香港長跑網 - 長跑長友

標題: 荃灣新人報到 [打印本頁]

作者: Ronald    時間: 2011-4-14 14:09
標題: 荃灣新人報到
荃灣新人報到
多數會係荃景圍跑。請多多指教
作者: sunnyman913    時間: 2011-4-15 00:26
歡迎!
作者: kf    時間: 2011-4-15 10:01
ching 歡迎呀
作者: mill    時間: 2011-4-15 11:19
Welcome Ronald 加入長跑網的大家庭~
作者: di692    時間: 2011-4-15 14:22
welcome!!
我係荃灣西鐵跑開,多多指教!!
作者: laputa99    時間: 2011-4-15 15:27
歡迎Ronald ching. 我都是荃灣街坊.  我跑開青公
作者: Ronald    時間: 2011-4-16 10:13
想請問咁多位師兄, 因我新搬入荃灣, 請問有冇運動場比我圍圈跑?? 我成日係荃景圍跑鈄路上上落落宜家跑幾個圈就膝頭好痛 -_-
另外想問如果荃景圍行去青公應該係邊度開始跑??
haha,,, 太多問題 , 祝各位ching長跑長有

btw, 小弟都補左"430 青公但願有情", 希望各位ching唔好拋離小弟咁遠
作者: winnie220    時間: 2011-4-26 13:23
halo...打個招呼先,我跑荃灣西鐵至青山公路...
好在我住喺嗰頭,有靚景陪跑又方便,very good!!!
作者: Tarry    時間: 2011-4-26 13:35
原帖由 winnie220 於 2011-4-26 13:23 發表

歡迎 Winnie220 ctse, 妳好 , 我都係住果頭, 有時間一齊跑番轉ar, 如果唔介意我跑得慢, 如果妳係匈快腳就唔好la, 講到個景
作者: Tarry    時間: 2011-4-26 13:37
原帖由 Ronald 於 2011-4-16 10:13 發表
想請問咁多位師兄, 因我新搬入荃灣, 請問有冇運動場比我圍圈跑?? 我成日係荃景圍跑鈄路上上落落宜家跑幾個圈就膝頭好痛 -_-
haha,,, 太多問題 , 祝各位 ...

Ronald ching, 歡迎你 ,我都係跑青公既
作者: laputa99    時間: 2011-4-26 15:28
原帖由 Ronald 於 2011-4-16 10:13 發表
haha,,, 太多問題 , 祝各位 ...

Ronald ching 你住荃威花園? 最近運動場是城門谷運動場, 你要搭39M去城門谷游泳池落再行5min先到.
青公, 你向麗城花園方向行, 去到海傍就是.
作者: winnie220    時間: 2011-4-26 15:38
原帖由 Tarry 於 2011-4-26 13:35 發表

歡迎 Winnie220 ctse, 妳好 , 我都係住果頭, 有時間一齊跑番轉ar, 如果唔介意我跑得慢, 如果妳係匈快腳就唔好la, 講到個景" />" />" />" />

好吖,跑得慢嘅你唔介意我龜得喇!!!!因為我係新手
ching多數點跑?邊度跑到邊度?我會來回西鐵之後跑青山公路,最遠只係跑到深井嘉頓,命都冇~
作者: kf    時間: 2011-4-26 15:46
原帖由 winnie220 於 2011-4-26 15:38 發表

好吖,跑得慢嘅你唔介意我龜得喇!!!!因為我係新手
ching多數點跑?邊度跑到邊度?我會來回西鐵之後跑青山公路,最遠只係跑到深井嘉頓,命都冇~
Tarry 係ctse黎
作者: winnie220    時間: 2011-4-26 15:48
原帖由 kf 於 2011-4-26 15:46 發表

oh..sorry....sorry....
作者: di692    時間: 2011-4-26 16:28
原帖由 winnie220 於 2011-4-26 13:23 發表

ctse你好,
我都係跑這條路線的,多多指教!!
作者: laputa99    時間: 2011-4-26 16:32
原帖由 winnie220 於 2011-4-26 15:48 發表

Tarry 會
作者: winnie220    時間: 2011-4-26 18:55
原帖由 di692 於 2011-4-26 16:28 發表

ctse你好,
我都係跑這條路線的,多多指教!!

你好!你好!
作者: winnie220    時間: 2011-4-26 19:02
原帖由 laputa99 於 2011-4-26 16:32 發表

Tarry 會

。。。唔好意思吖。。。睇名以為係ching....
作者: Tarry    時間: 2011-4-27 10:39
原帖由 winnie220 於 2011-4-26 15:48 發表

never mind
作者: Tarry    時間: 2011-4-27 10:40
原帖由 kf 於 2011-4-26 15:46 發表

kf, 唔該你幫我解畫
作者: Tarry    時間: 2011-4-27 10:40
原帖由 laputa99 於 2011-4-26 16:32 發表

Tarry 會

我對你先會咁ga
作者: Ronald    時間: 2011-4-27 14:10
原帖由 Tarry 於 2011-4-26 13:37 發表

Ronald ching, 歡迎你 ,我都係跑青公既hgj091" />" />hj

Tarry ctse 你好
作者: Ronald    時間: 2011-4-27 14:17
原帖由 laputa99 於 2011-4-26 15:28 發表

Ronald ching 你住荃威花園? 最近運動場是城門谷運動場, 你要搭39M去城門谷游泳池落再行5min先到.
青公, 你向麗城花園方向行, 去到海傍就是.

唔該 ching, 上個星期已經開始跑青公了, 宜家跑緊西鐵至深井來回, 都有d辛苦 , 不過好左有靚景
唉... 希望4月30日跑得晒啦
作者: tank1438    時間: 2011-4-27 14:21
你好...我都係跑開青公架,我住麗城果邊,一落樓就跑得,多數跑去深井,有力就跑遠D..
作者: winnie220    時間: 2011-4-27 16:08
原帖由 Tarry 於 2011-4-27 10:39 發表

never mind" />" />

ctse,咁你跑到幾遠?係咪入深井再入?知唔知如果喺深井跑得再入啲,即係過咗深井一直跑到豪澋再入小欖,一路啲路好冇跑?
係咪都係沿海邊有路而唔使出馬路或過馬路?

我最遠只係跑到深井而已,唔知前路係點?
作者: Tarry    時間: 2011-4-27 22:12
原帖由 winnie220 於 2011-4-27 16:08 發表

ctse,咁你跑到幾遠?係咪入深井再入?知唔知如果喺深井跑得再入啲,即係過咗深井一直跑到豪澋再入小欖,一路啲路好冇跑?
係咪都係沿海邊有路而唔使出馬路或過馬路?

我最遠只係跑到深 ...

Winnie220 ctse, 叫我個名得ga la, 妳唔介意我叫妳Winnie220 la, 我跑得糸慢ga 咋, 聽d ching / ctse講操長課唔洗快ga, 練耐力wor, le條路可以跑入屯門, 有興趣可以一齊跑入去, 過咗小欖, 大欖都有車ga, 有路口, 路面情況唔熟, 就要小心d la, 風景都唔錯ga
我通常跑到嘉頓就折返 , 唔跑去深井ga la,
作者: Tarry    時間: 2011-4-27 22:13
原帖由 Ronald 於 2011-4-27 14:10 發表

Tarry ctse 你好

Ronald ching, 你好 , 青公見
作者: laputa99    時間: 2011-4-27 23:51
原帖由 Ronald 於 2011-4-27 14:17 發表

唔該 ching, 上個星期已經開始跑青公了, 宜家跑緊西鐵至深井來回, 都有d辛苦 , 不過好左有靚景
唉... 希望4月30日跑得晒啦

唔緊要跑幾多得幾多.  各位街坊430加油!
作者: winnie220    時間: 2011-4-28 14:25
原帖由 Tarry 於 2011-4-27 22:12 發表

Winnie220 ctse, 叫我個名得ga la, 妳唔介意我叫妳Winnie220 la, 我跑得糸慢ga 咋, 聽d ching / ctse講操長課唔洗快ga, 練耐力wor, le條路可以跑入屯門, 有興趣可以一齊跑入去, 過咗小欖, 大欖都有車ga, 有 ...

Tarry...不要叫我Winnie220,叫我Winnie啦!haha...
好吖, 搵日約跑吖!閒日星期一、二、三晚跑方便,(其實星期一、二日頭都得,因為放假吖~)
再唔係星期六都ok,唔知呢啲時間你方唔方便la?!我估自己係長氣袋嗰類,跑快我會死,我都係最
遠只係去到嘉頓,閒日日頭跑完會喺深井食個T就坐車返麗城!!!
作者: Tarry    時間: 2011-4-29 13:41
原帖由 winnie220 於 2011-4-28 14:25 發表

Tarry...不要叫我Winnie220,叫我Winnie啦!haha...
好吖, 搵日約跑吖!閒日星期一、二、三晚跑方便,(其實星期一、二日頭都得,因為放假吖~)
再唔係星期六都ok,唔知呢啲時間你方唔方 ...

ok, Winnie, 暫定下星三la 19:30, 因為我想約多幾位高手同妳跑番轉, 等妳見識mud嘢係真正既長氣袋 , 我果d所為既長氣袋, oh no way
作者: marcus    時間: 2011-4-29 15:51
我都係荃灣人丫, 新手慢腳, 多多指教
作者: kf    時間: 2011-4-29 16:47
原帖由 marcus 於 2011-4-29 15:51 發表
Hi marcus, 歡迎你

平時跑開邊度呀,星期三黎一齊跑吖
作者: Tarry    時間: 2011-4-29 16:53
原帖由 marcus 於 2011-4-29 15:51 發表

marcus ching, 歡迎你
作者: marcus    時間: 2011-4-29 17:02
原帖由 kf 於 2011-4-29 16:47 發表
Hi marcus, 歡迎你

平時跑開邊度呀,星期三黎一齊跑吖

我係超新手黎呢......
只有間唔中操下山, 平日好少跑
作者: kf    時間: 2011-4-29 17:07
原帖由 marcus 於 2011-4-29 17:02 發表

冇話新手唔新手既

幾時都咁歡迎 ~!
作者: winnie220    時間: 2011-4-29 17:18
原帖由 Tarry 於 2011-4-29 13:41 發表

ok, Winnie, 暫定下星三la 19:30, 因為我想約多幾位高手同妳跑番轉, 等妳見識mud嘢係真正既長氣袋" />" />" />" />" />" />" />" /> , 我果d所為既長氣袋, oh no way

"因為我想約多幾位高手同妳跑番轉, 等妳見識mud嘢係真正既長氣袋"...
我唔係大口氣ga...我"長氣袋"嘅意思係我估自己夠氣跑得耐咋!!!但唔係勁人嚟ga......
我跑得好慢ga...Tarry...就住ar ~

好吖,星期三啦!!!放工要飛返TW換衫,跑完會唔會吃飯?
作者: Tarry    時間: 2011-4-29 22:47
原帖由 winnie220 於 2011-4-29 17:18 發表

"因為我想約多幾位高手同妳跑番轉, 等妳見識mud嘢係真正既長氣袋"...
我唔係大口氣ga...我"長氣袋"嘅意思係我估自己夠氣跑得耐咋!!!但唔係勁人嚟ga......
我跑得好慢ga...Tarry. ...

Winnie, le句係我講至岩wor, 請留意post即將推出, 青公新人約跑第一炮
作者: Tarry    時間: 2011-4-29 22:50
原帖由 marcus 於 2011-4-29 17:02 發表

Marcus ching, 就憑你le句, 已經知道你係高手之中既高手 , 下星期三約咗d高手同你一齊跑 , 有興趣嗎?
作者: winnie220    時間: 2011-4-30 23:14
原帖由 Tarry 於 2011-4-29 22:50 發表

Marcus ching, 就憑你le句, 已經知道你係高手之中既高手" />" /> , 下星期三約咗d高手同你一齊跑" />" />" />" /> , 有興趣嗎?

agree~  "間唔中操下山" ......我連平路都龜速!!!!
作者: marcus    時間: 2011-5-1 19:49
禽日山線開操, 關節有點投訴
都係要休息下, 實有機會跑的
作者: 豬兜1    時間: 2011-5-2 01:29
welcome,welcome
作者: Tarry    時間: 2011-5-3 13:44
原帖由 Tarry 於 2011-4-29 22:47 發表

Winnie, le句係我講至岩wor, 請留意post即將推出, 青公新人約跑第一炮" />" />

Winnie, 對唔住, 尋日操咗一課 + 夜晚響屯門操一課都好甘, 星期三應該未復原 , 再約ar
作者: Tarry    時間: 2011-5-3 13:46
原帖由 marcus 於 2011-5-1 19:49 發表
禽日山線開操, 關節有點投訴
都係要休息下, 實有機會跑的

Marucs ching, 430有無到ar, 你保重ar, 唔好俾腳仔投訴ar
作者: marcus    時間: 2011-5-3 14:23
原帖由 Tarry 於 2011-5-3 13:46 發表

Marucs ching, 430有無到ar, 你保重ar, 唔好俾腳仔投訴ar

430冇到喎, 開操唔爆已經偷笑
作者: winnie220    時間: 2011-5-3 14:50
原帖由 Tarry 於 2011-5-3 13:44 發表

Winnie, 對唔住, 尋日操咗一課 + 夜晚響屯門操一課都好甘, 星期三應該未復原 , 再約ar

tarry,唔緊要吖,來日方長,再約吖
很彈性,我改今晚跑!!!
至緊要唔好操過龍,跑傷就閉ga la
作者: Tarry    時間: 2011-5-3 15:50
原帖由 winnie220 於 2011-5-3 14:50 發表

tarry,唔緊要吖,來日方長,再約吖
很彈性,我改今晚跑!!!
至緊要唔好操過龍,跑傷就閉ga la

Winnie, 謝謝妳既體諒, 今日乳酸出晒黎, 跛吓跛吓咁ar , 妳加油ar~ , 係唔係跑去嘉頓ar
作者: winnie220    時間: 2011-5-3 22:17
咁激.....但我覺得啲運動酸痛feel好正,證明有"努力過"吖嘛
今天沒跑去嘉頓吖,我見其他版有ching/ctse講過,喺海濱花園嗰邊有條路上到青衣橋可再直去青衣運動場,諗住探險啦,跑到海濱花園搵唔到條"怡樂街",而且又多車又要過馬路,為免搵路打擾跑步的與緻,,,,,,於是........放棄了!!!!!!....haha...
最後來回西鐵同汀九橋下
有待上網再做吓功課先搵清楚點跑先再去!!!!可能"鈎"落雨,都有啲風同唔太焗,唔錯
作者: sleung2002hk    時間: 2011-5-3 23:20
青公之友
作者: Tarry    時間: 2011-5-4 13:17
原帖由 winnie220 於 2011-5-3 22:17 發表
咁激.....但我覺得啲運動酸痛feel好正,證明有"努力過"吖嘛
今天沒跑去嘉頓吖,我見其他版有ching/ctse講過,喺海濱花園嗰邊有條路上到青衣橋可再直去青衣運動場,諗住探險啦, ...

Winnie le條路跑過la, 真係好多車wor , 妳加油ar, 我打算下星期二由沙田-大埔, 有興趣嗎?
作者: winnie220    時間: 2011-5-4 15:28
原帖由 Tarry 於 2011-5-4 13:17 發表

Winnie le條路跑過la, 真係好多車wor , 妳加油ar, 我打算下星期二由沙田-大埔, 有興趣嗎?

有興趣,約幾點?路線如何ar?

作者: Rhys    時間: 2011-6-11 18:27
大家好,我最近因為想健康一點,開始跑了,多多指教,跑了幾天荃灣西到帝景酒店已經好吃力,希望慢慢越跑越好
作者: kf    時間: 2011-6-11 22:14
原帖由 Rhys 於 2011-6-11 18:27 發表
大家好,我最近因為想健康一點,開始跑了,多多指教,跑了幾天荃灣西到帝景酒店已經好吃力,希望慢慢越跑越好
Hi Rhys 歡迎你

只要你肯付出一定會越跑越好ge

你平時都放工之後荃西跑入去?
作者: Rhys    時間: 2011-6-12 00:56
謝謝你,我番shift,唔定時間,依家一般係黃昏5點幾出門,遲d可能要跑早上
作者: 豬兜1    時間: 2011-6-12 02:55
原帖由 Rhys 於 2011-6-12 00:56 發表
謝謝你,我番shift,唔定時間,依家一般係黃昏5點幾出門,遲d可能要跑早上
我之前都係返SHIFT,好慘的.
作者: denis3885    時間: 2011-6-12 12:01

Rhys C 兄歡迎你加入長跑網。
作者: Rhys    時間: 2011-6-13 22:39
原帖由 denis3885 於 2011-6-12 12:01 發表 Rhys C 兄歡迎你加入長跑網。  

謝謝∼
作者: denis3885    時間: 2011-6-13 23:20
原帖由 Rhys 於 2011-6-13 22:39 發表

謝謝∼

Rhys c 兄你有時間可以跟隨大西北黄教練練習。
https://www.longrun.hk/forum/redirect.php?tid=4035&goto=lastpost#lastpost
作者: kf    時間: 2011-6-14 00:34
夏天跑朝早好鬼辛苦呀

7點個太陽已經
作者: Rhys    時間: 2011-6-14 10:23
原帖由 kf 於 2011-6-14 00:34 發表 夏天跑朝早好鬼辛苦呀7點個太陽已經
咁6點去
下個月就要走早了

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2