香港長跑網 - 長跑長友

標題: 半馬一組上巴士 [打印本頁]

作者: merino    時間: 2013-2-16 22:37
標題: 半馬一組上巴士
未跑過半馬,因為在初三發財跑跌傷了,未知能否完成賽程。
想請問比賽當天中途放棄,是否要到CP先可以上巴士?
謝謝!
作者: allanccl    時間: 2013-2-16 23:22
好好保重! 受傷了還跑? 還有很多半馬等著妳呢!

登錄/註冊後可看大圖

作者: merino    時間: 2013-2-16 23:45
allanccl 發表於 2013-2-16 23:22
好好保重! 受傷了還跑? 還有很多半馬等著妳呢!

亮哥︰多謝關心。
擦損雙手,雙膝瘀晒,門牙崩了,我想我還可以跑(當日都JOG回終點),但初三之後未跑返,今週會試下JOG,所以未想放棄住。
作者: kokyan_lam    時間: 2013-2-16 23:56
merino 發表於 2013-2-16 23:45
亮哥︰多謝關心。
擦損雙手,雙膝瘀晒,門牙崩了,我想我還可以跑(當日都JOG回終點),但初三之後未跑返, ...

門牙崩左咁大件事? 因咩事跌得咁嚴重?
作者: merino    時間: 2013-2-17 00:57
kokyan_lam 發表於 2013-2-16 23:56
門牙崩左咁大件事? 因咩事跌得咁嚴重?

無留意地面有突出的路障,提不起腳以致整個人五體投地。
作者: bunbun    時間: 2013-2-17 05:07
+ oil + oil + oil
作者: allanccl    時間: 2013-2-17 09:08
merino 發表於 2013-2-17 00:57

噢! 聽到都覺痛! 膝頭哥搽多d特強喜X妥吧,記住係搽、不要捽,很快退瘀止痛的。
還有一個星期,應該夠時間可以復原的,加油啊!
作者: raymondli    時間: 2013-2-17 11:44
加油呀!!!
作者: yyfrog2012    時間: 2013-2-17 12:35
merino 發表於 2013-2-17 00:57

真佩服您受傷仍想完成比賽的精神,但倘若真的中途不適,也別勉強啊~加油~
作者: july1107    時間: 2013-2-17 23:24
放棄吧,怕傷上加傷...
作者: awolswat    時間: 2013-2-18 17:12
保重! 加油呀!!!加油呀!!! 跑到幾多就幾多啦! 跑唔到咪行下影下相!
感受下氣氛都好架!
作者: SimonFai    時間: 2013-2-20 21:35
保重喔

作者: chankerokero    時間: 2013-2-20 22:03
allanccl 發表於 2013-2-17 09:08
噢! 聽到都覺痛! 膝頭哥搽多d特強喜X妥吧,記住係搽、不要捽,很快退瘀止痛的。
還有一個星期,應該夠時 ...

弊!我不嬲都係用力捽,會唔會有反效果?!
作者: allanccl    時間: 2013-2-20 22:24
chankerokero 發表於 2013-2-20 22:03
弊!我不嬲都係用力捽,會唔會有反效果?!

是的,用力捽有反效果,試下搽、唔好捽,快d好的。
作者: merino    時間: 2013-2-28 20:23
覆返個近況先,當日結果有去跑,預期2小時半完成,無穿無爛返終站,著左網衫,有ching同我講加油,出左西隧在西港城外,遇到亮哥領跑,同亮哥打個招呼後,就連亮哥的尾燈都追唔到了。
作者: felixcat    時間: 2013-2-28 22:20
merino 發表於 2013-2-28 20:23
覆返個近況先,當日結果有去跑,預期2小時半完成,無穿無爛返終站,著左網衫,有ching同我講加油,出左西隧 ...

師兄,恭喜哂。我幾個月前都受傷撞到個頭同牙,好清楚你感受。祝早日康復。
作者: merino    時間: 2013-3-1 00:00
felixcat 發表於 2013-2-28 22:20
師兄,恭喜哂。我幾個月前都受傷撞到個頭同牙,好清楚你感受。祝早日康復。 ...

CHING, 我都祝你早日康復!

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2