香港長跑網 - 長跑長友

標題: ::: 荃灣人。新手::: [打印本頁]

作者: swing    時間: 2013-5-30 01:57
標題: ::: 荃灣人。新手:::
上年中開始跑步,但跑左個多月,因腳室蓋痛停左。。。
問左醫生,到上星期六開始,由重新再出發!

為左有效地練跑,上星期用$13xx 買左隻Outbound Run+,岩岩星期六、日,跟住自己個HRM練跑
太長時間無跑,第一次只跑到4k,休息左兩日,大脾仲勁酸痛

琴晚放工食完飯休息一小時再跑
目標: 年尾可跑到10K!!
作者: kin8333    時間: 2013-5-30 08:14
https://www.longrun.hk/forum/thread-16045-1-1.html
swing 師兄:有時間一齊來練跑啦,歡喜來到長跑網.
作者: keithlky    時間: 2013-5-30 10:09
Swing, join. 我地慢跑,好快達標

我係荃西
作者: mill    時間: 2013-5-30 10:32

Welcome, 有痛真係要停架, 等好番晒先好跑, 有機會來join我地跑吓啦!
作者: swing    時間: 2013-5-30 12:44
keithlky 發表於 2013-5-30 10:09
Swing, join. 我地慢跑,好快達標

我係荃西

師兄,自問唔係天生体能好,我真係太耐無跑....
真係跑得好慢.........我怕跟唔上.......
岩岩開始只係保持住4﹑5km, 一次,每星期盡量維持到兩至三次已經好好

琴晚係荃西海邊跑,估唔到跑到11點仲咁多人

如果跑到10k,我已經好開心﹗哈哈﹗
体能唔好,唯有慢慢來

作者: cwkwok116    時間: 2013-5-30 17:10
Welcome
作者: keithlky    時間: 2013-5-30 21:10
swing 發表於 2013-5-30 12:44
師兄,自問唔係天生体能好,我真係太耐無跑....
真係跑得好慢.........我怕跟唔上.......
岩岩開始只係 ...

下次你見有人戴閃燈臂帶(左紅右綠)夜跑人就係我。
我平時夜晚都甘上下,10:30先開始,果度好多人夜跑。
作者: laputa99    時間: 2013-5-31 15:00
Welcome ching
作者: Madge    時間: 2013-8-3 18:44
各位師兄師姐您地好,我都係荃灣區既新手入黎報個到打個招呼先。我本身係玩開羽毛球,因為想練體能同減磅數所以決定加入慢跑行列。岩岩跑仲係龜速中,希望可以練到跑10K啦!各位要多多指教。
作者: swing    時間: 2013-8-3 21:46
Madge 發表於 2013-8-3 18:44
各位師兄師姐您地好,我都係荃灣區既新手入黎報個到打個招呼先。我本身係玩開羽毛球,因為想練體能同減磅數 ...

加油!!!
我由5月中開始跑到而家,由好辛苦先完成4公里,到而家終可以应付到6~7公里距離。
之前都無想過可以做到,但當做到會好開心!

作者: Madge    時間: 2013-8-3 22:04
我因為平時逢星期五晚要番球會練波,暫時會定一個星期想跑到2晚,sat/sun早可以跑一轉。因為係岩岩學跑會先以慢跑為主,暫時希望先練耐力希望可以keep到跑到45分鐘至60分鐘。到有足夠耐力至練速度。
作者: Jacky    時間: 2013-9-7 18:35
羽毛球都係我至愛喔,有機會跑步加打球啦,歡迎!
作者: Mickey    時間: 2013-10-4 17:50
Swing 師兄,揮揮手先,我都係荃灣友,有機會一齊跑下。
作者: siufung    時間: 2013-10-5 19:48
你好!

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2