香港長跑網 - 長跑長友

標題: 賽後投票---2013.4.21 百仁基金 FITMIND慈善跑 [打印本頁]

作者: LL3578    時間: 2013-4-21 12:00
標題: 賽後投票---2013.4.21 百仁基金 FITMIND慈善跑
賽後投票---2013.4.21 百仁基金 FITMIND慈善跑
細則: 只供有報名參加跑手投票
以10分為最高

投完票後, 請登出個人評分及就比賽給予簡評及/或意見
請登出個人跑評及個人評分及各個細項(可因應個人喜好增減)
格色如下 eg:
總分8 (賽道設計8, 賽事安排 8, 日期時間9, 紀念品7,收費6,氣氛9)

投票結果會作為年終獎項其中一個參考
投票後討論,按情況關閉.各項細則,可按情況更改
投票結果及評論,只反映跑友意見,與本網立場無關

作者: bunbun    時間: 2013-4-21 12:05
總分8 (賽道設計8, 賽事安排 5, 日期時間8, 紀念品7,收費10,氣氛9)

基本上滿意, 而美中不足

1) 迪士尼站出, 無工作人員, 無signage去比賽場地

2) Bib no. 有無需要和行李牌號碼唔同呢?

3) 5km個位, 個里數牌顯示4km, 驚!  
莫非 GPS 渣到會有成 畸的分別?
作者: anfield    時間: 2013-4-21 12:22
可能第一次搞,好多野唔熟,有乜理由唔夠蕉派? 另外好多小朋友義工係齋坐乜都唔做....

不過整體來講都唔錯,出年會再黎!
作者: coolmanlai    時間: 2013-4-21 13:05
第1年搞嘅賽事,收費超平100元,相信主要係介紹基金和受惠機購給公眾認識,善款數目實則幫助不大.制作認真,但有不少蝦碌地方,還有很多要改善空間,整体評8分!
作者: 立花道雪    時間: 2013-4-21 13:10
總分8 (賽道設計9, 賽事安排7, 日期時間7, 紀念品6, 收費9, 氣氛9)
作者: bunbun    時間: 2013-4-21 13:11
補充, 件tee 唔係咁掂
作者: Simon@_@    時間: 2013-4-21 14:58
總分8 (賽道設計9, 賽事安排7, 日期時間8, 紀念品4, 收費10, 氣氛9)
件衫太唔掂,唔可以著來跑

作者: 長跑傑    時間: 2013-4-21 15:00

總分8

賽道設計6 -  路線都清楚,但顥示公里的牌有點亂來... 5公里的牌出現後,跑不足1公里,便有7公里的牌出現

賽事安排 8 -出mtr後無明顯指明走邊度, 好彩地方不大.都算易搵

日期時間 9 - 無問題

紀念品 8 - 有水有運動飲品有生果, 但件衫真係唔啱跑步

收費10 - 100蚊真係好難搵到咁平...

氣氛9 - 有明星就有氣氛, 不錯 !
作者: maxwongwk    時間: 2013-4-21 21:39
起步主禮嘉賓遲到,導致比賽延遲開始。不能接受!
作者: dustin33    時間: 2013-4-22 09:44
總分7 (賽道設計8, 賽事安排 1, 日期時間9, 紀念品5, 收費10,氣氛9)
開跑遲到。

指示不足,第一個水站好遠。K數牌唔明顯,懷疑有錯,特別 4k 到 5K。
件衫唔跑得。
作者: dickyyim    時間: 2013-4-22 10:22
總分7 (賽道設計8, 賽事安排 8, 日期時間9, 紀念品5, 收費8,氣氛9)
件衫呎碼不足(細佬仔好多都大好多), 棉料須改進。
作者: mic    時間: 2013-4-22 15:38
總分9 (賽道設計10, 賽事安排8, 日期時間7, 紀念品9, 收費10, 氣氛9)
賽道較平, 小量上下斜, 易跑
賽事安排, 第一次搞算係咁, 比較起渣馬, 安排真的不容易, 特別係人群管理
日期, 可以在 1-2-3月較佳
紀念品, 算是較環保, 不是太多無謂野
收費, $100 仲想點
氣氛, ok la 明唔明星對我來說冇咩所謂, 我只想跑步
個人成績, 在我預期之內 58mins
美中不足: 指示方面有待改善
作者: ectony    時間: 2013-4-23 22:18
其實第一次算係咁, 不過如果以下幾點改善會好好多

1. 場外指示不足,我係飛的入去,但去到附近冇指示應該去邊落
2. 集合場地雖「細」,但起步點係邊好似冇指示 show 到
3. K數牌 有啲錯左有啲冇左?好在有帶錶 je...
4. 第一個水站應該早啲準備水
5. 件衫超唔掂(講質地)我其實好想著黎跑,但唔想死所以都係著私伙....

不過有更衣帳幕值得一讚!

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2