香港長跑網 - 長跑長友

標題: '港島徑30公里越野賽'一問 [打印本頁]

作者: HKMac    時間: 2013-7-13 13:16
標題: '港島徑30公里越野賽'一問
www.hkha-china.org.hk

請問有無C Hing參加過? 安排okay嗎? 過程辛苦? 上落山路多否?
報名費頗貴, 與另一個年頭舉辦的50km港島徑, 那個會好些? 謝謝....
作者: Frankie7    時間: 2013-7-13 22:01
山路賽中,呢個唔算辛苦. 你操掂渣甸山及畢拉山就ok. 龍脊唔辛苦. 不過呢條路線應該冇30K. 約28K.
作者: ys_tong    時間: 2013-7-13 23:11
師兄,跑過畢拉山15k,可否玩港島徑30k?
作者: HKMac    時間: 2013-7-14 11:14
Frankie7 發表於 2013-7-13 22:01
山路賽中,呢個唔算辛苦. 你操掂渣甸山及畢拉山就ok. 龍脊唔辛苦. 不過呢條路線應該冇30K. 約28K.  ...

Thank you.

認真考慮會否參加.
作者: Frankie7    時間: 2013-7-14 18:28
ys_tong 發表於 2013-7-13 23:11
師兄,跑過畢拉山15k,可否玩港島徑30k?

師兄, 如果你末玩過30k賽事, 呢個應該相當適合. 相對樂善杯, 呢個舒服好多. 玩唔玩到就要睇你有冇要求.
作者: chemkwok    時間: 2013-7-15 13:24
深感興趣, 但想知道check point的support 如何?
作者: Frankie7    時間: 2013-7-15 22:25
如果冇記錯,有2個point提供水 - 1. 大風拗 2. 土地灣(如有記錯,請其他師兄更正).  這賽事參加人數不多,所以大會support比較簡單. 總結,幾適合初玩山路者. 唯一係報名費較左少少.

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2