香港長跑網 - 長跑長友

標題: 石崗10k多唔多上落斜? [打印本頁]

作者: hc888    時間: 2013-11-29 23:56
標題: 石崗10k多唔多上落斜?
如題, 諗緊報唔報好....thx
作者: lewischan    時間: 2013-11-30 16:25
石崗10K極易跑,不多上落斜
作者: tank1438    時間: 2013-11-30 19:44
lewischan 發表於 2013-11-30 16:25
石崗10K極易跑,不多上落斜

Lewis兄真厲害,石崗10k都叫易跑,頭5k算易,因落斜多,但後5k主要上斜就好辛苦,舊年我跑到7k上大斜位突然無力,第一次跑10k都撞場,結果後半慢前半超過兩分錯
作者: allmyfriend    時間: 2013-11-30 22:33
10K上落不大, 坦克係咪記錯左30K呀
作者: wwwdragon2    時間: 2013-12-1 00:02
10k 有上落,但真係唔係太金! 比海洋公園10k easy
作者: tank1438    時間: 2013-12-1 00:47
allmyfriend 發表於 2013-11-30 22:33
10K上落不大, 坦克係咪記錯左30K呀

30k最易抽筋的26K上斜位,咪10K折回無耐的死亡位囉,但我一路keep4'0x pacing路到呢段去到8K上完斜,跌到7'pacing呀
作者: lewischan    時間: 2013-12-2 12:15
tank1438 發表於 2013-11-30 19:44
Lewis兄真厲害,石崗10k都叫易跑,頭5k算易,因落斜多,但後5k主要上斜就好辛苦,舊年我跑到7k上大斜位突 ...

坦克,你系唔系記錯30K呀??
作者: tank1438    時間: 2013-12-2 13:39
我前年跑30k,舊年跑10k...分得好清楚,雖然10k唔可以叫好甘,但相比下應該甘過nb10k的青公少少喇..!!
作者: allmyfriend    時間: 2013-12-2 14:08
我昨日試完全程30K, 慢jog用了3.5小時, 路面舖得好靚, 只剩少許爛路
作者: tank1438    時間: 2013-12-2 14:50
咁難唔難亦要睇PACING既,用AVG 4'1X跑咪難囉,用4'5X咪易囉...
作者: chris11    時間: 2013-12-3 08:01
上年跑過10k,臨尾3k 上斜好甘
作者: fit_body    時間: 2013-12-5 20:35
但30k就唔係咁講,掉頭上返山都幾金。
作者: hc888    時間: 2013-12-6 13:45
開始另我有d擔心添, 仲諗住衝pb...
作者: nicolechung    時間: 2013-12-10 17:58
請問30K 既水站分佈? 大概幾多KM 1個?

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2