香港長跑網 - 長跑長友

標題: 無成績公佈的比賽大家會參加嗎? [打印本頁]

作者: potsuen    時間: 2011-6-10 20:51
標題: 無成績公佈的比賽大家會參加嗎?
對一個喜歡參加比賽既朋友,不論跑得快與否,都應該會重視大會既成積公佈, 如果無成績公佈的話? 大家會參加嗎?

5月29日舉行既第3屆元朗區青年節長跑賽,至今未有成績公佈,  幾日前我打電話去問過, 聽電話既人兄有點串咁回覆

"唔係一定有成績出過喎!" , 我話上兩屆都有, 果位人兄話 "上年有唔等於今年有". 試問如果唔公佈成績,可須花費搞晶片記錄呢? 數頭10個過終點咪得囉!

看來區議會及某某的讚助, 很多都是白花了的.
作者: peter2008    時間: 2011-6-10 21:42
留言給對方,對方回應是一份尊重他人,跑步賽事有沒有成績通告,是乎舉辦賽事有沒分一二三名,若有名次自然有成績通告,至於大會是否出所有人的成績通告是他們的
作者: peter2008    時間: 2011-6-10 21:42
至於大會是否出所有人的成績通告是他們的
作者: peter2008    時間: 2011-6-10 21:43
留言給對方,對方回應是一份尊重他人,跑步賽事有沒有成績通告,是乎舉辦賽事有沒分一二三名,若有名次自然有成績通告,至於大會是否出所有人的成績通告是他們的
作者: peter2008    時間: 2011-6-10 21:45
此題目放在這處再答你,此網的問題!
http://www..com/longrun/forum.php
作者: lewischan    時間: 2011-6-16 14:01
原帖由 potsuen 於 2011-6-10 20:51 發表 對一個喜歡參加比賽既朋友,不論跑得快與否,都應該會重視大會既成積公佈, 如果無成績公佈的話? 大家會參加嗎?5月29日舉行既第3屆元朗區青年節長跑賽,至今未有成績公佈,  幾日前我打電話去問過, 聽電話既人兄有點串 ...

師兄,其實可以去消委會尋求幫助, 因為你比錢參加比賽就是消費者,報名表上有寫晶片計時, 每人都有晶片, 應該每人都有自己時間....
作者: KKF    時間: 2011-6-16 16:35
原帖由 potsuen 於 2011-6-10 20:51 發表
對一個喜歡參加比賽既朋友,不論跑得快與否,都應該會重視大會既成積公佈, 如果無成績公佈的話? 大家會參加嗎?

5月29日舉行既第3屆元朗區青年節長跑賽,至今未有成績公佈,  幾日前我打電話去問過, 聽電話既人兄有點串 ...

ching由真係講得啱,比賽前一個星期我重要凸登由觀塘撘車去攞晶片添... :-(
作者: potsuen    時間: 2011-6-16 23:33
哈哈...Ching好嘢! 消委會都諗到.
其實又唔使咁嚴重既, 其實大家都明,公佈晶片成績唔係一d額外既要求.

一年咁多比賽,搞得唔好人家下年咪唔玩囉! 唔係難既嘢! 點解唔做好d呢
作者: ChARsoN    時間: 2011-6-17 00:07
對了
早前我同同學組隊參加了青協搞個耐力賽都未出成績
不過佢用晒晶片...亦用佢來記錄野外定向d check points
作者: tomcat    時間: 2011-6-17 15:38
原帖由 lewischan 於 2011-6-16 14:01 發表

師兄,其實可以去消委會尋求幫助, 因為你比錢參加比賽就是消費者,報名表上有寫晶片計時, 每人都有晶片, 應該每人都有自己時間....

同意,冇按單據提供應有服務,....退回部份費用!

如唔係有個人時間,WHY要付錢用晶片,
一係是先在報名表注名係唔會有個人晶片計時.

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2