香港長跑網 - 長跑長友

標題: 荃灣新手報到~ [打印本頁]

作者: Turtle    時間: 2012-2-10 16:13
標題: 荃灣新手報到~
大家好!!

小弟家住深井,一星期都會走番3轉青公,因為要上班,多數跑夜晚.

雖然跑了接近兩年,速度依舊,志在做下運動,加強下心肺功能.

請各位師兄師姐指教指教.

小弟龜跑路線圖(深井 - 荃灣西海濱, 來回):

登錄/註冊後可看大圖

作者: Rhys    時間: 2012-2-10 16:18
你好,我係麗城人
作者: Turtle    時間: 2012-2-10 16:31
你好Rhys 兄!

平時跑開邊度 ?
作者: chusiuyee    時間: 2012-2-10 16:32
歡迎你呀!turtle 師兄!

你有時間多些來長跑網,與我們一起吹水,交流跑步心得!
我地逢星期五也有青公約跑...
https://www.longrun.hk/forum/view ... ge%3D1&page=177  (荃新癲地)

https://www.longrun.hk/forum/redi ... o=lastpost#lastpost (青公約跑)

大家努力呀!!

小二
作者: Turtle    時間: 2012-2-10 16:53
小二師姐(我估應該喺.."姐"..)你好!

我有留意到你哋既"青公約跑",對我黎講起跑時間可能太早(700 pm ?) . 730-800 pm 我通常都喺青公,不過喺歸家途中在亡命小巴內.
作者: Rhys    時間: 2012-2-10 16:53
原帖由 Turtle 於 2012-2-10 16:31 發表
你好Rhys 兄!

平時跑開邊度 ?

麗城至海濱花園,來來回回
作者: Rhys    時間: 2012-2-10 16:54
原帖由 chusiuyee 於 2012-2-10 16:32 發表
歡迎你呀!turtle 師兄!

你有時間多些來長跑網,與我們一起吹水,交流跑步心得!
我地逢星期五也有青公約跑...
https://www.longrun.hk/forum/view ... ge%3D1&page=177  (荃新癲地)

https://www.longrun.hk/ ...

小二班長真勤力,無時無刻都係度
作者: chusiuyee    時間: 2012-2-10 17:09
Rhys師兄:
小二唔勤力點做班長呀...
小二要照顧新朋友ar ma
小二最近忙到...差點唔記得今日要約跑tim..呵呵
一陣見~~!

作者: chusiuyee    時間: 2012-2-10 17:13
turtle師兄

你不要叫我師姐啦...小二係小妹妹,佢地都係叫「小二」
其實逢星期五只係「定時定點約跑」,
有時我地在星期六日/假期也會約跑...

加上小二也明白大家要工作,時間未必配合到
所以不用介意呀!
若果日後你突然間有一次星期五可以free出來
歡迎你隨時加入!

你多些來我地既癲友吹水會(荃新癲地)
就算你唔來約跑,都可以和我地一起傾下計,吹水,互相鼓勵!
大家努力呀!
今晚小二都有約跑呀...哈哈哈!
作者: Turtle    時間: 2012-2-10 17:25
OK 小二班長!

我尋晚跑左,星期二又有跑...今晚休息!

特別喺星期二晚..落緊毛毛細雨...爽呀!!!

大家今晚跑得高興 d !
作者: Turtle    時間: 2012-2-10 17:32
原帖由 Rhys 於 2012-2-10 16:53 發表

西鐵站以後我都未試過....搵日都想試下上橋去青衣.
作者: kf    時間: 2012-2-10 17:42
歡迎呀 ching
作者: Turtle    時間: 2012-2-10 18:09
多謝kf hing...多多指教.
作者: monkeywsk    時間: 2012-2-11 10:39
歡迎師兄~~~\ ^.^ /
作者: di692    時間: 2012-2-11 10:48
原帖由 Rhys 於 2012-2-10 16:53 發表

我都係跑這條路線喎,有機會見到喎!!
作者: Rhys    時間: 2012-2-11 17:49
原帖由 di692 於 2012-2-11 10:48 發表

我都係跑這條路線喎,有機會見到喎!!

係?我通常朝早8點至10點,下午5點到7點跑
作者: perre    時間: 2012-2-11 22:43
我通常星期六朝早十點左右會走一轉麗城來回大欖橋頭20公里左右,閒日夜晚就不定時二至三晚十公里,有時來回灣景海濱,有時就麗城海濱再去汀九橋回麗城,總之揍夠10公里。
作者: Rhys    時間: 2012-2-11 22:46
依條路好多朋友跑
作者: chusiuyee    時間: 2012-2-12 08:55
原帖由 Rhys 於 2012-2-11 22:46 發表
依條路好多朋友跑

青公路段好好跑...風景又靚...唯一係大風...吹到個頭好似癲婆咁..
作者: Rhys    時間: 2012-2-12 10:05
剛剛跑完番黎
作者: chusiuyee    時間: 2012-2-12 10:17
原帖由 Rhys 於 2012-2-12 10:05 發表
剛剛跑完番黎

Rhys師兄...你唔預埋小二一齊跑 ...今早小二訓醒就工作!工作!工作! ...

咁你今次跑左去邊呢?分享下!
作者: Rhys    時間: 2012-2-12 10:44
原帖由 chusiuyee 於 2012-2-12 10:17 發表

Rhys師兄...你唔預埋小二一齊跑hgjD092" />" />hj ...今早小二訓醒就工作!工作!工作!hgjD141" />" />hj ...

咁你今次跑左去邊呢?分享下!hgjD124" />" />hj

由於師弟冇跑超過20km,所以我落樓下跑到過左青龍頭就番轉頭,冇帶octopus,一陣番唔到屋企
作者: chusiuyee    時間: 2012-2-12 11:16
原帖由 Rhys 於 2012-2-12 10:44 發表

由於師弟冇跑超過20km,所以我落樓下跑到過左青龍頭就番轉頭,冇帶octopus,一陣番唔到屋企

你都好勁啦...由屋企跑到去青龍頭...小二真係未跑過....我最叻跑到18K...已經跑屎左...
作者: Rhys    時間: 2012-2-12 15:52
小二班長,唔勁,不過試下跑耐一點,一路都好小心,驚唔小心會傷,跑左一次21k
作者: chusiuyee    時間: 2012-2-12 19:16
原帖由 Rhys 於 2012-2-12 15:52 發表
小二班長,唔勁,不過試下跑耐一點,一路都好小心,驚唔小心會傷,跑左一次21k

21K....你跑左半馬呀...師兄!
作者: Rhys    時間: 2012-2-12 21:00
原帖由 chusiuyee 於 2012-2-12 19:16 發表

hgjD092" />" />hj 21K....你跑左半馬呀...師兄!

係呀,跑左18,19,唔差在跑多2k
作者: chusiuyee    時間: 2012-2-12 21:05
原帖由 Rhys 於 2012-2-12 21:00 發表

係呀,跑左18,19,唔差在跑多2k

小二無你咁多力水....
作者: Rhys    時間: 2012-2-12 21:09
原帖由 chusiuyee 於 2012-2-12 21:05 發表

小二無你咁多力水....

你都跑過18,跑21k易如反掌,最緊要唔好傷,小心d,長跑長有
作者: chusiuyee    時間: 2012-2-12 21:15
原帖由 Rhys 於 2012-2-12 21:09 發表

你都跑過18,跑21k易如反掌,最緊要唔好傷,小心d,長跑長有

小二無傷...但唔夠力上到20k...除非擺定一杯雪糕係22k ...我屎到會跑到去...
作者: Gunners    時間: 2012-2-12 21:17
原帖由 chusiuyee 於 2012-2-12 21:15 發表

小二無傷...但唔夠力上到20k...除非擺定一杯雪糕係22k ...我屎到會跑到去...

咁不如擺一筒係42.195公里度,咪仲好
作者: chusiuyee    時間: 2012-2-12 22:04
原帖由 Gunners 於 2012-2-12 21:17 發表

咁不如擺一筒係42.195公里度,咪仲好

根拿屎...係10大桶「大SIZE」哈根大!

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2