香港長跑網 - 長跑長友

標題: 新買salomon 腰包 [打印本頁]

作者: yuenyuen168    時間: 2012-9-1 23:38
標題: 新買salomon 腰包
三角形個種,換到第三個都滲水吹脹,各位師兄常見嗎?
作者: ys_tong    時間: 2012-9-3 21:39
是否裝水太滿呀?我上星期亦買了一個,跑了兩個多小時,當然是邊跑邊飲,又OK喎!
作者: yuenyuen168    時間: 2012-9-4 07:54
多謝師兄回復,我大約裝到550ml 左右,因為此水樽是傾傾地擺的,會有滲水,我在overlxx買的,請問帥兄在那裏買的,我想去問下有冇淨水樽賣!
作者: chowsmile    時間: 2012-9-4 09:22
原帖由 yuenyuen168 於 2012-9-4 07:54 發表
多謝師兄回復,我大約裝到550ml 左右,因為此水樽是傾傾地擺的,會有滲水,我在overlxx買的,請問帥兄在那裏買的,我想去問下有冇淨水樽賣!

我見到旺角沙木尼嗰邊有淨水樽賣, 你可以去睇下.
作者: yuenyuen168    時間: 2012-9-4 14:00
收到,希望買到個唔流水啦!
作者: Thales    時間: 2012-9-4 17:02
原帖由 yuenyuen168 於 2012-9-4 14:00 發表
收到,希望買到個唔流水啦!

NB唔漏水都幾好用. 價錢又公道

我見Nike同Adidas都有出

mizuno以前賣到好貴. 呢排見番好似減番正常少少大約200
作者: yuenyuen168    時間: 2012-9-5 08:33
多謝師兄的意見,但我選擇salomon 的原因是它擺樽的方式十分方便!
作者: sputniktong    時間: 2012-9-5 14:57
我以為得我咁唔好彩買左個滲水既, 原來.....

我懶得去換, 用電線膠布圍左十幾個圈, 虛位少左就滲少左
作者: hingkeestore    時間: 2012-9-6 21:48
標題: 回復 8# 的帖子
我都用呢個,亦都有漏水,唔裝滿水冇問題的!
作者: yuenyuen168    時間: 2012-9-7 13:23
我在沙木買了新樽$28,ok冇滲,個樽低無字的,先前3個滲水的有made in Taiwan 字樣!
作者: marcus    時間: 2012-9-7 16:38
oh.....我都有salomon的三角水樽, 好多朋友都有, 但未聽過有滲水.
不過如果有氣飲品係會滲水的, 我試過放"電解餅"都會滲水, 因為都有少少氣
作者: yuenyuen168    時間: 2012-9-7 17:52
師兄你的是直擺還是橫擺的!
作者: ys_tong    時間: 2012-9-8 23:05
yuenyuen168師兄:會唔會是雪涷咗樽水,有倒汗水呀?
作者: yuenyuen168    時間: 2012-9-9 10:26
不是,不過overxxx 的同事同我講話成批都是這樣及他自己用的都有滲! 所以我覺得是新不如舊!

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2