香港長跑網 - 長跑長友

標題: 西灣河新手報到!!! [打印本頁]

作者: auglee    時間: 2013-9-4 00:15
標題: 西灣河新手報到!!!
大家好! 我係aug, 平時跑鋰景灣海旁到鰂魚涌一帶,
請多多指教
作者: jpg_chu    時間: 2013-9-4 02:05
hello ! (平時跑鋰景灣海旁到鰂魚涌一帶)<<<<< me too
作者: allanccl    時間: 2013-9-4 08:45
歡迎auglee師兄/姐!

作者: raymondli    時間: 2013-9-4 09:55
hi ..... 我都跑開附近
作者: mic    時間: 2013-9-4 10:14
Me too

作者: wowodog    時間: 2013-9-4 10:24
Hello Hello, enjoy your run
作者: milankaka    時間: 2013-9-4 10:44
我都係住西灣河
平時跑鰂公
得閒出黎一齊跑(東區好難搞約跑)
作者: allanccl    時間: 2013-9-4 11:03
milankaka 發表於 2013-9-4 10:44
我都係住西灣河
平時跑鰂公
得閒出黎一齊跑(東區好難搞約跑)

係囉! 好難約,我最近改練上斜,西灣河跑去筆架山白波波來回,無跑鰂公了。
作者: mic    時間: 2013-9-4 17:46
allanccl 發表於 2013-9-4 11:03
係囉! 好難約,我最近改練上斜,西灣河跑去筆架山白波波來回,無跑鰂公了。 ...

想問亮哥跑山會唔會多蚊咬, 因為小弟極之"野"蚊咬, 所以要等秋季後著長 3 褲先敢上山跑(我住果道後面就係柏架山)
作者: allanccl    時間: 2013-9-4 18:28
mic 發表於 2013-9-4 17:46
想問亮哥跑山會唔會多蚊咬, 因為小弟極之"野"蚊咬, 所以要等秋季後著長 3 褲先敢上山跑(我住果道後面就係 ...

D蚊飛得好慢,沒蚊咬的。如果經常停步或慢行,就講唔埋,我跑步沒被蚊咬過,行山或約跑時等人才被蚊咬,我也是很惹蚊的。
作者: longman    時間: 2013-9-4 19:47
ching, fighting
作者: mic    時間: 2013-9-5 10:02
allanccl 發表於 2013-9-4 18:28
D蚊飛得好慢,沒蚊咬的。如果經常停步或慢行,就講唔埋,我跑步沒被蚊咬過,行山或約跑時等人才被蚊咬, ...

thanks 亮哥, 咁我都有小小信心不停步跑番轉山, 就今個星期六早上試下先由康景上柏架山

作者: allanccl    時間: 2013-9-5 10:33
mic 發表於 2013-9-5 10:02
thanks 亮哥, 咁我都有小小信心不停步跑番轉山, 就今個星期六早上試下先由康景上柏架山
...

哈哈哈! 這麼巧,我也想星期六早上跑長一點點,西灣河出發,上完白波波經大風坳再落埋水塘,去埋陽明山莊才回頭,有機會相遇打過招呼啊!
作者: mic    時間: 2013-9-5 10:34
allanccl 發表於 2013-9-5 10:33
哈哈哈! 這麼巧,我也想星期六早上跑長一點點,西灣河出發,上完白波波經大風坳再落埋水塘,去埋陽明山莊 ...

好呀
作者: leslie    時間: 2013-9-5 14:56
hi ..... 我都跑開附近

作者: Fattyeddie    時間: 2013-9-5 20:47
HiHi
same same here with you too 西灣河鰂魚涌一帶
得閒出黎一齊RunRun la
作者: allanccl    時間: 2013-9-5 20:53
mic 發表於 2013-9-5 10:02
...

剛才食飯前去跑了一轉,西灣河>則魚涌>白波波>大風坳>大潭水塘>陽明山莊,然後回程沒上白波波,只得20K咁短,星期六早上會回程都上一次白波波,咁就有24K左右。
作者: 龜兔競跑    時間: 2013-9-5 21:14
Auglee ching, 你好! 小弟平日會跑鰂公至愛跌序, 偶然會跑鰂魚涌上大風坳, 有機會一起跑番轉
作者: allanccl    時間: 2013-9-5 23:46
各位西灣河街坊,這個星期六早上有個約跑,歡迎報名參加,https://www.longrun.hk/forum.php ... amp;page=7#lastpost
作者: kennyv    時間: 2013-9-9 13:18
我有陣都會跑吓鯉景灣一帶 ^^
作者: kennyv    時間: 2013-9-9 13:28
我有陣時都會跑吓鯉景灣一帮帶
作者: jpg_chu    時間: 2013-9-11 00:26
welcome! 我有陣時都會跑吓鯉景灣一帮帶>>>me too!

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2