香港長跑網 - 長跑長友

標題: 吾係下話...cut錯圈.. [打印本頁]

作者: ahming914    時間: 2011-4-4 19:08
標題: 吾係下話...cut錯圈..
唉 好吾開心!
我好比心機去跑4x400架=]!
點知都係我...我吾識cut圈=...=
冇睇到條線係邊 跟住人地cut我就cut..
又話係果到..跟住就比人踢左~_~
8隊人跑 7隊out左. 正番一隊人 果隊冇cut到=3=...
我本身有弟2阿,.......
唉!sorry!
星期5! 4x100! 吾可以再輸!!
作者: Gunners    時間: 2011-4-4 20:18
add oil ching
作者: tyler    時間: 2011-4-4 20:24
4x400第一棒跟線跑,第二棒頭百米跟線跑,到轉完第一彎後,跑過深綠色線後可以cut線

4x100,有十米助跑區,二十米接棒區,交樣只可在接棒區內完成
作者: trektrek    時間: 2011-4-4 20:45
要公平些, 無cut錯個一隊要out.
作者: ahming914    時間: 2011-4-4 20:56
原帖由 Gunners 於 2011-4-4 20:18 發表
add oil ching

???
作者: ahming914    時間: 2011-4-4 20:57
原帖由 tyler 於 2011-4-4 20:24 發表
4x400第一棒跟線跑,第二棒頭百米跟線跑,到轉完第一彎後,跑過深綠色線後可以cut線

4x100,有十米助跑區,二十米接棒區,交樣只可在接棒區內完成

吾該ching!
作者: ahming914    時間: 2011-4-4 20:58
原帖由 trektrek 於 2011-4-4 20:45 發表
要公平些, 無cut錯個一隊要out.

哈哈 佢冇比人out啵
作者: Gunners    時間: 2011-4-4 21:20
原帖由 ahming914 於 2011-4-4 20:56 發表

???

星期5跑 4x100嘛
作者: ahming914    時間: 2011-4-4 21:38
原帖由 Gunners 於 2011-4-4 21:20 發表

星期5跑 4x100嘛

係!!!
作者: sunnyman913    時間: 2011-4-4 22:23
加油!唔好灰心,當攞經驗,下次唔好再犯同一錯誤~~但4x400唔係完全唔比cut圈咩?
作者: =chairman=    時間: 2011-4-4 22:44
原帖由 ahming914 於 2011-4-4 19:08 發表
唉 好吾開心!
我好比心機去跑4x400架=]!
點知都係我...我吾識cut圈=...=
冇睇到條線係邊 跟住人地cut我就cut..
又話係果到..跟住就比人踢左~_~
8隊人跑 7隊out左. 正番一隊人 果隊冇cut到=3=...
我本身有弟2阿 ...

我諗番起7年前的陸運會...
當時四社接力4x400,我跑第2棒,情況同你一樣。
當時4隊有3隊都cut錯圈~ 當然最後齊齊被foul。
作者: ahming914    時間: 2011-4-4 23:43
原帖由 =chairman= 於 2011-4-4 22:44 發表

我諗番起7年前的陸運會... " />" />hjkhbnmj
當時四社接力4x400,我跑第2棒,情況同你一樣。
當時4隊有3隊都cut錯圈~ 當然最後齊齊被foul。

hahaha!最尾果隊係咪冇cut到? 照跑果條線?
作者: ahming914    時間: 2011-4-4 23:44
原帖由 sunnyman913 於 2011-4-4 22:23 發表
加油!唔好灰心,當攞經驗,下次唔好再犯同一錯誤~~但4x400唔係完全唔比cut圈咩?

多謝ching!4x400呢係弟2先可以cut.
作者: 小東    時間: 2011-4-5 11:05
原帖由 ahming914 於 2011-4-4 19:08 發表
我本身有弟2阿 ...

邊個抽到第一線咁好彩?
作者: tyler    時間: 2011-4-5 12:31
當年我跑第二棒,見第一棒做錯野,只有無奈地跑......DQ
作者: HIN    時間: 2011-4-5 15:01
學校定學界呀?
如果係學界就真係慘d...
anyway add oil
作者: =chairman=    時間: 2011-4-5 16:34
原帖由 ahming914 於 2011-4-4 23:43 發表

hahaha!最尾果隊係咪冇cut到? 照跑果條線?

冇被foul果隊原本好似係包尾返,但冇cut錯線...哈哈
作者: ahming914    時間: 2011-4-5 19:03
原帖由 tyler 於 2011-4-5 12:31 發表
當年我跑第二棒,見第一棒做錯野,只有無奈地跑......DQ

哈哈哈
作者: ahming914    時間: 2011-4-5 19:04
原帖由 HIN 於 2011-4-5 15:01 發表
學校定學界呀?
如果係學界就真係慘d...
anyway add oil

學校4社比賽
作者: ahming914    時間: 2011-4-5 19:04
原帖由 =chairman= 於 2011-4-5 16:34 發表

冇被foul果隊原本好似係包尾返,但冇cut錯線...哈哈

我地冇比人foul果隊根本冇cut線=.=
照跑番果條....
作者: LL3578    時間: 2011-4-5 22:29
講開4x400m 我就參加過兩次
第一次就係學界,當時我就跑第一棒,雖則我果隊分組第一隊完成
但跑第二棒果位同學早左cut線,結果被foul
第二次就係中學陸運會,隊友大致上就同我第一次跑一樣,只不過我果次跑第2棒
為免重蹈覆轍,我見到cut線位都要100%過晒先敢cut,結果果次終於win個金牌返黎
作者: ahming914    時間: 2011-4-6 18:46
原帖由 LL3578 於 2011-4-5 22:29 發表
講開4x400m 我就參加過兩次
第一次就係學界,當時我就跑第一棒,雖則我果隊分組第一隊完成
但跑第二棒果位同學早左cut線,結果被foul
第二次就係中學陸運會,隊友大致上就同我第一次跑一樣,只不過我果次跑第2棒
...

多謝ching教路

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2