香港長跑網 - 長跑長友

標題: 全馬一組上巴士? [打印本頁]

作者: jefflam77    時間: 2013-2-2 17:40
標題: 全馬一組上巴士?
如果係第一個CP上巴士,幾點返到維園? 7:10a.m.起跑

作者: gisp    時間: 2013-2-2 17:45
冇咁早開呀話,好似跑到30K左右先見有巴士,早極都9點喎,仲要慢駛,10點呱
作者: kokyan_lam    時間: 2013-2-2 19:02
CHING點解未跑就諗巴士?
作者: bigman    時間: 2013-2-2 19:30
jefflam77兄唔好諗d衰野, 無事嘅, 終點見

作者: allanccl    時間: 2013-2-2 20:35
如果一心打算會坐巴士,請帶定外套或禦寒衣物,架巴士好遲先至開出,沿途收人,但係開得好慢,通常是比賽終點關了門才到維園,以免有人落車偷雞去衝線拿完成紀念牌。
作者: allanccl    時間: 2013-2-2 20:43
其實,有傷就唔好跑,留得青山在,那怕無馬跑!
如果唔係咁傷,可以試下慢跑7'/K,有六個鐘,足夠時間返終點。
我今次都會慢跑,打算跑6分半/K,希望五個鐘頭內完成,多看風景及拍照,好好的享受香港這條美麗的賽道!
作者: little-fish    時間: 2013-2-2 22:55
有多少架巴士?照過往,約莫三仟多人未能完成,扣減一些未能出席者,估計都仍有2000人要坐巴士?
作者: jefflam77    時間: 2013-2-2 23:32
allanccl 發表於 2013-2-2 20:43
其實,有傷就唔好跑,留得青山在,那怕無馬跑!
如果唔係咁傷,可以試下慢跑7'/K,有六個鐘,足夠時間返終點 ...

多謝亮哥提醒!其實只想入終點區同大家影下相。如果我有帶號碼布,唔知俾唔俾入。
作者: allanccl    時間: 2013-2-2 23:40
jefflam77 發表於 2013-2-2 23:32
多謝亮哥提醒!其實只想入終點區同大家影下相。如果我有帶號碼布,唔知俾唔俾入。 ...

跑完有號碼布的也會給他們趕走,終點區應該入唔到去,如果是田總的人或屬會申請左才可在終點指定地方映相,可以試下去終點前圍板的位置,去年都有人響果度映。
作者: jefflam77    時間: 2013-2-3 09:28
allanccl 發表於 2013-2-2 23:40
跑完有號碼布的也會給他們趕走,終點區應該入唔到去,如果是田總的人或屬會申請左才可在終點指定地方映相 ...

如果我只入番維園,攞行理嗰區,應該可以嗎?我可掛住號碼布,入番去,當漏左嘢。因為入面太多老友記:)
作者: allanccl    時間: 2013-2-3 18:04
jefflam77 發表於 2013-2-3 09:28
如果我只入番維園,攞行理嗰區,應該可以嗎?我可掛住號碼布,入番去,當漏左嘢。因為入面太多老友記:) ...

執生吧!
作者: Pepe    時間: 2013-2-4 19:21
還有兩個多星期,放棄早了點罷!

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2