香港長跑網 - 長跑長友

標題: 第八次長跑一萬公里(累積至22年8月31日共71580公里) [打印本頁]

作者: kennysze    時間: 2012-1-20 21:37
標題: 第八次長跑一萬公里(累積至22年8月31日共71580公里)

感激雙腿可以帶我到不同地方去遊歷,幸福不是必然,希望繼續享受跑步的樂趣!
一萬公里到底有多長? 其實當初沒有概念,在2010年12月3日,忽發奇想參考飛機的儲里數計劃,訂下了長跑一萬公里的目標。心想著「讀萬卷書不如行萬里路」,不知跑萬里會如何呢? 以當時的跑量粗略計算,這個計劃至少要十年才能完成。但沒有擔心,知道自己一定可以完成,當時我的網誌是這樣寫「這種感覺很像平時跑長途路程一樣,開初時感覺終點無比遙遠,不停的跑,漸漸地距離終點越來越近,只要繼續去跑,便一定會到達終點。」一個沒有期限的一萬公里計劃,現在已達第六個一萬公里了。
跑步令我有健康的身體、省了醫療費、車費和娛樂費,就將部份回饋社會,計劃中每跑一公里儲兩元,當中的一半就用作慈善用途,完成一萬公里就有一萬元用作慈善捐款,就這樣為跑步加添意義,也更認真地紀錄每次跑步的里數,除了鍛煉身體,也算為社會出一點力。
最愛四處跑步,走未走過的路,去未去過的地方,是我的最愛。然而時間和空間的限制,很多時候無可避免要在相同的路段重覆地跑,初時也會為當天是否去跑而感到猶豫,會想到很多不去跑的理由,天氣好像有點冷、太陽太猛、好像睡得不夠、工作很忙、時間不夠……。有了長跑一萬里計劃,跑步就更有動機,那怕只有半小時空閒,跑四、五公里也與目標接近一些,每次跑步都向目標邁進。
就這樣我由原來平均每月跑數十公里,逐漸增加至平均每月四百五十公里,深深的「愛上跑步」,到了不能跑就不快樂的地步,里數也以我從未估計到的速度累積下去。
一輛汽車行駛六萬公里的路,定必有所損耗,而人跑過六萬公里的路,則似乎越跑越強健,慶幸從未因腳患而需要治療,耐力也有所提升,由連續跑180公里,至250公里,又曾獲邀到意大利參加24小時世界錦標賽及殿堂級的東吳超馬賽,這是我連造夢也未從想過的。
在這五萬公里中最大的得著,是認識了很多很多熱愛跑步的朋友,縱使大家來自不同的階層,各有不同的喜好,但大家目標卻一致,開開心心的去跑,就算不能一同去跑,但在面書、Whatapp群組內看到大家都在跑,彼此互相鼓勵,就會發現跑步並不孤單。感激大家一同跑,你們的支持是我的動力!
但願能繼續向前跑,邁向六萬甚至十萬公里,真不知道一生中到底可跑多少公里,就讓自己身體去試試吧!

統計資料:
各月所跑的距離(公里)
第一次長跑一萬公里
2010年12月= 212

2011年01月= 148
2011年02月= 340
2011年03月= 305 (累積至1000公里 11年03月19日)
2011年04月= 418
2011年05月= 340
2011年06月= 337 (累積至2000公里 11年06月18日)
2011年07月= 319
2011年08月= 253
2011年09月= 344 (累積至3000公里 11年09月26日)
2011年10月= 276
2011年11月= 236
2011年12月= 235

2012年01月= 500 (累積至4000公里 12年01月21日)
2012年02月= 307(本月累積至4563公里)
2012年03月= 466(累積至5000公里12年03月25日,本月累積至5036公里)
2012年04月= 483(本月累積至5519公里)
2012年05月= 518(累積至6000公里12年05月27日,本月累積至6037公里)
2012年06月= 439(本月累積至6476公里)
2012年07月= 424(本月累積至6900公里)

2012年08月= 645(累積至7000公里12年08月05日,本月累積至7545公里)
2012年09月= 465(累積至8000公里12年09月30日,本月累積至8010公里)
2012年10月= 431(本月累積至8441公里)
2012年11月= 235(本月累積至8676公里)
2012年12月= 553(累積至9000公里12年12月23日,本月累積至9229公里)

2013年01月= 316(本月累積至9545公里)
2013年02月= 371(本月累積至9916公里)
至2013年03月23日,完成長跑一萬公里

第二次長跑一萬公里
2013年03月= 234(本月累積至10150公里)
2013年04月= 427(本月累積至10577公里)
2013年05月= 282(本月累積至10859公里)
2013年06月= 349(本月累積至11208公里)
2013年07月= 386(本月累積至11594公里)
2013年08月= 384(本月累積至11978公里)
2013年09月= 265(本月累積至12243公里)
2013年10月= 479(本月累積至12722公里)
2013年11月= 358(本月累積至13080公里)
2013年12月= 332(本月累積至13412公里)

2014年01月= 427(本月累積至13839公里)
2014年02月= 309(本月累積至14148公里)
2014年03月= 473(本月累積至14621公里)

2014年04月= 479(本月累積至15100公里)
2014年05月= 301(本月累積至15401公里)
2014年06月= 316(本月累積至15717公里)
2014年07月= 376(本月累積至16093公里)
2014年08月= 374(本月累積至16467公里)

2014年09月= 310(本月累積至16777公里)
2014年10月= 409(本月累積至17186公里)
2014年11月= 465(本月累積至17651公里)
2014年12月= 561(本月累積至18212公里)

2015年01月= 766(本月累積至18976公里)2015年02月= 378(本月累積至19356公里)
2015年03月= 581(本月累積至19937公里)
至2015年04月02日,完成長跑二萬公里
2015年04月= 518(本月累積至20455公里)
2015年05月= 467(本月累積至20922公里)
2015年06月= 468(本月累積至21390公里)
2015年07月= 499(本月累積至21889公里)

2015年08月= 678(本月累積至22567公里)
2015年09月= 551(本月累積至23118公里)
2015年10月= 659(本月累積至23777公里)
2015年11月= 522(本月累積至24299公里)
2015年12月= 684(本月累積至24983公里)

2016年01月= 359(本月累積至25342公里)
2016年02月= 734(本月累積至26076公里)
2016年03月= 442(本累積至26518公里)
2016年04月= 477(本累積至26995公里)
2016年05月= 630(本累積至27625公里)
2016年06月= 471(本累積至28096公里)
2016年07月= 619(本累積至28715公里)
2016年08月= 709(本累積至29424公里)
至2016年09月25日,完成長跑三萬公里
2016年09月= 660(本累積至30084公里)
2016年10月= 666(本累積至30750公里)
2016年11月= 430(本累積至31180公里)
2016年12月= 599(本累積至31779公里)
2017年01月= 688(本累積至32467公里)
2017年02月= 487(本累積至32954公里)
2017年03月= 694(本月累積至33648公里)
2017年04月= 477(本月累積至34125公里)
2017年05月= 495(本月累積至34620公里)
2017年06月= 505(本月累積至35125公里)
2017年07月= 533(本月累積至35658公里)
2017年08月= 704(本月累積至36362公里)
2017年09月= 797(本月累積至37159公里)
2017年10月= 649(本月累積至37808公里)
2017年11月= 495(本月累積至38303公里)
2017年12月= 483(本月累積至38786公里)

2018年01月= 654(本月累積至39440公里)至2018年02月24日,完成長跑四萬公里
2018年02月= 635(本月累積至40075公里)
2018年03月= 579(本月累積至40654公里)
2018年04月= 712(本月累積至41375公里)2018年05月= 454(本月累積至41829公里)
2018年06月= 517(本月累積至42346公里)
2018年07月= 430(本月累積至42776公里)
2018年08月= 531(本月累積至43307公里)
2018年09月= 556(本月累積至43863公里)
2018年10月= 594(本月累積至44457公里)
2018年11月= 584(本月累積至45041公里)
2018年12月= 717(本月累積至45758公里)
2019年01月= 629(本月累積至46387公里)
2019年02月= 512(本月累積至46899公里)
2019年03月= 549(本月累積至47448公里)
2019年04月= 684(本月累積至48132公里)
2019年05月= 408(本月累積至48540公里)
2019年06月= 528(本月累積至49068公里)
2019年07月= 530(本月累積至49598公里)
2019年08月= 748(本月累積至50346公里)至2019年08月13日,完成長跑五萬公里
2019年09月= 450(本月累積至50796公里)
2019年10月= 599(本月累積至51395公里)
2019年11月= 618(本月累積至52013公里)
2019年12月= 705(本月累積至52718公里)

2020年01月= 498(本月累積至53216公里)
2020年02月= 490(本月累積至53706公里)2020年03月= 531(本月累積至54237公里)
2020年04月= 505(本月累積至54742公里)
2020年05月= 822(本月累積至55564公里)*一個月內累積跑最長距離
2020年06月= 596(本月累積至56160公里)
2020年07月= 726(本月累積至56886公里)2020年08月= 621(本月累積至57507公里)
2020年09月= 591(本月累積至58098公里)
2020年10月= 564(本月累樍至58662公里)
2020年11月= 546(本月累積至59208公里)
2020年12月= 887(本月累積至60095公里)至2020年12月28日,完成長跑六萬公里

2021年01月= 651(本月累積至60746公里)
2021年02月= 870(本月累積至61616公里)
2021年03月= 569(本月累積至62185公里)
2021年04月= 419(本月累積至62604公里)
2021年05月= 538(本月累積至63142公里)
2021年06月= 453(本月累積至63595公里)
2021年07月= 480(本月累積至64075公里)
2021年08月= 459(本月累積至64534公里)
2021年09月= 525(本月累積至65059公里)
2021年10月= 573(本月累積至65632公里)
2021年11月= 516(本月累積至66148公里)
2021年12月= 705(本月累積至66853公里)

2022年01月= 500(本月累積至67353公里)
2022年02月= 501(本月累積至67854公里)2022年03月= 735(本月累積至68589公里)
2022年04月= 811(本月累積至69400公里)
2022年05月= 650(本月累積至70050公里)至2022年5月27日,完成長跑七萬公里2022年06月= 417(本月累積至70467公里)
2022年07月= 570(本月累積至71037公里)2022年08月= 523(本月累積至71580公里)

期待與各位跑友一同交流跑步心得,請多多回應!

作者: monkeywsk    時間: 2012-1-20 22:32
公喜c 吧 找到跑步的目標~
作者: mail2terence    時間: 2012-1-20 23:48
非常認同師兄的想法!
另想請教一下由青衣跑去西貢路線係點?

原帖由 kennysze 於 2012-1-20 21:37 發表 各位好,請多多指教!!我在06年開始參與跑步運動,越來越愛跑,最喜愛四處跑,家住青衣,跑步很方便,由青衣跑至元朗,由青衣跑去西貢,每次去外地旅行,都會早少少起身跑下步,順便觀光。在上年10年12月3日忽發奇想 ...

作者: kennysze    時間: 2012-1-21 05:40
多謝monkeywsk, mail2terence 的回覆,

附上一次跑了82公里的路線,當時使用Nike GPS 軟件紀錄(因為參加了一個Nike 的累積里數比賽才使用,這軟件功能一般,現已沒用),顯示出來的地圖,不能看清楚路線,我嘗試用文字表示,由青衣跑至西貢經西沙到馬鞍山,然後入大埔-->粉嶺-->上水-->元朗

由青衣至西頁的詳細路線是: 青衣南橋-->葵青劇院(附近落隧道)-->荔景山路-->美孚-->荔枝角道-->界限街-->太子道東-->清水灣道-->西貢公路

原帖由 mail2terence 於 2012-1-20 23:48 發表
非常認同師兄的想法!
另想請教一下由青衣跑去西貢路線係點?

作者: winner1    時間: 2012-1-21 07:05
原帖由 kennysze 於 2012-1-20 09:37 PM 發表 各位好,請多多指教!!我在06年開始參與跑步運動,越來越愛跑,最喜愛四處跑,家住青衣,跑步很方便,由青衣跑至元朗,由青衣跑去西貢,每次去外地旅行,都會早少少起身跑下步,順便觀光。在上年10年12月3日忽發奇想 ...
CHing 有目標加油
作者: chusiuyee    時間: 2012-1-21 09:38
kennysze師兄:多謝你既分享及鼓勵!新既一年,我地大家努力!加油!
我很欣賞你訂下的目標,一半用作慈善用途,跑步既可強身健體,又可幫助有需要的人!多謝你!

師兄,請問如果由青衣跑去荃灣西公園,由北橋入...北橋邊度有位轉入荃灣?好似封左條路,是嗎?

ps:我地逢星期五晚跑青公,平時早上我自己跑,希望有機會能認識你!請多多指教^^
作者: kennysze    時間: 2012-1-21 10:39
阿金, 多謝支持!
chusiuyee , 你好, 北橋左右兩邊,以前封O左其中一邊進行工程,不過已經開番好耐,兩邊都跑得,過O左北橋轉左就係荃灣海濱公園了!
我間中都有跑青公呀! 相信一定會遇到!!!

原帖由 chusiuyee 於 2012-1-21 09:38 發表
kennysze師兄:多謝你既分享及鼓勵!新既一年,我地大家努力!加油!
我很欣賞你訂下的目標,一半用作慈善用途,跑步既可強身健體,又可幫助有需要的人!多謝你!

師兄,請問 ...

作者: kennysze    時間: 2012-1-21 10:48
今早在青衣跑了個23公里
作者: chusiuyee    時間: 2012-1-21 13:17
原帖由 kennysze 於 2012-1-21 10:48 發表
今早在青衣跑了個23公里

勁呀!青衣都可以跑到23公里...不過我跑到14km...已經腳軟...都係青公好跑D (我喜歡聞嘉頓既面包味!)

我地好多師兄/師姐都跑青公,昨晚才玩完「消耗大作戰」,好好玩ga!

呢度仲有一個荃灣、葵青區既吹水區,大家可以交流下,互相勉勵!

係呢?請問師兄有無報渣打呀?(是否全馬)?
作者: kennysze    時間: 2012-1-21 17:07
哈! 香港咁多路我都覺得青公最正,沿住海邊跑,交通又方便,有時跑到三聖坐番小巴返青衣,最特別有一次同班同事跑步去深井食燒鵝!
今年都有報渣打全馬,上年跑3:51,今年目標時間係 3小時45分!

我睇O左你地O既吹水區,你地D創意真係一流「消耗戰」夠晒創新,有機會都好想一齊玩! 我O既放工時間唔係太穩定,通常都六點先在跑馬地放工,未必趕得切,不過下次你地有得跑我都盡量安排來玩下!

原帖由 chusiuyee 於 2012-1-21 13:17 發表

勁呀!青衣都可以跑到23公里...不過我跑到14km...已經腳軟...都係青公好跑D (我喜歡聞嘉頓既面包味!)

我地好多師兄/師姐都跑青公,昨晚才玩完「消耗大作戰」,好好玩ga!

呢度仲有一個荃灣、葵青區既吹水 ...

作者: chusiuyee    時間: 2012-1-21 19:14
原帖由 kennysze 於 2012-1-21 17:07 發表
哈! 香港咁多路我都覺得青公最正,沿住海邊跑,交通又方便,有時跑到三聖坐番小巴返青衣,最特別有一次同班同事跑步去深井食燒鵝!
今年都有報渣打全馬,上年跑3:51,今年目標時間係 3小時45分!

我睇O左你地O既吹 ...

青公的確好正!不過有時海風太大...吹到屎屎下....出發既時候順風跑,回程「翼」風...都幾係野...哈哈哈!

其實我地逢星期五晚由7-8:30pm跑青公,遲來可以跑去join我地

不過時間就唔到唔緊要啦....有時我自己都會搵多一日跑...哈哈哈!

多謝你留意我地既吹水區活動~~我地上次舉行「精準賽」,今次舉行「消耗大作戰」

我也相信大把機會認識大家!!

其實...我最想問...如果由「牙英州公園」開始跑,去到青衣邊度折回...可以達14-15km呢?

小二祝你渣打PB啦!3:45 都好勁啦!我到時會為大家打氣!俾心機呀!
作者: kennysze    時間: 2012-1-21 20:38
多謝你為我打氣,我跑馬拉松時都會記得有人同我打緊氣! thx!!
你所講的牙鷹洲公園,好近海濱長廊,如果你想跑超過10公里的路,最好就來個東南環跑(西北面無路,不可跑),你先由牙鷹洲跑入青衣海濱長廊,沿長廊接去青衣東北公園,之後出担杆山路,靠右有行人隧道至青衣西路,跟住就會接青衣路,跟住轉入青尚路,沿青尚路可到達昂船洲大橋橋底(幾壯觀,我今日都影O左張,你看看丫! 夜晚開埋燈仲靚! ),然後就接青衣航運路回青衣路,之後入藍澄灣商場,出口就在和記電訊大廈,跟住你又可以沿海旁路,再接番海濱長廊。一個圈大約11-12公里左右,唔夠喉可在海濱公園轉入青衣運動場跑圈,哈哈!

原帖由 chusiuyee 於 2012-1-21 19:14 發表

青公的確好正!不過有時海風太大...吹到屎屎下....出發既時候順風跑,回程「翼」風...都幾係野...哈哈哈!

其實我地逢星期五晚由7-8:30pm跑青公,遲來可以跑去join我地

不過時間就唔到唔緊要啦....有時我自 ...

作者: chusiuyee    時間: 2012-1-21 21:04
原帖由 kennysze 於 2012-1-21 20:38 發表
多謝你為我打氣,我跑馬拉松時都會記得有人同我打緊氣! thx!!
你所講的牙鷹洲公園,好近海濱長廊,如果你想跑超過10公里的路,最好就來個東南環跑(西北面無路,不可跑),你先由牙鷹洲跑入青衣海濱長廊,沿長廊接去青 ...

唔巧意思呀...師兄...小二記唔到路名...

上次小二.....由「牙英州公園」==>海悅花園==>東北公園 (來回兩次),再係東北公園來回多4次,佢地話勉強都係11km左右...

不過我想試下跑...青衣回歸徑...我要練習上落斜...(但我嫌長安回旋處上長宏段路...好鬼多車...搞到我變吸塵機)

PS:小二本身無GPS既儀器...所以次次跑完都係問癲友...我本月共跑了83km^^

作者: monkeywsk    時間: 2012-1-21 22:14
http://www.mapmyrun.com/routes/view/65293464/?open_ive_done=1&new_route=1

OK WOW都有12.x km

請問青衣路那邊會否很多車 及 晚上會否太靜呢?

作者: kennysze    時間: 2012-1-21 22:14
唔記得路名唔緊要,等我整幅全圖你睇!! (用google幾幅合成,希望你睇得明啦)
我頭先講就係依條路!!
不過你怕塵多,咁我會建議你跑番青衣海濱長廊至東北公園來回依段路!  

原帖由 chusiuyee 於 2012-1-21 21:04 發表

唔巧意思呀...師兄...小二記唔到路名...

上次小二.....由「牙英州公園」==>海悅花園==>東北公園 (來回兩次),再係東北公園來回多4次,佢地話勉強都係11km左右...

不過我想試下跑...青衣回歸徑 ...

登錄/註冊後可看大圖

作者: kennysze    時間: 2012-1-21 22:19
果段路車唔係太多車,不過通常都係貨櫃車來的! 晚上會好靜下,一個人我唔係太建議晚上跑依段路!

原帖由 monkeywsk 於 2012-1-21 22:14 發表
http://www.mapmyrun.com/routes/fullscreen/65286462/

OK WOW都有11.x km

請問青衣路那邊會否很多車 及 晚上會否太靜呢?

作者: monkeywsk    時間: 2012-1-21 22:48
由青衣航運路上青沙公路
是否要經回旋處 行過馬路?

青沙公路是否沒行山徑?

只能從googlemap上看0.0

作者: chusiuyee    時間: 2012-1-21 22:58
原帖由 kennysze 於 2012-1-21 22:19 發表
果段路車唔係太多車,不過通常都係貨櫃車來的! 晚上會好靜下,一個人我唔係太建議晚上跑依段路!

kenny師兄:小二衷心多謝你....(maybe 明早試下..但我只可以跑到14km左右)

如果小二唔跑上長亨...改轉去青衣村 (見藍線),最多去到運動場跑4-5個圈...再出番去...(咁接近14km嗎?)

我平時由長發上去回歸徑...勁多車...d車仲好貼...唔似青公咁...有一舊舊石屎石駁隔住....

ps:唔好意思呀...你個blog係分享長跑一萬里...但我入來問左好多野...整亂你個blog...

作者: kennysze    時間: 2012-1-21 23:00
青沙公路不可行走,故由青衣航運路是入回青衣路,有行人路和燈位,轉入青鴻路,到盡頭是藍澄灣及酒店,走入商場,一出便接長輝路。
作者: monkeywsk    時間: 2012-1-21 23:00
原帖由 chusiuyee 於 2012-1-21 22:58 發表

kenny師兄:小二衷心多謝你....(maybe 明早試下..但我只可以跑到14km左右)

如果小二唔跑上長亨...改轉去青衣村 (見藍線),最多去到運動場跑4-5個圈...再出番去...(咁接近14km嗎?)

我平時由長發上去回歸徑 ...

吹水太多
作者: monkeywsk    時間: 2012-1-21 23:02
原帖由 kennysze 於 2012-1-21 23:00 發表
青沙公路不可行走,故由青衣航運路是入回青衣路,有行人路和燈位,轉入青鴻路,到盡頭是藍澄灣及酒店,走入商場,一出便接長輝路。

THX! 睇錯左tim 搵日daytime試下先~~
作者: monkeywsk    時間: 2012-1-21 23:07
原帖由 chusiuyee 於 2012-1-21 22:58 發表

睇個圈都知爭好遠喇...仲要問...
作者: kennysze    時間: 2012-1-21 23:10
班長,你條路唔計跑入運動場,約5-6公里,你要跑兩次加在運動場跑幾個圈就OK!!!

不要客氣啦! 反而要多謝你帶旺人氣! 哈哈!
有乜問題即管提問啦!!!

作者: monkeywsk    時間: 2012-1-21 23:11

我度過大概5k 多少少 再+ 你跑圈的距離.........
作者: kennysze    時間: 2012-1-21 23:13
好值得試下,依條路平時點都唔會經過O既,除O左海景仲有好多特別野睇!
記得影昂船洲大橋果個位!!!

原帖由 monkeywsk 於 2012-1-21 23:02 發表

THX! 睇錯左tim 搵日daytime試下先~~

作者: kennysze    時間: 2012-1-21 23:16
Kevin, 多謝你分享果個量度距離O既網站,頭先我都係用果個網站去量度!

原帖由 monkeywsk 於 2012-1-21 23:11 發表

我度過大概5k 多少少 再+ 你跑圈的距離.........

作者: chusiuyee    時間: 2012-1-21 23:19
kenny師兄...小二要跑兩次藍色線,先有11-12km....

不如搵日叫埋kevin, paul師兄, eddy師兄==>呢3位都係癲友(好錫小二),跑番一轉青衣呀

反正小二未去過昂船橋底....但我最多跑14km..就要投降...
作者: monkeywsk    時間: 2012-1-21 23:24
原帖由 kennysze 於 2012-1-21 23:16 發表
Kevin, 多謝你分享果個量度距離O既網站,頭先我都係用果個網站去量度!

別客氣~o岩用就好了~~
作者: monkeywsk    時間: 2012-1-21 23:26
原帖由 chusiuyee 於 2012-1-21 23:19 發表
kenny師兄...小二要跑兩次藍色線,先有11-12km....

不如搵日叫埋kevin, paul師兄, eddy師兄==>呢3位都係癲友(好錫小二),跑番一轉青衣呀

反正小二未去過昂船橋底....但我最多跑14km..就要投降... ...

咁你跑一個圈咪o岩數lor~ 唔夠的去運動埸加圈
作者: kennysze    時間: 2012-1-21 23:32
一於咁話! 你地慣幾點開跑? 如果早上我星期六日大部份日子都OK!
其實點解你咁強調14公里!? 哈哈! 其實唔話俾你知跑下跑下可能你會跑到更多!

原帖由 chusiuyee 於 2012-1-21 23:19 發表

反正小二未去過昂船橋底....但我最多跑14km..就要投降... ...

作者: chusiuyee    時間: 2012-1-22 00:12
原帖由 kennysze 於 2012-1-21 23:32 發表
一於咁話! 你地慣幾點開跑? 如果早上我星期六日大部份日子都OK!
其實點解你咁強調14公里!? 哈哈! 其實唔話俾你知跑下跑下可能你會跑到更多!

因為.... 小二現時只可以由荃灣西更衣室...跑到去深井日本城 (來回),
每次跑完,坦克師兄都會叫我再跑多幾個舖位

小二跑齡只有2個月....我係慢慢加里數...現時去到14km左右...所咪成日講「14km」lor
作者: kennysze    時間: 2012-1-22 05:51
標題: 回復 31# 的帖子
明白晒! 因為你跑同一段路,所以咁清楚自己的情況,慢慢增加距離!
哈!  如果想跑長D距離就將你的速度減低少少,一定可以超過14公里啦! 行山你都玩20公里啦! 在三小時完成都有D挑戰性O架!
作者: kennysze    時間: 2012-1-22 09:04
12年1月22日,今早由青衣出發,經荃灣去城門水塘,再落葵涌回青衣,共20公里
這段路經過四個運動場,分別為青衣、城門谷、北葵涌和南
葵涌,補給方便,可以不帶水去跑了!

登錄/註冊後可看大圖

作者: chusiuyee    時間: 2012-1-22 09:21
原帖由 kennysze 於 2012-1-22 05:51 發表
明白晒! 因為你跑同一段路,所以咁清楚自己的情況,慢慢增加距離!
哈!  如果想跑長D距離就將你的速度減低少少,一定可以超過14公里啦! 行山你都玩20公里啦! 在三小時完成都有D挑戰性O架!

早晨:Kenny呀...你已經跑完回家啦?
我一會才跑....今日仍然跑青公...回程嘗試步行北橋回家!
不過今早陰凍...青公一定好凍...食晒風....
作者: kennysze    時間: 2012-1-22 09:31
早晨! 班長,係呀,我習慣早起,咁樣好似多D時間用! 哈哈!
你又係住青衣?  之前行過北橋未? 第一次行感覺好好,帶部相機去影下相!
我凍OK,最怕係曬同落雨!!
作者: chusiuyee    時間: 2012-1-22 13:49
原帖由 kennysze 於 2012-1-22 09:31 發表
早晨! 班長,係呀,我習慣早起,咁樣好似多D時間用! 哈哈!
你又係住青衣?  之前行過北橋未? 第一次行感覺好好,帶部相機去影下相!
我凍OK,最怕係曬同落雨!!

早晨:Kenny...我已經跑完青公返來...今次跑到去馬灣碼頭...練下上落斜...哈哈哈

班長當然住係「小二島」啦!否則點會問你咁多「小二島」既路線呢??

我未行過北橋...今日無時間試....

我凍唔OK...落雨都唔OK...曬都唔OK....最好陰陰天...哈哈哈!
所以夏天我會玩番游水...
作者: monkeywsk    時間: 2012-1-22 16:44
我都係住小二島ga~~
作者: kennysze    時間: 2012-1-22 22:09
原來班長同Kevin師兄 都住青衣,咁就真係要搵日約埋一齊跑青衣啦! 哈哈!
班長, 依幾日天氣凍凍地,幾O岩我跑,希望年初三可以挑戰到100公里啦!
作者: chusiuyee    時間: 2012-1-22 22:19
原帖由 kennysze 於 2012-1-22 22:09 發表
原來班長同Kevin師兄 都住青衣,咁就真係要搵日約埋一齊跑青衣啦! 哈哈!
班長, 依幾日天氣凍凍地,幾O岩我跑,希望年初三可以挑戰到100公里啦!

我地叫青衣做「小二島」,因為班長係「島主」之一,哈哈哈!
不過....由長安跑上青華園條斜....好金金wor...
你既速度咁快,我一定跟唔到你啦

你住係南面or北面?我見你好多時都係由青衣城附近左右出發圍住青衣跑...
我最怕係船廠D狗狗....
作者: kennysze    時間: 2012-1-22 22:50
我住海欣,我成日覺得跑步應該輕鬆咁跑,除O左參加比賽,我都係好放鬆咁跑咋! 無刻意keep 甚麼時間,覺得累就跑慢D,我依種跑法應該好唔科學,不過我幾享受這種跑法! 所以放心,唔係比賽,你應該可以跟到我的! 哈哈! 船廠D狗OK啦! 我在台灣跑步試過一次面對三十幾隻狗,隻隻都鬼咁惡,不過都無事! 哈哈!
作者: chusiuyee    時間: 2012-1-22 23:01
原帖由 kennysze 於 2012-1-22 22:50 發表
我住海欣,我成日覺得跑步應該輕鬆咁跑,除O左參加比賽,我都係好放鬆咁跑咋! 無刻意keep 甚麼時間,覺得累就跑慢D,我依種跑法應該好唔科學,不過我幾享受這種跑法! 所以放心,唔係比賽,你應該可以跟到我的! 哈哈! ...

咁你要認識下我地既大師兄「坦克車」,佢每次跑步...都係「E」起排牙...黑人牙高招牌笑容!

我地既青公隊(癲友),都係跑步時...輕鬆無壓力....我都係唔計時間....只係基本開跑,及完結才睇錶。

你見我地搞d活動...都係好開心,好好笑...^^

如果你環繞青衣一圈(12km),大約幾耐完成?你試過跑回歸徑未(類似跑樓梯?)
作者: tank1438    時間: 2012-1-22 23:11
標題: 回復 41# 的帖子
比起KENNY兄的堅持,我呢D算乜呀..@@"

我連比賽都輕鬆跑添...不過我係好認真對待比賽架..!!
作者: kennysze    時間: 2012-1-22 23:13
無錯! 跑得開心最重要!
平時四圍跑,如果跑20公里內,我的時速大約是9.5至10公里,我最長試過一次跑90公里,時速大約係8.5公里左右!
回歸徑我行過但未跑過!
作者: kennysze    時間: 2012-1-22 23:16
坦克車師兄你好,跑步時最開心就係見到迎面而來的開心跑者!

原帖由 tank1438 於 2012-1-22 23:11 發表
比起KENNY兄的堅持,我呢D算乜呀..@@"

我連比賽都輕鬆跑添...不過我係好認真對待比賽架..!!

作者: chusiuyee    時間: 2012-1-22 23:17
[
原帖由 kennysze 於 2012-1-22 23:13 發表
無錯! 跑得開心最重要!
平時四圍跑,如果跑20公里內,我的時速大約是9.5至10公里,我最長試過一次跑90公里,時速大約係8.5公里左右!=7mins/k
回歸徑我行過但未跑過!

小二計數出晒名....屎....

係咪10k/hrs = 6mins/k ???? 嘩...你太快啦...

小二追到「氣咳」都追唔到你呀 ....又要食你塵...
作者: tank1438    時間: 2012-1-22 23:19
標題: 回復 43# 的帖子
咪跑超過十個鐘..@@"
就算我體能頂到,我D奪命追魂CALL都唔會容許我咁做..
作者: chusiuyee    時間: 2012-1-22 23:19
原帖由 kennysze 於 2012-1-22 23:16 發表
坦克車師兄你好,跑步時最開心就係見到迎面而來的開心跑者!

kenny師兄:我地係渣馬當日,會一起在起點影相...小二會做二公
如果你唔嫌棄,當日我們可以一起出發啦?
作者: tank1438    時間: 2012-1-22 23:20
標題: 回復 44# 的帖子
KENNY兄咁你會好開心咁見到我呢個愛笑的傻佬跑手...
作者: kennysze    時間: 2012-1-22 23:35
班長, 一齊去,當然好! 我以前跑渣馬都係一個人自拍咋! 哈哈!
坦克車師兄,係呀! 跑一日,當係旅行咁!我跑下D未跑過O既路,跑到肚餓就食野!  都幾開心O既!
作者: chusiuyee    時間: 2012-1-22 23:48
原帖由 kennysze 於 2012-1-22 23:35 發表
班長, 一齊去,當然好! 我以前跑渣馬都係一個人自拍咋! 哈哈!
坦克車師兄,係呀! 跑一日,當係旅行咁!我跑下D未跑過O既路,跑到肚餓就食野!  都幾開心O既!

Kenny師兄:渣馬當日,我好早要出發...5點要出門...我要和坦克車師兄會合,到時你就可以見到大師兄啦!

(講個秘密你知呀...) 坦克師兄係我半個恩師...係2011年12月2日(五),小二第一次和大家跑青公,
...當時坦克師兄用8mins/k...帶住我跑....真係辛苦佢...(我都唔好意思)....佢教識我好多野!
我係由8k, 跑到去10, 11, 12, 13, 14km...每次完成後,佢都會「陰D陰D」叫我跑多少少....
我又傻傻地咁...又試下跑多少少...

作者: kennysze    時間: 2012-1-22 23:56
班長,無問題!
期待見到大家!! 你地個個都好好人!
作者: kennysze    時間: 2012-1-23 10:21
12年01月23日,年初一一早由青衣跑上大帽山來回,共32公里。

今日大帽山頂得2-3度,之後又落兩場雨,夠晒挑戰性!

登錄/註冊後可看大圖

作者: chusiuyee    時間: 2012-1-23 11:02
原帖由 kennysze 於 2012-1-23 10:21 發表
年初一一早由青衣跑上大帽山來回,共32公
里。

今日大帽山頂得2-3度,之後又落兩場雨,夠晒挑戰性!
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/407169_10150518597382739_554682738_8870457_1775323482_ ...

kenny師兄:早晨!年初一好開始!
不過多唔多人睇日出呀?OR BBQ?
如果下雨,溫度仲凍D tim..你有無穿夠衫及預備食物呀?
其實你要「咩」背狠周圍跑...你d裝備一定好pro啦!
作者: kennysze    時間: 2012-1-23 15:24
班長, 新年快樂!!
我唔知多唔多人睇日出呀! 今日我八點幾先在大帽山山頂,上年我就有睇,上年係跑去荃灣跟住搭的士到荃錦坳,再跑上大帽山睇日出! 山上除O左我仲有一對情侶!  今年知道九成九無日出睇,就訓多D先,直接由青衣跑上去,在荃錦坳上大帽山過程中見到一個攝影友、一對情侶同一個伯伯! 大家見到面都來個新年快樂!! 反而見到狗仲多過人,見到十幾隻,有D仲想過來向我講恭喜發財添! 哈哈!
我平時跑步裝備都好簡單,衫通常都係比賽送O既,加條運動短褲,我無孭背囊,每次跑長跑同比賽,會帶個大大地的腰包,裝住一枝水、薄風褸、銀包同電話。今日因為知道都幾凍,著O左條運動長褲、運動長袖衫,加埋件風褸! 一路跑都OK,係上到山頂打訊息俾朋友時覺得有D凍,另外我帶埋朋友送O既二十幾粒朱古力,出發前食幾粒,跟住全部在山頂解決晒!
作者: chusiuyee    時間: 2012-1-23 18:16
原帖由 kennysze 於 2012-1-23 15:24 發表
班長, 新年快樂!!
我唔知多唔多人睇日出呀! 今日我八點幾先在大帽山山頂,上年我就有睇,上年係跑去荃灣跟住搭的士到荃錦坳,再跑上大帽山睇日出! 山上除O左我仲有一對情侶!  今年知道九成九無日出睇,就訓多D先,另外我帶埋朋友送O既二十幾粒朱古力,出發前食幾粒,跟住全部在山頂解決晒! ...

朱古力...係小二既頭號至愛...你點可以食晒ga...你應該返回「小二島」後...向「島主」拜年...然後請「島主」食ga ma...唔識做!

今日在google map慢慢睇下圍繞小二島既路線...青衣西路簡直攞我命....睇到驚...條行人路好窄,又無石駁...D貨櫃車好貼身wor...

反而我想試下跑去北橋直出海濱,再去荃灣公園,直去深井...如果呢段路...要唔要帶支「小水仔」呢?(平時我唔帶水)
作者: kennysze    時間: 2012-1-23 22:13
班長,你唔好玩我啦! 我連你家在哪裏都唔知,唔通我去牙鷹洲花園大叫班長出來咩!?!!
其實我覺得條路幾OK  O架! 過O左入青嶼幹線個路口後,車少O左好多,行人路唔闊,車路闊,我未見過D車好貼喎! 不過就當然無青公咁正! 但當係睇多D不同風景都不妨一試!  
平時你跑1.5小時不帶水,咁你跑依段路,如果陰陰天都唔使帶水O既,依段路免費補給在青衣運動場,荃灣公園的飲水機同埋荃灣西約體育館 依幾度都有得補給水!
作者: skylinelin    時間: 2012-1-23 22:28
kenny師兄, 你好。 你真系好堅,而且跑10k公里個計畫好有heart
作者: chusiuyee    時間: 2012-1-23 22:37
原帖由 kennysze 於 2012-1-23 22:13 發表
班長,你唔好玩我啦! 我連你家在哪裏都唔知,唔通我去牙鷹洲花園大叫班長出來咩!?!!
其實我覺得條路幾OK  O架! 過O左入青嶼幹線個路口後,車少O左好多,行人路唔闊,車路闊,我未見過D車好貼喎! 不過就當然無青 ...

kenny師兄!你講中左!你只需大聲叫一聲「班長」~` ~~...我就會係草虫堆「彈」出來ga la
...因為我係癲既...你都係...因為你已經自動成為我地「荃身癲地」既一份子(你走唔甩ga la)

仲有等班長介紹下...「凌晨出沒A-Andy」亦是我地癲友之一,都係快腳...佢教識班長點呼吸跑步....佢好好人,但只限「凌晨出沒」
作者: kennysze    時間: 2012-1-23 22:41
你好, 淩晨出沒A 師兄! 請多多指教,你喜愛夜跑是嗎?

原帖由 skylinelin 於 2012-1-23 22:28 發表
kenny師兄, 你好。 你真系好堅,而且跑10k公里個計畫好有heart " />" />

作者: kennysze    時間: 2012-1-24 10:29
今早第一次約埋跑友一齊玩,多謝班長、Kevin師兄同坦克車師兄的參與,跑青衣大圈,14公里

登錄/註冊後可看大圖

作者: chusiuyee    時間: 2012-1-24 10:42
Kenny師兄:我地多謝你就真...多謝你的愛心朱古力及為小二「咩水水」!
祝你明天跑100k,順利平安!加油呀!

ps: 小二好努力point緊今日既路線.....邊到有狗狗...
作者: tank1438    時間: 2012-1-24 10:57
多謝kenny兄的朱古力與路線提供得相當好,遲d逆轉跑多次!
作者: chusiuyee    時間: 2012-1-24 11:15
原帖由 tank1438 於 2012-1-24 10:57 發表
多謝kenny兄的朱古力與路線提供得相當好,遲d逆轉跑多次

今日既難度指數係...4粒半星星....仲要逆轉跑多次.... (斜路係小二既敵人!)
作者: kennysze    時間: 2012-1-24 11:24
坦克車師兄,果然識貨!! 哈哈!
班長,遲D預你跑全跑,練定斜路O岩啦!
作者: monkeywsk    時間: 2012-1-24 11:55
下次可以 先走一轉 再掉轉頭跑~
作者: kennysze    時間: 2012-1-24 12:37
一於年初四再一齊跑,我會帶埋朱古力!!  哈哈!

原帖由 chusiuyee 於 2012-1-24 10:42 發表
Kenny師兄:我地多謝你就真...多謝你的愛心朱古力及為小二「咩水水」!
祝你明天跑100k,順利平安!加油呀!

ps:hgjD141" />" />hj 小二好努力point緊今日既路線.....邊到有狗狗...hgjD092" />" />hj

作者: chusiuyee    時間: 2012-1-24 13:35
原帖由 kennysze 於 2012-1-24 12:37 發表
一於年初四再一齊跑,我會帶埋朱古力!!  哈哈!

有朱古力又唔同講法呀....(小二既弱點...就係...太愛食朱古力)
好啦!年初四...來多一次「萬粥」....我只怕坦克兄腳痕...唔夠喉  ....

PS:我現在發現...Kenny師兄...都係癲既....
作者: tank1438    時間: 2012-1-24 13:57
標題: 回復 67# 的帖子
唔夠喉..我咪青公跑多陣囉,無問題的...
作者: chusiuyee    時間: 2012-1-24 14:15
原帖由 tank1438 於 2012-1-24 13:57 發表
唔夠喉..我咪青公跑多陣囉,無問題的..." />" />" />" />

大家真係「好認真」...年初四真係玩多次(逆轉小二島)??轉軑仲趕得切

估唔到「小二島」既路係...「咁金金」....我身為「島主」都唔知....

(唔知有無石崗咁金呢?)
作者: tank1438    時間: 2012-1-24 15:07
"唔知有無石崗咁金呢?"....石崗金呢樹百幾倍呀...!!
作者: chusiuyee    時間: 2012-1-24 15:41
原帖由 tank1438 於 2012-1-24 15:07 發表
"唔知有無石崗咁金呢?"....石崗金呢樹百幾倍呀...!!" />" />" />" />

4月1日飛達慈善跑...條路係點?有無上落斜?我想參加3公里...

屎火啦...我地搗亂左kenny 師兄個blog呀... (kenny師兄...唔巧意思)

作者: kennysze    時間: 2012-1-25 00:23
唔緊要啦! 我會整D link,整D目錄,大家睇都會方便D! 有問題隨便問,有水隨便吹!!

作者: Gunners    時間: 2012-1-25 01:01
Kenny師兄,你好 班長踩過ge場,真係好旺ga
好欣賞你訂下的目標,可以用自己ge興趣去幫助有需要ge人,希望有機會可以同你跑過其中一段
作者: chusiuyee    時間: 2012-1-25 01:08
原帖由 Gunners 於 2012-1-25 01:01 發表
Kenny師兄,你好 班長踩過ge場,真係好旺ga
好欣賞你訂下的目標,可以用自己ge興趣去幫助有需要ge人,希望有機會可以同你跑過其中一段

Kenny師兄:等小二班長介紹下呢位癲友,佢叫根拿屎,好錫小二ga...不過有時佢就口多多,但心地好好!

這個是根拿屎既blog
https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=15414&extra=page%3D1

呢個係坦克師兄既blog
https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=14493&extra=page%3D1

班長係好錫大家既...每位癲友既blog,班長都會入去「搗旦」...無一幸免~~
作者: Gunners    時間: 2012-1-25 01:13
標題: 回復 74# 的帖子
唔好意思,Kenny師兄,我想搵人聯名要求班長開番個blog,唔知你和唔和應呢??

作者: skylinelin    時間: 2012-1-25 01:24
原帖由 kennysze 於 2012-1-23 22:41 發表
你好, 淩晨出沒A 師兄! 請多多指教,你喜愛夜跑是嗎?

kenny師兄,你咪聽小兒亂講。 第一,我跑速6分幾鐘一公里,老實講句點都唔算快啦; 第二,我跑步嘅時間非常正常,但不抗拒夜跑。  有機會可以一起漏夜出跑
作者: chusiuyee    時間: 2012-1-25 01:26
原帖由 Gunners 於 2012-1-25 01:13 發表
唔好意思,Kenny師兄,我想搵人聯名要求班長番個blog,唔知你和唔和應呢??

根拿屎!...你想講乜呀(唔明你紅字講乜)....班長罰你做多5本小一中文補充練習

如果班長開Blog...都係記錄「癲友小學」每日既開心點滴~~ (我地個吹水區已經係啦!)

仲有呀...呢個blog係..kenny師兄記錄「長跑一萬里」,唔係「癲友吹水一萬句」(哈哈哈!)
作者: chusiuyee    時間: 2012-1-25 01:29
原帖由 skylinelin 於 2012-1-25 01:24 發表

kenny師兄,你咪聽小兒亂講。 第一,我跑速6分幾鐘一公里,老實講句點都唔算快啦; 第二,我跑步嘅時間非常正常,但不抗拒夜跑。  有機會可以一起漏夜出跑" />" />

kenny師兄:「凌晨出沒A」跑速唔止呢個....我領教過....(當佢賣老抽=抽根...就有6mins/k).....而且「凌晨出沒A」呢個名係我改既~~意思係...佢經常凌晨才出現留言咁解....
作者: Gunners    時間: 2012-1-25 01:34
標題: 回復 77# 的帖子
班長,己改正及抄左一千幾百次,下次唔會寫漏喇
作者: kennysze    時間: 2012-1-25 05:38
Ryan師兄,淩晨出沒A,相信我地不久的將來會見面,應該好多機會一齊跑!
舉腳支持班長要開個blog!! 快快快!
作者: chusiuyee    時間: 2012-1-25 09:00
原帖由 kennysze 於 2012-1-25 05:38 發表
Ryan師兄,淩晨出沒A,相信我地不久的將來會見面,應該好多機會一齊跑!
舉腳支持班長要開個blog!! 快快快!

早晨:Kenny師兄!相信你現在已經出門挑戰100k,...今日凍左...小二和所有癲友會支持你
我會將你既最新情況,與他們分享....

ps:你剛加入癲友會...唔好俾「根拿屎=Ryan師兄」洗腦...佢緊係想我開blog啦...
到時你地成班友仔...一定日日入來搗旦,玩餐飽...(我知你們想點...)
作者: monkeywsk    時間: 2012-1-25 09:23

快d 開blog la~~
作者: chusiuyee    時間: 2012-1-25 09:43
原帖由 monkeywsk 於 2012-1-25 09:23 發表
" />" />" />" />" />" />" />" />" />" />" />" />" />" />" />" /> " />" />" />" />" />" />" />" />" />" />" />" />" />" />" />" /> " />" />" />" />" />" />" />" />" />" />" />" />" />" />" />" />

快d 開blog la~~

你地唔好每人一句「快D開blog啦~~」(音波功...想搞到班長發惡夢咩....)

kevin...又唔見你開....

" />" />" />" />" />" />" />" />" />" />" />" />(" />" />" />" />" />" />" />" />" />" />" />" />

[size=3]kenny師兄最新消息:

1 小時前(由青衣出發,跑到屯門......已跑左24公里,在屯門嘆緊早晨~~)

10:20am,他已跑了37.6公里,到達流浮山
10:44am,
跑了42公里,到達邊境路!

12:40am,跑了50公里,到元朗站
13:12am,跑了59公里,到達文天祥公園!

班長食左藥....要大昏迷... 等kenny師兄回來和大家分享啦....

作者: chusiuyee    時間: 2012-1-25 17:59
恭喜Kenny師兄!今日成功挑戰105.6km~~

大家攞定「登」仔,等kenny師兄分享佢既105長征之旅...

作者: kennysze    時間: 2012-1-25 22:13

2012年1月25日年初三
今日個GPS網站有D問題,D檔案匯出唔到,先俾張iphone 入面的圖大家睇住先!
條路線斷開果D位係個GPS APPS唔知點解認唔到,第一次出現這個在戶外地方都無端端認唔到! 等我要好保守咁估計依D斷開的距離!
不過點都好今日真係好鬼開心,可以跑超過100公里,最叻仔依次,以前試住買架單車就係想玩下超過100公里的旅程,估唔到幾年後我用腳跑到! 哈哈!

今朝六點出發,跑到下午六點半,中間坐下來吃了一次早餐和一次午餐!!! 共跑了105公里,用了12小時30分!

詳細路線圖: http://www.mapmyrun.com/routes/fullscreen/66143696/

終於成功匯出motion X的路線圖了

登錄/註冊後可看大圖

原帖由 chusiuyee 於 2012-1-25 17:59 發表
恭喜Kenny師兄!今日成功挑戰105.6km~~

大家攞定「登」仔,等kenny師兄分享佢既105長征之旅...

作者: mail2terence    時間: 2012-1-26 00:07
標題: 回復 85# 的帖子
恭喜新年新開始就完成創舉!
作者: tank1438    時間: 2012-1-26 00:09
標題: 回復 85# 的帖子
勁呀..100K,50K我都未敢玩呀...仲要係渣打前玩...!!
作者: monkeywsk    時間: 2012-1-26 00:16
原帖由 kennysze 於 2012-1-25 22:13 發表
今日個GPS網站有D問題,D檔案匯出唔到,先俾張iphone 入面的圖大家睇住先!
條路線斷開果D位係個GPS APPS唔知點解認唔到,第一次出現這個在戶外地方都無端端認唔到! 等我要好保守咁估計依D斷開的距離!
不過點都好今 ...

kenny c 兄 還要加上沿途見到多數隻狗呀~
作者: kennysze    時間: 2012-1-26 06:25
哈! 係喎! 沿途見的痀唔到,大約十隻左右,好多都無理我,有兩隻隔住閘吠! 班長依段路都算OK! 哈哈!

原帖由 monkeywsk 於 2012-1-26 00:16 發表

kenny c 兄 還要加上沿途見到多數隻狗呀~

作者: chusiuyee    時間: 2012-1-26 07:26
原帖由 kennysze 於 2012-1-26 06:25 發表
哈! 係喎! 沿途見的痀唔到,大約十隻左右,好多都無理我,有兩隻隔住閘吠! 班長依段路都算OK! 哈哈!

但你跑左100公里wor..無狗狗既路...只怕班長無力跑晒...
作者: kennysze    時間: 2012-1-26 10:15
可分開幾段跑O麻!

原帖由 chusiuyee 於 2012-1-26 07:26 發表

hgjD092" />" />hj 但你跑左100公里wor..無狗狗既路...只怕班長無力跑晒...

作者: kennysze    時間: 2012-1-26 10:17
mail2terence師兄, 多謝晒!!
坦克車師兄, 我慢跑咋,當旅行!
作者: kennysze    時間: 2012-1-26 10:27
12年1月26日,年初四,尋日跑完105公里之後,本來打算今日休息下,點知班長約到腳跑步,一於再玩,好彩對腳係慢D,不過都無乜大問題!
多謝坦克車師兄、Kevin師兄、Paul師兄一齊來玩! 協助我完成了一項創舉,連埋今天的14公里,我打破O左每個月總跑步距離,之前的紀念在11年4月,是418公里,今個月已累積到425公里了!

路線圖

登錄/註冊後可看大圖

作者: chusiuyee    時間: 2012-1-26 10:42
原帖由 kennysze 於 2012-1-26 10:27 發表
尋日跑完105公里之後,本來打算今日休息下,點知班長約到腳跑步,一於再玩,好彩對腳係慢D,不過都無乜大問題!
多謝坦克車師兄、Kevin師兄、Paul師兄一齊來玩! 協助我完成了一項創舉,連埋今天的14公里,我打破O左每 ...

真係多得班長唔少~~~
作者: kennysze    時間: 2012-1-26 11:09
標題: 回復 94# 的帖子
感激不盡!
作者: chusiuyee    時間: 2012-1-26 15:57

作者: chusiuyee    時間: 2012-1-26 16:03
kenny師兄:如果你感到吃力(需要休息),請通知我地...因為我地係「癲既
作者: kennysze    時間: 2012-1-26 18:10
緊係唔好俾佢停!!  我仲想試下在暑假,連跑20天,每天50公里的紀錄!!
分享一段片俾大家睇,http://www.youtube.com/watch?v=8AaZBzWo4_M&feature=related
希望有機會可以用腳台灣環島!
作者: chusiuyee    時間: 2012-1-26 20:13
原帖由 kennysze 於 2012-1-26 18:10 發表
緊係唔好俾佢停!!  我仲想試下在暑假,連跑20天,每天50公里的紀錄!!
分享一段片俾大家睇,http://www.youtube.com/watch?v=8AaZBzWo4_M&feature=related
希望有機會可以用腳台灣環島!

kenny師兄:有志者事竟成!小二和癲友相信你可以成功!

到暑假的時候...小二可以隔幾日,試下食你塵...一齊跑仲開心...

或者我叫癲友每人輪流每日跟住你,每日25公里x 2位癲友!!哈哈哈哈!

PS:你分享既片...簡直係「吹淚彈....」

作者: pck    時間: 2012-1-26 22:11
段片好好睇呀!
有機會我都想跟kenny師兄跑番轉、學下野!

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2