香港長跑網 - 長跑長友

標題: 2011.7.3 兰州马拉松 [打印本頁]

作者: kf    時間: 2011-3-30 00:52
標題: 2011.7.3 兰州马拉松
http://lzmalasong.com/cn/index.asp

2011兰州国际马拉松赛竞赛规程

一、主办单位:
中国田径协会、甘肃省体育局、兰州市人民政府
二、、承办单位
兰州市市体育局
三、协办单位:
市委宣传部、市财政局、市公安局、市卫生局、市广电总台、市旅游局、市城管执法局、城关区政府、七里河区政府、安宁区政府、共青团市委、市教育局、市外办、市建设局、市政府接待办、市文广局、市统计局、市工商局、市气象局、兰州日报社。
四、比赛时间和地点
2011年7月3日(星期日)甘肃省兰州市
发令时间:上午8:00。
五、比赛项目

(一)男、女马拉松(42.195公里)
(二)男、女半程马拉松(21.0975公里)
(三)男、女10公里
(四)5公里(男女不限)
[attach]15452[/attach]

作者: 哈利330    時間: 2011-3-30 14:36
kf 會帶隊嗎?
作者: kf    時間: 2011-3-30 15:26
原帖由 哈利330 於 2011-3-30 14:36 發表
kf 會帶隊嗎?
條賽路沿黃河跑好似幾得意,不過氣溫不明,過甘肅省兰州附近都冇咩景點,除非請多幾日去埋敦煌莫高fxxk,今年唔去咯再睇定d先

作者: kf    時間: 2011-3-30 16:56
原帖由 哈利330 於 2011-3-30 14:36 發表
kf 會帶隊嗎?
哈利,你下隻馬跑邊度呀?
作者: 哈利330    時間: 2011-3-30 19:50
今季收爐啦,本來想下季去日本跑,而家要睇定啲先,或者跟大隊跑台北、鄭開、大連其中一個。
咁你呢?

上次喺青島食嗰碗牛肉麵好似係蘭州拉麵。

原帖由 kf 於 2011-3-30 16:56 發表
哈利,你下隻馬跑邊度呀?

作者: kf    時間: 2011-3-31 00:19
原帖由 哈利330 於 2011-3-30 19:50 發表
今季收爐啦,本來想下季去日本跑,而家要睇定啲先,或者跟大隊跑台北、鄭開、大連其中一個。
咁你呢?

上次喺青島食嗰碗牛肉麵好似係蘭州拉麵。
沖繩相對算安全,冇記錯ge話果度一年有7隻馬仔,都可以諗諗

我下星期跑韓國大邱之後收爐,6,7月要返公司放吓風睇吓有冇殺氣先知請唔請得假去hea跑,目標係東南亞

返大6去到邊都見到清真牛肉麵同蘭州拉麵咁ge
作者: kf    時間: 2011-3-31 21:47
啱啱check過航班

深圳飛蘭州有7:40/8:35/12:55

蘭州飛深圳有7:50/13:40/19:00

1/7~3/7 唔駛請假都玩到喎

有冇人有興趣呢??
作者: clerkb    時間: 2011-4-1 13:58
kf,

你好, 想問問你有冇跑過太魯閣馬拉松呢?  

有冇d意見 ?!

謝謝
作者: 哈利330    時間: 2011-4-1 14:08
我比太魯閣馬拉松個里程標高圖嚇窒咗,最高同最低點相差五百米

登錄/註冊後可看大圖

原帖由 clerkb 於 2011-4-1 13:58 發表
kf,

有冇d意見 ?!

謝謝

作者: kf    時間: 2011-4-1 15:15
原帖由 clerkb 於 2011-4-1 13:58 發表
kf,

有冇d意見 ?!

謝謝
未跑過呀,我跑得果幾隻貨仔,太老閣都有諗過貪佢機票平

taiwan有個咩四大國家公園馬拉松,呢個係其一

作者: clerkb    時間: 2011-4-1 16:45
謝謝, 兩位, 其實我主要想去太魯閣, 貪果到靚
作者: hobbywet    時間: 2011-4-5 15:37
好似係蘭州首次舉辦
作者: derek_cat    時間: 2011-4-5 22:02
好想去看看,不知道那时候有没有时间。。。
作者: derek_cat    時間: 2011-4-14 00:18
(六)报名办法

1.本次比赛接受个人和集体报名。报名必须填写个人报名资料表(见表一)。集体报名须填写集体报名资料表(见表二),加盖单位的公章,并附上个人报名资料表。(报名的个人和团体可登陆兰州国际马拉松赛官方网站www.lzmalasong.com下载报名表,也可在现场报名处领取报名表)。   

2、中国田径协会注册运动员必须通过中国田径协会网上报名系统进行报名,组委会不接受直接报名。

3.赛事规模设计16000人。报满为止。

(七)报名时间

2011年4月25日至2011年6月15日下午17时止。

(八)报名收费标准

1.国外参赛者:每人20美元。

2.国内(包括港、澳、台地区)参赛者:马拉松每人40元/人民币,半程马拉松30元/人民币,10公里、5公里20元/人民币。

3.团体报名(在校学生以学校集体报名)人数在20人以上,减半收费。

4.外地报名者不便到组委会指定地点缴纳报名费的,可以先进帐后将银行进帐单传真至0931- 8481079
8473885,组委会在收到传真三天后,在网上予以确认报名 。

开户名称:兰州市体育局

开户行:中国工商银行兰州城关支行

帐号:2703000109200046871

5.在中国田协注册的运动员免收报名费,其食宿费由大会组委会承担,交通费自理。

7.超时报名:2011年6月16日至2011年6月20日17时止,按以上相应收费标准加倍收费。
作者: dannylun    時間: 2011-5-22 23:56
小弟七月點都要去甘肅一趟,所以上星期報咗名跑全馬。此次應是蘭州首次舉辦有規範之馬拉松賽事,因近日官網新聞稿的宣傳重點竟然是.... 要趕及在賽前刨路鋪瀝青....
作者: allanccl    時間: 2011-5-23 00:25
原帖由 dannylun 於 2011-5-22 23:56 發表
小弟七月點都要去甘肅一趟,所以上星期報咗名跑全馬。此次應是蘭州首次舉辦有規範之馬拉松賽事,因近日官網新聞稿的宣傳重點竟然是.... 要趕及在賽前刨路鋪瀝青....

也是好事! 起碼他們也做點事兒!  小弟好想跑,不過太太突然辭工,令本來一個人獨享的退休金要給其他人分享,所以無本錢了,期望兒子今年畢業後快些搵錢獨立,那麼不用再同他分享小弟的退休金,去甚麼地方跑也不是問題了。哈哈!
作者: jogging_cat    時間: 2011-5-23 08:06
原帖由 allanccl 於 23-5-2011 00:25 發表

也是好事! 起碼他們也做點事兒!  小弟好想跑,不過太太突然辭工,令本來一個人獨享的退休金要給其他人分享,所以無本錢了,期望兒子今年畢業後快些搵錢獨立,那麼不用再同他分享小弟的退休金,去甚麼地方跑也不是問 ...
亮哥,恭喜你就黎可以享仔福喇。
作者: kf    時間: 2011-5-23 16:24
原帖由 dannylun 於 2011-5-22 23:56 發表
danny兄, 期待7月睇你blog個報告
作者: dannylun    時間: 2011-5-23 21:16
原帖由 allanccl 於 2011-5-23 00:25 發表 也是好事! 起碼他們也做點事兒!  小弟好想跑,不過太太突然辭工,令本來一個人獨享的退休金要給其他人分享,所以無本錢了,期望兒子今年畢業後快些搵錢獨立,那麼不用再同他分享小弟的退休金,去甚麼地方跑也不是問 ...

To 亮哥:個仔搵到錢,請你去環遊世界跑馬拉松都得喇!你望到上岸咪好囉,我仲有排捱...

To kf: 多謝捧場!今次嘅經歷可能真會很有趣,據官網講,截至上週為止總報名人數剛過 400 (全馬 + 半馬 + 10K),而我的報名編號竟然是7號...... 真係炒埋都唔夠一碟,睇吓又會有乜奇遇。
作者: fwk322    時間: 2011-5-24 01:19
標題: 回復 15# 的帖子
Ching  小弟都想去  5知機票難5難訂同埋$$$$$
作者: allanccl    時間: 2011-5-24 08:50
原帖由 jogging_cat 於 2011-5-23 08:06 發表
亮哥,恭喜你就黎可以享仔福喇。

好欣賞妳咁樂觀!  話唔定佢突然話要結婚,咁就連棺材本都俾埋佢,哈哈!
作者: allanccl    時間: 2011-5-24 08:56
原帖由 dannylun 於 2011-5-23 21:16 發表

To 亮哥:個仔搵到錢,請你去環遊世界跑馬拉松都得喇!你望到上岸咪好囉,我仲有排捱...

To kf: 多謝捧場!今次嘅經歷可能真會很有趣,據官網講,截至上週為止總報名人數剛過 400 (全馬 + 半馬 + 10K),而我的報名編號竟然是7號...... 真係炒埋都唔夠一碟,睇吓又會有乜奇遇。

7號,種子選手!
我跑重慶也是得幾百人跑全馬,好好跑,無人阻你,起跑前已站在精英區,返到終點唔洗排隊拿証書及行李,少人仲好!
作者: jogging_cat    時間: 2011-5-24 13:16
原帖由 allanccl 於 24-5-2011 08:50 發表

好欣賞妳咁樂觀!  話唔定佢突然話要結婚,咁就連棺材本都俾埋佢,哈哈!
咁咪享埋心抱福LAW。
作者: jogging_cat    時間: 2011-5-24 13:19
原帖由 allanccl 於 24-5-2011 08:56 發表

7號,種子選手!
我跑重慶也是得幾百人跑全馬,好好跑,無人阻你,起跑前已站在精英區,返到終點唔洗排隊拿証書及行李,少人仲好!
咁會唔會蕩失路架?
作者: kf    時間: 2011-5-24 16:01
原帖由 fwk322 於 2011-5-24 01:19 發表
Ching  小弟都想去  5知機票難5難訂同埋$$$$$
可參考

http://www.ctrip.com/   

6月折扣約 5-6折  7月未出折扣
作者: derek_cat    時間: 2011-5-24 20:11
原帖由 allanccl 於 2011-5-24 08:56 發表

7號,種子選手!

猫咪也是这么想的。。

渣打的人就太多了。。。哈。。
作者: derek_cat    時間: 2011-5-24 20:22
可以考虑深圳或广州飞兰州,比较便宜,有3折左右的票
作者: kf    時間: 2011-5-24 21:02
原帖由 derek_cat 於 2011-5-24 20:11 發表

猫咪也是这么想的。。

渣打的人就太多了。。。哈。。
x 2

我比較喜歡跑一千人以下的全程比賽
作者: derek_cat    時間: 2011-5-24 23:21
原帖由 kf 於 2011-5-24 21:02 發表
x 2

我比較喜歡跑一千人以下的全程比賽

其实在国内,全马超过一千人的比赛不多。。。
作者: allanccl    時間: 2011-5-24 23:24
原帖由 jogging_cat 於 2011-5-24 13:19 發表
咁會唔會蕩失路架?

不會蕩失路的,有架車頂有計時牌既私家車帶路的啊!
作者: derek_cat    時間: 2011-5-25 00:15
原帖由 allanccl 於 2011-5-24 23:24 發表

作者: jogging_cat    時間: 2011-5-25 13:39
原帖由 allanccl 於 24-5-2011 23:24 發表

乜唔係靜係帶住D快腳既咩,慢腳同超慢腳都有?

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2