香港長跑網 - 長跑長友

標題: 死肥仔挑戰肚腩日記 [打印本頁]

作者: Molala2    時間: 2008-7-24 10:47
標題: 死肥仔挑戰肚腩日記
前言:
https://www.longrun.hk/forum/view ... 1498&extra=page%3D1

死肥仔本身係一條178CM高,180LB, 有肌肉, 身型正的OK仔, 不過入U同出來社會工作之後, 因為無乜(係完全無)運動, 開始身廣體胖, 現時都係178CM左右, 但係重220LB(!)

死肥仔小學時本身係田徑校隊, 跑校際4X100 同200, 但係長跑就點都操唔起, 所以死肥仔從來都係唔夠氣, 又成日打喊露. 最近一個驗身報告解開左謎底, 原來肥仔係有小小貧血! 醫生仲話死肥死一定要快手減肥, 唔係的話, 就會糖尿, 脂肪肝乜都爆出泥!

如事者, 死肥仔只好去學人長跑, 勇戰自己死穴- "唔夠氣"

上星期開始跑, 跑八十幾米就要行一陣抖順條氣, 之後一口氣跑二百, 之後四百, E+己經可以做到一口氣800. 由最初唔夠氣跑, 到E+係因為軟腳而跑唔到更長.

死肥仔己經連續四日做出八百米成績, 並打算係下星期開始一千二百米新目標, 到底肥仔能否成功呢?
作者: 711MF    時間: 2008-7-24 10:53
作者: kenneth    時間: 2008-7-24 10:53
作者: nc    時間: 2008-7-24 11:08
肥 ching, 只要有恆心一定能成功, 看見ching開了這個blog向大家承諾你會努力減肥已是成功的第一步, 放心啦, e到有很多ching ctse撐你, 背後support你的, 你看個個都係成功例子, 有版你看.

不過, 減肥、運動/跑步要一步一步來, 不可急進呢, 長跑長有. keep 住每天做少量運動起, +注意飲食, 你得ge

努力啦ching
作者: 瘋瘋    時間: 2008-7-24 11:27
作者: Molala2    時間: 2008-7-24 12:05
本肥仔跑速只係快過行路小小, 真係好慢, 到底220LB係太重, 落到200LB先再諗OVER 2K 吧~
作者: redred    時間: 2008-7-24 12:06
ching 一定要努力, 只要有恒心, 一定成功
夏天跑步, 真係好需要恒心同耐力, 你要好好堅持
如果覺得太陽太曬既, 可以選擇係夜晚跑, keep 住唔好放棄
遲下跑長少少,ching 都歡迎join 我地一齊跑
作者: kenneth    時間: 2008-7-24 12:22
作者: blurmax    時間: 2008-7-24 13:00
I am also tall at 5'11' and my weight once increased to 178 lbs 4 yrs ago.
It decreased to 137 lbs after diet and running for one yr.
I'm now weight 165 lbs, and have to loose some weight again.
作者: 洛虎添    時間: 2008-7-24 13:50
原帖由 blurmax 於 2008/7/24 13:00 發表
I am also tall at 5'11' and my weight once increased to 178 lbs 4 yrs ago.
It decreased to 137 lbs after diet and running for one yr.
I'm now weight 165 lbs, and have to loose some weight ...

你好似係肌肉型肥胖多D
作者: 洛虎添    時間: 2008-7-24 13:52
原帖由 Molala2 於 2008/7/24 12:05 發表
本肥仔跑速只係快過行路小小, 真係好慢, 到底220LB係太重, 落到200LB先再諗OVER 2K 吧~

我最少每日可以跑到8-10K la...
作者: Molala2    時間: 2008-7-24 16:00
原帖由 kennethwat 於 2008-7-24 12:22 發表

ching 閣下跑開那一區多

肥仔係馬安山污水廠對開一條單車徑跑
該區好HIT跑步, 晚上九時開跑亦不怕危險, 間唔中仲有好多靚女TIM!
作者: Molala2    時間: 2008-7-24 16:02
原帖由 大隻添跑手 於 2008-7-24 13:52 發表

我最少每日可以跑到8-10K la...

你係大隻仔, 我係死肥仔, 又點可以同日而喻呢~
作者: 瘋瘋    時間: 2008-7-24 16:12
作者: Molala2    時間: 2008-7-24 16:56
原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-7-24 16:12 發表

肥仔兄, 小弟亦係馬鞍山人, 於馬鞍山海旁及城門河一帶出沒, 將來有機會大家一齊跑返轉!

相信我都要操甩條車呔先可以跟到你地嘞~
作者: kenneth    時間: 2008-7-24 17:07
作者: blurmax    時間: 2008-7-24 17:31
你好似係肌肉型肥胖多D

Belly doesn't belong to muscle mah!
作者: Molala2    時間: 2008-7-24 22:07
最後的一課八百

按照計劃,今晚是肥仔的最後一課八百米。如果今晚成功,再休息兩天,便要開始一千二百的訓練。

不過, 今晚己經是肥仔連續第五晚一口氣跑八百了○ 到了河邊, 做WARM UP時己經覺得雙腿酸軟,實在係無咩信心。但同一時間, 肥仔亦察覺到, 自己已經不再是被醫生迫去跑步的那個肥仔了, 並對自己訂下的目標有期望和衝動。肥仔記得,第一晚來跑時,是百般不情願的。今晚 ,肥仔卻是十分認真地做WARM UP,心想一定要按計劃完成訓練。

天公不做美, 今晚來跑步的靚女並唔多,但C9卻比比皆是。肥仔本身是支持運動普及化的,再講C9都有人權來跑步。問題只是因為肥仔本身眼多多, 一路跑又中意四圍望;在晚上跑步,離遠看到一個體態良好的"倩影"時,肥仔便滿有期待,以為有靚女睇。可惜當"倩影"移近,在幽暗的街燈下影照出來的卻是一位C9,每每令肥仔大吃一驚,有時仲會亂左道氣!

發軟的雙腿一小步一小步的跑,大約都完成了跑程,到衝線一刻,肥仔仲可以好似以前小學玩田徑咁,用晒最後一口氣去衝。肥仔按計劃完成了, 而且仲綿上添花。可是另一個問題又來了,明天和後天休息日都好似無咩目標咁,肥仔估計,明晚和後晚自己又會呆在家中,上FACEBOOK等某個女人復MESSAGE吧.....講開又講,呢位女士,其實亦係肥仔搏命跑步的原因之一............
作者: onon    時間: 2008-7-24 22:46
無lala兄既然目標咁明確...就更加要俾心機啦!
跑得專心D...留意吓自已身體的狀況!
左睇右睇舞獅咁跑好易嚇親同撞倒週圍D居民呀!

作者: 瘋瘋    時間: 2008-7-25 09:12
作者: Molala2    時間: 2008-7-27 22:07
一千二百米第一次試跑成功~~~ 肚腩受死吧~
跑完也不覺得特別辛苦, 腳力明顯比以前好了

另外, 為了長跑長有, 肥仔決定以後隔日跑了○無計, 只好從飲食方面再入手

她還未有覆MESSAGE呢, 可能是工作忙吧....一個十分之唔鐘意男人有肚腩的TB......

作者: 瘋瘋    時間: 2008-7-27 22:22
作者: Molala2    時間: 2008-7-27 22:34
跑步兄請問是否亦係大水坑人??
我會唔會曾經係河邊見過你呢?
作者: 瘋瘋    時間: 2008-7-27 22:39
作者: 711MF    時間: 2008-7-27 22:45
作者: ram    時間: 2008-7-27 22:55
肥仔ching加油啊,持之以恆
必有收穫!
作者: clerkb    時間: 2008-7-27 22:59
我覺得個blog 名幾型
作者: Molala2    時間: 2008-7-27 23:16
原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-7-27 22:39 發表
小弟住77區, 錦泰附近.

咁大家同鄉喎~
等小弟操甩車呔, 一定要同師兄跑下梅子林!
作者: 瘋瘋    時間: 2008-7-27 23:23
作者: Molala2    時間: 2008-7-27 23:57
原帖由 clerkb 於 2008-7-27 22:59 發表
我覺得個blog 名幾型

THANKS~
作者: 龜速行    時間: 2008-7-28 00:18
molala 2 ching

加油 努力

molala 2 C hing記住

"沒有減不到的磅數"

作者: kenneth    時間: 2008-7-28 14:22
作者: 瘋瘋    時間: 2008-7-28 14:30
作者: 龜速行    時間: 2008-7-29 17:57
肥仔 c hing(我自己都係肥仔)

近來天氣好熱!

有冇跑步訓練?

各方面有冇新進展?

加油!! c hing
作者: Molala2    時間: 2008-7-29 21:44
今日第二次一千二百米成功, 本來都係應該高興的事, 可是途中遇上了一對夫婦和一對情侶跑手, 又令肥仔想起了TB小姐。TB小姐還未覆MESSAGE, 可是也不見她的FACEBOOK有UPDATE。到底她是太忙,定係有心想避開肥仔?

肥仔心中早已作出了最壞的打算。不過,肥還是要減的,即使大家不能成一對,日後因工作遇上時肥仔也不願以肚腩面對她, 起碼有番D自尊!  再講, 跑步原來也是一件樂事!令人倍感精神
作者: Molala2    時間: 2008-7-29 21:46
原帖由 龜速行 於 2008-7-29 17:57 發表
肥仔 c hing(我自己都係肥仔)

近來天氣好熱!

有冇跑步訓練?

各方面有冇新進展?

加油!! c hing

CHING 我晚上跑所以唔怕HOT~
你都要加油哦~ 一起消滅脂肪吧~
作者: 龜速行    時間: 2008-7-29 22:22
昨晚 走左去公園龜速跑

熱到人都 hang 左機

今晚偷懶

C hing add oil la

作者: louis    時間: 2008-7-29 22:28
Just start running and have fun.  I am 5'11/200lbs and I finished 2 marathons this year (started training last oct).  I would say don't over train yourself and build it up slowly.  You can try hiking it help you with your endurance.

I didn't do anything when I was young so you can definitely do it!!!
作者: louis    時間: 2008-7-29 22:31
原帖由 Molala2 於 2008-7-27 22:07 發表
一千二百米第一次試跑成功~~~ 肚腩受死吧~
跑完也不覺得特別辛苦, 腳力明顯比以前好了

另外, 為了長跑長有, 肥仔決定以後隔日跑了○無計, 只好從飲食方面再入手

她還未有覆MESSAGE呢, 可能是工作忙 ...

Like the other topic on this board say... you have to eat healthy (or less calories) in order to lose weight... something I am not good at

Fried Chicken definitely doesn't help the situation (but it tastes very good!)

登錄/註冊後可看大圖

Good Luck!!! It's easier to eat healthy in HK
作者: lvrunner    時間: 2008-7-30 04:30
原帖由 louis 於 2008-7-29 06:31 發表
...........Good Luck!!! It's easier to eat healthy in HK

Are you sure?  Howcome I always gained weight in HK.  Those yummy 炸大腸, 臭豆付, 牛雜, 墨魚.........etc.  Now 跑步機兄嘅介绍: 鳳爪排骨飯!!!!

作者: 瘋瘋    時間: 2008-7-30 04:32
作者: Molala2    時間: 2008-7-30 17:15
肥仔戒高脂,零食,燒夜,下午茶,都有二個星期, 都唔見有乜作用
作者: datoe    時間: 2008-7-30 18:03
我都係肥佬一名
身高 176cm
體重 105kg (230lbs) 2004 年時

現在
身高 176cm
體重 81kg (178lbs)
體脂 25%

目標
身高 176cm
體重 75kg (165lbs)
體脂 17%

一開始是踩單車
因為跑步實在受不了   腳會疼

現在跑步多些
因為騎車實在瘦不了   消耗量不夠
(小弟坐三望四    發現身體的新陳代謝大不如年輕)

飲食方面...大改變
幾乎變成和尚尼姑
但是偶而還是會破戒

作者: Molala2    時間: 2008-7-30 18:07
原帖由 datoe 於 2008-7-30 18:03 發表
我都係肥佬一名
身高 176cm
體重 105kg (230lbs) 2004 年時

現在
身高 176cm
體重 81kg (178lbs)
體脂 25%

目標
身高 176cm
體重 75kg (165lbs)
體脂 17%

一開始是踩單車
因為跑步實在受不了   腳 ...

我仲想減到SAM LEE咁.....睇來無二, 三年都唔得....我己經唔飲酒又戒埋甜飲.......
作者: datoe    時間: 2008-7-30 18:10
沒來香港之前,很喜歡港式飲茶
來香港之後,更是常常歎早茶
突然有一天
我發現茶點都是高脂肪以及高膽固醇
以蝦餃和燒賣來說,裡面除了蝦子,都還會有一匙豬油!!!
其他的茶點也不惶多讓
很多點心都是大蝦一隻  或是蛋黃調味
一個早上不知超標多少
所以後來我歎早茶
我只喝茶   不碰動物類的茶點...
作者: 龜速行    時間: 2008-7-30 18:17
肥仔 c hing

減磅記住記住唔好日日上磅

你會感覺無乜作用

一星期一次 la(朋友教)

慢慢嚟

一齊 add oil

作者: Molala2    時間: 2008-7-30 21:40
今晚本應係休息, 不過心情苦悶, 所以又去跑左個1200
作者: Molala2    時間: 2008-7-30 21:45
原帖由 datoe 於 2008-7-30 18:12 發表

小弟兩三年前也愛喝酒 (台灣人嘛...)
每次一有飯局,就是啤酒半打 (一人半打)
高梁嘛...一次半罐
甜品嘛...夏天的時候,台式挫冰更是摯愛
一個夏天光吃甜品可以胖 5 公斤

現在也通通不碰

講實話... ...

兄又不必想到那麼遠! 不過健康就是財富這句話也真是錯不了的!
作者: Molala2    時間: 2008-7-30 21:46
原帖由 龜速行 於 2008-7-30 18:17 發表
肥仔 c hing

減磅記住記住唔好日日上磅

你會感覺無乜作用

一星期一次 la(朋友教)

慢慢嚟

一齊 add oil

" />

大家都要俾心機呀!
作者: 龜速行    時間: 2008-7-31 01:02
thank u

肥仔 c hing

小弟今晚走左去公園龜速跑

不過成10.30pm 先開始

有d風, ok ar

C hing add oil la

作者: Molala2    時間: 2008-7-31 21:38
無故破千六

今晚著住新買的RBK PLUS RUNNER 去砲, 初初感覺鞋底避震一般, 但係跑得都叫OK自然!

本來今晚係打算操千二, 不過跑完千二又覺得無乜野, 於是"趙"多四百, 也無厘頭打破千六關口!

今晚發現, 其實跑到八百左右係會有一陣肌肉痛同埋扯氣, 不過過左之後又其實係無乜野. 如是者, 我覺得跑到4K都可以的. 不過, 還是跑得保守小小, 慢慢先再加上去, 以免受傷.

跑完之後, E? 對鞋開始有避震! 不過就無AIR MAX個D效果咁戲劇化, 算OK啦, 舒服得來唔太"彈", 二百幾蚊貨仔係咁上下!

唔洗講, MISS TB都係無覆MESSAGE.

作者: datoe    時間: 2008-7-31 22:57
Molala 兄加油呀
我最近已經突破到 12km
體重降到 80kg
體脂在 23% 了
我以前可是比你還肥呀

我覺得
你花了幾年養大肚腩
就要花幾年把肚腩縮回來
減肥沒有捷徑

快速減肥法通常多會導致器官崩潰
培養正確的飲食及生活習慣才是減肥的正道
作者: 龜速行    時間: 2008-7-31 23:15
標題: 回復 51# 的帖子
恭喜呀 恭喜呀

肥仔 c hing

打破1600m

遲D2000M....3000m........

遲D參加比賽

add oil

yeah
作者: Molala2    時間: 2008-7-31 23:34
原帖由 datoe 於 2008-7-31 22:57 發表
Molala 兄加油呀
我最近已經突破到 12km
體重降到 80kg
體脂在 23% 了
我以前可是比你還肥呀

我覺得
你花了幾年養大肚腩
就要花幾年把肚腩縮回來
減肥沒有捷徑

快速減肥法通常多會導致器官崩潰
培養正 ...

坦白說, 我覺得能夠一口氣跑12KM的人真的很神耶
作者: Molala2    時間: 2008-7-31 23:35
原帖由 龜速行 於 2008-7-31 23:15 發表
恭喜呀 恭喜呀

肥仔 c hing

打破1600m

遲D2000M....3000m........

遲D參加比賽

add oil

yeah

到時預埋你!!
作者: Molala2    時間: 2008-7-31 23:37
原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-7-30 04:32 發表

肯德基的炸雞! 以前行行下街都會想起! 現在和她再見不是朋友, 每每行街都視而不見!
公司的雪櫃裡裝滿原味可樂, 曾經是炎夏的愛人, 往日每每早晚飲盛, 而今一開雪櫃都當她透明!
近來戀上橋 ...

每當我諗起減肥個種辛苦法.......咩美食都會變得淡然無味
作者: 龜速行    時間: 2008-8-1 00:07
標題: 回復 55# 的帖子
肥仔 c hing

一言為定

作者: datoe    時間: 2008-8-1 07:57
原帖由 Molala2 於 2008-7-31 23:34 發表
坦白說, 我覺得能夠一口氣跑12KM的人真的很神耶

我也覺得能跑半馬的人很神呀

師兄要不是試著跑青山公路或是環塘 (城門水塘) 呢

跑操場很單調,我一定撐不住 12000/400= 30 圈

跑街或跑山,有車有風景有人還有猴子看,不知不覺就跑跑跑

回頭才發現自己已經突破了
作者: meimei    時間: 2008-8-1 08:24
肥仔CHING你話跑1200唔知系唔系指1.2K距離?,如果系的話可能太少,未能達到燃燒脂肪和減肥的目的,至少要跑半粒鐘才有效...
作者: 711MF    時間: 2008-8-1 09:24
作者: Molala2    時間: 2008-8-1 09:36
原帖由 meimei 於 2008-8-1 08:24 發表
肥仔CHING你話跑1200唔知系唔系指1.2K距離?,如果系的話可能太少,未能達到燃燒脂肪和減肥的目的,至少要跑半粒鐘才有效...

肥仔也明白, 不過肥仔是個初學者, 只好由低做起啦, 現在己經開始跑1.6K了.......
作者: Molala2    時間: 2008-8-1 09:38
原帖由 711MF 於 2008-8-1 09:24 發表
恭喜;肥C兄 達1200目標.跟住目標係幾多....

現在己經做到1600, 五課後會試3.5K
作者: Molala2    時間: 2008-8-1 09:40
原帖由 datoe 於 2008-8-1 07:57 發表

我也覺得能跑半馬的人很神呀

師兄要不是試著跑青山公路或是環塘 (城門水塘) 呢

跑操場很單調,我一定撐不住 12000/400= 30 圈

跑街或跑山,有車有風景有人還有猴子看,不知不覺就跑跑跑

回頭才發現自 ...

很可惜, 我跑的路段只有中年太太和大隻佬看..........哈!
作者: 瘋瘋    時間: 2008-8-1 10:23
作者: Molala2    時間: 2008-8-1 21:21
今日下午一課1600, 晚上又再一課1600......
似乎我是開始有點心急了
作者: Alfred    時間: 2008-8-1 21:28
原帖由 meimei 於 1/8/2008 08:24 發表

ctse,咪迫佢啦,等佢慢慢加距離啦!
作者: 力    時間: 2008-8-1 21:42
原帖由 Molala2 於 2008-8-1 21:21 發表
今日下午一課1600, 晚上又再一課1600......
似乎我是開始有點心急了

欲速則不達, 慢慢循序漸進好D! 最緊要唔好整傷自已。
作者: 龜速行    時間: 2008-8-1 22:04
肥仔 c hing

慢慢來

慢慢加

長跑長有

作者: redred    時間: 2008-8-2 18:45
ching, 你跑1200大約要幾耐時間 ?

我自己剛跑時會唔計距離跑30mins, 但一開始太多了
變了受傷,所以剛開始跑時,跑大約15mins,慢慢習慣後5mins 咁加上去

祝減肥成功
作者: 瘋瘋    時間: 2008-8-2 19:42
作者: 力    時間: 2008-8-2 19:57
原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-8-2 19:42 發表
肥仔哥, 其實小弟主章你採單車先, 每日採返半小時, 唔辛苦, 少機會受傷, 又減到肥.你冇單車? 小弟借俾你, (小弟的單車在樓下停車場半年有幾了, 不聞不問, 唔知仲係唔係度! )
跑步等瘦返少少先跑, 唔駛急!
記住 ...

單車都要泊停車場........
作者: 瘋瘋    時間: 2008-8-2 20:15
作者: Molala2    時間: 2008-8-2 23:55
原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-8-2 19:42 發表
肥仔哥, 其實小弟主章你採單車先, 每日採返半小時, 唔辛苦, 少機會受傷, 又減到肥.你冇單車? 小弟借俾你, (小弟的單車在樓下停車場半年有幾了, 不聞不問, 唔知仲係唔係度! )
跑步等瘦返少少先跑, 唔駛急!
記住 ...

跑步兄, 其實你地個GYM ROOM我地外人可唔可以俾錢入架?
我踩單車係一定會全家反對啦, 因為自小就採得好快..........
作者: Molala2    時間: 2008-8-3 00:00
原帖由 redred 於 2008-8-2 18:45 發表
ching, 你跑1200大約要幾耐時間 ?

我自己剛跑時會唔計距離跑30mins, 但一開始太多了
變了受傷,所以剛開始跑時,跑大約15mins,慢慢習慣後5mins 咁加上去

祝減肥成功

我無計時呀, 只可以講我跑得係比行路快小小......動作又唔大....有D似競步選手偷雞跑個隻......
我無迫自己快, 因為一快就動作大, 動作大就會好傷腳.......再講跟本係無力快
作者: Molala2    時間: 2008-8-3 00:08
今晚因為好悶

走左去一口氣跑左四千...........

明晚一定要鎖自己係屋企休息先得........

講氣力, 其實係可以再跑多D架, 不過為免受傷, 4K係目前最大訓練, 除非磅數有減, 否則距離和SPEED都唔會再加了.另外都諗緊好唔好買對ACID來跑, 就無咁傷

今日係FACEBOOK睇到一張TB小姐的相, 係佢D FRIEND LABEL左佢所以睇到, 係我第一次見到佢咁女性化打扮! 不過佢個FACEBOOK都係一樣無UPDATE過又無覆MESSAGE. 其實咁都好, 大家關係一開始就唔太好, 俾D時間佢吧.....以時間換空間.....

回頭一諗, 上次追佢己經係五年前的事....................

跑左半個月, 手同腳D肌肉開始TIGHT番, 有番D線條, 塊面又削左D, 不過個肚腩就無變過, 搞到個身形好滑稽.........

作者: 瘋瘋    時間: 2008-8-3 06:14
作者: Molala2    時間: 2008-8-3 08:06
原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-8-3 06:14 發表

肥兄,
小弟對比閣下自愧不如, 以前只會讓時間遂日流光, 浪費不少寶貴的餐士.
以肥兄的毅力, 如果有策略去做, 成功指日可待.
小弟屋苑gym room要住客帶入去, 住客五蚊一次, 訪客好似十蚊位 ...

咁都係唔好意思煩搞到CHING啦..........其實俾多小小時間去跑我覺得最終都會減到!
作者: redred    時間: 2008-8-3 19:33
原帖由 Molala2 於 2008-8-3 00:00 發表

我無計時呀, 只可以講我跑得係比行路快小小......動作又唔大....有D似競步選手偷雞跑個隻......
我無迫自己快, 因為一快就動作大, 動作大就會好傷腳.......再講跟本係無力快
CHING,你剛開始跑
你掌握到節奏同呼吸未 ?

跑時可以鼻吸口呼,唔好只係用口
另外, 均速跑, 唔好時快,時慢,咁樣會跑得辛苦
作者: Molala2    時間: 2008-8-3 20:51
原帖由 redred 於 2008-8-3 19:33 發表
CHING,你剛開始跑
你掌握到節奏同呼吸未 ?

跑時可以鼻吸口呼,唔好只係用口
另外, 均速跑, 唔好時快,時慢,咁樣會跑得辛苦

我係吸,吸,吸,吸, 呼, 呼, 呼, 呼咁...(吸/呼= 每一步), 其實咁得唔得架?
我一定均速啦, 全程MIN PAY囉.........
作者: 龜速行    時間: 2008-8-3 23:27
好好好好

肥仔 c hing 4k la

add oil la

P.S 昨天想跑長的
不過未跑先"K"腳有D痛

作者: Molala2    時間: 2008-8-4 22:08
今晚都係咁
又係4K
又係未覆MESSAGE
作者: 瘋瘋    時間: 2008-8-4 22:19
作者: Molala2    時間: 2008-8-4 22:41
原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-8-4 22:19 發表
見到無啦啦兄又索多4K, 抖暑中的小弟真係忍唔住要索返幾K先得!

努力索呀! 大水坑河畔索氣文化就靠CHING你啦!!
作者: 瘋瘋    時間: 2008-8-4 22:49
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-8-4 23:00
都睇咗肥 ching 個 blog好耐吓,發現愛情既力量真係好大[attach]1494[/attach],肥 ching 咁快就可以跑到 4K,相信只要你繼續努力,你既心願一定可以達成[attach]1495[/attach],我一於支持你到底。
作者: Molala2    時間: 2008-8-4 23:15
原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-8-4 22:49 發表
希望六點半起到身去索個\夠!!!

要索就趁手 ~ 星期三同四打TYPHOON..............
作者: Molala2    時間: 2008-8-4 23:18
原帖由 大圍新跑手 於 2008-8-4 23:00 發表
都睇咗肥 ching 個 blog好耐吓,發現愛情既力量真係好大1494,肥 ching 咁快就可以跑到 4K,相信只要你繼續努力,你既心願一定可以達成1495,我一於支持你到底。

大家咁話~一起俾心機索吧~
作者: Molala2    時間: 2008-8-5 22:01
今晚趁無雨落
又落街玩番4K
跑跑下
個心突然諗到
點解自己要去等一個年近三十, 個樣開始殘, 仲要同自己有過折的TOMBOY
到抵係鐘意佢
一或只係自己唔服輸
不過無論點
跑係一定要跑落去
為明年10K比賽做好準備
作者: 瘋瘋    時間: 2008-8-5 22:16
作者: 龜速行    時間: 2008-8-5 23:50
肥仔 c hing

小弟一樣趁今晚無雨落

索左"K" ! ha ha !

c hing 信自己感覺

add oil

跟左"明年渣打不見不散喇"
作者: Molala2    時間: 2008-8-5 23:58
原帖由 龜速行 於 2008-8-5 23:50 發表
肥仔 c hing

小弟一樣趁今晚無雨落

索左"K" ! ha ha !

c hing 信自己感覺

add oil

跟左"明年渣打不見不散喇"

我本來諗住玩年尾聯合國某某會....但係原來上年都FULL左

渣打係幾時報名架?? THX
作者: redred    時間: 2008-8-6 00:08
原帖由 Molala2 於 2008-8-3 20:51 發表

我係吸,吸,吸,吸, 呼, 呼, 呼, 呼咁...(吸/呼= 每一步), 其實咁得唔得架?
CHING, 點樣可以一次過咁多啖 ?
其實無話點吸同呼係岩
自己舒服就ok
有d人鐘意吸.吸.呼,
有d人吸.吸.呼.呼.
作者: 龜速行    時間: 2008-8-6 00:11
肥仔 c hing

我都會去聯合國兒童基金會慈善跑

30/11/2008

一起去 la?

作者: 力    時間: 2008-8-6 08:29
原帖由 Molala2 於 2008-8-3 20:51 發表

Molala C hing,
唔係好明點樣吸吸吸吸呼呼呼呼, 乜唔係呼了一下才可吸下一下, 點樣連吸4下 我自已大慨跑三步才呼吸一次, 都唔知啱定錯, 不過自己覺得舒服咪得囉!
作者: Molala2    時間: 2008-8-6 10:16
原帖由 redred 於 2008-8-6 00:08 發表
CHING, 點樣可以一次過咁多啖 ?
其實無話點吸同呼係岩
自己舒服就ok
有d人鐘意吸.吸.呼,
有d人吸.吸.呼.呼.

每啖細啖D囉
因為我如果每啖都大就好快變索氣~
作者: Molala2    時間: 2008-8-6 10:18
原帖由 龜速行 於 2008-8-6 00:11 發表
肥仔 c hing

我都會去聯合國兒童基金會慈善跑

30/11/2008

一起去 la?

FULL左LU~ 再講年底都未必操得切~
作者: Molala2    時間: 2008-8-6 10:21
原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-8-5 22:16 發表
無啦啦兄, 你無啦啦就仲意人? , 不過感情真係好難解釋既!  
明年渣打不見不散喇!

我中意佢己經係八年前的事.....唉.....

作者: Molala2    時間: 2008-8-6 11:34
今日磅一磅
終於由企硬222.6LB 落左去219.4 LB.............希望可以KEEP到呢個SPEED減磅啦

作者: Molala2    時間: 2008-8-7 22:40
今日跑4K
過磅219
快D落200LB就好啦.....跑得安心又輕身.......
作者: 瘋瘋    時間: 2008-8-8 10:16

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2