香港長跑網 - 長跑長友

標題: 2012.4.22 SeaToSummit 2012 [打印本頁]

作者: lewischan    時間: 2012-2-13 09:18
標題: 2012.4.22 SeaToSummit 2012
日期 2012年4月14日

長度 20-30公里
地點 香港島區
性質 越野長跑

起點 深水灣
終點 山頂

主要分為20公里及30公里組別。每組別分別設有:
青少年組(21歲以下),公開組(不設年齡限制) ,壯年組(35歲以上),進步組(45歲以上)和元老組 (50歲以上)。
各主要組別另設有男子和女子組。

For more detail: http://xtechinese.xte.hk/page60.html
作者: tank1438    時間: 2012-2-13 09:35
大會網站無路線資料既..??
不過一舊水跑20-30k的比賽又好似好抵咁喎..!!
作者: frankieychan    時間: 2012-2-13 10:47
I think they have not yet confirmed the course. But agree that it is worth supporting at the application fee of only $100.  I guess the organiser wants to make it a success and so only set the course at this very cheap level. Have already joined. :-)

作者: frankieychan    時間: 2012-2-13 10:47
I think they have not yet confirmed the course. But agree that it is worth supporting at the application fee of only $100.  I guess the organiser wants to make it a success and so only set the course at this very cheap level. Have already joined. :-)
作者: kalok    時間: 2012-2-14 14:56
http://xtechinese.xte.hk/Sea%20To%20Summit%20Race%20Map.pdf
唔係有地圖咩??
作者: rytleung    時間: 2012-2-15 08:17
唔太熟路, 請問是否石屎路多?
作者: saki    時間: 2012-2-15 12:41
其實呢場係咪唔使落水??
作者: frankieychan    時間: 2012-2-15 22:07
thanks Kalok!
作者: Primart    時間: 2012-2-18 23:44
小弟好有興趣參加, 又上山又落山, 好辛苦的?
有冇師兄可以分享下以前的經驗呀?
作者: 天鬼    時間: 2012-3-9 16:58
起點同終點唔同.....大會幫手運行李嗎??
作者: 日本專家    時間: 2012-3-26 19:17
我看來看去都冇記念品? T-shirt ? 證書?
$100= 號碼布!上網睇記錄時間?
雖然$100= 30km 真係抵!
作者: sumofjack    時間: 2012-3-27 09:49
小弟上年7月開始跑, 依家可以最長跑到20k (0岩0岩上個星期六試過一次, 不過係全平路), 平時一個星期平均都有30k (都係全平路)。咁多位師兄, 覺得Sea to Summit0岩唔0岩小弟玩呢? 10k, 對上第一次玩Amway個綠色健康跑, 56分度。
我平時無行開山, 不過就有興趣試新野。
作者: 日本專家    時間: 2012-3-27 22:05
上年玩樂善盃30km之前同朋友試行了一次!
上星期畢拉山15km之前同朋友試了兩次+獨自又跑了兩次!
唔好介意,我諗想自已得唔得,最好自已之前探下路,跑一次就知!
(馬拉松/毅行者除外,太長,只可分段練+長課)
作者: philomena    時間: 2012-3-28 13:34
比賽日期係2012年4月22日
作者: 日本專家    時間: 2012-3-31 19:05
今日試行30km路線,上聶高信山係爬上的,金馬倫山很高草,到班納山又勁多分叉路,行完貝璐道尾找不到小路上山,遇到兩位探路朋友,三人都找不到,打電話比賽事負責人,他都講不出肯定路口,結果回家!
作者: sumofjack    時間: 2012-4-1 19:09
日本專家 ching講得0岩, 其實我都有諗過先行一次, 其實我想問, 如果想買番本行山地圖, (賽會俾果張圖好似唔多清), 各位ching有咩好建議?
作者: pck    時間: 2012-4-1 22:19
請問有無網友會參加30km呢?
作者: alan2010    時間: 2012-4-2 11:37
小弟報左 30km 賽事,目標係 6 個鐘。

賽會俾果張圖其實已經好清晰,老實說這個賽事,如果 Ching 沒有行山經驗,還是不要報 (特別是 30km),好多路都係跑不到的。

哩 2 個組既路線小弟行山有行過,上聶高信山 (人面岩) 的是浮沙碎石山路;金馬倫山亦是叢林路 (大半身高至一個人的高度)(不是一般四大徑的闊度)。

奇力山南下的山路亦是好大段的密林路;20km 組後段薄扶林上西高山腰亦是叢林路。

整體上哩個賽事比樂善行 / 鳳凰杯真係辛苦好多。

作者: alan2010    時間: 2012-4-2 11:37
原帖由 saki 於 2012-2-15 12:41 發表
其實呢場係咪唔使落水??
不用落水的。
作者: alan2010    時間: 2012-4-2 11:45
原帖由 日本專家 於 2012-3-31 19:05 發表
行完貝璐道尾找不到小路上山,遇到兩位探路朋友,三人都找不到,打電話比賽事負責人,他都講不出肯定路口,結果回家!

要入哩條山路有 2 個方法。

1. 在加列山道到明德醫院前左轉車路,之後經過一些豪宅,沿車路走到盡頭的豪宅,在豪宅左側入林繞過豪宅後接山路
2. (應該係賽會路事) 沿貝璐路上行,過左 2 個髮夾彎後,左邊有條密林山腰路,沿山腰路到盡頭接豪宅而來既山路
作者: sumofjack    時間: 2012-4-2 15:09
XTE facebook page依家有相upload左, 唔知咁多位師兄係唔係講呢個位。另外, facebook page好似話星期三會set貝璐道到山頂既絲帶。
https://www.facebook.com/photo.p ... ;type=1&theater
作者: marcus    時間: 2012-4-2 16:11
報了30k, 山賽係要咁先好玩, 跑路太冇趣了
作者: 日本專家    時間: 2012-4-2 21:08
原帖由 sumofjack 於 2012-4-2 15:09 發表 XTE facebook page依家有相upload左, 唔知咁多位師兄係唔係講呢個位。另外, facebook page好似話星期三會set貝璐道到山頂既絲帶。https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150720793497357&set=a.192896402356. ...

Tks, 師兄!
正是此處,賽事負責人果然細心,咁快upload相片!原來是小溪前入林(上斜)!
下星期或者再去探多次路!
作者: sumofjack    時間: 2012-4-2 22:41
原帖由 alan2010 於 2012-4-2 11:37 發表

賽會俾果張圖其實已經好清晰,老實說這個賽事,如果 Ching 沒有行山經驗,還是不要報 (特別是 30km),好多路都係跑不到的。

哩 2 個組既路線小弟行山有行過,上聶高信山  ...

多謝師兄意見, 其實我0岩0岩過年前有行過1次佰公坳->鳳凰山->昂平, 同埋1次佰公坳->爛頭營->原路落番佰公坳。感覺都OK, 係落山時膝頭哥軟軟地。

想問下, 對比起Sea to Summit 20km路線黎講, 難度爭幾多呢?

始終我第一次, 其實我都唔係諗住跑, 目標純粹係吸收經驗, 於7個鐘內安全完成賽事。
作者: pck    時間: 2012-4-2 22:46
原帖由 alan2010 於 2012-4-2 11:37 發表

哩 2 個組既路線小弟行山有行過,上聶高信山  ...

多謝ching 提供意見。thx...........
作者: Primart    時間: 2012-4-3 00:04
小弟報了30KM, 睇到facebook, 師兄們都講D路好難行, 請問穿rider頂唔頂得順?
作者: 日本專家    時間: 2012-4-3 00:21
原帖由 Primart 於 2012-4-3 00:04 發表 小弟報了30KM, 睇到facebook, 師兄們都講D路好難行, 請問穿rider頂唔頂得順?

我有歪打,但會著ascend!
如果有,爬山鞋真係抓地D!
金馬倫山真係要行山長褲,好鬼多利草!
如果捱得痛(草割)又怕熱---短就衫是可以!

純個人意見!最好自已行下,feel 下~
作者: alan2010    時間: 2012-4-3 13:23
原帖由 sumofjack 於 2012-4-2 22:41 發表

多謝師兄意見, 其實我0岩0岩過年前有行過1次佰公坳->鳳凰山->昂平, 同埋1次佰公坳->爛頭營->原路落番佰公坳。感覺都OK, 係落山時膝頭哥軟軟地。

想問下, 對比起Sea to Summit 20km路線黎講, 難度爭幾多呢?

始 ...

其實偶爾行下山的作用不大的,要玩好跑山係要花好多時間操山的。

20km 相對 30km 容易好多,頭段南風道上引水道後至貝璐路差不多是全平路,上少聶高信金馬倫已係輕鬆好多。

30 km 組如果平路唔慢跑,係唔可能在 7 個鐘內完成。
作者: sumofjack    時間: 2012-4-4 01:38
睇下下個星期六有無時間試行一次20km條路先。不過, 其實我係有少少擔心撞失路。
作者: alexchow    時間: 2012-4-5 02:11
我打算去試下路, 請問點去 (搭什麼車)起點架?  THX
作者: Gunners    時間: 2012-4-5 03:19
原帖由 alexchow 於 2012-4-5 02:11 發表
我打算去試下路, 請問點去 (搭什麼車)起點架?  THX

師兄,中環交易廣場有巴士6x,260經高爾夫球會

作者: marcus    時間: 2012-4-5 17:51
去深水灣可用以下方式:
Green Minibus
40 , 40X , 52

KMB, FIRST BUS:
6A , 6X , 73 , 260 , 973
作者: alexchow    時間: 2012-4-5 18:04
非常感謝各跑友的指教,我今日都好順利到達起點試行。
作者: 日本專家    時間: 2012-4-5 18:29
原帖由 alexchow 於 2012-4-5 18:04 發表 非常感謝各跑友的指教,我今日都好順利到達起點試行。

用咗幾耐時間?路線如何?
作者: alexchow    時間: 2012-4-5 18:46
我今日試路,去到班納山遇到雷暴,退出回家。

我都是第一次行這個比賽的路線,真的比其他山賽難。上聶高信山都幾難爬,遇上天雨更難。

有興趣的朋友真的要去試下路,好易迷路的。
作者: alexchow    時間: 2012-4-5 18:47
過幾日再試多次。 先決定報不報。
作者: saki    時間: 2012-4-9 00:35
貝璐道後經奇力山山腰果段山路
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150650908063587.386310.617168586&type=3

作者: Gunners    時間: 2012-4-9 19:11
Saki師兄,我尋日都去試過路,呢段路真係好頂癮,又多垃圾,又有臭水,有d植物仲好多剌添
作者: laputa99    時間: 2012-4-10 08:48
原帖由 Gunners 於 2012-4-9 19:11 發表
Saki師兄,我尋日都去試過路,呢段路真係好頂癮,又多垃圾,又有臭水,有d植物仲好多剌添" />" />

嗚嗚~ 還要側身摛過豪宒後巷鐵絲網, 隊友在垃圾崗還踩到C.  跑手都需要一點自尊
作者: marcus    時間: 2012-4-10 10:02
原帖由 laputa99 於 2012-4-10 08:48 發表

嗚嗚~ 還要側身摛過豪宒後巷鐵絲網, 隊友在垃圾崗還踩到C.  跑手都需要一點自尊" />" />" />

有啲林係會好玩啲, 但垃圾污水水管路都有啲保留, 係咪想提高我地的環保意識呢.....
作者: 日本專家    時間: 2012-4-10 19:07
貝璐道入林之後,頭段環境真係教人失望,如果不是負責人除了雜草再加了絲帶,我不會想到那是一條小徑!有冇可能向有關部門投訴,清理垃圾?!
作者: marcus    時間: 2012-4-11 09:47
我覺得大會啲絲帶應好似HK100及大嶼50咁要有名, 寫番STS都好丫, 啲路口位有5-6條帶, 都唔知邊條先係....
落聶高信山個入林位都係搵唔到, 如果當日冇人守住, 我實衝咗樓梯落大路>.< , 咁就DQ了....
作者: saki    時間: 2012-4-11 12:01
原帖由 日本專家 於 2012-4-10 19:07 發表 貝璐道入林之後,頭段環境真係教人失望,如果不是負責人除了雜草再加了絲帶,我不會想到那是一條小徑!有冇可能向有關部門投訴,清理垃圾?!

果度唔係"小路", 恐怕會不受理....
作者: sumofjack    時間: 2012-4-14 20:05
今日試行左次由CP2去CP3...中間貝璐道入林之後, 環境真係麻麻。如果著短衫短褲行入去都幾大件事。當中有一段, 係要係個建築物既外牆既水渠落。 果一刻, 我心入面係有少少淆底的(我比較少行山, 參加越野跑亦係第一次, 其他ching, ctse可能會好D)。 同埋, 感覺自己有少少似II(Illegal Immigrant, 非法入境者)。

不過, 出番大路之後, 我覺得自己都係幾犀利既。哈哈!
作者: ericng1026    時間: 2012-4-15 01:57
[1st]今日試行一次~~起點至CP1 (30K)~~
發覺真係好鬼難行~~~好鬼多蜘蛛網,長草,樹枝
有一個位直情有隻死人蜘蛛係正前面~~(猛搖樹枝都唔跌落黎,個刻灰左同有少少淆底 ,唯有繼續搖,搖好耐佢先自己行落D,我先衝過去)
而個d絲帶真係唔係咁易見到~~(好考眼力)
有d絲帶直情同d樹葉既顏色一模一樣 ~~(紅色同橙色)
大會應該用藍色或其它色去同d樹葉區分~~
搞到上左金馬倫山之後,唔知點去番中峽道~~~(我唯有死落番下面的引水道,跳落個渠位,好彩唔多水 ,再自己引體上升上番引水道,再跑一陣去到分支位,上番中峽道去CP1~~~

就算行慣山,都唔係咁易玩呢個賽事~~

作者: ericng1026    時間: 2012-4-16 01:58
[2nd]今日試行一次~~CP1 至 薄扶林水塘道的分支位(水塘或山頂) (30K)
總括來講比起由起點至CP1容易些~~~
但我上完個貝璐道後.......揾黎揾去都揾唔到個條小路 (揾左成大半個鐘 ), 我雖然睇過Facebook張相,但就揾唔到 ~~
但我曾經係某個位見到紅絲帶,當其時我唔信佢係大會條路,因個位同Facebook張相唔似,點鬼知後來發覺真係大會條路 ,因我係貝璐道行左好多次.....都找不到類似的路
個位係"過左2個髮夾尾彎後,上到有個位前面有好特別的大花(當時有蜜蜂正在採蜜),見到紅絲帶便左轉入,不要向右行原本的貝璐道(在豪宅前就應左轉紅絲帶)"
接著的"奇力山南下叢林路"前段路頗難行,因要捐窿捐那(行大水管,烏低身過樹根樹枝,落水渠道,過井位,行蜘蛛密林道),真係少d平衡力同體力都唔掂 ,好難想像係條小路
同埋真係如其他ching所講,前段路既環境真係好唔掂,好鬼dirty~~
(心諗上面豪宅d人真係好無公德心,亂拋垃圾)又無人清理

另外,去薄扶林水塘道個分支位都難去到,因轉錯左路

作者: Primart    時間: 2012-4-16 09:47
標題: 回復 47# 的帖子
真係驚驚....
作者: Gunners    時間: 2012-4-16 18:46
原帖由 ericng1026 於 2012-4-16 01:58 發表
今日試行一次~~CP1 至 薄扶林水塘道的分支位(水塘或山頂) (30K)
總括來講比起由起點至CP1容易些~~~
同埋真係如其他ching所講,前段路既環境真係好唔掂,好鬼dirty~~
(心諗上面豪宅d人真係好無公德心,亂拋垃圾)又無人清理

真係好鬼無公德心X2
作者: sumofjack    時間: 2012-4-16 20:15
原帖由 Gunners 於 2012-4-16 18:46 發表

真係好鬼無公德心X2

當日同朋友一齊去試路既時候, 係果段叢林路見到有網球。我地笑話:「唔通D住豪宅既人, 便便既時候, 係便D網球出黎既?」
作者: 日本專家    時間: 2012-4-16 22:36
昨天終於可以行哂「正確」的30km路線,
由於之前有二次獨自探路關係(有少許行錯)!
(留意:絕對不鼓勵初手一個人探此路段!)
但總括來說賽道係富於挑戰性!有難度!
我相信當日比賽一定有人行錯路,少許受傷!
但正正因此完成到賽事,才有成功感!
LIKE~
作者: Primart    時間: 2012-4-19 09:49
師兄們注意: 30KM 的出發時間提早到8:45
作者: joew    時間: 2012-4-21 12:17
到時一定會有20KM的跟錯左出發時間, 如有發現, 記得提一下佢地, 無謂被DQ左都唔知.
作者: sumofjack    時間: 2012-4-21 19:30
今日無落雨真係托賴, 聽日條路應該會好行D, 大家(包括我自己, 我跑20km)聽日加油!
作者: ericng1026    時間: 2012-4-21 21:39
[LAST]前幾日試行一次~~薄扶林水塘道的分支位(水塘或山頂) 至 終點 (30K)
相對1st,2nd個兩日黎講,真係萛容易得多同正常d ~~

較特別的是:去龍虎山之前,有段路跑跑下會見到左邊有紅絲帶,個個位會不斷下降/下滑,係有一條長繩給你輔助落鈄坡,渣住佢幾好玩~~

作者: 日本專家    時間: 2012-4-22 07:48
竟然陽光普照,各位加油!
作者: sumofjack    時間: 2012-4-22 15:11
今日好熱好辛苦,直升機都出左2次,希望佢地無事啦!
作者: 日本專家    時間: 2012-4-22 19:13
見直升機飛向西高山,唔知係咪20km健兒受傷!

另外,我太慢了,溥扶林水塘check point冇蕉冇gel冇水..
作者: wingwingiris    時間: 2012-4-22 21:19
應該係呢單
http://hk.news.yahoo.com/%E5%B0%91%E5%B9%B4%E8%A1%8C%E5%B1%B1%E6%9A%88%E5%80%92%E9%80%81%E9%99%A2%E6%95%91%E6%B2%BB-062300335.html;_ylt=AmX56PRUiNzqYKlzSKRcfr6dn8h_;_ylu=X3oDMTQ2MWZvazMzBG1pdANMYXRlc3ROZXdzIExpc3RpbmcEcGtnAzcxMjlmZTEwLWM1NWYtM2NmMS1hNGJiLWQyMTg0MWQ0OWFjZQRwb3MDOTEEc2VjA01lZGlhU3RvcnlMaXN0VGVtcAR2ZXIDNjQ4ZDk5MjAtOGM3MS0xMWUxLTlkYWUtOGIzZjk5ZjA2MTFm;_ylg=X3oDMTJpZ2MzM3JnBGludGwDaGsEbGFuZwN6aC1oYW50LWhrBHBzdGFpZAMEcHN0Y2F0A.aWsOiBnummlumggXzmlrDogZ7nuL3opr0EcHQDc2VjdGlvbnMEdGVzdAM-;_ylv=3

我係山頂見到消防員哥哥, 希望師兄冇事啦!!!
作者: wingwingiris    時間: 2012-4-22 21:22
原帖由 日本專家 於 2012-4-22 19:13 發表

另外,我太慢了,溥扶林水塘check point冇蕉冇gel冇水..

你幾點到?? 佢唔係話14:30先收CP咩?
作者: saki    時間: 2012-4-22 23:52
原帖由 wingwingiris 於 2012-4-22 21:22 發表

你幾點到?? 佢唔係話14:30先收CP咩?

薄扶林水站係12:30-1:00到的確無水, 要臨時由收左工嘅香港仔水站運水過去.....
作者: laputa99    時間: 2012-4-23 00:10
原帖由 日本專家 於 2012-4-22 19:13 發表

ching, 之後8公里你冇水點算? 又肚餓又口渴.
作者: ericng1026    時間: 2012-4-23 00:21
今日真係好熱好辛苦 差d暈左係度~~
過左簿扶林水塘個CP後,接著的西高山(20k),完全是無曬油無曬力,揾d位坐左好多次,慢慢行上山頂
返到終點後,心口唔舒服(過左差不多一個字後先無事)......但之後係咁抽筋.....(兩邊大脾,右手,左小腿,腰部等)
作者: jan_cheung    時間: 2012-4-23 00:50
標題: 回復 63# 的帖子
保重啊Eric師兄!
作者: 日本專家    時間: 2012-4-23 01:11
原帖由 laputa99 於 2012-4-23 00:10 發表 ching, 之後8公里你冇水點算? 又肚餓又口渴.
其實跑到cp3水站的前洗手間,已見有師兄返後訴說cp3冇水,佢只好用水樽加「水喉水」!咁我又有樣學樣!當時水袋仲有200ml,寶礦力100ml,仲有一包難食嘅gel
到cp3,有位小姐真的只叫了「no water, no water」!sorry 都冇句!有d失望!現場有位女跑手顯得進退兩難,我話比佢聽水喉水方法,之後不知她怎樣了!水喉水用作淋頭散熱,到盧吉道洗手間再照板煮糊加水喉水,好彩地捱返終點!

作者: 日本專家    時間: 2012-4-23 01:22
原帖由 saki 於 2012-4-22 23:52 發表 薄扶林水站係12:30-1:00到的確無水, 要臨時由收左工嘅香港仔水站運水過去.....

其實我想講,灣仔峽同香港仔水塘可以比少d資源,一來是只是路程的前半段,二來就算跑得慢派哂,兩個cp都有小食亭比錢買補給!
但cp3如果大會咁易派哂support,真係叫天不應!點捱西高山(20k);龍虎山(30k)??
作者: 日本專家    時間: 2012-4-23 01:31
男子越野跑迷路  仍未尋回

http://s.nextmedia.com/realtime/ ... 6647&a=50082493
作者: sumofjack    時間: 2012-4-23 07:39
原帖由 日本專家 於 2012-4-23 01:31 發表
男子越野跑迷路  仍未尋回

http://s.nextmedia.com/realtime/a.php?i=20120422&s=6996647&a=50082493

咁大件事??? 希望位師兄無事啦! 其實聽講CP3個位行落少少有汽水機的。我20km,好在去到仲有水有蕉,如果唔係真係唔知點捱!之後一路上,一路都覺得自己心跳過快,唯有行十零步抖一抖。好在無事抽筋,無暈低。完賽後,攤左係草地訓左陣,正!跟住聽到話大會有Pizza食,諗住起身去拎,點知一起身就抽!,好在都係小抽,最尾都拎左塊Pizza食。XD!
作者: Primart    時間: 2012-4-23 09:39
今次30K越野跑好好玩, 好彩唔洗老抽返終點。

除CP缺水缺糧外, 大會都應該係 [地下] 寫點指示,
我同一位師兄於"大學道"前上山一段, 睇唔到右手的指示, 都跑出到"大學道", 來回都有1K。
作者: 日本專家    時間: 2012-4-23 09:52
原帖由 sumofjack 於 2012-4-23 07:39 發表 咁大件事??? 希望位師兄無事啦! 其實聽講CP3個位行落少少有汽水機的。我20km,好在去到仲有水有蕉,如果唔係真係唔知點捱!之後一路上,一路都覺得自己心跳過快,唯有行十零步抖一抖。好在無事抽筋,無 ...

嚇!原來d人攞住盒pizza 係比我地食架,以為係私伙嘢!
點解唔放水旁邊(電解水又話派唒),又唔主動咁提示健兒,問我地食唔食?
跑完20�30km神智不清架!
作者: Primart    時間: 2012-4-23 10:13
原帖由 日本專家 於 2012-4-23 09:52 發表

嚇!原來d人攞住盒pizza 係比我地食架,以為係私伙嘢!
點解唔放水旁邊(電解水又話派唒),又唔主動咁提示健兒,問我地食唔食?
跑完20�30km神智不清架!

呵呵.....我同日本專家師兄的想法一樣!
過左終點, 見到小姐一邊食pizza, 一邊幫我登記。 唔講都唔知參賽者有份!
作者: sumofjack    時間: 2012-4-23 11:13
哈哈,其實我去到終點既時候都有問有無蕉/其他野食, 不過佢話得水。咁我於是就係附近草地, 搵個位攤一陣。跟住十零分鐘後, 聽到有人話有Pizza喎! 咁我開頭同CHING既諗法都一樣, 以為係私伙野,仲心諗「唉,有太太軍團做補級隊真係正」跟住,再望一望, 咦, 有人成車Pizza咁推去終點線wor, 心諗, 會唔會係大會訂架呢。八卦去望一望, 先知有得食!
作者: laputa99    時間: 2012-4-23 14:04
大會有相睇, 大家好enjoy水渠位, haha.
http://www.facebook.com/media/se ... f=10150773258287357
作者: marcus    時間: 2012-4-23 14:45
PIZZA比記念TEE還實際, 讚!!!
作者: 日本專家    時間: 2012-4-24 00:01
http://hk.apple.nextmedia.com/template/apple/art_main.php?iss_id=20120423&sec_id=4104&subsec_id=11867&art_id=16272890

「靠黐」參加越野賽 男子迷途

難分真與假!
作者: sumofjack    時間: 2012-4-24 00:40
原帖由 日本專家 於 2012-4-24 00:01 發表
http://hk.apple.nextmedia.com/template/apple/art_main.php?iss_id=20120423&sec_id=4104&subsec_id=11867&art_id=16272890

「靠黐」參加越野賽 男子迷途

難分真與假!

「靠黐」? 其實我係0係起點人龍既尾, 最尾果一兩個人咁滯, 我又唔覺有人「靠黐」wor! 我都係去到過左深水灣道入金夫人馳馬徑先開始奔走既!
作者: ericng1026    時間: 2012-4-28 04:20
原帖由 marcus 於 2012-4-23 14:45 發表
PIZZA比記念TEE還實際, 讚!!!

第一次比賽有PIZZA食,正~~
希望以後都有~~
作者: 杏子    時間: 2012-4-28 22:56
唉! 錯過了食pizza添, 淨係得水飲

都係避太陽累事, 遠離終點
作者: laputa99    時間: 2012-4-29 23:24
岀了成績 http://www.facebook.com/xtechallenge

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2