: 2008-6-17 13:36
原帖由 瘋狂跑步機 於 17/6/2008 13:34 發表

ching, 小弟既比賽最長都係8.8K, 最長既長課都係18K乍. 加上有D膝傷在身. 參加就當係柴娃娃玩下乍. 分分鐘第一個閘都過唔到.

咪擔心住,離比賽日子尚遠,慢慢慢練。
作者: 瘋瘋    時間: 2008-6-17 13:37
作者: 瘋瘋    時間: 2008-6-17 13:38
作者: kenneth    時間: 2008-6-17 13:40
作者: leefs    時間: 2008-6-17 13:43
原帖由 kennethwat 於 2008-6-17 13:31 發表
別白費心機了,小弟如不能在1小時50分內完成半馬,是不會上全馬的。兩位,請死心吧﹗

跑全馬唔一定前段跑咁快,
以我年初所見,啲快馬好多出咗西隊就要下馬啦…
作者: 瘋瘋    時間: 2008-6-17 13:45
作者: ram    時間: 2008-6-17 13:53
全馬目前對於小弟尚有好一段距離
小弟未玩過渣打
下年多數會玩半馬~
作者: leefs    時間: 2008-6-17 14:07
原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-6-17 13:45 發表
Leefs ching, 以小弟5.31去馬的速度, 第一個閘前要落馬!

你帶傷在身都算幾OK啦…
我今年跑時的戰略是,
頭15公里限制自己速度不可以快過6分鐘/公里,
過了汀九橋用平時的速度自由軟鬆跑5:30/公里,
出咗西隧35公里左右,見人就追5分鐘/公里,去到會展就爆返嚟…
作者: michaelyw    時間: 2008-6-17 14:36
歡迎wongc 

原帖由 kennethwat 於 2008-6-17 13:31 發表
別白費心機了,小弟如不能在1小時50分內完成半馬,是不會上全馬的。兩位,請死心吧﹗

我相信不是跑步時間的問題,而是平時訓練里數的多少。如果有心練全馬,訓練的計劃也許要全盤變更。
總之,kennethwat兄,如果我們2009都唔玩全馬的話,我地2010渣打一齊玩吧。
作者: lvrunner    時間: 2008-6-17 14:42
原帖由 michaelyw 於 2008-6-16 22:36 發表
歡迎wongc
我相信不是跑步時間的問題,而是平時訓練里數的多少。如果有心練全馬,訓練的計劃也許要全盤變更。
總之,kennethwat兄,如果我們2009都唔玩全馬的話,我地2010渣打一齊玩吧。

2010渣打請"遇"埋我呀. 出年約咗人玩東京所以返唔倒黎!
作者: kenneth    時間: 2008-6-17 14:42
作者: kenneth    時間: 2008-6-17 14:43
作者: wongc    時間: 2008-6-17 15:00
今年跑半馬轉第一個turning point時, 望見上長青隧道條長命斜, 心諗好在無報全馬, 睇見都驚........跟住無耐見到全馬係對面出來, 一路睇住佢地一路諗, 嘩! 有咁多人跑全馬, 究竟有幾多人跑唔完呢?  而且佢地當中, 都唔係每個個樣都咁fit咋播, (我原先以為跑全馬, 個個身形都會train到好fit, 因為肥都會操到瘦哂) 我唔係歧視人的身形, 但相對地佢地應該跑得辛苦d.  賽後我睇番d全馬終點相, 個d我睇外表唔會估到佢跑得完的人, 個個都返到來, 仲係笑住咁過終點.  當其時個心諗: 我半馬個時間都唔差 (2:0x), 如果我跑慢d, 再train多dd, 係咪我都應該跑得完呢?.......個心開始雄........

但係呢幾個月返工湊仔都好忙, 跑得好少, 早兩日只係跑左幾k就已經死死下, 放是又開始動搖啦

所以都未有定案.  遲d再睇下點先啦.
作者: lvrunner    時間: 2008-6-17 15:02
原帖由 kennethwat 於 2008-6-16 22:43 發表

登錄/註冊後可看大圖

唉﹗下年是否玩東京馬拉松?2010年渣打,太熱鬧了。

係呀Ken兄, 三月二十二日, 希望比佢地抽中啦, 今年有三萬個位, 上年有超過十五萬人報名!
作者: kenneth    時間: 2008-6-17 15:12
作者: kenneth    時間: 2008-6-17 15:14
作者: 瘋瘋    時間: 2008-6-17 15:17
作者: kenneth    時間: 2008-6-17 15:20
作者: HIN    時間: 2008-6-17 16:54
Welcome c9
作者: awyh    時間: 2008-6-17 19:01
原帖由 lvrunner 於 2008-6-17 15:02 發表

係呀Ken兄, 三月二十二日, 希望比佢地抽中啦, 今年有三萬個位, 上年有超過十五萬人報名呀!

雖然未知出年渣打幾時跑,但係應該唔會去到3月尾,所以未必會撞期,過埋黎香港玩啦,到時記住Post埋用GPS port過條Path上黎。
作者: blurmax    時間: 2008-6-17 19:45

西貢還可以,西洋要等小弟大小公子讀完書後,應可以。

Ken,

Still a long time to wait por - will not wait for U lah.
作者: Alfred    時間: 2008-6-17 22:49
原帖由 kennethwat 於 17/6/2008 15:20 發表

$.$ 好貴﹗ 西貢還可以,西洋要等小弟大小公子讀完書後,應可以。

咁近近地夏門啦,好似1月某星期六。
作者: lvrunner    時間: 2008-6-17 23:26
原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-6-16 23:17 發表
第日長跑網有冇機會組團西征呢?

如果沿洋西征. 可以考慮吓我地嘅拉斯維加斯馬拉松, 有半馬和全馬, 任君選擇!

http://www.lvmarathon.com/
作者: superimac    時間: 2008-6-23 22:10
享受肌肉痛,一d都唔變態~~

酸酸痺痺的感覺爽得很!!
作者: 叮叮噹    時間: 2008-6-23 23:27
原帖由 Alfred 於 2008-6-17 22:49 發表

咁近近地夏門啦,好似1月某星期六。

厦門近近地,順道探朋友,可以考慮吓!
作者: nc    時間: 2008-6-24 00:03
星期六o岩晒我喎
作者: oscar    時間: 2008-6-24 09:31
作者: oscar    時間: 2008-6-24 09:33

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2