香港長跑網 - 長跑長友

標題: [轉發] 上海马拉松发布会被叫停 [打印本頁]

作者: daiichi    時間: 2012-9-11 20:17
標題: [轉發] 上海马拉松发布会被叫停
http://sports.sohu.com/20120911/n352880350.shtml据日本朝日新闻报道,9月11日上午,原定将于12月举行的东丽杯上海国际马拉松赛在上海召开记者招待会,但开场仅5分多钟后记者会就被突然叫停。相关人士在接受采访时称,会场接到上海市副市长等人的指示,受钓鱼岛问题影响,要求终止记者招待会......

登錄/註冊後可看大圖

作者: little-fish    時間: 2012-9-12 06:40
見很多內地都讚成,轉跑其他了

香港呢?報紙佬昨天提都唔提一下各地華人反日示威
作者: tank1438    時間: 2012-9-12 08:21
所以體育同政治真係好難完全分開的。
作者: little-fish    時間: 2012-9-12 09:59
標題: 回復 3# 的帖子
咁你今次又響應否?
作者: tank1438    時間: 2012-9-12 10:04
標題: 回復 4# 的帖子
我都今年都無諗住去跑...16/12號我應該會去台北富邦跑呀..!!個人認為咁樣被中止個記者會唔太好囉,不過都見怪不怪鳥..!!

作者: 零下十度    時間: 2012-9-12 11:03
咁即系仲有沒得跑架,我諗住去跑架~
作者: runrun    時間: 2012-9-12 11:26
原帖由 tank1438 於 2012-9-12 10:04 發表
我都今年都無諗住去跑...16/12號我應該會去台北富邦跑呀..!!個人認為咁樣被中止個記者會唔太好囉,不過都見怪不怪鳥..!!

哇 ! 坦克你11月去完太魯閣,12月又去富邦,台灣錫哂你呀 !

好彩我舊年跟大勇隊去跑咗上海呢個馬拉松,兼且知道今年又改了路,沿途路程又沒有去年的咁吸引了 !

所以你今年唔計劃去絕到唔係損失!

不過,呢個馬拉松今年就應該都會搞得成,市政府會接手搞的,今次係市政府飛起日資贊助企業,

一定搞得成,話俾日企業知冇咗你贊助,我地都搞得到,不過就冇咗啲Mxxxxxx跑鞋獎品姐 !
作者: little-fish    時間: 2012-9-12 12:50
香港日資比賽呢?
作者: tank1438    時間: 2012-9-12 13:22
標題: 回復 8# 的帖子
美記半馬...一定會跑...!!
作者: little-fish    時間: 2012-9-12 14:40
閱了

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2