香港長跑網 - 長跑長友

標題: 想問Suunto GPS錶在香港有無代理檢查/維修 [打印本頁]

作者: KL_    時間: 2013-3-31 13:02
標題: 想問Suunto GPS錶在香港有無代理檢查/維修
請教各位跑手小弟用開隻Suunto ambit今日跑步完不能Sync. D data 去部腦到正係話我move pending何解呀我都stop哂D exercise 㗎啦sync. 又唔得於是走落樓reset哂D GPS呀返到屋又係咁話都唔知做咩…有無師兄可以教吓我呀萬分感謝。

作者: CYRCON    時間: 2013-3-31 14:15
有呀~在新蒲岡
作者: KL_    時間: 2013-3-31 15:24
可否話我知邊到呀師兄。。
作者: KL_    時間: 2013-3-31 15:26
CYRCON 發表於 2013-3-31 14:15
有呀~在新蒲岡

可否話我知邊到呀師兄。
萬分感謝。
作者: JoJoYip    時間: 2013-3-31 17:43
21/F, Stulex House, 698 Prince Edward Road East, KLN
電話唔記得左
但同層有精工維修,可以打電話去問下
作者: CYRCON    時間: 2013-3-31 22:05
新蒲崗太子道東698號寶光商業中心21樓
通泰鐘錶有限公司
電話: 35823688
MON TO FRI 0900-1800
SAT 0900-1300
作者: KL_    時間: 2013-4-1 08:03
JoJoYip 發表於 2013-3-31 17:43
21/F, Stulex House, 698 Prince Edward Road East, KLN
電話唔記得左
但同層有精工維修,可以打電話去問下 ...

Thank you.
作者: KL_    時間: 2013-4-1 08:03
CYRCON 發表於 2013-3-31 22:05
新蒲崗太子道東698號寶光商業中心21樓
通泰鐘錶有限公司
電話: 35823688

Thank you.
作者: CYRCON    時間: 2013-4-7 04:38
係呢~師兄~你對AMBIT 有咩評價
作者: KL_    時間: 2013-4-9 21:28
CYRCON 發表於 2013-4-7 04:38
係呢~師兄~你對AMBIT 有咩評價

大, 同埋有D重。
可能小弟手腕唔粗条錶帶又要就番嗰GPS所以較極都有D鬆囉,
嗰GPS好天就接收好快陰天就企住等約半分鐘先收到,
有心跳高度都幾好同準(感覺上)在佢個movescount睇番就真係好清楚對有要求的人應該方便嘅,
個温度都可以參考吓咁重有電量就我一般隔日一中一短20K有找電量都有70鬆D囉,
fusespeed就在account上見就是一条直線多個參考,
用咗4個月到都可以啦重有嗰所謂3D compass幾得意囉最最緊要是我在CRC買囉萬一件差電壞就煩加煩囉,
小小意見分享吓啦.

作者: CYRCON    時間: 2013-4-10 07:58
KL_ 發表於 2013-4-9 21:28
大, 同埋有D重。
可能小弟手腕唔粗条錶帶又要就番嗰GPS所以較極都有D鬆囉,
嗰GPS好天就接收好快陰天就企 ...

我朋友最近都買左, 但佢冇正式試, 你還有沒有其他呢? 我宜家用緊 FENIX 個面都好大, 其實同AMBIT 都差不多
作者: KL_    時間: 2013-4-10 18:08
CYRCON 發表於 2013-4-10 07:58
我朋友最近都買左, 但佢冇正式試, 你還有沒有其他呢? 我宜家用緊 FENIX 個面都好大, 其實同AMBIT 都差不 ...

Sorry我都係初哥嚟咋,隻錶都係我嘅初戀呢
可能有D細微細眼嘅地方係唔太曉呢,望師兄指教指教....
咁師兄你用開隻FENIX Sync. Data D 料多元化嗎?

作者: CYRCON    時間: 2013-4-10 23:01
KL_ 發表於 2013-4-10 18:08
Sorry我都係初哥嚟咋,隻錶都係我嘅初戀呢
可能有D細微細眼嘅地方係唔太曉呢,望師兄指教指教....
咁師 ...

都還在研究中~HAAHAA

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2