香港長跑網 - 長跑長友

標題: Garmin 10 錶帶 [打印本頁]

作者: waterboy    時間: 2013-8-4 06:18
標題: Garmin 10 錶帶
有一次跑步撞脫錶帶,但奇怪不知道怎樣才能裝翻上去,不似其他錶靠上下條pin,又唔係用膠水,又冇扣位,有冇ching有經驗分享!
作者: smallkoei    時間: 2013-8-7 23:40
我前排試過充電時扯脫過,之後去返買個到比佢維修返。。
作者: waterboy    時間: 2013-8-11 06:26
今日去左中環代理問點整,佢話要寄返臺灣,但錶帶唔包保用,收費六百五。唉!隻錶團購都係九百幾,點整得落。
作者: quigonjinn    時間: 2013-8-15 17:14
官網售賣的parts都好似係用條針穿起錶帶, 可否再睇下你隻錶是否有部分被膠邊遮住所以見唔到整條針呢?

Forerunner® 10 Bands
作者: waterboy    時間: 2013-8-15 22:44
quigonjinn 發表於 2013-8-15 17:14
官網售賣的parts都好似係用條針穿起錶帶, 可否再睇下你隻錶是否有部分被膠邊遮住所以見唔到整條針呢?

Fore ...

thank you for your hints.  I dissemble the other side and I immediately know what's wrong.  Maybe I have to buy the parts from Garmin online or try local watch store for similar watclh strip.  
作者: waterboy    時間: 2013-8-18 13:27
garmin網購區區都唔送來香港,唔知香港要怎樣買網上的錶帶?
作者: quigonjinn    時間: 2013-8-21 09:15
損毀得咁嚴重? 係條針還是錶帶的接點損壞呢? 如果訂唔到, 不如試吓問亮哥睇吓佢有冇其他提議

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2