香港長跑網 - 長跑長友

標題: 屯門區長跑比賽 [打印本頁]

作者: kenneth    時間: 2007-12-24 14:00
作者: thomasleung    時間: 2007-12-24 15:02
有冇ching 會join呢個賽事呢?
作者: ChARsoN    時間: 2007-12-24 15:11
嗯...
有少少興趣....
作者: kenneth    時間: 2007-12-24 16:17
作者: scchu    時間: 2007-12-28 21:21
有興趣, 會報名. 知吾知條跑道在那裡.

作者: thomasleung    時間: 2007-12-29 00:55
可以參考一下呢條THREAD

http://www.hkrunners.com/?q=node/1419
作者: kenneth    時間: 2007-12-29 11:02
作者: scchu    時間: 2007-12-30 11:35
原帖由 scchu 於 2007-12-28 21:21 發表
有興趣, 會報名. 知吾知條跑道在那裡.

剛取得報名表, 方知我的年齡大於46歲, 只可報男子先進組跑5.5公里, 跑得咁短, 都唔知報唔報好.
下圖是比賽路線圖:

登錄/註冊後可看大圖

作者: thomasleung    時間: 2007-12-30 14:05
kennethwat, 唔洗驚, 玩吓者...

同埋, 我相信我應該慢過你
作者: kenneth    時間: 2007-12-31 09:38
作者: thomasleung    時間: 2007-12-31 10:03
原帖由 kennethwat 於 2007-12-31 09:38 發表

ching 你報了名嗎?我今星期內交表。如過你目標要慢過我,相信你要跑到好慢才能有機會比我過到頭 ,放棄吧,你慢不過我的﹗不過如果志在參與,可以約埋一起跑。

未丫, 我諗住今個星期內報

好似話條路唔係好平, 唔好expect有好成績, 所以我今次都係志在參與, 作為馬拉虫前的練習

其實我都跑得唔快, 同你步速可能差唔多 (約1:50-2:00 半馬) ...
作者: kenneth    時間: 2007-12-31 10:22
作者: scchu    時間: 2007-12-31 19:59
今天已報名, 編號: F023, 只可跑5.5公里.

不能與 c-hing kennethwat 和 c-hing thomasleung 一起跑, 真遺憾.

作者: thomasleung    時間: 2007-12-31 21:15
原帖由 scchu 於 2007-12-31 19:59 發表
今天已報名, 編號: F023, 只可跑5.5公里.

不能與 c-hing kennethwat 和 c-hing thomasleung 一起跑, 真遺憾.

唔緊要, 實有機會一齊跑...

大家加油丫!
作者: kenneth    時間: 2008-1-2 09:13
作者: kenneth    時間: 2008-1-3 09:11
作者: thomasleung    時間: 2008-1-3 14:59
原帖由 kennethwat 於 2008-1-3 09:11 發表
我昨天下午都報了名M035。

我昨天才拿表格, 今星期內會交表...
到時見!
作者: kenneth    時間: 2008-1-3 15:17
作者: thomasleung    時間: 2008-1-4 10:52
原帖由 kennethwat 於 2008-1-3 15:17 發表
CHING 昨日報名時好似話仲有佰個位左右,另外比賽前會否上麥十試跑?

我冇乜細心睇過條路係點, 條路係麥十嗎?

如果係的話, 可以約埋一齊試跑... scchu ching, charson ching, 有興趣嗎?
作者: kenneth    時間: 2008-1-4 10:56
作者: thomasleung    時間: 2008-1-9 10:04
原帖由 kennethwat 於 2008-1-3 09:11 發表
我昨天下午都報了名E035。

ching, 我想問下係咪一定要係辦公時間報名, 唔可以郵寄?
作者: kenneth    時間: 2008-1-9 10:17
作者: michaelyw    時間: 2008-1-23 01:03
我住沙田,唔係屯門友
但早前都報左名,作為玩渣打10k 的熱身賽。
我係 E061。
聽你地講知道你地會玩半馬的,相信點都會跑得比我強,我跑平路10K都快唔過50分鐘,就真係志在參與了。
大概到時會有60-80位 10km 參賽者吧 (我7/1報名)  ~ 希望唔好包尾
作者: kenneth    時間: 2008-1-23 08:46
作者: kenneth    時間: 2008-1-23 17:27
作者: ChARsoN    時間: 2008-1-24 21:57
雖然距離比賽日期仲有一段日子
但名額已滿了~
睇來以後要一早決定玩咩比賽同一見到賽事banner 就要立刻交表了
作者: scchu    時間: 2008-1-24 23:33
原帖由 kennethwat 於 2008-1-23 17:27 發表
另外小弟較少參加沒用晶片的比賽,有一點東西小弟不太明白。是否在折回點會有工作人員負責記下每位參賽者的編號,以確定參賽者是有經過折回點?

上星期日(20/1/08), 參加了在大埔船灣淡水湖主霸 (大美督)的先進運動會7.5公里長跑, 此比賽是沒有使用晶片的比賽, 但在折回點會有工作人員負責記下每位參賽者的編號及有錄影機錄下跑手經過折回點的情況和時間.

作者: scchu    時間: 2008-1-24 23:36
原帖由 ChARsoN 於 2008-1-24 21:57 發表
雖然距離比賽日期仲有一段日子
但名額已滿了~
睇來以後要一早決定玩咩比賽同一見到賽事banner 就要立刻交表了

其實 $20報名費, 不用考慮, 即報.
作者: scchu    時間: 2008-1-24 23:48
原帖由 michaelyw 於 2008-1-23 01:03 發表
我住沙田,唔係屯門友
但早前都報左名,作為玩渣打10k 的熱身賽。
我係 E061。
聽你地講知道你地會玩半馬的,相信點都會跑得比我強,我跑平路10K都快唔過50分鐘,就真係志在參與了。
大概到時會有60-80位 10km 參 ...

ching, 不用客氣, 我這個老柴, 舊年剛做了我自己10km的pb (少於1小時(59分)), 你比我強得多. 但我都照跑半馬.
作者: michaelyw    時間: 2008-1-25 00:03
原帖由 kennethwat 於 2008-1-23 08:46 發表

此比賽最長10k,我都是當渣打前熱身。另外不知你之前有冇行過此線,後段有一段大長命斜,如有興趣,本星期六可一起跑一轉。另外,我平路暫都未曾快過54分鐘,我相信我強不過你。
60-80位參賽,都好,我的目標都 ...

迄今為止我只跑過四次十公里賽事 (都是2007年跑的),面對這條陌生賽道,相信我也不敢放盡去跑。目標希望可在一小時內完成吧。
我覺得你們跑半馬可以兩個鐘之內實在不錯,我至今仍未試過跑多過10公里的比賽。
另外,抱歉我不能join 你們在本星期六一起跑一轉,一來我有其他事要做,二來本星期日參加了葵青越野賽。但是,如果你們打算過年跑一轉,我初六、初七、初八都得閒~
到時3/2係比賽場地見。
作者: michaelyw    時間: 2008-1-25 00:08
原帖由 scchu 於 2008-1-24 23:48 發表

ching, 不用客氣, 我這個老柴, 舊年剛做了我自己10km的pb (少於1小時(59分)), 你比我強得多. 但我都照跑半馬.

ching,我相信你耐力會比我好,因為我開始跑10km 都唔夠半年,第一次跑係墨爾本馬拉松(我係澳洲讀書,而家放緊"暑假"),個時係7/10/2007。
呢排一至五又返part time,準備功夫做得冇之前幾次比賽的好。總之,到時盡力而為啦~
3/2 號見 =]
作者: kenneth    時間: 2008-1-25 09:14
作者: kenneth    時間: 2008-1-25 09:18
作者: kenneth    時間: 2008-1-28 09:33
作者: scchu    時間: 2008-1-29 23:49
原帖由 kennethwat 於 2008-1-28 09:33 發表
各位ching﹗努力,星期日見﹗

希望星期日不要太凍.
作者: kenneth    時間: 2008-1-30 08:51
作者: ChARsoN    時間: 2008-1-30 23:39
原帖由 kennethwat 於 2008-1-30 08:51 發表

仲要希望不要落雨

PS今早好凍,我放棄今晚跑步

嘩...
一直都咁凍.....仲要落雨
好難捱呀

我星期5學校旅行去大亞灣(話去參觀核電廠)
果道應該好凍...
作者: kenneth    時間: 2008-1-31 09:36
作者: thomasleung    時間: 2008-1-31 18:31
原帖由 kennethwat 於 2008-1-31 09:36 發表

中學可以上到大陸旅行真好﹗CHING 不用擔心,大亞灣一定凍過香港。 著多件衫啦﹗

我上個星期去咗順德, 當時香港11-13度, 係順德得番5, 6度, 仲落雨, 湅到pk
作者: kenneth    時間: 2008-2-2 11:10
作者: ChARsoN    時間: 2008-2-2 12:23
原帖由 kennethwat 於 2008-1-31 09:36 發表

中學可以上到大陸旅行真好﹗CHING 不用擔心,大亞灣一定凍過香港。 著多件衫啦﹗

可能昨日本身冇咁凍
同埋我著多咗件較厚ge衫再加羊毛內褲
就唔覺得凍了~
作者: scchu    時間: 2008-2-3 17:14
原帖由 ChARsoN 於 2008-2-2 12:23 發表

可能昨日本身冇咁凍
同埋我著多咗件較厚ge衫再加羊毛內褲
就唔覺得凍了~

著多條褲, 好過著多件衫. (多年戶外工作經驗)
作者: scchu    時間: 2008-2-3 17:18
報告, 今天5km 成績 - 29分完成.

今天見到了 kenneth and michael.
作者: michaelyw    時間: 2008-2-3 18:17
標題: 回復 43# 的帖子
Nice to meet you and Kenneth today~
報告: 今日10km 成績 - 54 分完成,五十幾人排三十九,感覺到有好多選手超級熟路。
路程一開始有點奇怪,要走幾十級單程樓梯,都打亂了不少人的節奏 (唔怪得開頭大部分人都好似跑短跑咁發足狂奔,原來為左搶個靚位上樓梯。)
臨折回前有段長命斜,多謝kenneth 同 scchu 早前在此提供資訊
機緣巧合中,有大半程同kenneth 一齊跑,最後我地用差唔多的時間完成賽事
作者: 慢子 Wilson    時間: 2008-2-3 20:41
大家成績都不錯喎!
作者: kenneth    時間: 2008-2-4 08:35
作者: 慢子 Wilson    時間: 2008-2-4 10:35
原帖由 kennethwat 於 2008-2-4 08:35 發表

he!he!昨天我大約55分鐘左右完成10km 第40名 ,對個人而言,已是PB ,估唔到大部份時間都可與MICHEAL一起跑  。開頭一段樓梯,都令本人亂了陣腳  ,以至頭兩公里都好扯氣   。不 ...

睇翻其他跑友的blog,這段路真是+分難跑的,所以你們的時間已是相當不錯了!
作者: kenneth    時間: 2008-2-4 10:46
作者: thomasleung    時間: 2008-2-4 10:48
原帖由 kennethwat 於 2008-2-4 08:35 發表

he!he!昨天我大約55分鐘左右完成10km 第40名 ,對個人而言,已是PB ,估唔到大部份時間都可與MICHEAL一起跑  。開頭一段樓梯,都令本人亂了陣腳  ,以至頭兩公里都好扯氣   。不 ...

kenneth, 成績錯喎!
作者: kenneth    時間: 2008-2-4 10:54
作者: thomasleung    時間: 2008-2-4 11:38
原帖由 kennethwat 於 2008-2-4 10:54 發表

跑步時間我自己都收貨啦﹗ 真的盡了力

sorry, 打錯字, 應該係, 時間不錯喎...
作者: kenneth    時間: 2008-2-4 14:31
作者: 慢子 Wilson    時間: 2008-2-4 16:30
原帖由 kennethwat 於 2008-2-4 10:46 發表

CHING 想不想試試個難度?2月12日過來走走。

你咁誠意權權,我都不好意思再推,你打算在早上跑?
作者: kenneth    時間: 2008-2-4 17:37
作者: ChARsoN    時間: 2008-2-4 22:59
嗯...
上次只有我同版主跑
今次可以同埋網主~
多個人了
作者: kenneth    時間: 2008-2-4 23:15
作者: 艾莉絲•韋    時間: 2008-2-5 23:20
標題: 我都有跑 ~ ^^
今年係我第二次參加成人女子組。

上年用了 31:15 完成 5.5k。

今年跟據我手錶計算 ,28: 33 完成 5.5k。

~ 今次比賽為了渣打10k 備戰。

作者: kenneth    時間: 2008-2-6 00:02
作者: ChARsoN    時間: 2008-2-6 21:19
原帖由 kennethwat 於 2008-2-6 00:02 發表

師姐,你都跑得好快喎﹗ 我估你跑渣打,時間約55分樓下﹗等你到時開估時間。

如果我狀態唔好ge話分分鐘比師姐快過我
作者: 艾莉絲•韋    時間: 2008-2-7 22:33
原帖由 ChARsoN 於 2008-2-6 21:19 發表

如果我狀態唔好ge話分分鐘比師姐快過我

兩位師兄太抬舉啦!我是長跑新手,只跑了兩年多...(其實算唔算新?)
作者: ChARsoN    時間: 2008-2-8 00:01
原帖由 艾莉絲•韋 於 2008-2-7 22:33 發表

兩位師兄太抬舉啦!我是長跑新手,只跑了兩年多...(其實算唔算新?)

我踏入第5年...(13歲開始練跑)
但進展得唔係好快
作者: michaelyw    時間: 2008-2-8 01:52
我最近半年開始練10k,參加過若干比賽,還在摸索階段~
期望初五一齊練跑~

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2