香港長跑網 - 長跑長友

標題: 我的渣打10k目標(sub30min大關)~請大家support我!!! [打印本頁]

作者: 拜仁之魂    時間: 2011-2-12 16:33
標題: 我的渣打10k目標(sub30min大關)~請大家support我!!!
我的渣打10k目標(sub30min大關)~請大家support我!!!
我係香港人,係美國讀左成10幾年書,一邊讀書,一邊跑步
個度訓練真係極之辛苦,今次係我第一次來香港跑10k
作者: Gunners    時間: 2011-2-12 16:49
ching add oil ar
作者: marcoip805    時間: 2011-2-12 16:55
香港十公里記錄保持者李致和個記錄都只係31m17s…
師兄你sub 30mins即係想創造新記錄喎

http://www.hkmarathon.com/marathon/chi/mcorner/besttime3.jsp
作者: trektrek    時間: 2011-2-12 17:11
我support你! 加油!
有付出, 有收穫.
作者: 不停向前    時間: 2011-2-12 18:21
support~~加油~~~破紀錄~~
作者: key    時間: 2011-2-12 18:45
C兄, 你想sub30我地一定fully support你, 不過要提一提:

(1) 你係唔係參加挑戰組?
(2) 如果唔係, 就一定冇可能, 因為就算你企到最前開始, 都會比前一組D慢人阻住, 搞到你想快都快唔倒
(3) 如果係挑戰組, 也一定要企到最前, 這樣先有足夠空間比你爆
(4) 要企到最前, 就要喺起步時間早至少1小時到達起點, 先有機會霸倒頭位

唔知C兄練習時有冇試過跑sub30? Anyway, good luck!!
作者: fungkw10    時間: 2011-2-12 19:11
sub 30有難度WO
不過C兄有咁的決心點都支持你
今年第一次參加
希望可以跑足全程10KM
大家一齊加油啦
作者: eddiebuzz    時間: 2011-2-12 19:57
標題: 回復 1# 的帖子
創出新紀錄, ching支持你!
作者: waikwong    時間: 2011-2-12 20:21
go go go
作者: jogging_cat    時間: 2011-2-12 20:33
原帖由 拜仁之魂 於 12-2-2011 16:33 發表
我的渣打10k目標(sub30min大關)~請大家support我!!!
師兄加油呀,支持你。
作者: 怒火者    時間: 2011-2-12 21:58
實卜 實卜
作者: lewischan    時間: 2011-2-12 22:30
support support!!!!!!!
作者: running-sue    時間: 2011-2-12 22:53
ching, 支持你, 一於衝擊sub 30
作者: kf    時間: 2011-2-12 23:03
你响美國又好北角都好

只要你係香港人又可以正式比賽跑31m16s...........你通知田總就可以更新香港紀綠.......

十卜.......
作者: wadee    時間: 2011-2-12 23:13
十卜 十卜
加油
作者: rexleung    時間: 2011-2-12 23:27
十卜!破佢! !破佢!
作者: TerrySze    時間: 2011-2-12 23:27
原帖由 拜仁之魂 於 2011-2-12 16:33 發表

請教高姓大名?
作者: 得得地    時間: 2011-2-12 23:49

如果可以為港人增光, (加埋, 可以為長跑網增光), 一定支持.   

上面有位師兄都講得好啱, 跑都到, 都要有比賽策略,
香港人好多嘢唔講得少, 驚你少喺香港唔適應......   
作者: 日本專家    時間: 2011-2-13 01:41
十ト十ト

留名等你破/好記綠
作者: 司機    時間: 2011-2-13 01:46
李致和今年都玩10k...睇黎有對手
作者: honkuen    時間: 2011-2-13 03:38
師兄加油呀!
作者: MW_Run    時間: 2011-2-14 13:00
Sub 30 咪好猛鬼?希望你做到啦!
作者: Tarry    時間: 2011-2-14 13:11
ching, cheer up!
作者: chuen3182    時間: 2011-2-14 16:01

" />" />" />" /> " />" />" />" /> " />" />" />" /> " />" />" />" /> " />" />" />" />

C兄~努力加油...全港跑友都會為你加油打氣,

為港人增光...創造新紀錄....支持你....支持你。
" />" /> " />" /> " />" /> " />" /> " />" />
作者: rchan    時間: 2011-2-15 16:24
努力加油....支持你....支持你。
作者: seamandiver    時間: 2011-2-15 16:34
ADD OIL & BE THE RECORD BREAKER
作者: key    時間: 2011-2-15 19:12
拜仁兄,你堅定流架,人地問你大名你又唔復;咁多人支持你,你一句答謝都有冇,係咪太忙練習、冇時間復呀?

作者: kwan    時間: 2011-2-15 20:11
今次精彩囉!!

作者: key    時間: 2011-2-16 10:04
原帖由 kwan 於 2011-2-15 20:11 發表
今次精彩囉!!

李致和個香港紀錄, 你估話咁易破架!!?

作者: wcyjj2000    時間: 2011-2-16 11:10
原帖由 key 於 2011-2-16 10:04 發表

李致和個香港紀錄, 你估話咁易破架!!?   

致和今年肯定會跑渣打10K?
作者: wcyjj2000    時間: 2011-2-16 11:15

sub 30...
對香港一個土生土長既人實在有難道~
不過你話自己係外國讀左10幾年書... 會唔會年齡已經30< ???   體能會唔會應付到10KM=30MINS ???
如果師兄10幾年一直有訓練~  希望你可以入到30MINS
加油
作者: 得得地    時間: 2011-2-16 11:15
原帖由 wcyjj2000 於 2011-2-16 11:10 發表

三項鐵人 - 致和再戰馬拉松期待又緊張

登錄/註冊後可看大圖
馬拉松十公里香港紀錄 31 分 17 秒,由三項鐵人選手李致和於零四年造到,致今仍未被人打破。闊別五年,致和再度參加馬拉松賽事,心情既期待又緊張,又指已經蓄勢待發,希望盡快到比賽日。善長跑十公里賽的致和,除向跑手提供有用貼士,又教大家應該愛護環境,盡量減少駕車。

http://sports.i-cable.com/sports_local/videoPlay.php?video_id=2085
作者: wcyjj2000    時間: 2011-2-16 11:17

師兄快d加入長跑網~
到時破紀錄=長跑網之光
作者: 司機    時間: 2011-2-16 11:20
原帖由 wcyjj2000 於 16-2-2011 11:10 發表

係wor..
如果ching真係一回歸就破香港紀錄
到時一定係大新聞

作者: 得得地    時間: 2011-2-16 11:25
原帖由 司機 於 2011-2-16 11:20 發表
如果ching真係一回歸就破香港紀錄
到時一定係大新聞

就好似當年 [欣宜] 男友 Ryan Mark 咁.   
不過, 佢都係跑 33:44.

佢話佢嘅 PB 係 31:45.
所以香港賽道應該會有出入架.

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=2032885
作者: camij6152    時間: 2011-2-16 12:41
我覺得呢條友係吹水居多..............人家做個紀錄係31:17, 如果你話想快多十秒我都信, 不過你依家係要30min內, 即係快多1:17, 你估你係國家級選手咩, 世界紀錄先係26:17, 我真係好懷疑............咁巴幣都唔駛去讀書啦, 國家隊都要搵你!     , 等睇好戲! haha!
作者: MW_Run    時間: 2011-2-16 13:05
咁多人十卜你!  跑成點都要話番比大家知呀!
作者: key    時間: 2011-2-16 14:00
原帖由 camij6152 於 2011-2-16 12:41 發表
我覺得呢條友係吹水居多..............人家做個紀錄係31:17, 如果你話想快多十秒我都信, 不過你依家係要30min內, 即係快多1:17, 你估你係國家級選手咩, 世界紀錄先係26:17, 我真係好懷疑............咁巴幣都唔駛去讀 ...

係啦, 佢連真名都唔敢話比人聽, 梗係知自己衰硬, 所以唔敢開名

又或且, 其實佢係講緊, 係跑5k要30min內   

作者: Jesper1003    時間: 2011-2-16 14:12
10Km...做30分內好難...尤其東廊果D死人暗斜...仲要每km要做2分40幾-2分50幾...難度都不知幾大...anyway都祝師兄好運...就算做唔到都當儲個經驗值啦~~
作者: wcyjj2000    時間: 2011-2-16 14:22
致和好難做到32或以上.... (今年賽道)
作者: pwong5618    時間: 2011-2-16 15:19
呢位ching 2009年渣打前問過
跑渣打馬拉松前飲Red Bull有冇用

2010年渣打前post 左一條 yutube
宇宙英雄 --2009 Standard Chartered Hong Kong Marathon我記得好似係地鐵拍的搞野片

2011年渣打前又出新招, 自已上陣添 ! 好野
!
作者: ChowChow    時間: 2011-2-17 00:28
10K世界紀錄係幾多?會唔會都要>30mins?
作者: 柔詠    時間: 2011-2-17 01:13
add oil......
作者: chisuet    時間: 2011-2-17 08:46
原帖由 pwong5618 於 2011-2-16 15:19 發表
呢位ching 2009年渣打前問過
跑渣打馬拉松前飲Red Bull有冇用

2010年渣打前post 左一條 yutube
宇宙英雄 --2009 Standard Chartered Hong Kong Marathon我記得好似係地鐵拍的搞野片

2011年渣打前又出新招,  ...

還有去年講今年渣打半馬要係57:57完成. (世界紀錄係58:23)
http://202.123.213.5/~longrun/forum/archiver/?tid-8983-page-2.html

真係「一上網勁到拋離世界.....」(下句唔講啦).

唯一令大家安慰的係, 長跑網的朋友EQ高, 心地好又多正能量.
換著係第二個地方........
作者: MatthewTse    時間: 2011-2-17 09:16
多謝開post 位師兄,令我對10k比赛紀錄知道咁多。
作者: MW_Run    時間: 2011-2-17 10:55
參考渣打馬拉松官方資料十公里世界最佳記錄係:

29/03/2009
肯亞跑手 Micah Kipkemboi Kogo  
地點:布林瑟姆
時間:0:27:01

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2