香港長跑網 - 長跑長友

標題: 全馬大家總共食左幾多包gel??? [打印本頁]

作者: daiichi    時間: 2011-2-21 10:37
標題: 全馬大家總共食左幾多包gel???
我預左4包,食左3包
作者: 山貓    時間: 2011-2-21 10:38
Me too...3包!
作者: shogikin    時間: 2011-2-21 10:42
-1包
跑完仲多了1包

起跑前帶1包
跑到西隧
義工卓卓又給1包給我

Kin in Running
作者: trektrek    時間: 2011-2-21 10:57
帶左6包,食左5包.有caffeine.
作者: 大圍新跑手    時間: 2011-2-21 10:57
標題: 回復 1# 的帖子
帶兩包, 西隧口跑爆咗痴多包, Total食咗3包~
作者: D文    時間: 2011-2-21 11:04
因為少練,食左5包先頂得住
作者: swtcheng    時間: 2011-2-21 11:12
4包..食哂... 本來諗住3包. 後來都係帶多包穩陣d... 結果真係要食哂佢.
作者: pringles7    時間: 2011-2-21 11:24
12, 24, 34k 各一
作者: schnix    時間: 2011-2-21 11:26
我三包: 20k, 30k, 同入西隧前
最後一包係GU, 我第一次食哩隻牌子, 用水吞菬去不久, 覺得頂住個胃, 右邊腸痛
作者: chohin    時間: 2011-2-21 12:26

作者: kito807    時間: 2011-2-21 12:43
我袋住四包都諗住夠, 最後該有蕉同埋朱古力派嘛

點知食晒四包都唔夠, 好肚餓, 去到尾朱古力又派晒, 得返d 青蕉,
d 蕉咁青我腸胃唔好食左會肚痛情願唔食!! (我以前食過d 唔熟ga 蕉真係痾到飛起)

餓到飛起情況下好彩係隧道口見到mill 姐俾左 d gel 我先捱到最後!!

total  食左五包!
作者: MW_Run    時間: 2011-2-21 13:03
我帶了兩 Gel 一朱古力條,全部食晒........

第一 Gel ...... 半馬位
朱古力.......... 32 km
第二 Gel ...... 39 km 食埋佢

作者: 得得地    時間: 2011-2-21 13:12
我帶咗六包, 食咗五包.

淨返一包係 gingerbread 味, 留返俾終點等我嘅賢妻 !   

大約 ~ 8km 16km 24km 30km 34km
途中飲咗一次能量水......
作者: LMF    時間: 2011-2-21 13:46
一包都冇 ,
不過不停飲電解水,最尾7K好想死,
西隧唔係最甘,而係去西隧後上落天橋位,中環條隧道
所以全程應該係隧三橋
作者: amos    時間: 2011-2-21 14:33
帶咗4包, 食咗2包, 分別係25 同 34k.
作者: trektrek    時間: 2011-2-21 16:29
原帖由 LMF 於 2011-2-21 13:46 發表
一包都冇 ,
不過不停飲電解水,最尾7K好想死,
西隧唔係最甘,而係去西隧後上落天橋位,中環條隧道
所以全程應該係四隧三橋

係四隧四橋更好.
其實西隧後一路同自己講要頂埋條"馬師道天".
作者: continent    時間: 2011-2-21 17:26
標題: 回復 16# 的帖子
4 Gel - 25K, 30K, 34K, 38K !

I can't find banana and chocolate from 大會, 能量水一啖又要掉,  件衫十年都一樣, 真係好唔掂 !
作者: schnix    時間: 2011-2-21 17:31
原帖由 kito807 於 2011-2-21 12:43 發表
我袋住四包都諗住夠, 最後該有蕉同埋朱古力派嘛

點知食晒四包都唔夠, 好肚餓, 去到尾朱古力又派晒, 得返d 青蕉,
d 蕉咁青我腸胃唔好食左會肚痛情願唔食!! (我以前食過d 唔熟ga 蕉真係痾到飛起)

餓到飛起情況 ...

我唔見有朱古力既? 其實我都想食架. 我只係收到半只蕉. 咬左一啖就知賴野啦. 好苦... 夾硬吞左個一啖, 之後要掉左佢啦.
作者: 大俠    時間: 2011-2-21 17:31
我約15, 25, 35各1包
作者: katchoi    時間: 2011-2-21 18:09
6包食晒! 約每45分鐘食一包. 我有一型糖尿病,一定要及時補充糖份, 唔係好易低血糖.....
作者: rock    時間: 2011-2-21 23:20
帶咗4包, 食咗2包, 分別係15 同 30k.
作者: 228華    時間: 2011-2-21 23:37
食左三包,
自己帶兩包,係西隧口卓卓師兄比GEL我,我手軟跌落地

登錄/註冊後可看大圖

跟住花子兄幫我拾起後跑上來比我超感動,
真係好多謝花子兄

作者: 柔詠    時間: 2011-2-22 00:39
3 gel + 1粒朱古力.
作者: iceberg99    時間: 2011-2-22 01:26
食左三包
作者: eddiebuzz    時間: 2011-2-22 16:42
我食左4包, 原先plan第四包係後備. 我都係見到青蕉, 無見朱古力
作者: derek_cat    時間: 2011-2-23 03:10
猫咪没有吃Gel。。。。。
作者: =chairman=    時間: 2011-2-23 07:47
我沒有食gel,以食鹽餅和葡萄糖代替。
作者: jogging_cat    時間: 2011-2-23 08:13
我食咗迷你朱古力餅兩包,葡萄糖四粒,同埋一包Gel
作者: kk52    時間: 2011-2-23 08:34
我帶四包, 食左三包, + 兩糖鹽糖.
gel: 9k, 20k, 30k, 鹽糖: 21k+34k
作者: Tabo    時間: 2011-2-23 22:43
我都冇食 Gel, 不過每個水站都飲 Iso-Tone, 但跑落西隧之後幾乎冇力上返嚟
作者: peter2008    時間: 2011-2-24 11:21
我不吃gel, 只吃葡萄糖, 朱古力, 花生糖和
作者: peter2008    時間: 2011-2-24 11:23
很奇怪不能顯示全部, 花生糖和
作者: KKLAI    時間: 2011-2-24 22:20
標題: 無食Gel好耐
近兩年已經無食Gel, 帶幾粒"得力素"都係過口癮醒醒神,唔係為補充嘅。
比賽過程中,電解飲料可以飲,但不宜太多,太多會令體內礦物質失衡,需要注意!
作者: 日本專家    時間: 2011-2-25 01:09
帶左5包,食左0包

但貪心飲咗路上嘅電解飲料(isotonexxx)5-6包,
作者: daiichi    時間: 2011-2-25 15:50
原帖由 kk52 於 2011-2-23 08:34 發表
我帶四包, 食左三包, + 兩糖鹽糖.
gel: 9k, 20k, 30k, 鹽糖: 21k+34k

鹽糖係唔係日本果隻呀???
作者: blurmax    時間: 2011-2-25 16:59
Carried 4 but only consumed 2^.^ + consumed 1/2 banana and one chocolate bar provided by the organizer.

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax
作者: camij6152    時間: 2011-2-26 22:18
我帶左3包食晒之後, 去到西隧見到MILL姐同卓卓, 佢俾左一包我! TOTAL 四包! 真係好多謝卓卓! 其實想問佢既GEL係咪自己出錢買嫁? 有D唔好意思....想俾返錢!
作者: 西環伏特加    時間: 2011-4-11 19:32
真係大意,.....唔記得帶,....
作者: winnie220    時間: 2011-5-2 21:20
因首次跑,唔懂得怎計算,怕唔夠能量,跑幾k就吃
共食左5包GEL,3粒得力素,沖咗2次得力素,仲有大會派的勁生香蕉(半條),
咁至有力捱到終點jar
可能吃不慣GEL,到灣仔時個胃感覺唔太自然

作者: mill    時間: 2011-5-3 12:02
我今年去影相無跑到....
上年第一次跑全馬, 一包gel都無食過.
作者: winnie220    時間: 2011-5-3 14:54
原帖由 mill 於 2011-5-3 12:02 發表
我今年去影相無跑到....
上年第一次跑全馬, 一包gel都無食過.

勁吖......
作者: mill    時間: 2011-5-3 15:21
原帖由 winnie220 於 2011-5-3 14:54 發表

勁吖......

只係我之前食過唔like果啲gel, 所以先無食囉!
但就飲左好多水同運動飲品5包, 食左5條蕉.
作者: blurmax    時間: 2011-5-3 19:51

5 bananas?  I only consumed 1/2 banana, one cake and 3 power gel^.^
作者: winnie220    時間: 2011-5-3 22:25
原帖由 mill 於 2011-5-3 15:21 發表

只係我之前食過唔like果啲gel, 所以先無食囉!
但就飲左好多水同運動飲品5包, 食左5條蕉." />" />

5條蕉...一定有ching ctse準備啦!!!!!!
大會搶都搶唔到,睇彩數嘅.我好彩拎到條蕉但就勁生,算la,好過冇

mill.....請問其實飲用大量水同運動飲品係咪足夠?定係因人體質而異?
我見前頁有啲ching/ctse話運動飲品不能飲太多,太多會令體內礦物質失衡?
作者: kf    時間: 2011-5-3 23:41
我頭2隻馬帶成3,4包gel再加朱古力好似去野餐咁

而家就會20k,30k各食一包gel
作者: RowerBee    時間: 2011-5-4 08:00
今年帶左4包, 食左2包, 飲Sport Drink , 蕉無食, 因為太生了~~~
作者: mill    時間: 2011-5-4 14:45
原帖由 winnie220 於 2011-5-3 22:25 發表

5條蕉...一定有ching ctse準備啦!!!!!!
大會搶都搶唔到,睇彩數嘅.我好彩拎到條蕉但就勁生,算la,好過冇

mill.....請問其實飲用大量水同運動飲品係咪足夠?定係因人體質而異?
我見前頁有啲c ...

無呀! 我d蕉全部都係大會派的, 好好味, 唔生嫁
我覺得..如果個人於渣馬前訓練足夠(我指操長課)...比賽時又唔一定要食gel的, 我自己就係一個好例子, 當然食gel係可以補充到某些能量,
助你有力量再跑下去, 我其實都係跑過一次全馬咋 ! 倒不如等有多些全馬經驗的ching/ctse幫你啦!
唔好意思呀!

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2