香港長跑網 - 長跑長友

標題: 2011.3.27 Hysan Healthy Run [打印本頁]

作者: saki    時間: 2011-1-11 17:40
標題: 2011.3.27 Hysan Healthy Run
賽事網頁:
http://www.actionasiaevents.com/ ... healthy_11&Itemid=7

主辦機構網頁:
http://www.actionasiaevents.com/

表格下載:
未有提供 (只接受網上報名)

網上報名
http://www.actionasiaevents.com/index.php?option=com_eventlist&view=registration&Itemid=24

路線地圖:
(20公里) http://www.actionasiaevents.com/attachments/122_GPS%20route%20&%20elevation%2021%20km%20Mar%2021%20Merrell%20Healthy%20run%20course.pdf
(13公里) http://www.actionasiaevents.com/attachments/122_GPS%20route%20&%20elevation%2013.6%20km%20Mar%2021%20Merrell%20Healthy%20run%20course.pdf
(5公里) http://www.actionasiaevents.com/attachments/122_GPS%20route%20&%20elevation%205.5%20km%20Mar%2021%20Merrell%20Healthy%20run%20course.pdf

主辦機構: 動感亞洲活動 (Action Asia Events)
日期      : 2011年3月27日 (星期日)
時間      : 9:00 a.m.
地點      : 元朗大棠山道燒烤場
路線      : 請參考路線地圖
距離      : 20.7公里/13.6公里/5.5公里
時限      : 有待公佈
組別      : 20公里/13公里
               男子 - 50+, 40-49, 14-39
                女子 - 50+, 40-49, 14-39
               5公里
                男子 - 公開組 (不設年齡限制)
                女子 - 公開組 (不設年齡限制)
費用      : $180 (2月28日或之前報名)/$250 (2月29日-3月20日報名)/$300 (3月21日或之後報名)
名額      : 有待公佈
截止日期: 比賽當日
查詢      : 3158-0251 / 3158-0250 / [email protected]

登錄/註冊後可看大圖

作者: saki    時間: 2011-1-11 17:40
reserved by bm
作者: prairie    時間: 2011-1-25 09:31
提早報名有著數,點解冇人回應?冇人有興趣?Anyway,我想同阿仔一齊跑5K,唸緊報呢個定其他.

-------------------------------------
每位港幣180元 (提前報名優惠,截止日期為2011年2月28日)

每位港幣250元 (有效期2011年2月29日 – 3 月20日) – 紀念T-shirt只限於3月4 日或之前確認付款的參賽者。先到先得,派完即止。

每位港幣300元 (比賽前七天內,或尚餘報名名額) –紀念T-shirt只限於3月4 日或之前確認付款的參賽者。先到先得,派完即止。
作者: RowerBee    時間: 2011-1-25 23:31
我都諗緊玩唔玩, 主場XD
不過2月28先提前報名優惠截止, 又冇限額, 唔使咁急報啦^^
作者: ericlam    時間: 2011-1-26 13:43
原帖由 RowerBee 於 2011-1-25 23:31 發表
我都諗緊玩唔玩, 主場XD
不過2月28先提前報名優惠截止, 又冇限額, 唔使咁急報啦^^

enrolled already....
作者: 得得地    時間: 2011-1-27 00:23
睇落都有啲興趣, 想試吓啲新嘢 !   

大家有冇玩過佢哋 Bonaque Action Sprint 其他賽...... (已經有得報名)
嗰啲賽要帶頭盔, 好似有啲要爬石落水...... 唔知點玩法呢 ??   
作者: RowerBee    時間: 2011-1-27 18:07
3.27我上年有玩, 個景(21KM)好靚, 條路跑得好舒服!!

而AA五場Adventure, 我有FD玩左兩年~~~
我就諗住今年會報3場, 因為有2場撞左鐵人賽^^

佢玩法係:
Feb 27 - Repulse Bay, HK - 12km - 8am registration 9am start
Trail, BigHill, Small Gorge, Catchwater

Mar 13 - Mui Wo, Lantau, HK - 12km - 8:30am registration 9:30am start
Trail, Coasteering, River Rock Srambling

Apr 3 - Tung Chung, Lantau, HK - 12km - 8am registration 9am start
Trail, Rock Srambling, River Rock Srambling

Apr 17 - Sai Kung, NT, HK - 13km - 8am registration 9am start
Big Hill, Big Gorge

May 8 - Discovery Bay, Lantau, HK - 12km - 8am registration 9am start
Min Stairs, River and Big Min Trail, Coasteering

即係12-13km包有以上O既路段, 有一場一開始就要跳落水tim, XD 好似好好玩咁~

作者: 得得地    時間: 2011-1-27 18:53
原帖由 RowerBee 於 2011-1-27 18:07 發表
3.27我上年有玩, 個景(21KM)好靚, 條路跑得好舒服!!

而AA五場Adventure, 我有FD玩左兩年~~~
我就諗住今年會報3場, 因為有2場撞左鐵人賽^^

多謝 Bee 師姐.

我擒晚上網睇咗啲片段, 都知少少嘞 !
裝備方面可能到時都要諗諗......

我就考慮報 Tung Chung & Discovery Bay.

3月13日 / 5月8日撞鐵人賽.
想問5月8日係咪正式三項玩晒 ?
如果係, 可能淨係報到東涌一場, 留返試玩三項囉.   謝謝 !   

May
Festival of Sport - Age Group Triathlon #

作者: RowerBee    時間: 2011-1-27 23:03
無錯呀~得得地師兄
5月8日係體育節, 會三項玩哂, 有全奧, 半奧, 繽紛~所以我都會玩XD!!
作者: 711MF    時間: 2011-1-28 10:20
作者: 大圍新跑手    時間: 2011-1-29 01:26
我報咗名啦...20K~
作者: AlexCat    時間: 2011-1-29 10:41
主場!不過20K好似幾多山路。可能報13K!
作者: RowerBee    時間: 2011-1-29 13:46
佢條路唔錯架, 高低起伏不大, 除體能外, 難度唔高, 始終係Healthy Run ma^^
作者: 711MF    時間: 2011-1-31 10:59
作者: 得得地    時間: 2011-2-10 22:20
原帖由 RowerBee 於 2011-1-27 18:07 發表
Apr 3 - Tung Chung, Lantau, HK - 12km - 8am registration 9am start
Trail, Rock Srambling, River Rock Srambling

網上報咗名, 玩Hysan Healthy Run & Hike ~ 21km.
另外, 報咗東涌 Action Sprint.   

上次網上俾錢, 後來先知用卡要俾 3%手續費.
今次網上報咗名, 先寄支票, 唔知係咪咁呢 ?   

Action Sprint Early Bird ~ 11th FEB
唔知郵寄算唔算數......   
作者: RowerBee    時間: 2011-2-11 01:07
你今日寄就應該冇問題,
否則我建議師兄過數啦, SCAN/ 用相機影左之後用E-MAIL SEND比AA, 咁就唔會驚過左Early Bird
作者: 得得地    時間: 2011-2-11 10:01
原帖由 RowerBee 於 2011-2-11 01:07 發表
你今日寄就應該冇問題,
否則我建議師兄過數啦, SCAN/ 用相機影左之後用E-MAIL SEND比AA, 咁就唔會驚過左Early Bird

係喎 ! 其實都可以銀行過數先...
不過, 我今朝寄咗信嘞... 唔得咪再補返錢囉.

有得玩 !   
作者: blurmax    時間: 2011-2-27 23:29

Enrolled - 13K^.^

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax
作者: 大圍新跑手    時間: 2011-2-28 09:32
原帖由 blurmax 於 2011-2-27 23:29 發表

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax

賽王,

加油...到時見啦~
作者: saki    時間: 2011-2-28 14:25
名已報

13k
作者: 得得地    時間: 2011-2-28 14:38
Hysan 我報咗 20km !   
其他人多數報 13km ?!   

我睇咗擒日 Repulse Bay 嘅相片同短片, 好次都幾激 !   
我淨係報咗下面其中一個 ~ Tung Chung (3rd APR)   
仲有冇其他人會玩呀 ?!?!   

Feb 27 - Repulse Bay, HK - 12km - 8am registration 9am start
Trail, BigHill, Small Gorge, Catchwater

Mar 13 - Mui Wo, Lantau, HK - 12km - 8:30am registration 9:30am start
Trail, Coasteering, River Rock Srambling

Apr 17 - Sai Kung, NT, HK - 13km - 8am registration 9am start

May 8 - Discovery Bay, Lantau, HK - 12km - 8am registration 9am start
Min Stairs, River and Big Min Trail, Coasteering

作者: AlexCat    時間: 2011-2-28 17:50
報左13k.
作者: 文信    時間: 2011-2-28 18:18
腳傷 未好, 都忍唔住報左
少少地跑住 5k 玩下
作者: waynekkw    時間: 2011-3-1 21:31
請問有冇師兄師姐熟路提供? 我想試路

作者: kevintam1984    時間: 2011-3-2 11:07
我報左 21km, 唔知會唔會好似上年 lantau 個個賽後有免費啤酒任飲nei
作者: 大圍新跑手    時間: 2011-3-4 14:01
原帖由 waynekkw 於 2011-3-1 21:31 發表
請問有冇師兄師姐熟路提供? 我想試路

壞人,
你報咗? 試路搵埋我wor~
作者: Parco爸    時間: 2011-3-4 23:23
原帖由 大圍新跑手 於 2011-3-4 14:01 發表

壞人,
你報咗? 試路搵埋我wor~

壞人可能是報5K喎))))))
作者: waynekkw    時間: 2011-3-4 23:25
我報42K喎))

登錄/註冊後可看大圖

作者: Parco爸    時間: 2011-3-4 23:26
我成日去放狗...
下星期去放狗話你聽42K點走...
作者: 天鬼    時間: 2011-3-4 23:29
原帖由 waynekkw 於 2011-3-4 23:25 發表
我報42K喎))

登錄/註冊後可看大圖

要搵書童嗎???
作者: jshho    時間: 2011-3-7 22:59
等我又諗下玩唔玩先 ~~ ^^
作者: 大圍新跑手    時間: 2011-3-8 15:52
原帖由 Parco爸 於 2011-3-4 23:26 發表
我成日去放狗...
下星期去放狗話你聽42K點走...  

熱身一轉 + 比賽 = 42K?
作者: 天鬼    時間: 2011-3-8 21:21
原帖由 大圍新跑手 於 2011-3-8 15:52 發表

熱身一轉 + 比賽 = 42K?

圍圍報左20k???
作者: AlexCat    時間: 2011-3-9 17:25
原帖由 blurmax 於 2011-2-27 23:29 發表

3月22日又要見化療醫生,可能要再做化療,唔知有無機會同你跑這場!
作者: blurmax    時間: 2011-3-9 17:41
AlexCat Ching,

Wishing you recover well after the 化療 and see you in the race!

作者: 得得地    時間: 2011-3-11 12:44
原帖由 AlexCat 於 2011-3-9 17:25 發表
3月22日又要見化療醫生,可能要再做化療,唔知有無機會同你跑這場!

AlexCat ching,

知道你有堅持, 盡力去做.
休養好身體, 我們會等你 !
祝願有好消息好身體 !   
作者: saki    時間: 2011-3-11 12:48
原帖由 AlexCat 於 2011-3-9 17:25 發表 3月22日又要見化療醫生,可能要再做化療,唔知有無機會同你跑這場!

加油呀!!!
作者: gasoline    時間: 2011-3-11 16:15
原帖由 AlexCat 於 2011-3-9 17:25 發表 3月22日又要見化療醫生,可能要再做化療,唔知有無機會同你跑這場!

努力, 加油, 堅持, Alexcat兄
作者: AlexCat    時間: 2011-3-12 10:28
多謝各位ching!如果27號仲號得,我一定會來!
作者: saki    時間: 2011-3-19 00:09
標題: Latest News @17/3/2011
Dear all participants in the Hysan Healthy Hike & Run,

as we just went over 700 participants, and we must give you a timing wristband, race number and shirt, AND we don't want to have LONG LINE UPS on race morning, we will offer an optional registration to pick up everything that we strongly encourage you to go to on Saturday Mar 26 in Central. Yes you can still have registration on race morning, but we are trying to reduce the line-ups by this offer.

Date: Saturday Mar 26
Time: 12 noon - 4pm
Where: Seasons Fitness - Citibank Plaza, (ICBC Tower), Central
How long from MTR - 5 min walk from Admiralty to Citibank Plaza. (ICBCTower - 3rd Floor)
Map:  attached.

Please EMAIL BACK ONLY IF YOU CAN MAKE IT so we can estimate how many people will go. We hope at least 200-300 of you can go.

Kind regards
Action Asia Foundation
Action Asia Events
www.actionasiaevents.com

作者: blurmax    時間: 2011-3-20 13:33

I haven't received this e-mail!

作者: AlexCat    時間: 2011-3-22 16:48
原帖由 blurmax 於 2011-3-20 13:33 發表

I haven't received this e-mail!

I got it on 17 Mar and got another e-mail yesterday.

This morning, doctor told me no need to have any treatment at this moment. See you on Sunday!
作者: AlexCat    時間: 2011-3-22 16:51
!今早見完化療醫生,指現時情況穩定,不需要做化療,星期日可以跑啦!

作者: blurmax    時間: 2011-3-22 21:10

See U on the coming Sunday^.^

作者: 得得地    時間: 2011-3-22 22:10
原帖由 AlexCat 於 2011-3-22 16:51 發表
!今早見完化療醫生,指現時情況穩定,不需要做化療,星期日可以跑啦!

Good !

See you this SUN !!!

係咪好似係當日先 check 名, 攞號碼布 ??   
作者: AY60    時間: 2011-3-22 22:26
祝AlexCat師兄早日康復,繼續跑出彩虹!加油!
作者: blurmax    時間: 2011-3-23 00:53
Tak Tak Tei Ching,

U can collect ur stuff on Sat :

Date: Saturday Mar 26
Time: 11 noon - 3pm
Where: Seasons Fitness - Citibank Plaza, (ICBC Tower), Central

作者: AlexCat    時間: 2011-3-24 09:17
原帖由 得得地 於 2011-3-22 22:10 發表

Good !

See you this SUN !!!

係咪好似係當日先 check 名, 攞號碼布 ??   

我會一早行上去,當晨運,當日先攞號布!
作者: AlexCat    時間: 2011-3-24 09:21
原帖由 AY60 於 2011-3-22 22:26 發表
祝AlexCat師兄早日康復,繼續跑出彩虹!加油!

一齊跑出彩虹!
作者: swimbikerunner    時間: 2011-3-24 10:13
係咪著普通跑鞋便OK呢?多唔多跑入松林架?
作者: 大圍新跑手    時間: 2011-3-25 01:32
原帖由 swimbikerunner 於 2011-3-24 10:13 發表
係咪著普通跑鞋便OK呢?多唔多跑入松林架?

上星期日跟人試過路,上落山路都幾多下,石屎路比較少, 果日仲要好大霧好潮濕,D路都幾跣~
來緊星期日都會幾濕同埋可能會落雨,真係要諗下著咩鞋,不過我諗住都係著反普通跑鞋~
作者: Parco爸    時間: 2011-3-25 11:48
原帖由 大圍新跑手 於 2011-3-25 01:32 發表

上星期日跟人試過路,上落山路都幾多下,石屎路比較少, 果日仲要好大霧好潮濕,D路都幾跣~
來緊星期日都會幾濕同埋可能會落雨,真係要諗下著咩鞋,不過我諗住都係著反普通跑鞋~

你咁快..唔著都得啦..又或且著乜都得啦..
作者: ericlam    時間: 2011-3-25 13:54
原帖由 大圍新跑手 於 2011-3-25 01:32 發表

我跑13k, 吳介意慢,最重要不受傷。  那麼著行山鞋(例如 Columbia ) 比跑步(mizuno rider) 好呢?  

謝謝
作者: 大圍新跑手    時間: 2011-3-25 14:24
原帖由 Parco爸 於 2011-3-25 11:48 發表

咪講笑啦,果日都唔夠你快~
作者: 大圍新跑手    時間: 2011-3-25 14:28
原帖由 ericlam 於 2011-3-25 13:54 發表

我跑13k, 吳介意慢,最重要不受傷。  那麼著行山鞋(例如 Columbia ) 比跑步(mizuno rider) 好呢?  

謝謝" />" />

erim兄,
如果你有著開既行山鞋都係一個比較適合既選擇,好好享受個比賽~
作者: ericlam    時間: 2011-3-25 14:35
原帖由 大圍新跑手 於 2011-3-25 14:28 發表

erim兄,
如果你有著開既行山鞋都係一個比較適合既選擇,好好享受個比賽~hgj091" />" />hj

yes, i have 2 pairs.. 通常著來去街   仍很好的。。。

謝謝意見啊。。。
作者: pirkle    時間: 2011-3-25 15:16
原帖由 大圍新跑手 於 25/3/2011 01:32 AM 發表

大圍兄,我都有參加21km 都時見。

好多謝你提供o既經驗。 我第一次參加這個比賽。

作者: 上水馬王    時間: 2011-3-25 16:37

即係水鞋?
作者: 天鬼    時間: 2011-3-25 18:12
原帖由 上水馬王 於 2011-3-25 16:37 發表

即係水鞋?

佢既普通跑鞋係人字拖呀........

作者: blurmax    時間: 2011-3-25 20:27

Naked run^.^
作者: ck360913    時間: 2011-3-25 22:42
收佢地既e-mail, 其中:
"Registration changed from 11-3pm (not 12-4) after requests from many of you wanting earlier time this Saturday Mar 26 at Seasons Fitness"

佢地好難先會睇寄斜佢地既e-mail, 我真係想知怎樣去提出意見?
推早1個鐘, 是誰提出呢? 要3pm去到, 好趕下
作者: 大圍新跑手    時間: 2011-3-25 23:27
原帖由 pirkle 於 2011-3-25 15:16 發表

大圍兄,我都有參加21km 都時見。

好多謝你提供o既經驗。 我第一次參加這個比賽。

我都係第一次參加呢個比賽,只係跟人試過路講返出來,唔使咁客氣.....到時見啦~
作者: 大圍新跑手    時間: 2011-3-25 23:28
標題: 回復 60# 61#的帖子
著咩鞋都好啦,安全完成比賽就OK啦~
作者: running-sue    時間: 2011-3-26 09:40
各位, 加油呀
作者: blurmax    時間: 2011-3-26 15:24

Sue Ctse,

Thanks!  Will U join the race?

作者: AlexCat    時間: 2011-3-27 06:58
See You!
作者: 天鬼    時間: 2011-3-27 15:14
恭喜壞人得到第三名
恭喜7兄,sue兄,大迷兄得到梗頸四
作者: running-sue    時間: 2011-3-27 16:04
恭喜壞人隊長
作者: 得得地    時間: 2011-3-27 16:44
21km, 估唔到咁 [金] !   
我仲以為自己玩緊 action sprint 要帶頭盔嗰啲......   

賽前睇, 去到最高點大約係 10km,
點知就係行行吓, 迷路.   
賽前聽唔到, 原來 [danger] [危險] 嗰啲膠帶就係記號,
喺一個位, 冇留意就行錯咗......

前面都有一個行錯咗, 俾我追上,
後面有兩個跟住我一齊行錯.   

最後都唔駛第尾, 可能係尾三四返到, 用咗啱啱好四個半鐘.   (仲耐過跑全馬少少......) 攰 !   
作者: 711MF    時間: 2011-3-27 17:20
作者: ck360913    時間: 2011-3-27 17:35
統籌機構好差, 由網頁內容, 回復問題, 拿物品, 以至比賽日的開步控制, 工作人員駐守位置, 路標位置及各項指示, 都極之不專業.
作者: 丁蟹    時間: 2011-3-27 17:51
我同得得地一樣命運 , 我跟住一個外國人行錯路 , 後面幾位亦跟住我錯埋 , 應該有該批人群中約十個人犯了同一錯誤( 其實係一個好唔起眼的分路度 , 大家都好自然咁行一條好正路的大路 , 無估到竟然正確的路係一條完全唔起眼的泥路入口) , 大會又無工作人員指引該路口 , 中招了!!

整體而言 , 綜合幾方面大會做得較一般! ( 只是個人意見 )

我用了二小時五十幾分 , 小弟第一次玩山路 , 不過不失 , 沒失望也沒滿意!!

原帖由 得得地 於 2011-3-27 16:44 發表
我仲以為自己玩緊 action sprint 要帶頭盔嗰啲......   

賽前聽唔到, 原來 [danger] [危險]  ...

作者: 得得地    時間: 2011-3-27 18:01
原帖由 丁蟹 於 2011-3-27 17:51 發表
我同得得地一樣命運 , 我跟住一個外國人行錯路 , 後面幾位亦跟住我錯埋 , 應該有該批人群中約十個人犯了同一錯誤  ......  

我係喺差不多最高山頭嗰度行錯, 行行吓唔見晒人, 好似都有啲唔妥.
想再行快啲, 驚後面嘅人見到我會跟住一齊行錯. (哈哈... 咁諗好似係錯.)       (最後都有兩個跟錯我.)
但係都算錯有錯著, 追到前面自己行錯嘅女仔... 佢好勇咁... 慢慢坐吓坐吓坐落山, 我都跟咗一陣.       好彩, 回頭是岸 !

四個人行錯, 其實有一個係玩 13km 架 !
後嚟, 原來都有發現另一女仔, 又係玩 13km, 佢哋冇為意個指示跟錯咗......   

Action Asia 啲路, 真係好有挑戰性.
我下星期仲要玩 Tung Chung Action Sprint (要戴頭盔嗰種).
我都冇乜特別話要乜時間, 最緊要安全 !   
作者: deluca    時間: 2011-3-27 18:01
Fine Run, but like many other almost 行錯路 after the 水壩. I think the sponsor many not enjoy sponsoring this event too. Need to be better organized to attract more people.
作者: ck360913    時間: 2011-3-27 18:22
我在第一個壩上, 見到一個13k男跑手, 我仲叫了:"哩個係21k路線, 紅手帶唔係13k咩. ", 唔知佢有無聽到呢

作者: AlexCat    時間: 2011-3-27 20:25
標題: 回復 75# 的帖子
唔怪得等左一輪都見唔到你返來。
作者: 丁蟹    時間: 2011-3-27 20:27
安全絕對要放第一位啦 , 後段下過雨後 , 我對跑鞋(平時跑公路賽用) 唔知做咩鬼勁滑腳 , 搞到我滑到兩次 , 幸好落地姿勢保護到自己! 否則仆一野可能要請幾日假!
之後的路程一下梯級我就要好小心慢慢行 , 玩比賽啫 , 小心至上!!

得得地兄下場都要小心小心 , ENJOY IT!!

我之後幾場都無報! 說了要減比賽量 ........... 多D時間留來周日陪家人!

原帖由 得得地 於 2011-3-27 18:01 發表

我係喺差不多最高山頭嗰度行錯, 行行吓唔見晒人, 好似都有啲唔妥.
想再行快啲, 驚後面嘅人見到我會跟住一齊行錯. (哈哈... 咁諗好似係錯.)       (最後都有兩個跟錯我 ...

作者: Parco爸    時間: 2011-3-27 20:42
我就比較樣衰D... 走到約6-7K位置仆左街   

仆街時按到lap制所以有記錄...位置時間係35'17"...錶面都花左..陰公囉

之後幾K膝頭有D痛收步...去到圓燉再出力...

最終回終點時間  2:25'30" 不算滿意...出年報唔報仇出年先算

事後大會醫療靚女義工幫我洗傷口...但佢個樣好似仲痛過我...最終掉左第2個靚女幫我包札
作者: 得得地    時間: 2011-3-27 20:44
原帖由 AlexCat 於 2011-3-27 20:25 發表
唔怪得等左一輪都見唔到你返來。

師兄, 你認得我架咩 ?   

我跑長途斜路, 都會差啲.
尤其係我好怕死, 所以今次真係包尾咁滯 !   (玩吓啫!)

原帖由 丁蟹 於 2011-3-27 20:27 發表
得得地兄下場都要小心小心 , ENJOY IT!!
我之後幾場都無報! 說了要減比賽量 ........... 多D時間留來周日陪家人!

我臨尾都跌咗一次, 扶都扶唔實, 好彩冇損, chok 親吓肩膀, 不過好快冇事囉 !

Thanks !   

Action Asia Event ~ 其實以前我跑過一次 大嶼山.
其實都係幾好玩幾特別嘅......   
作者: 天鬼    時間: 2011-3-27 20:53
原帖由 Parco爸 於 2011-3-27 20:42 發表
我就比較樣衰D... 走到約6-7K位置仆左街   

仆街時按到lap制所以有記錄...位置時間係35'17"...錶面都花左..陰公囉

之後幾K膝頭有D痛收步...去到圓燉再出力...

最終回終點時間  2:25'30" 不算滿 ...

傷膝青年咪呢d囉.......
唔係喎,係雙傷膝青年先岩
作者: 天鬼    時間: 2011-3-27 20:55

原來得得地兄都有玩到呀???點解係起點見唔到你既???
你有冇見到我呀
作者: Parco爸    時間: 2011-3-27 21:02
原帖由 天鬼 於 2011-3-27 20:53 發表

傷膝青年咪呢d囉.......
唔係喎,係雙傷膝青年先岩

係仲有手肘呀
自己發緊夢...低死啦  
作者: 得得地    時間: 2011-3-27 21:33
原帖由 天鬼 於 2011-3-27 20:55 發表
原來得得地兄都有玩到呀???點解係起點見唔到你既???
你有冇見到我呀

有呀... 我見到你同 sue-兄 一齊.
隱約應該仲有見到大圍師兄 !

我淨係同 saki 版主傾咗幾句......
我企得好後, 好低調 !   
作者: 天鬼    時間: 2011-3-27 21:42
原帖由 得得地 於 2011-3-27 21:33 發表

有呀... 我見到你同 sue-兄 一齊.
隱約應該仲有見到大圍師兄 !

我淨係同 saki 版主傾咗幾句......
我企得好後, 好低調 !   

前面好多人....有壞,圍,p,s,鬼,7
作者: ericlam    時間: 2011-3-27 22:07

我是新跑手,跑13k, 也是第一次跑超過10k(平常練都是10k)。。好甘啊,d樓梯很多,就是平路都很多石頭,樹技。

最“慶”系跑到有一平路,有一個跑手從後推開我爬頭,明明我都在左邊,讓我氣憤跟了他1k, 最後過了他,不過因為甘謝了。

好彩毛受傷,不過也見到倆個跑手在我前面“扑”底,好恐怖。。。

最後1km,衝不到,因對頭有30人的行山團。。。
作者: saki    時間: 2011-3-28 10:02
Please vote
https://www.longrun.hk/forum/vie ... &extra=page%3D1
作者: ericlam    時間: 2011-3-28 10:36
原帖由 得得地 於 2011-3-27 20:44 發表

師兄, 你認得我架咩 ?   

我跑長途斜路, 都會差啲.
尤其係我好怕死, 所以今次真係包尾咁滯 !   (玩吓啫!)

我臨尾都跌咗一次, 扶都扶唔實, 好彩冇損, chok 親吓 ...

好彩沒事,我回來也看到有倆個師兄給人家療傷啊。。

我也想參加5月的 discovery bay 賽事,看到照片都幾激啊,跟這個hysan 比較,辛苦/危險很多嗎?

還有,大鄉理問問。。我看到不少人背住個背包,有一個呼氣喉,是oxygen bar 嗎?好勵害啊,不過有沒有用? 還有,鞋(尤其是discovery bay 那類賽事),其實是否要穿跑山鞋的? Solomon, Columbia? 謝謝。。。
作者: running-sue    時間: 2011-3-28 10:45
原帖由 ericlam 於 2011-3-28 10:36 發表

我也想參加5月的 discovery bay 賽事,看到照片都幾激啊,跟這個hysan 比較,辛苦/危險很多嗎?

還有,大鄉理問問。。我看到不少人背住個背包,有一個呼 ...

ching, 係水袋黎架
作者: ericlam    時間: 2011-3-28 10:57
原帖由 running-sue 於 2011-3-28 10:45 發表

ching, 係水袋黎架

好彩說了我是大鄉哩。。。 好盈啊,點解跑平路的ching,ctse 不用的?

不知道為什麼想起是oxygen bar ,可能見到他們在”級“時都面露難色啊。。。
作者: Parco爸    時間: 2011-3-28 11:01
原帖由 ericlam 於 2011-3-28 10:36 發表

還有,大鄉理問問。。我看到不少人背住個背包,有一個呼 ...

其中一個係咪我呢....

背囊內裡是水袋...
走長途山方便飲水...
著山鞋咬地D..安全D...
著跑鞋輕身D..易仆街D...

大會出左成績...

http://www.actionasiaevents.com/attachments/122_Result%2021K-Hysan%20Healthy%202011%20Hike%20Run_Ranking.pdf
作者: 得得地    時間: 2011-3-28 11:33

還有,鞋(尤其是discovery bay 那類賽事),其實是否要穿跑山鞋的? Solomon, Columbia?

Discovery Bay 嗰個係咁......   http://www.youtube.com/watch?v=YhcNsmgom_M&feature=related
Tung Chung 唔知係咪要落水先......   

其實擒日有啲大上斜, 行錯路落咗少少大落斜, 我都覺得有少少激.
不過, 我都想試一次 action sprint 嗰啲.
我住東涌, 本身又有單車頭盔, 咪試試囉.
我諗我會著返擒日對鞋, 應該都夠.

我對只係普通 Nike 跑步練習鞋,
唔係輕, 但係都厚, 唔係好滑, 應該頂得住.
同埋跑咗畢拿山同大棠, 如果真係要落水, 就當埋洗鞋囉.

我估, 擒日著跑山鞋都應該適合,
但係玩 action sprint, 如果著 goretex 跑山鞋, 但係要落水嘅話, 就好似...... 唔係咁好 ?!   (唔係好知... 所以我著返嗰對.)

Min Stairs, River and Big Min Trail, Coasteerin
作者: ericlam    時間: 2011-3-28 12:13
原帖由 Parco爸 於 2011-3-28 11:01 發表

其中一個係咪我呢....

背囊內裡是水袋...
走長途山方便飲水...
著山鞋咬地D..安全D...
著跑鞋輕身D..易仆街D...

大會出左成績...

http://www.actionasiaevents.com/attachments/122_Result% ...

13k (其實13.6k)
http://www.actionasiaevents.com/attachments/122_Result%2013K-Hysan%20Healthy%202011%20Hike%20Run_Ranking.pdf

噢,原來其中一個是ching, 你的表情好像還很享受喔。。。。
作者: ericlam    時間: 2011-3-28 12:22
原帖由 得得地 於 2011-3-28 11:33 發表

Discovery Bay 嗰個係咁......   http://www.youtube.com/watch?v=YhcNsmgom_M&feature=related
Tung Chung 唔知係咪要落水先......   

其實擒日有啲大上斜, 行錯路落咗少少大落斜, 我都覺得有少少激.
不過, 我都想試一次 action sprint 嗰啲.
我住東涌, 本身又有單車頭盔, 咪試試囉.
我諗我會著返擒日對鞋, 應該都夠.

我對只係普通 Nike 跑步練習鞋,
唔係輕, 但係都厚, 唔係好滑, 應該頂得住.
同埋跑咗畢拿山同大棠, 如果真係要落水, 就當埋洗鞋囉.

我估, 擒日著跑山鞋都應該適合,
但係玩 action sprint, 如果著 goretex 跑山鞋, 但係要落水嘅話, 就好似...... 唔係咁好 ?!   (唔係好知... 所以我著返嗰對.)

Min Stairs, River and Big Min Trail, Coasteerin

謝謝detailed 回复啊。。。

DB 個賽事好激啊,要下水!  

作天下山時有不少ching衝下山,我不敢啊,一來怕PK, 二來怕受傷。。。。

我 mizuno 跑步練習鞋,看來應該不錯啊,我比較我這對跟一對columbia 行山鞋底比較,差不多啊。。。。

還15.16。。。好像挺辛苦的,而且有d危險,怕knee舊患頂不住,不過作天跑完又好像沒有事啊。。。" />" />" />" />h

還有不太清楚。。。。
Min Stairs.。。 樓梯?  Min.是 minimum?
River 。應該是遊水。
and Big Min Trail。。是什麼?就是如作天的trail?
, Coasteering  應該是跑沙灘吧。

作者: Parco爸    時間: 2011-3-28 13:11
原帖由 ericlam 於 2011-3-28 12:13 發表

http://www.actionasiaevents.com/attachments/122_Result%2013K-Hysan%20Healthy%202011%20Hike%20Run_Ranking.pdf

噢,原來其中一個是ching, 你的表情好像還很享受喔。。。。yuiyuiyui ...

我是走21K呀...
回到終點約11:30...
我飲埋佳得樂先去找靚女醫療...

查實陳日好多人排住隊等包札...
21K鏟林個段、落山個段都比較高危...
作者: AlexCat    時間: 2011-3-28 14:32
原帖由 ericlam 於 2011-3-28 12:13 發表

搵到成績:1:32:15,Thank You!

作者: ericlam    時間: 2011-3-28 23:11
原帖由 Parco爸 於 2011-3-28 13:11 發表

我是走21K呀...
回到終點約11:30...
我飲埋佳得樂先去找靚女醫療...

查實陳日好多人排住隊等包札...
21K鏟林個段、落山個段都比較高危...  

其實有毛人是沒受傷但又要醫療的?
作者: ericlam    時間: 2011-3-28 23:13
原帖由 AlexCat 於 2011-3-28 14:32 發表

搵到成績:1:32:15,Thank You!

你比我快4分鐘啊。。

平常吳多練,不然希望可以快點,不過沒受傷都偷笑了。。。。
作者: ericlam    時間: 2011-3-29 16:45
原帖由 ericlam 於 2011-3-28 23:13 發表

你比我快4分鐘啊。。" />" />

平常吳多練,不然希望可以快點,不過沒受傷都偷笑了。。。。" />" />hk

膽粗粗,報了名 Bonaqua Action Sprint Discovery Bay, Lantau, May 8

。。 死啦,都吳知點預備., 要上山,下海。。

有ching,ctse 參加過嗎?

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2