香港長跑網 - 長跑長友

標題: 渣打馬拉松2012~招募啦啦隊 + 攝影二公 [打印本頁]

作者: mill    時間: 2012-1-13 11:40
標題: 渣打馬拉松2012~招募啦啦隊 + 攝影二公
歡迎跑完10公里、半馬(挑戰組) 的師兄/師姐們,
如有興趣請到此處加入啦啦隊 + 攝影二公
人多打氣會更響亮及顯示長跑網的齊心及支持!

長跑網會提供Banner及汽球給啦啦隊,以示長跑網聲威 !

而且啦啦隊及攝影隊會分別在不同地點進行支持。
如各位有任何意見,歡迎提出!謝謝!

作者: hcli    時間: 2012-1-16 23:01
我今年跑10k二組,6:30開跑。
未知如果維園當日有地方沐浴?唔想一身汗去影。
我應只好在港島終點附近幫忙影相。
作者: janjan    時間: 2012-1-16 23:29
我跑10k -1組, 跑完後食個早餐就可以幫手影相~
我諗會在離終點位不遠的位置~
作者: beepatpat    時間: 2012-1-17 10:40
跑半馬挑戰組, 跑完可以幫手打氣
作者: Gunners    時間: 2012-1-17 14:33
我都係跑半馬挑戰組,跑完睇吓有乜可以幫到手
作者: mill    時間: 2012-1-17 19:02
多謝晒各位2工的幫忙. 十分感謝!
稍後會再PM大家作進一步安排.
謝謝!

作者: mill    時間: 2012-1-17 19:06
原帖由 hcli 於 2012-1-16 23:01 發表
我今年跑10k二組,6:30開跑。
未知如果維園當日有地方沐浴?唔想一身汗去影。
我應只好在港島終點附近幫忙影相。

呀全, 維園對面我知道有一個地方可沖身的, 但渣馬日我相信會好多人排隊囉!
下次跑青公時話你知在那裡啦!
作者: fwk322    時間: 2012-1-17 19:25
標題: 回復 5# 的帖子
多謝Ryan Ching幫手
作者: Gunners    時間: 2012-1-17 19:48
標題: 回復 8# 的帖子
You're welcome
作者: lewischan    時間: 2012-1-28 13:20
以往參加
10公里、半馬(挑戰組) 的師兄/師姐 比較少相片的, 如果今年有義工幫到他們拍衝線一刻就更加好了.....
作者: leefs    時間: 2012-1-28 13:59
有關單位過去喺把整個拍攝權利,
出賣予另一公司,
沿途的拍攝申請是不會受理,
終點拍攝是很要求運氣的!
作者: lewischan    時間: 2012-1-28 16:02
原帖由 leefs 於 2012-1-28 13:59 發表 有關單位過去喺把整個拍攝權利,出賣予另一公司,沿途的拍攝申請是不會受理,終點拍攝是很要求運氣的!

原來系要申請, 你講開又真系Bor, 記得一般人又唔比入終點區 .....

有時想為跑友做好D做多D原來都o甘難...
作者: skylinelin    時間: 2012-1-29 00:02
我跑半馬挑戰組,跑完後當然要睇睇有咩可以幫手。
作者: leefs    時間: 2012-1-29 21:44
原帖由 skylinelin 於 2012-1-29 00:02 發表
我跑半馬挑戰組,跑完後當然要睇睇有咩可以幫手。

skylinelin師兄,
你會在邊個位置做據點?

作者: laputa99    時間: 2012-1-29 22:02
多謝各位攝影義工和啦啦隊
作者: leefs    時間: 2012-1-29 22:04
沿途拍攝/義工打氣 駐軍情況:
尖沙咀集合點,起步點,   ----  Mill,小兒,鄭永忠,  

奧運站來回,       -----   Danny Ng
西隧九龍入口,    -----   Mill
上環天橋一帶,
中環海旁郵政總局,
灣仔碼頭,
馬師道天橋,
駱克道至記利佐治街一帶,
終點區               -----  hcli,janjan,

作者: janjan    時間: 2012-1-29 22:13
原帖由 leefs 於 2012-1-29 22:04 發表
尖沙咀集合點,起步點,   ----  Mill,小兒,鄭永忠,  

西隧九龍入口,    -----   Mill
上環天橋一帶,
中環海旁郵政總局,
灣仔碼頭,
馬師道天橋,
駱克道至記利佐治街一帶,
終點區               -----  hcli,janjan

我有個問題 :
舉說終點好似唔比影相, 我跑完10k 就唔可以再番入去, 所以我依家都諗緊在駱克道至紀利佐治街一帶影, 請各位比 d 意見那一位置影會較好? 等我到時唔駛四圍摸~ thank you~~
作者: leefs    時間: 2012-1-29 22:32
原帖由 janjan 於 2012-1-29 22:13 發表

我有個問題 :
舉說終點好似唔比影相, 我跑完10k 就唔可以再番入去, 所以我依家都諗緊在駱克道至紀利佐治街一帶影, 請各位比 d 意見那一位置影會較好? 等我到時唔駛四圍摸~ thank you~~

根據以往經驗各跑手沖過終點後,
如領取行李就不能"回頭"返回終點區,
如果有意留下協助,
煩請找人代取行李及隔著圍欄交回區內,
附近其他據點可選,
馬師道天橋後駱克道一帶

及留守於打氣臀對面。
作者: hcli    時間: 2012-1-29 22:36
Janjan,

如果入唔到終點打氣區(去年在入口頭兩個球場),我或者在Sogo至告士打道天橋一帶取景。

不過希望可在打氣區吧!近些容易影。不過要沖身及器材存放要解決。
作者: janjan    時間: 2012-1-29 23:12
我會去拿回行李及換番d乾衫再去影, 沖身就唔會啦, 所以我一定會出左去囉, 如果唔比入番去, 咁我到時再由高士威道行番出去紀利佐治街一路睇下邊個位好啦~
作者: (TSW)Michael    時間: 2012-1-30 00:04
我跑半馬,如果無同學去加油,我會幫手打氣,有同學我就同同學-_-''
maybe到時終點見.
作者: lewischan    時間: 2012-1-30 00:22
原帖由 (TSW)Michael 於 2012-1-30 00:04 發表 我跑半馬,如果無同學去加油,我會幫手打氣,有同學我就同同學-_-''maybe到時終點見.

師兄, 你實在好有心.....!希望到時見到你.....謝謝
作者: (TSW)Michael    時間: 2012-1-30 01:32
原帖由 lewischan 於 2012-1-30 00:22 發表

師兄, 你實在好有心.....!希望到時見到你.....謝謝

我係anthony既學生a_a HKMAkslo幾個老師全馬個批a_a
作者: chusiuyee    時間: 2012-1-31 23:06
皇上,小兒和skylinelin負責中環海旁一帶,謝謝!
作者: leefs    時間: 2012-2-3 08:48
尖沙咀集合點,起步點,   ----  Mill,小兒,鄭永忠,卓卓,Terence86   
西隧九龍入口,    -----   Mill,卓卓,Terence86,Candy_糖
上環天橋一帶,    -----   Kitty
中環海旁郵政總局,   ---   小兒,skylinelin
灣仔碼頭,          ------  Terence86   
馬師道天橋,           ----   janjan,
駱克道至記利佐治街一帶,    靜儀姊妹花
(9:00-11:30AM, SOGO後街,一個影相,一個攝錄),
                                      鄭永忠,
終點區               -----  hcli,

作者: pan-pan    時間: 2012-2-3 13:44
原帖由 leefs 於 2012-2-3 08:48 AM 發表
尖沙咀集合點,起步點,   ----  Mill,小兒,鄭永忠,卓卓,Terence86   
西隧九龍入口,    -----   Mill,卓卓,Terence86,Candy_糖
上環天橋一帶,  ...

小弟會在九龍站影(水站附近), 我用長鏡影(~200mm), 所以長跑網的 c-hing/ c-tse 們離遠見到我, 就要梳靚個頭, 保持燦爛的笑容.
作者: pan-pan    時間: 2012-2-3 13:50
西隧九龍入口,    -----   Mill,卓卓,Terence86,Candy_糖, pan-pan (6:30-9:30AM, 之后要凑仔)
上環天橋一帶,    -----   Kitty
中環海旁郵政總局,   ---   小兒,skylinelin
灣仔碼頭,          ------  Terence86   
馬師道天橋,           ----   janjan,
駱克道至記利佐治街一帶,    靜儀姊妹花(9:00-11:30AM, SOGO後街,一個影相,一個攝錄),
                                      鄭永忠,
終點區               -----  hcli,
作者: leefs    時間: 2012-2-7 09:58
2012渣馬(大角咀)by longrun.hk照片由本會義工 Danny Ng 提供
07:04-09:10
http://www.sportsoho.com/pg/photos/album/1988508/-07040901by-longrunhk
09:10-09:25
http://www.sportsoho.com/pg/photos/album/1989309/-09010925by-longrunhk
09:25-10:08
http://www.sportsoho.com/pg/photos/album/1988909/-09251008by-longrunhk
10:08-11:00
http://www.sportsoho.com/pg/photos/album/1989711/-10081100by-longrunhk
11:00-11:21
http://www.sportsoho.com/pg/photos/album/1990107/-11001121by-longrunhk
11:21-11:49
http://www.sportsoho.com/pg/photos/album/1990505/-11211149-by-longrunhk

登錄/註冊後可看大圖

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2