香港長跑網 - 長跑長友

標題: 2013 海爾斯黃金海岸15公里賽 [打印本頁]

作者: Etudiante    時間: 2013-9-24 01:48
標題: 2013 海爾斯黃金海岸15公里賽
致 各使用者,

由於以下賽事
海尔斯黃金海岸15公里賽2013     
至今12天未能回覆本網,
對賽事參與者之保護安全事項查詢,
本網決定回收以下有關主題,
及列明回收理由,
直至有關主辦者面對回覆為止。

香港長跑網 啟
26/9/2013

----- 轉寄的郵件 ----
寄件人︰ 香港長跑網 <[email protected]>
收件人︰ "[email protected]" <[email protected]>
傳送日期︰ 2013年09月14日 (週六) 10:29 PM
主題︰ 查詢 海尔斯黃金海岸15公里賽2013

致 :

3.11.2013 海尔斯黃金海岸15公里賽2013,  

由於長跑項目存在不能預測的風險因素,本網會以跑手人身安全為最大顧慮,張貼在本會網頁內的活動,本網務必負有責任態度,就風險進行實質之關注。

本會現就閣下所提供活動資料,查詢以下問題 :

1. 此活動有否進行保障參加者及沿途公眾人士的安全操施?
2. 此活動有否聘請救傷隊駐守?
3. 此活動有否為參加者或義務工作者投購第三者責任保險?
4. 活動進行中途有參與者暈厥,你們如何處理?
5.  活動進行中途有參與者碰撞途人,引發第三者身體或財物受損,你們如何協助比賽參加者處理賠償問題?

香港長跑網秘書處
14/9/2013

作者: kin8333    時間: 2013-9-24 08:01
請樓主出示以下資料
5. 活動進行中途有參與者碰撞途人,引發第三者身體或財物受損,你們如何協助比賽參加者處理賠償問題?

作者: fowler23    時間: 2013-9-24 10:33
點解 NB 唔 sponsor....
作者: leefs    時間: 2013-9-26 17:58
致 各使用者,

由於以下賽事
海尔斯黃金海岸15公里賽2013     
至今12天未能回覆本網,
對賽事參與者之保護安全事項查詢,
本網決定回收以下有關主題,
及列明回收理由,
直至有關主辦者面對回覆為止。

香港長跑網 啟
26/9/2013

----- 轉寄的郵件 ----
寄件人︰ 香港長跑網 <[email protected]>
收件人︰ "[email protected]" <[email protected]>
傳送日期︰ 2013年09月14日 (週六) 10:29 PM
主題︰ 查詢 海尔斯黃金海岸15公里賽2013

致 :

3.11.2013 海尔斯黃金海岸15公里賽2013,  

由於長跑項目存在不能預測的風險因素,本網會以跑手人身安全為最大顧慮,張貼在本會網頁內的活動,本網務必負有責任態度,就風險進行實質之關注。

本會現就閣下所提供活動資料,查詢以下問題 :

5.  活動進行中途有參與者碰撞途人,引發第三者身體或財物受損,你們如何協助比賽參加者處理賠償問題?

香港長跑網秘書處
14/9/2013

作者: qwgyuz86    時間: 2013-10-1 21:00
有冇人報左??
我想試下跑15K, 佢地以往係咪搞得好差??  
作者: run4fun    時間: 2013-10-4 15:09
以前 New Balance 搞, 搞得唔錯, 海尔斯應該是第一年搞
作者: david-ho    時間: 2013-10-10 23:25
我都想報這賽事的,不過又怕唔安全
作者: dogdog54321    時間: 2013-10-18 11:35
有無人收到通知幾時去取號碼布? 我乜都未收到
作者: dogdog54321    時間: 2013-10-18 11:43
dogdog54321 發表於 2013-10-18 11:35
有無人收到通知幾時去取號碼布? 我乜都未收到

原來睇錯,  "若報名被接枘,接納信將於比賽前七天內寄出/網上報名將網上公佈名單.號碼布及晶片於當日派發". 唔洗去取, gd~
作者: edkita    時間: 2013-10-24 09:22
呢度好似冇咩人提呢個賽事 係唔係好少人玩.
作者: HKMac    時間: 2013-10-27 12:46
請問有無C Hing收到信通知?
作者: muse2705    時間: 2013-10-27 23:29
希望下年會由NB 主辨返啦
作者: wlau    時間: 2013-10-28 14:04
muse2705 發表於 2013-10-27 23:29
希望下年會由NB 主辨返啦

我諗NB 會比較隻中係D 可以比較出名既比賽度.. 好似荃灣10K..

黃金海岸15 K 其實唔算太過成功, 因為比賽路段交通唔係太方便, 路面又比較窄, 而人氣一向都唔算太高...
NB 同佢攪左幾屆都算係咁...

作者: clau    時間: 2013-10-28 15:12
仲未收到信!話時話,開始段斜路都幾甘下,所以呢排練多咗上落斜,希望唔好咁快比人放咗。
作者: HKMac    時間: 2013-10-29 09:49
昨天致電, 其回覆於Sunday己寄出信件, Tuesday會收到
作者: shogikin    時間: 2013-11-3 07:37
各位加油
跑完歡迎來

賽後投票---2013-11-3 海爾斯黃金海岸15公里賽
https://www.longrun.hk/forum.php ... 267&fromuid=610
作者: purejoey    時間: 2013-11-3 14:18
雖然人少少,都吸引到陳家豪姚潔貞玩呀~
作者: michaelyw    時間: 2013-11-3 23:24
http://hkmarathonpro.com/Race%20 ... k%20result%2001.xls

比賽成續。

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2