香港長跑網 - 長跑長友

標題: 2012.8.4 NIKE LUNAR RUN 8K [打印本頁]

作者: LL3578    時間: 2012-6-7 19:32
標題: 2012.8.4 NIKE LUNAR RUN 8K
日期:2012/8/4 (Sat)
時間:晚上6時30分至9時30分(比賽完結後大會將提供接駁巴士前往大學站
地點:科學園
距離:8公里
路線馬料水白石角海濱長廊沿海旁向廣福公園跑再折返
截止報名日期:2012年7月6日 (星期五)
費用:$150 (個人賽)/$750 (隊際賽, 5人一隊)
大會將提供男 / 女裝 LUNAR RUN Tee 及索繩袋,並把隊際組的隊名印在Tee上  

註:
1. 參加者不能同時參加個人賽與隊際賽。
2. 隊際賽必須由5名隊員組成,其中至少2名為女士。
3. 請先登入及註冊成為Nike 會員(到"Profile"填妥個人資料)後再回到此頁。
4. 所有款項由Sportsoho收取,Nike並不涉及款項處理。

賽事網址及報名鏈結:
http://www.nike.com.hk/local/makeitcount/eventLunarrun/intro

作者: IrisLai    時間: 2012-6-7 22:13
嘩!正!密切期待6月14日的公佈詳情。
作者: lewischan    時間: 2012-6-8 09:02
呢個賽去年夢璃羅獎!
作者: Thales    時間: 2012-6-9 17:56
原帖由 lewischan 於 2012-6-8 09:02 發表
呢個賽去年夢璃羅獎!

話8k其實好唔足聽講, 一切由上屆得奬者夢璃講講
作者: jbrun    時間: 2012-6-10 02:43
原帖由 LL3578 於 2012-6-7 19:32 發表
以下資料轉自Nike Running Hong Kong FB

日期:2012/8/4 (六)
時間:7:00pm
地點:香港科學園

**詳情及參加方法將於6月14日公佈**

期待進一步消息公佈.
作者: maxwongwk    時間: 2012-6-10 16:12
標題: 期待中期待中
期待中期待中
作者: LL3578    時間: 2012-6-10 20:14
標題: 回復 3# , 4#的帖子
其實我個所謂冠軍係某一日分站拎既
上屆既情況係咁既:
係有5條賽道共15場(後來反應熱烈,加多兩場到17場)
每條賽道都係約5K
參賽者只須跑某一條賽道既其中一場,當然跑多幾多場都得
每場就最快果12位(6男6女)就可以入決賽
姐係而家所講既呢場

今年既情況係咪同上年一樣,呢行就有待主辦單位既公佈la~~~
作者: LL3578    時間: 2012-6-10 23:03
我收到既消息,就係今年既NIKE 夜賽唔會再分初賽同決賽
會係一場過既~~~
作者: golfer504    時間: 2012-6-11 14:07
咁咪"千人空巷"
作者: sm_man    時間: 2012-6-11 16:22
肯定多人過排隊買IPHONE...
作者: bigheadie    時間: 2012-6-13 22:59
開始報名了

http://www.nike.com.hk/local/makeitcount/eventLunarrun/intro
作者: runfatc    時間: 2012-6-14 00:45
go, i joined
作者: jbrun    時間: 2012-6-14 00:59
原帖由 bigheadie 於 2012-6-13 22:59 發表
開始報名了

謝謝師兄,已報名了.
作者: 柔詠    時間: 2012-6-14 08:39
請問有"行李存放嗎"?
錦多人跑?好難跑.....
作者: wlau    時間: 2012-6-14 09:31
人工智能自動報名區
wlau
作者: golfer504    時間: 2012-6-14 09:34
已經飛身已報名了!
作者: 柔詠    時間: 2012-6-14 09:34
有人數限額嗎?
因為小弟睇睇公司出唔出到team.....所以唔可以立即報"單人"賽
作者: wlau    時間: 2012-6-14 09:54
原帖由 golfer504 於 14-6-2012 09:34 發表
已經飛身已報名了!

我係街度用部NOTE 報左名添..
作者: blurmax    時間: 2012-6-14 10:27

Enrolled^.^

http://blur2020.blogspot.com
作者: mtkdc    時間: 2012-6-14 12:09
我都報名了!APS兄弟快點報名啊!
作者: momolone    時間: 2012-6-14 12:16
所屬組別已full!
作者: LL3578    時間: 2012-6-14 12:28
標題: 回復 21# 的帖子
咁快full...唔係掛
作者: golfer504    時間: 2012-6-14 12:57
女士運動服尺碼 (加細已Full) ???

冇碼啫!
作者: momolone    時間: 2012-6-14 13:02
填晒form & APPLY 埋NIKE member, 最後submit,

prompt 滿o左﹗ (我組別係30-39)
作者: wlau    時間: 2012-6-14 13:38
原帖由 momolone 於 14-6-2012 13:02 發表
填晒form & APPLY 埋NIKE member, 最後submit,

prompt 滿o左﹗ (我組別係30-39)

我同你係同一組別, 我都怕佢會滿, 所以今朝係FB 見佢有得報, 已經第一時間坐住巴士都用部NOTE 去報名..
好彩報到(收到E-MAIL CONFIRM 7 月中收E-MAIL 拿選手包)
作者: yong53    時間: 2012-6-14 13:43
想報已Full左
作者: IrisLai    時間: 2012-6-14 13:47
標題: 回復 17# 的帖子
有呀!! 我的組別已額滿了, 冇得參加 lu
作者: jj2a3    時間: 2012-6-14 13:58
40+都滿左lu
作者: momolone    時間: 2012-6-14 14:03
原帖由 wlau 於 2012-6-14 13:38 發表

我同你係同一組別, 我都怕佢會滿, 所以今朝係FB 見佢有得報, 已經第一時間坐住巴士都用部NOTE 去報名..
好彩報到(收到E-MAIL CONFIRM 7 月中收E-MAIL 拿選手包)

恭喜ching
作者: 雲達大衛    時間: 2012-6-14 15:40
係囉...滿得咁快架~~~今早掛住做REPORT...早知一早上去睇睇.

會唔會有人有興趣組TEAM玩? 可能TEAM未滿呢~~~
作者: pandaman    時間: 2012-6-14 17:24
隊制都已經full 了
一日都唔夠就full 晒............ 究竟nike 預幾多人報架................
作者: Thales    時間: 2012-6-14 18:17
上年唔駛錢. 今年要錢. ... 但都咁快滿. 好野呀nike!!!
作者: 柔詠    時間: 2012-6-14 18:17
報左.....未收到CONFIRM EMAIL
作者: golfer504    時間: 2012-6-14 19:01
好在今早(8am)返工途中時開facebook,知道後都第一時間報. CONFIRM EMAIL 都已即時收到!

不過,我真的好意外咁快full!
作者: fwk322    時間: 2012-6-14 20:24
我40+  剛剛報左,V1SE過左數
未收到CONFIRM EMAIL
作者: qiao    時間: 2012-6-14 20:44
nike出名呀嘛......荃灣10k都要幾日先full,因為未必個個識上長跑網.

不過今日我早上試過報都話滿左,跟住fb好多人都話兩個鐘就滿左,有人為左參加呢個比賽先參加Make it Count,然後話額滿覺得受騙.

但頭先見到師兄話報到我再試,結果都報到.

作者: fwk322    時間: 2012-6-14 21:24
原帖由 qiao 於 2012-6-14 20:44 發表
nike出名呀嘛......荃灣10k都要幾日先full,因為未必個個識上長跑網.

不過今日我早上試過報都話滿左,跟住fb好多人都話兩個鐘就滿左,有人為左參加呢個比賽先參加Make it Count,然後話額滿覺得受騙.

但頭先見到師 ...

恭喜C兄報到
作者: 哈利330    時間: 2012-6-14 22:32
佢個網用 IE 6 同 iPhone Safari 都報唔到,再試 IE 9 先見到 "你的所屬組別名額已滿" 句嘢,真係無奈。
作者: 雲達大衛    時間: 2012-6-14 23:02
唉....睇黎又MISS左~~~唔知仲會唔會有3RD CHANCE呢~~~
作者: Thales    時間: 2012-6-14 23:47
除左係Nike真係唔知有咩吸引
作者: bazihk    時間: 2012-6-15 00:03
比佢地哄晒啲個人資料啦,入晒啲資料先話滿左!
作者: HKRUNNER    時間: 2012-6-15 00:24
標題: 回復 22# 的帖子
夢璃,甘你有冇報lunar Run呀,我報唔到了~~
作者: saki    時間: 2012-6-15 00:37
尋日(14/6)朝10:30報名成功!!!!
作者: 柔詠    時間: 2012-6-15 00:54
報不到Team , 只報左个人30-39....
作者: ktluk    時間: 2012-6-15 08:53
全部Team 和個人full.報不到
作者: wlau    時間: 2012-6-15 10:23
原帖由 Thales 於 14-6-2012 23:47 發表
除左係Nike真係唔知有咩吸引

講真, 我理得佢NIKE 定特步定PUMA , 我只係想參加一個香港極少有既夜跑比賽JA...
之前見外國有PUMA 螢光夜跑, 覺得好鬼正, 見到上年NIKE 都攪左個差不多, 但得D 勁人有得跑, 所以覺得好無奈,
今年見佢無限制, 所以我先第一時間沖去報名.. 唔好真係以為NIKE 個名真係咁大吸引力先得既..
作者: golfer504    時間: 2012-6-15 11:29
已Confirm 個人都已經滿了!

冇可否認, NIKE 個marketing 已成功generate到 D Noice, 不過 D Noice 負面比較多!
作者: Thales    時間: 2012-6-15 11:52
原帖由 wlau 於 2012-6-15 10:23 發表

講真, 我理得佢NIKE 定特步定PUMA , 我只係想參加一個香港極少有既夜跑比賽JA...
之前見外國有PUMA 螢光夜跑, 覺得好鬼正, 見到上年NIKE 都攪左個差不多, 但得D 勁人有得跑, 所以覺得好無奈,
今年見佢無限制, ...

咁"勁人"先有得玩又無可口非既. 但我相信大把人係因為nike參加.
作者: Thales    時間: 2012-6-15 11:53
原帖由 golfer504 於 2012-6-15 11:29 發表
已Confirm 個人都已經滿了!" />" />hj" />" />

冇可否認, NIKE 個marketing 已成功generate到 D Noice, 不過 D Noice 負面比較多! " />" />

應該好多hea跑同慢手相對其他比賽. 仲可以狂賺錢, 今年好成功收錢都咁快滿
作者: wlau    時間: 2012-6-15 13:58
原帖由 Thales 於 15-6-2012 11:53 發表

應該好多hea跑同慢手相對其他比賽. 仲可以狂賺錢, 今年好成功收錢都咁快滿

HEA 跑同慢手在此..
作者: Thales    時間: 2012-6-15 15:19
原帖由 wlau 於 2012-6-15 13:58 發表

HEA 跑同慢手在此..

其實我冇任何惡意架. 我睇過你既文. 你都唔算係hea跑同慢手. 起碼你係有heart去跑. (我唔係想起爭端)

(即係好似渣打10K咁都有唔少人跑左都冇400米就停晒,呢d我眼中叫做唔係真正鍾意跑既, 但努力去跑完成左個賽事呢d唔算係"冇heart"跑)
作者: qiao    時間: 2012-6-15 17:14
先唔好講我本身就慢,我本身都係打算到時到候去跑,唔會特別為佢作操練.(雖然因為距離短過平時"長"課10k會加快少少彌補距離既不足.)
作者: wlau    時間: 2012-6-15 17:21
原帖由 Thales 於 15-6-2012 15:19 發表

其實我冇任何惡意架. 我睇過你既文. 你都唔算係hea跑同慢手. 起碼你係有heart去跑. (我唔係想起爭端)

(即係好似渣打10K咁都有唔少人跑左都冇400米就停晒,呢d我眼中叫做唔係真正鍾意跑既, 但努力去跑完成左個賽 ...

HAHA, 放心, 我唔係想嘈.. 如果想嘈就會仲用D ICON 仔咁有心機啦..
作者: 柔詠    時間: 2012-6-16 00:32
小弟首次8Km 賽等pb .....
作者: icarusleung    時間: 2012-6-16 16:25
等左24hrs 未有確認email, 所以我send email to Nike,
尋晚12點幾, reply 我, 已收到報名亦留左位比我, 但要19/6先可以比確認email我,
各位到時見, enjoy the game~
作者: wlau    時間: 2012-6-17 20:48
原帖由 icarusleung 於 16-6-2012 16:25 發表
等左24hrs 未有確認email, 所以我send email to Nike,
尋晚12點幾, reply 我, 已收到報名亦留左位比我, 但要19/6先可以比確認email我,
各位到時見, enjoy the game~

有無睇過JUNK MAIL ? 我都係JUNK MAIL 到搵到佢個CONFIRM E-MAIL ..
作者: wlau    時間: 2012-6-19 21:00
收到真正既CONFIRM E-MAIL,但唔睇尤自可, 一睇又把幾火.. 錯左名, 岩左身份證同姓別, 但件衫又變左女S SIZE, 當日選姓別男, 係無女衫選...
今次又係同SPORTSOHO 合作? 定NIKE 自己攪?
聽日我要打上去搵人嘈先得.....大家CHECK 番D DETAILS 個有無錯啊...

P.S 上年SPORTSOHO 城市之戰已經錯到不知所謂, 如果今次又真係佢地負責個BACKOFFICE SYSTEM, 佢地真係要自我摺埋先得..(以上假設係以SPORTSOHO 為報名系統, 如果唔係,就當我講廢話)
作者: wlau    時間: 2012-6-19 21:34
再一次收到CONFIRM E-MAIL, 今次個名岩左, 但件衫既SIZE 仲係女裝XS.. 玩乜...
作者: gasoline    時間: 2012-6-19 21:56
唔係剩係kswiss0個次,上年lunar run都係比sportsoho攪到一穫粥,有0的人跑少左
作者: alvinz    時間: 2012-6-19 21:56
我收到兩封一樣參考編號既email, 其中一封個名錯的, 兩封都係比左女裝XS..
作者: longlx    時間: 2012-6-19 21:58
Oh no , sportsoho did things wrong again !!!!!:O
人名同個人資料又係對錯位!!!
已經唔係第一,二次犯同樣錯誤
作者: stephensuen    時間: 2012-6-20 10:44
Crazy, mistake again!!!
作者: wlau    時間: 2012-6-21 11:20
Nike 話跟據RECORD 我選左F-XS.. 不過會幫我轉番做M-XL
但.. 我真係覺得好攪笑.. 因為佢個SYSTEM, 當日選左姓別去M, 佢係會RESET 左個衫做晒男, 點會我姓別係男, 但個裝係F-XS..
我仲好記果時, 我一開始選錯左做XLL, 之後即選番XL.(M) 所以完全唔知幫佢起SYSTEM 間個公司攪乜春..
作者: Piccolo    時間: 2012-6-21 15:11
According to the confirmation email, my date of birth is "14/6/2012"
作者: boborambo    時間: 2012-6-21 16:13
According to the confirmation email, my date of birth is "14/6/2012"

X 2
作者: jbrun    時間: 2012-6-22 00:34
我的生日日期也是 "14/6/2012" x3
點算...
作者: Thales    時間: 2012-6-22 11:21
原帖由 longlx 於 2012-6-19 21:58 發表
Oh no , sportsoho did things wrong again !!!!!:O
人名同個人資料又係對錯位!!!
已經唔係第一,二次犯同樣錯誤

仲記得前2年既K-Swiss事件
作者: Thales    時間: 2012-6-22 11:23
原帖由 wlau 於 2012-6-19 21:00 發表
收到真正既CONFIRM E-MAIL,但唔睇尤自可, 一睇又把幾火.. 錯左名, 岩左身份證同姓別, 但件衫又變左女S SIZE, 當日選姓別男, 係無女衫選...
今次又係同SPORTSOHO 合作? 定NIKE 自己攪?
聽日我要打上去搵人嘈先得... ...

果時唔單只錯, 仲寄埋d個人資料包括住址,電話,身份證,緊急聯絡人既電話姓名等等比一d你唔識既人. 都唔係第1次

nike係要同sportsoho合作...
作者: pandaman    時間: 2012-6-22 13:50
原帖由 Piccolo 於 2012-6-21 15:11 發表

我封confirmation email 都後生左十年~
點知師兄仲利害~ 未滿月就跑8k 了~ XDDDDDDDDDD

仲有件衫既 size 都唔啱
send 左 email 去改, 未有回覆

其實nike 又係奇怪, 自己做衫, 而且又要人當日著佢既衫跑
點解d 碼數會有限額架呢....... 相當莫名其妙..........
作者: Thales    時間: 2012-6-23 04:56
原帖由 kogun 於 2012-6-22 13:50 發表

我封confirmation email 都後生左十年~
點知師兄仲利害~ 未滿月就跑8k 了~ XDDDDDDDDDD

仲有件衫既 size 都唔啱
send 左 email 去改, 未有回覆

其實nike 又係奇怪, 自己做衫, 而且又要人當日著佢既衫 ...

大家都知耐克係極商業既機構, 算啦.但又係怪既
作者: yong53    時間: 2012-6-26 09:34
之前出生日期send 左 email 去改, 昨日已有回覆更正!
作者: jbrun    時間: 2012-6-26 13:39
原帖由 jbrun 於 2012-6-22 00:34 發表
我的生日日期也是 "14/6/2012" x3
點算...

我也收到email說他們已更正了.
作者: pandaman    時間: 2012-6-26 14:05
我也更正了

本來 20/6 已發e-mail, 但一直無reply
後來發現好多人係nike facebook 留言,
尋日我也留了, 結果4小時後收到re-confirm e-mail~
作者: rabbit88    時間: 2012-6-26 18:15
my date of birth is "14/6/2012 x4
作者: boborambo    時間: 2012-6-26 20:21
今天收到電郵,所有個人資料已改回正常。
作者: warren    時間: 2012-7-10 01:13
起跑時間即係幾點呢?
6:30-9:30pm......
作者: wlau    時間: 2012-7-16 16:11
收到領取選手包通知書20-07 to 22-07 12:00 to 21:00
尖沙咀柏麗大道 NIKE SHOP

有1 塊號碼布, 一件TEE AND 一個索袋....

封E-MAIL 有埋登記資料CONFIRM , 可以放心佢無錯.
作者: blurmax    時間: 2012-7-16 16:27

收到領取選手包通知書 - # 1493
作者: pandaman    時間: 2012-7-16 17:57
究竟要唔要著佢件tee 去跑呢........

報名時話一定要著佢件tee 先可以跑.
拎選手包既e-mail 只係話要號碼布, 又無講話一定要著佢件tee
作者: mtkdc    時間: 2012-7-16 18:06
我都收到通知了! 到時見....
作者: alvinz    時間: 2012-7-16 21:34
原帖由 kogun 於 2012-7-16 17:57 發表

拎選手包既e-mail 只係話要號碼布, 又無講話一定要著佢件tee

睇返Nike網頁, 好似改左:

"大會將提供NIKE LUNAR RUN TEE和號碼布,所有參賽者比賽當天可自由選擇是否穿著NIKE LUNAR RUN TEE,但必須穿著號碼布,否則不能出賽。"
作者: blurmax    時間: 2012-7-16 21:45

Yes wor - thanks for the latest info^.^
作者: pandaman    時間: 2012-7-16 22:12
原帖由 alvinz 於 2012-7-16 21:34 發表

睇返Nike網頁, 好似改左:

"大會將提供NIKE LUNAR RUN TEE和號碼布,所有參賽者比賽當天可自由選擇是否穿著NIKE LUNAR RUN TEE,但必須穿著號碼布,否則不能出賽。"

原來改左。謝謝說明∼
作者: golfer504    時間: 2012-7-16 22:55
唔通,D 合適SIZE唔夠分, 所以改了俾穿自已衫? 例如本身係肥佬,但係只有XS碼, 如果強迫參賽者穿,真係名副其實Nike Combat Pro, 仲正過2XU既compression tight
作者: sm_man    時間: 2012-7-17 09:44
哈哈...呢個NIKE夜跑好新鮮...但比NIKE同SPORTSOHO攪到D跑手有D煩厭真係要反省一下
1間係超級國際企業, 1間係本地專門運動項目攪手...
作者: lilyrunning    時間: 2012-7-17 14:45
第一年玩呢個比賽,好多野唔係好知。請問關於集合地點方面,應該去科學園邊個站落車? 因為網頁正係話科學園,我驚科學園好大喎...
同埋時間寫6:30-9:30pm,6:30係指起跑時間,定6:30去到仲會做登記or寄存行李之類??
作者: blurmax    時間: 2012-7-17 15:09

專 線 小 巴 27 號

公 共 汽 車 : 往 返 港 鐵 (MTR) 沙 田 站 ( 排 頭 街 ) 與 香 港 科 學 園(星 期 一 至 日 )
班 次 : 每 天 6:25am 到 11:15pm,
每 隔 7 分 鍾 一 班
車 費 : 港 幣 6.0 元

http://www.hkstp.org/HKSTPC/offer.jsp?lan=b5&typeId=OT_005&typeId2=OT_009&mode=text
作者: jbrun    時間: 2012-7-17 15:43
我都收到通知書
作者: lilyrunning    時間: 2012-7-17 15:44
標題: 回復 87# 的帖子
謝謝ching
作者: wlau    時間: 2012-7-19 10:53
人工智能自動報名區
wlau
作者: boborambo    時間: 2012-7-19 13:15
人工智能自動報名區
wlau
boborambo
作者: blurmax    時間: 2012-7-20 11:53

人工智能自動報名區
1. wlau
2. boborambo

3. blurmax
作者: Thales    時間: 2012-7-20 14:55
原帖由 kogun 於 2012-7-16 17:57 發表

上年一定要著, 上年黑色好型仔, 今年....
作者: pandaman    時間: 2012-7-20 16:07
我都覺得黑色型好多, 今年太素色.
作者: Thales    時間: 2012-7-20 16:30
原帖由 kogun 於 2012-7-20 16:07 發表
我都覺得黑色型好多, 今年太素色.

但上年係棉質
作者: hcli    時間: 2012-7-20 18:53
今年都係棉質!白色!
作者: wallacehung    時間: 2012-7-20 19:38
今年件tee係仿棉Dri-fit, 100% Polyester
作者: maxwongwk    時間: 2012-7-21 09:25
long queue to collect racepack yesterday....
作者: blurmax    時間: 2012-7-21 14:03

真勞气—山長水遠去罗nike lunar run 号碼報,竟然揾唔到要寄俾我!我答你地nike 都不知點做野!好在我一向鍾意adidas 多好多!
作者: mtkdc    時間: 2012-7-21 16:11
blurmax...我等陣過去

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2