香港長跑網 - 長跑長友

標題: 2011.1.2 廈門國際馬拉松賽 [打印本頁]

作者: 狗哥    時間: 2010-10-13 10:41
標題: 2011.1.2 廈門國際馬拉松賽
一、主辦單位
中國田徑協會、廈門市人民政府

二、競賽日期和地點
2011年1月2日(星期日)在中國廈門舉行。發令時間:上午8:00。

三、競賽項目

男、女:馬拉松(42.195公里)、半程馬拉松(21.0975公里)、10公里、5公里。同時舉辦海峽兩岸城市馬拉松邀請賽,國際輪椅半程馬拉松,10公里輪滑比賽。相關比賽辦法請參閱各項目競賽規程。

四、比賽路線
(一)馬拉松:從國際會展中心起跑→環島路→民族路→鷺江道→湖濱南路→湖濱中路→湖濱北路→東渡路→湖濱西路→鷺江道→演武大橋→環島路→國際會展中心(終點)
(二)半程馬拉松:國際會展中心起跑→環島路→民族路→鷺江道→湖濱南路→湖濱中路→湖濱北路東段(市中級法院門口)(終點)
(三)10公里:從國際會展中心起跑→環島路→曾厝垵西路(廈門軟體園路口)(終點)
(四)5公里:從國際會展中心起跑→環島路→雲頂南路(雲頂隧道口)(終點)

五、競賽辦法
(一)年齡要求

(二)健康要求
參賽者應身體健康,經常性參加跑步鍛煉或訓練。參賽者可根據自己的身體狀況和能力,選擇參賽項目。以下疾病患者不宜參加比賽:

(三)報名辦法

(四)報名時間

(五)報名收費標準

(六)參賽個人和參賽隊交通、食宿、保險等費用自理。

六、競賽辦法
(一)採用國際田聯最新競賽規則。
(二)比賽採用分時間段檢錄,同時發令。參加等級達標的運動員必須于賽前40分鐘在全程檢錄區前單獨檢錄,如已報名參加達標活動的選手,沒有參加單獨檢錄的,其成績將不能作為官方比賽成績申請運動員等級達標。組委會賽後將對達標運動員的成績在官方網站上公示15天。
(三)相關距離的關門時間:

5公里

7公里

10公里

12公里

21.0975公里

30公里

35公里

全程
馬拉松

1小時

1小時15分

1小時30分

1小時40分

3小時

4小時30分

5小時30分

7小時

(四)全程馬拉松比賽採用電子計時,各參賽者必須佩帶計時晶片,在起終點、折返點及關鍵路點設有計時晶片感應帶,參賽者行進中必須逐一通過地面的計時晶片感應帶,如選手缺少任何一個計時點的成績,將取消該運動員的比賽成績。除起點外,兩個晶片在其他計時點的誤差少於1秒,也將取消相關者的成績。組委會提供回收性計時晶片,回收性計時晶片收取押金每人100元人民幣,賽後請到晶片回收處交還計時晶片,退回押金。
(五)在關門時間內跑完全程馬拉松的運動員,完成比賽一小時後憑兩塊齊全的號碼布到組委會成績證書領取處領取成績證書。
(六)在關門時間內,跑完半程馬拉松、10公里和5公里的參賽者,不錄取名次,只發給參賽證明。
(七)有關競賽的具體要求和安排,請查閱《參賽須知》。
(八)組委會將對參賽者進行興奮劑抽查。
(九)組委會將對起點、終點及關鍵路點進行錄影監控,出現以下違反比賽規定的參賽者將被取消參賽成績,個人資料錄入報名識別系統,兩年內不准參加廈門國際馬拉松賽,並報請中國田徑協會追加處罰。情節嚴重的,終生禁賽。

七、獎勵辦法
(一)馬拉松

名次

二 

獎金

(二)半程馬拉松、10公里、5公里,不錄取名次,只發參賽證明。
(三)凡參加比賽者均發號碼布並贈送紀念衫和盛衣包(賽前在報名處領取)。

八、廈門國際馬拉松賽組委會聯繫方式

中國福建省廈門市體育路2號
郵遞區號:361012

辦公室電話:0592-5121241 5114853   5121235      傳真:0592-5121241

郵箱:[email protected]

廈門國際馬拉松賽網址:http://www.xmim.org

九、未盡事項,另行通知。本規程解釋權屬於中國田徑協會。

2011建發廈門國際馬拉松賽組委會
二O一O年十月八日

作者: 狗哥    時間: 2010-10-13 10:42
現已可於網上報名~

http://www.xmim.org/cn/

或經旅行社(e.g. 長x/x鴻)報團/報名~

登錄/註冊後可看大圖

另上年亮哥帶領的團十分成功,各位跑友都盡情而歸

登錄/註冊後可看大圖
~

<人工智能統計系統>
2011年1月2日有興趣/已報名參加廈門馬拉松人仕:

1. Jogging_cat (全馬,己報四日三夜團)
2. Tarry (我要食buffet....我要浸溫泉,全馬,己報四日三夜團 )
3. Simonl (全馬第一次,已找長鴻報名,但唔跟团)
4. 亮 (全馬,已報4日3夜團)
5. Allanccl's friend (全馬,已報4日3夜團)
6. Bobby (全馬,已報4日3夜團)
7. 文輝 (全馬,已報4日3夜團)
8. AH LI + 太太  已報長X四天團 (全馬)  OK
9. leehyalbert (全馬, 請唔到假, 只報3日2夜團)
10. 牛牛 (全馬,已報4日3夜團)
11. sunbird (全馬,已報4日3夜團)
12. andyho (全馬,已報4日3夜)
13. KennithC (全馬,已報3日2夜團)
.
.
.
.
.
.
99. 狗 (已報全馬,衫碌狗黎)

作者: 狗哥    時間: 2010-10-13 10:42

登錄/註冊後可看大圖

賽前載歌載舞,萬人空巷~

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

9成路段2旁都有熱情市民為跑手們打氣~

登錄/註冊後可看大圖

廈馬其中一段上落橋路段~

登錄/註冊後可看大圖

廈門

登錄/註冊後可看大圖

以下為某女行社為某跑會攪的4日3天團行程(為免人地以為我賣廣告,女行社相關資料已cut)

登錄/註冊後可看大圖

另如喜愛自由行或跑完閃既~ 當你3日2夜(1/1 - 3/1) 或 2日1夜
機票: ~$1.5k (11月左右有機會買到 ~$1k 既香港<>廈門機票); 機場坐的士去市中心都係~人仔30
宿: 唔係要特別高級既*****酒店,ok既都係大約人仔200-300/晚

食: 呢家野個人喜好啦~

作者: Tarry    時間: 2010-10-13 13:28
現已可於網上報名~

及經旅行團(e.g. 長x/x鴻)報團報名~

另上年亮哥帶領的團十分成功,各位跑友都盡情而歸 唔知亮哥今年會唔會又齊齊跑玩食呢

<人工智能統計系統>

1. Jogging_cat
2. Tarry (我要浸溫泉...我要食buffet)
3.
4.
5.

99. 狗

作者: Simonl    時間: 2010-10-13 16:06
現已可於網上報名~

另上年亮哥帶領的團十分成功,各位跑友都盡情而歸 唔知亮哥今年會唔會又齊齊跑玩食呢

<人工智能統計系統>

2. Tarry (丟要浸溫泉...我要食buffet)
3. Simonl (已找長鴻報名,但唔跟团)
4.
5.

99. 狗
作者: allanccl    時間: 2010-10-14 09:34
現已可於網上報名~

<人工智能統計系統>

4. 亮 (會跟團)
5. Allanccl's friend (會跟團)
6. Bobby (會跟團)
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
99. 狗
作者: allanccl    時間: 2010-10-14 13:06
長鴻已經出左4日3夜團,如要報名,請盡早依附件所述電話報名,因名額有限,報名非常擁躍,會很快爆滿。如果想自已訂機票自由行,也請盡早自己安排。
作者: awyh    時間: 2010-10-14 13:31
原帖由 allanccl 於 2010-10-14 13:06 發表
長鴻已經出左4日3夜團,如要報名,請盡早依附件所述電話報名,因名額有限,報名非常擁躍,會很快爆滿。如果想自已訂機票自由行,也請盡早自己安排。

亮哥,請問一下,3200是兩個人的價錢還是一個人的價錢?
作者: Tarry    時間: 2010-10-14 13:41
原帖由 awyh 於 2010-10-14 13:31 發表

awyh ching, 係港幣黎ga

作者: stephen    時間: 2010-10-14 13:50
請問有無人有興趣只參加三天團,因長鴻說有足夠人數才可以出團。
作者: allanccl    時間: 2010-10-14 13:52
原帖由 awyh 於 2010-10-14 13:31 發表

無錯,如果是報全馬是HK$3380,是港幣,一個人的價錢,如果唔報全馬,只跟團是HK$3200。
全包既意思係唔洗再比任何其他費用了,即係唔洗小費、導遊費、燃油附加費、機場稅、入場費、參觀費......等等等。
作者: leehyalbert    時間: 2010-10-14 13:53
原帖由 stephen 於 2010-10-14 13:50 發表
請問有無人有興趣只參加三天團,因長鴻說有足夠人數才可以出團。

我都想參加三天團
作者: allanccl    時間: 2010-10-14 13:56
原帖由 stephen 於 2010-10-14 13:50 發表

舊年三天自由行團既洗費同四天相約,不過享受差得多了。
放心,只需擔心無位,不需擔心唔成團,因為前兩日已經有好多人預先報名訂位了。要報襯早,下星期可能想報都無團位了。
作者: allanccl    時間: 2010-10-14 15:17
現已可於網上報名~

<人工智能統計系統>

5. Allanccl's friend (全馬,已報4日3夜團)
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
99. 狗
作者: stephen    時間: 2010-10-14 15:31
上年3天團 HKD2300,附上上年三天團資料。由於檔案超出預設上限,如需要發訊息給本人。
作者: leehyalbert    時間: 2010-10-14 15:42
原帖由 stephen 於 2010-10-14 15:31 發表
上年3天團 HKD2300,附上上年三天團資料。由於檔案超出預設上限,如需要發訊息給本人。

咁上年4天團幾多錢呀?
作者: stephen    時間: 2010-10-14 15:46
原帖由 leehyalbert 於 2010-10-14 15:42 發表

咁上年4天團幾多錢呀?

上年我報3天團,四天團大約都要HKD3200左右。
作者: allanccl    時間: 2010-10-14 16:35
如果報團的,請同Joey講明係長跑網網友,等佢編酒店房間時可以編埋一齊,方便相約去慢jog、行街購物等等。
作者: stephen    時間: 2010-10-14 16:59
亮哥,謝謝!!知道。剛問過 Joey,她說明天可以出三天團行程。

原帖由 allanccl 於 2010-10-14 16:35 發表
如果報團的,請同Joey講明係長跑網網友,等佢編酒店房間時可以編埋一齊,方便相約去慢jog、行街購物等等。

作者: leehyalbert    時間: 2010-10-14 22:34
原帖由 allanccl 於 2010-10-14 16:35 發表

我已經係長跑網登記左好耐, 但係仲未係長跑網會員.

因為今次是我第一次離開香港跑馬拉松, 我都諗住報長鴻的三天團, 想藉著今次機會識多D長跑網裏面的跑友, 可唔可以參斟埋我玩呀! (或者可能有點兒唐突)
作者: allanccl    時間: 2010-10-14 23:33
原帖由 leehyalbert 於 2010-10-14 22:34 發表

我已經係長跑網登記左好耐, 但係仲未係長跑網會員.

因為今次是我第一次離開香港跑馬拉松, 我都諗住報長鴻的三天團, 想藉著今次機會識多D長跑網裏面的跑友, 可唔可以參斟埋我玩呀! (或者可能有點兒唐突 ...

同團當然可以一齊玩啦! 歡迎啊! 三天團?無假期嗎? 還是不喜歡第四天既行程?
作者: leehyalbert    時間: 2010-10-15 00:03
原帖由 allanccl 於 2010-10-14 23:33 發表

同團當然可以一齊玩啦! 歡迎啊! 三天團?無假期嗎? 還是不喜歡第四天既行程?

我都想去埋第四天, 唔係無假期, 而係因為我是做IT的, 全公司幾十人中得我一個IT人, 而我老細都幾巴辣, 如果星期一同二事旦一日Server有mug事都幾大獲, 請少一日假少一日風險!

唉! 有時做IT人都唔係咁好做咋!
作者: allanccl    時間: 2010-10-15 00:05
原帖由 leehyalbert 於 2010-10-15 00:03 發表

我都想去埋第四天, 唔係無假期, 而係因為我是做IT的, 全公司幾十人中得我一個IT人, 而我老細都幾巴辣, 如果星期一同二事旦一日Server有mug事都幾大獲, 請少一日假少一日風險!

唉! 有時做IT人都唔係咁好做 ...

哦! 原來係咁!
作者: solar    時間: 2010-10-15 00:09
標題: 回復 21# 的帖子
Dear 亮哥,

I am in the same situation with leehyalbert....and want to join your trip. Do I need to find a partner for sharing the room? What is the rate for 3-days trip? What information I need to provide since I have not join Longrun membership...thx

Solar
作者: allanccl    時間: 2010-10-15 08:23
原帖由 solar 於 2010-10-15 00:09 發表
Dear 亮哥,

I am in the same situation with leehyalbert....and want to join your trip. Do I need to find a partner for sharing the room? What is the rate for 3-days trip? What information I need to provide since I have not join Longrun membership...thx

Solar

Solar師兄,閣下想參加的跑馬旅行團並非本網搞的,所以不需要是長跑網會員,當然小弟歡迎閣下加入本網,申請成為正式會員。報名時講明係長跑網網友,該公司既Joey便會將我地group埋一齊,編酒店房時也會一齊,除非閣下想指明要同某人同房(例如太太),她會按同性別的同房,不用找齊兩人才可報名。三日團團費,Joey應承今日會出,到時再貼出來給大家參考,請留意這版。報名時,閣下只需按附件的電話號碼打去該公司,她就會給銀行戶口號碼閣下入錢,入錢後fax或email(用相機映証件及入數紙)所需資料給她便可,記住講明T恤要乜野碼。
作者: leehyalbert    時間: 2010-10-15 11:48
原帖由 allanccl 於 2010-10-15 08:23 發表

Solar師兄,閣下想參加的跑馬旅行團並非本網搞的,所以不需要是長跑網會員,當然小弟歡迎閣下加入本網,申請成為正式會員。報名時講明係長跑網網友,該公司既Joey便會將我地group埋一齊,編酒店房時也會一齊,除非 ...

咁即係話可以完全唔駛上長鴻既office去辦手續喎? 好似幾方便, 但有我有一個問題, 咁買旅遊保險, 拿發票和收據, 會唔會係最少都要去一次長鴻既office呢?
作者: stephen    時間: 2010-10-15 16:24
長鴻已出了三天團行程,團費不包報名費是HKD2,800 (另外要單人房加HKD480),行程只是小一天睇土樓。
作者: allanccl    時間: 2010-10-15 17:57
三天團行程請看附件
作者: allanccl    時間: 2010-10-15 19:50
原帖由 leehyalbert 於 2010-10-15 11:48 發表

咁即係話可以完全唔駛上長鴻既office去辦手續喎? 好似幾方便, 但有我有一個問題, 咁買旅遊保險, 拿發票和收據, 會唔會係最少都要去一次長鴻既office呢?

宜家買旅遊保險好方便,上網便可以了,例如這一間藍+字https://www.bluecross.com.hk/anniversary/chi/onlineapp/travelsmart.html 都幾平。

當然最好上去走一轉,拿單及幫襯埋佢既保險,途中有意外佢地會幫閣下claim埋。舊年好多人都沒空去佢office,由小弟代拿收據(有旅遊業印花保証)。
作者: 文輝    時間: 2010-10-17 04:22
現已可於網上報名~

<人工智能統計系統>

7. 文輝 (全馬,報4日3夜團,已過數未Fax資料)
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
99. 狗
作者: kuk11840    時間: 2010-10-18 11:50
現已可於網上報名~

<人工智能統計系統>

3. Simonl (已找長鴻報名,但唔跟
作者: kuk11840    時間: 2010-10-18 11:56
早晨!
AH LI + 太太  已報長X四天團 (全馬)  OK
作者: 坑口公牛    時間: 2010-10-18 12:00
現已可於網上報名~

<人工智能統計系統>

8. AH LI + 太太  已報長X四天團 (全馬)  OK
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
99. 狗
作者: jogging_cat    時間: 2010-10-18 13:38
現已可於網上報名~

<人工智能統計系統>

9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
99. 狗
作者: stephen    時間: 2010-10-19 10:54
現已可於網上報名~

<人工智能統計系統>

9. stephen (全馬,報3日2夜團)
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
99. 狗
作者: Tarry    時間: 2010-10-19 13:23
現已可於網上報名~

<人工智能統計系統>

2. Tarry (我要食buffet....我要浸溫泉,全馬,己報四日三夜團 )
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
99. 狗
作者: 文輝    時間: 2010-10-19 23:24
現已可於網上報名~

<人工智能統計系統>

9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
99. 狗
作者: Simonl    時間: 2010-10-20 11:06
現已可於網上報名~

<人工智能統計系統>

9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
99. 狗
作者: leehyalbert    時間: 2010-10-21 14:34
原帖由 Simonl 於 2010-10-20 11:06 發表
現已可於網上報名~

2011年1月2日有興趣/已報名參加廈 ...

9. leehyalbert (全馬, 請唔到假, 只報3日2夜團)

另外, 唔懂點填<人工智能統計系統>, 有無人幫我呀!

作者: leehyalbert    時間: 2010-10-21 15:01
標題: 回復 30# 的帖子
作者: 狗哥    時間: 2010-10-21 15:08
現已可於網上報名~

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
唔知亮哥今年會唔會又齊齊跑玩食呢

登錄/註冊後可看大圖

<人工智能統計系統>

.
.
.
.
.
99. 狗
作者: 坑口公牛    時間: 2010-10-21 18:18
現已可於網上報名~

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

<人工智能統計系統>

11. sunbird (全馬,已報4日水夜團)
.
.
.
.
99. 狗
作者: sunbird    時間: 2010-10-23 00:53
現已可於網上報名~

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

<人工智能統計系統>

.
.
.
.
99. 狗
作者: andyho    時間: 2010-10-29 23:25
現已可於網上報名~

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

<人工智能統計系統>

12.andyho (全馬,已報4日3夜團)
作者: allanccl    時間: 2010-10-31 19:17
2010年 廈門3天團 - 改黃昏機
請留意附件

作者: KennithC    時間: 2010-11-3 19:31
明天準備去報名3天團,希望直於機會,認識更多更多朋友!!
作者: allanccl    時間: 2010-11-3 21:01
原帖由 KennithC 於 2010-11-3 19:31 發表
明天準備去報名3天團,希望直於機會,認識更多更多朋友!!

歡迎歡迎! 三天同四天團都係住同一酒店,只係出發時間唔同,到時見! 報名時話明係長跑網既人,方便Joey編房,我地可以方便照應及約逛街、慢jog等等。
作者: KennithC    時間: 2010-11-4 21:05
已報3天團!!
作者: 狗哥    時間: 2010-11-5 11:50
現已可於網上報名~

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
~

<人工智能統計系統>

.
.
.
.
.
.
作者: 狗哥    時間: 2010-11-5 12:18
落下力做下推廣大使,整返幾張官方圖片爽下先

加油的小观众

登錄/註冊後可看大圖

美丽的赛道

登錄/註冊後可看大圖

赛道风景图

登錄/註冊後可看大圖

热情呐喊助威

登錄/註冊後可看大圖

加油

登錄/註冊後可看大圖

舞动激情

登錄/註冊後可看大圖

作者: awyh    時間: 2010-11-5 13:02
原帖由 狗哥 於 2010-11-5 12:18 發表
落下力做下推廣大使,整返幾張官方圖片爽下先

加油的小观众

登錄/註冊後可看大圖

美丽的赛道
http://www.xmim.org/imag ...

放毒..............
作者: 街坊鄭    時間: 2010-11-5 13:46
唔怪得個個都話要去廈門跑喇.
作者: Tarry    時間: 2010-11-5 13:56
原帖由 街坊鄭 於 2010-11-5 13:46 發表
唔怪得個個都話要去廈門跑喇.

街坊鄭, 謝謝你故我果招, e+ full緊, 好似幾好 , 唔錯wor, 對腳仔好似有d熱熱地wor
作者: 坑口公牛    時間: 2010-11-24 12:39
現已可於網上報名~

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
~

<人工智能統計系統>

10. 牛牛 (全馬,已報3日2夜團)
.
.
.
.
.
.
作者: laputa99    時間: 2010-11-25 00:29
現已可於網上報名~

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
~

<人工智能統計系統>

14. laputa99 (全馬,已找長鴻報名,唔跟团自由行O巴士)
.
.
.
.
.
.
作者: derek_cat    時間: 2010-11-25 18:58
猫咪来支持一下。。。。
作者: 狗哥    時間: 2010-11-28 23:52
原帖由 laputa99 於 2010-11-25 00:29 發表
現已可於網上報名~

或經旅行社(e.g. 長x/x鴻)報團/報名~ http://images/smilies/default/lol.gif

另上年亮哥帶領的團十分成功,各位跑友都盡情而歸http://images/smilies/default ...

城城你O巴士去咁正? 到時見~
作者: 狗哥    時間: 2010-11-28 23:53
原帖由 derek_cat 於 2010-11-25 18:58 發表
猫咪来支持一下。。。。

貓咪會否跟跑吧大軍一同到廈門?
作者: derek_cat    時間: 2010-12-3 01:53
原帖由 狗哥 於 2010-11-28 23:53 發表

貓咪會否跟跑吧大軍一同到廈門?

俺30日晚上的飞机到。。。4日上午走,可以玩好几天
作者: allanccl    時間: 2010-12-3 15:38
為免舊年編房錯配重演(和唔認識的非網友同房,經常無門口入),小弟已要求長鴻周小姐給我們網友編在一齊,但因小弟沒有你地報名既真名,所以未能作出安排,請大家PM小弟講明網名、真名及想與誰人同房,最好係四日的同四日的,三日的揀番三日的,如果無特別要求同邊個同房,就會係同性別四日的同四日,三日同三日的同房。

以下為已報名參加2011年1月2日廈門馬拉松及已報長鴻團既網友:
作者: allanccl    時間: 2010-12-7 00:22
為免舊年編房錯配重演(和唔認識的非網友同房,經常無門口入),小弟已要求長鴻周小姐給我們網友編在一齊,但因小弟沒有你地報名既真名,所以未能作出安排,請大家PM小弟講明網名、真名及想與誰人同房,最好係四日的同四日的,三日的揀番三日的,如果無特別要求同邊個同房,就會係同性別四日的同四日,三日同三日的同房。

以下為已報名參加2011年1月2日廈門馬拉松及已報長鴻團既網友:
作者: leehyalbert    時間: 2010-12-20 17:43
原帖由 allanccl 於 2010-12-7 00:22 發表
為免舊年編房錯配重演(和唔認識的非網友同房,經常無門口入),小弟已要求長鴻周小姐給我們網友編在一齊,但因小弟沒有你地報名既真名,所以未能作出安排,請大家PM小弟講明網名、真名及想與誰人同房,最好係四日的同 ...

Thanks 亮哥, 我第一次出外跑全馬同埋同長跑網的網友一起, 好似你話齋, 梗係同長跑網既網友一齊啦!

順帶想請教一下, 除了一些賽會特邀或精英的跑手外, 其他的跑手(包括我地長跑網)是否是一早到起點就可以排得比較前呢? 這方面長鴻以往有無有安排特別早到會場呢?
作者: xue    時間: 2010-12-20 18:06
想問有無人知呢個賽事額滿未, 1號去到唔知報唔報到呢?
另有邊間酒店係好近架?

作者: laputa99    時間: 2010-12-21 11:46
原帖由 xue 於 2010-12-20 18:06 發表
另有邊間酒店係好近架?

xue ching 不知可否現場報, 現在仍可網上報名, 可找長鴻旅行社代報
至於酒店好似剩返一間近, 叫厦门陆岛酒店, 離起點步行10min
http://hotels.ctrip.com/Domestic/ShowHotelInfo.aspx?hotel=78969&StartDate=2011-1-1&DepDate=2011-1-3
作者: xue    時間: 2010-12-21 15:36
Thanks for your information
作者: allanccl    時間: 2010-12-22 14:17
原帖由 xue 於 2010-12-20 18:06 發表
另有邊間酒店係好近架?

超時報名:2010年12月13日至2010年12月20日,按以上相應收費標準加倍收費。

唔知xue師兄有無報到名?

作者: mikemike    時間: 2010-12-23 18:22
自由行,1月1日晚去,1月3日晚返。
作者: solar    時間: 2010-12-23 20:10
Dear all,

Finally, my parents want to join me for sight-seeing. So we will have our own package and trip. But do wish all of u here have a very nice trip and result.
作者: solar    時間: 2010-12-23 20:13
Dear all,

I used to wear Wave Rider for the race. In the past Shatin Win Win HM, I wear Spacer with better result ( 10 minutes quicker). I know Spacer has less protection; so just want to seek for your advice if Spacer is good for the route in the Xiamen Full Marathon race
作者: xue    時間: 2010-12-23 21:31
原帖由 allanccl 於 2010-12-22 14:17 發表

超時報名:2010年12月13日至2010年12月20日,按以上相應收費標準加倍收費。

唔知xue師兄有無報到名?

Thanks for asking.
遲左報唔到. 唯有等下年.
作者: allanccl    時間: 2010-12-24 15:08
原帖由 leehyalbert 於 2010-12-20 17:43 發表

Thanks 亮哥, 我第一次出外跑全馬同埋同長跑網的網友一起, 好似你話齋, 梗係同長跑網既網友一齊啦!

順帶想請教一下, 除了一些賽會特邀或精英的跑手外, 其他的跑手(包括我地長跑網)是否是一早到起點就可以排得比較前呢? 這方面長鴻以往有無有安排特別早到會場呢?

登錄/註冊後可看大圖

請問閣下報團時是用Albert?收不到閣下PM,唔知閣下報團的名,已請Joey有Albert的編房近我們。

小弟只參加了舊年的廈馬,但當日有兩三個團友好遲才上車(原本講好06:30開車,搞到06:50,去到入唔到好位),去到又排廁所,散開晒,各自懾位排前d,小弟無乜懾位,好多人,所以頭兩K都好似行既速度慢慢跑,又掛住映video及相片,又掛住同圍觀群眾玩擊掌,hea住咁跑,好慢好慢,四個鐘頭零十幾分才跑完。
今年想乖乖地專心跑好d,但係itb剛好番,唔知會跑成點? 點都好,到時近起點一齊映張集體相後各自懾位吧!
作者: allanccl    時間: 2010-12-24 15:12
原帖由 mikemike 於 2010-12-23 18:22 發表
自由行,1月1日晚去,1月3日晚返。

保持聯絡! 可以的話給小弟電話,一齊行下街都得架! 好好享受廈馬!
作者: allanccl    時間: 2010-12-24 15:17
原帖由 solar 於 2010-12-23 20:13 發表
Dear all,

I used to wear Wave Rider for the race. In the past Shatin Win Win HM, I wear Spacer with better result ( 10 minutes quicker). I know Spacer has less protection; so just want to seek for your advice if Spacer is good for the route in the Xiamen Full Marathon race

條路好似主要係柏油路+石屎路,絕對無太坦路,Spacer應該都無問題的,好多人都係著比賽鞋跑的,有幾個赤腳跑全程的,亦見當地人著白飯魚、五指鞋,乜鞋都有,最多係多威,小弟就著Idaten。
作者: allanccl    時間: 2010-12-24 15:18
原帖由 xue 於 2010-12-23 21:31 發表

Thanks for asking.
遲左報唔到. 唯有等下年.

唔緊要囉! 下年早d報吧!
作者: LEE良    時間: 2010-12-24 21:27
各位師兄厦门加油啊!
作者: derek_cat    時間: 2010-12-27 17:00
下马这次很热闹,据报道全马接近1万4千。。。。
作者: allanccl    時間: 2010-12-27 17:08
原帖由 derek_cat 於 2010-12-27 17:00 發表
下马这次很热闹,据报道全马接近1万4千。。。。

這麼多人,由鳴槍到真正可以跑相信要十多分鐘啊!
作者: jogging_cat    時間: 2010-12-27 17:29
原帖由 allanccl 於 24-12-2010 15:08 發表

請問閣下報團時是用Albert?收不到閣下PM,唔知閣下報團的名,已請Joey有Albert的編房近我們。

小弟只參加了舊年的廈馬,但當日有兩三個團友好遲才上車(原本講好06:30開車,搞到06:50,去到入唔到好位),去到 ...
亮哥加油呀,祝你今年 sub 3:30,仲要跑完好快就 recover,唔會受傷開開心心享受旅程,今年阿嫂會唔會一齊去呀?
作者: jogging_cat    時間: 2010-12-27 20:10
廈門未來七天天氣預報:

2/1/2011 多雲吹微風,氣溫 7 - 16 度,各位師兄師姐帶多件衫呀。

http://www.weather.com.cn/html/weather/101230201.shtml
作者: Tarry    時間: 2010-12-28 13:41
預祝廈馬跑友 PB番終點, 齊齊食buffet, 齊齊浸溫泉, 我哋響香港機場見
作者: allanccl    時間: 2010-12-28 13:45
原帖由 jogging_cat 於 2010-12-27 20:10 發表
廈門未來七天天氣預報:

2/1/2011 多雲吹微風,氣溫 7 - 16 度,各位師兄師姐帶多件衫呀。

http://www.weather.com.cn/html/weather/101230201.shtml

呢個溫度都OK正喎!  希望唔好北馬歷史重演,預測話7-16度,點之跑果日落雨,得番1度,凍到想屎!
謝謝cat師姐預報!
作者: Tarry    時間: 2010-12-28 13:53
溫提:
浸溫泉需要穿著泳衣/泳衭的,請大家記住要帶,去到才買可能會貴及不合心意。
本年11月1日開始,中國實行環保法,指令所有酒店不能提供一次性清潔用品,所以記住帶沖涼液、洗頭水、牙膏、牙刷、鬚刨、拖鞋等等物品。

亮兄, 對唔住未得你同意, 我響珠馬copy咗出黎
作者: Tarry    時間: 2010-12-28 13:54
原帖由 jogging_cat 於 2010-12-27 20:10 發表
廈門未來七天天氣預報:

謝謝catcat咁細心
作者: allanccl    時間: 2010-12-28 13:57
唔該晒Tarry,俾妳快左一步添,嘻嘻!

長鴻今日應該會依貓各位有關集合詳情,請留意電郵。
作者: Tarry    時間: 2010-12-28 14:04
原帖由 allanccl 於 2010-12-28 13:57 發表

長鴻今日應該會依貓各位有關集合詳情,請留意電郵

收到
作者: Tarry    時間: 2010-12-28 14:06
原帖由 allanccl 於 2010-12-28 13:57 發表

長鴻今日應該會依貓各位有關集合詳情,請留意電郵。

亮兄, 唔好客氣, 謝謝你幫我咊打點一齊ar, 預祝各位旅途愉快

收到la
作者: allanccl    時間: 2010-12-28 16:37
如果已報團的師兄/姐尚未收到email,請致電Joey。
大致集合詳情:
日期:2011年1月1日星期六
時間:早上10:15
地點:香港國際機場 T1 H 區 港龍航空
航空公司:港龍航空公司                                                               
班機號碼: KA602
起飛時間:12:45
作者: kuk11840    時間: 2010-12-28 18:45
我今日都收到 E-Mail 通知, 大家机場見.
新年快樂 !

作者: andyho    時間: 2010-12-28 21:59
我今日都收到 E-Mail 通知, 大家机場見. 新年快樂 ! x 2
作者: laputa99    時間: 2010-12-28 22:30
各位加油努力, 新年快樂, 厦門見!
作者: jogging_cat    時間: 2010-12-29 08:11
我琴日都收到 E-Mail 通知, 大家機場見.
祝新年快樂 !

作者: mikemike    時間: 2010-12-29 11:09
原帖由 allanccl 於 2010-12-24 15:12 發表

保持聯絡! 可以的話給小弟電話,一齊行下街都得架! 好好享受廈馬!

亮哥,我們1日晚五點半機,大家加油
作者: allanccl    時間: 2010-12-29 11:44
原帖由 mikemike 於 2010-12-29 11:09 發表

亮哥,我們1日晚五點半機,大家加油

OK! 晚飯見! 新年快樂! 大家加油!
作者: Tarry    時間: 2010-12-29 13:21
原帖由 allanccl 於 2010-12-29 11:44 發表

OK! 晚飯見! 新年快樂! 大家加油!

X2, 大家加油
作者: 坑口公牛    時間: 2010-12-29 23:25
請問各位,而家係唔係帶任何牌子手提電腦(唔係iphone, ipad, mac book)返內地都要打稅?
作者: allanccl    時間: 2010-12-30 00:35
原帖由 坑口公牛 於 2010-12-29 23:25 發表
請問各位,而家係唔係帶任何牌子手提電腦(唔係iphone, ipad, mac book)返內地都要打稅?

請看看廣州日報報導:
http://www.airnews.cn/tour/101944.shtml

有關討論:
http://www.mobile01.com/topicdetail.php?f=383&t=1931432&m=f&last=24812446
作者: derek_cat    時間: 2010-12-30 10:05
廈門未來七天天氣預報:

俺也比较怕冷。。。
作者: derek_cat    時間: 2010-12-30 10:06
原帖由 allanccl 於 2010-12-28 13:45 發表

呢個溫度都OK正喎!  希望唔好北馬歷史重演,預測話7-16度,點之跑果日落雨,得番1度,凍到想屎!
謝謝cat師姐預報!

北马应该在10度以上。。。不过有点雨。。嘿嘿
作者: maylam    時間: 2010-12-30 17:26
亮哥, Cat Cat, Tarry, Ah Li, 牛牛...你地加油呀!!
影多些相回來分享....

may

作者: allanccl    時間: 2010-12-30 22:08
原帖由 maylam 於 2010-12-30 17:26 發表
亮哥, Cat Cat, Tarry, Ah Li, 牛牛...你地加油呀!!
影多些相回來分享....

may

謝謝maymay!
今次想認真地跑,唔映相,咁咪.....無相交功課! Sorry啊!

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2