香港長跑網 - 長跑長友

標題: 2014 Singapore sundown marathon [打印本頁]

作者: 柔詠    時間: 2014-1-12 18:47
標題: 2014 Singapore sundown marathon
sundownmarathon.com

今年起跑時間未出....有無師兄走過?
指教下...加自由行行程..
thx !
作者: shogikin    時間: 2014-1-13 10:00

有,去過
有點要注意是天氣,香港5月尾仍然不到最熱
但一去到新加坡就好熱

可以即場取pack,是可以試跑通頂不租酒店 (我想過未試過+我跑6個半鐘計)

******08年去過, 跑跑下黑雨+滿天雷暴, 張cert是寄來香港
之後的cert改了download

Kin in Running

作者: dominic.kwok    時間: 2014-1-13 16:46
EMAIL 問過組委, 完成CERT 可以直接寄到香港的..12年有人玩完, 落雨又大風仲東TIM..
作者: aj123    時間: 2014-1-13 16:53
13 年玩過, 星期六下午去, 好似11:00PM開跑, 星期日早上返, 不用租酒店.
天氣悶熱, 但晚上沒太陽還好.
完成 cert 係網上自行 download 的.
作者: 小叻    時間: 2014-1-14 01:41
去過兩年, 不是為好玩, 是因為第一次盲中中跑得很差, 第二次要去報仇.
其次是想在我生日期間搵隻馬仔跑, SUNDOWN是其中一個選擇!
我跑2011和2013兩年條路都不同, 但大多是平路, 繞公園, 海邊, 往機場的馬路.... 夜麻麻, 咩都見唔到, 旁邊所謂打氣的人在BBQ, 還有公園小徑沒有封路, 有些踩車的單車友經過, 夜晚都幾危險!
晚上要捱眼瞓, 成績一定差D...
大會去年獎項大幅縮水, 所以未必會再去!
作者: 柔詠    時間: 2014-1-14 12:16
Wah ,,,,,睇來這隻"夜馬"不是易跑的....
作者: dominic.kwok    時間: 2014-1-14 16:27
aj123 發表於 2014-1-13 16:53
13 年玩過, 星期六下午去, 好似11:00PM開跑, 星期日早上返, 不用租酒店.
天氣悶熱, 但晚上沒太陽還好.
完成 ...

EMAIL 問左搞既機構佢話可以寄實體CERT...
作者: 大力    時間: 2014-1-15 00:03
東南亞咁熱,多數夜晚跑。上次星洲safra half marathon都夜晚開跑,但我腳慢,未跑完已哂死咗 ……
作者: 小叻    時間: 2014-1-17 00:29
買咗SCOOT超平機票, 早機去凌晨返, 連埋跑果日要捱3日眼瞓, 剛剛報名完成, 到時見~!
*報名時可揀DOWNLOAD CERT或郵奇CERT, 上年張CERT我都未印, 今年揀返MAIL, 唔駛煩!
作者: 柔詠    時間: 2014-1-17 11:32
小叻 發表於 2014-1-17 00:29
買咗SCOOT超平機票, 早機去凌晨返, 連埋跑果日要捱3日眼瞓, 剛剛報名完成, 到時見~!
*報名時可揀DOWNLOAD C ...

起跑時間未出? 小弟若去,會玩4-6日...因為未去過新加坡
小叻應該報全馬la ?
作者: 小叻    時間: 2014-1-17 12:05
柔詠 發表於 2014-1-17 11:32
起跑時間未出? 小弟若去,會玩4-6日...因為未去過新加坡
小叻應該報全馬la ? ...

去咁遠, 當然全馬啦~
但一星期後跑布吉, 希望回得切~
我食埋端午假, 去4日!

作者: 柔詠    時間: 2014-1-17 12:25
小叻 發表於 2014-1-17 12:05
去咁遠, 當然全馬啦~
但一星期後跑布吉, 希望回得切~
我食埋端午假, 去4日!

如果報左, 去得成...請教下你酒店 , 起跑點等....
我2,3日內最後決定....
作者: stephen    時間: 2014-1-17 13:23
請問網頁没有提及海外參加者取跑手包日期(包括計時晶片和號碼布)
第錄由大會網頁 "Race timings will be recorded using B-Tag, an electronic tag that is to be attached to the runners' bib."
作者: 柔詠    時間: 2014-1-19 20:53
小弟剛報了, hk$500....希望最後去到, 唔洗浪費報名$
作者: stephen    時間: 2014-1-20 14:50
柔詠 發表於 2014-1-19 20:53
小弟剛報了, hk$500....希望最後去到, 唔洗浪費報名$

柔咏Ching : 订咗机票和酒店吗?我自己一个出发,订了机票。
作者: luckystrike    時間: 2014-1-22 13:29
請問起/終點是近邊度架?
作者: 柔詠    時間: 2014-1-22 22:31
件完成者tee出左...睇相好似上年件正d.
作者: oasisred    時間: 2014-2-1 17:55
請問有無朋友知道Race Maps?
作者: 鄭永忠    時間: 2014-2-3 11:24
luckystrike 發表於 2014-1-22 13:29
請問起/終點是近邊度架?

起終點是在
F1 Pit Building

不過詳細賽道圖尚未出爐。

http://www.sundownmarathon.com/i ... ce-details-marathon
作者: 小叻    時間: 2014-2-3 13:00
其實以我所知, SUNDOWN實道轉咗起碼3次, 一日大會未出資料, 大家點問都無用! 我跑過兩次, 一次在F1, 一次在機場果邊起步, 路線相差甚遠! 不過新加坡交通似香港, 尚算方便, 住邊都不成問題!
作者: 鄭永忠    時間: 2014-2-4 11:34
小叻 發表於 2014-2-3 13:00
其實以我所知, SUNDOWN實道轉咗起碼3次, 一日大會未出資料, 大家點問都無用! 我跑過兩次, 一次在F1, 一次在 ...

今次起終點是F1。只是路程未公佈。
作者: Josephlai    時間: 2014-2-21 12:35
已報名,到時見。
作者: ampm6170    時間: 2014-2-24 15:40
我都有興趣玩全馬,不過驚天氣熱同跑夜,唔同渣馬咁,好易打柴,我見網頁好多資料都未確實,請問ching知唔知要幾耐要完成? 謝謝。
作者: Josephlai    時間: 2014-2-24 15:48
Runners are to complete their respective races within the following cut-off times:-
Full Marathon (42.195km)  8 hours
Half Marathon (21km)  4.5 hours
10km/10km (Team of 4)  2.5 hours

作者: ampm6170    時間: 2014-2-24 15:55
謝謝ching...頭先再睇rule&regulation 先發現...
作者: 柔詠    時間: 2014-2-24 21:56
有無師兄姐已訂酒店,機票 ?
作者: Josephlai    時間: 2014-2-25 09:28
已訂
http://www.flyscoot.com/index.php/zhtw/
作者: armanchi    時間: 2014-2-26 17:23
舊年系Sundown跑半馬,唔適應,跑到一pat屎甘。今年會捲土重來,迎難而上,跑全馬!~
作者: jyew    時間: 2014-2-27 21:10
已報名, 已訂酒店
作者: ampm6170    時間: 2014-3-1 11:20
armanchi 發表於 2014-2-26 17:23
舊年系Sundown跑半馬,唔適應,跑到一pat屎甘。今年會捲土重來,迎難而上,跑全馬!~ ...

ching唔適應係邊方面?我都打算報全馬(自己第二次玩),其他方面有咩要注意?thx
作者: armanchi    時間: 2014-3-3 13:26
ampm6170 發表於 2014-3-1 11:20
ching唔適應係邊方面?我都打算報全馬(自己第二次玩),其他方面有咩要注意?thx ...

其實舊年系有D準備不足,特別系心理方面。日頭玩左成日+熱+濕+路黑+眼訓+miss 左大會補給站,結果跑到最尾散左。跑個晚日頭真系要抽D時間休息下。。。

作者: ampm6170    時間: 2014-3-4 15:37
剛剛報左名!
作者: 柔詠    時間: 2014-3-4 16:57
小弟4月長野, 5月sundown !(希望2隻都去到....3月名古屋已跌報名費了)
作者: ampm6170    時間: 2014-3-4 23:02
柔詠 發表於 2014-3-4 16:57
小弟4月長野, 5月sundown !(希望2隻都去到....3月名古屋已跌報名費了)

Ching太太太強了可以跑咁多馬又咁快
作者: derek_cat    時間: 2014-3-5 16:30
猫咪去年跑过一次。。。。今年还去。。。

路线不知道改不改。。。去年的线路太狭窄了。。。很多地方照明有问题。。。看不清地面。。容易崴脚的。。。
作者: 柔詠    時間: 2014-3-5 18:18
ampm6170 發表於 2014-3-4 23:02
Ching太太太強了可以跑咁多馬又咁快

見笑了....小弟不快la ,,4,5月可能兩隻都heah走(睇埋3月有無時間練先)
作者: jackal_chasiu    時間: 2014-3-6 00:01
柔詠 發表於 2014-3-4 16:57

ching 我都跌左名古屋報名費,另報了5月墾丁, 希望去到
作者: purejoey    時間: 2014-3-7 00:18
我黎緊四月都會跑個夜間全馬,係關島全馬,凌晨三點起跑,如果應付到出年可以考慮呢個
作者: spencer1121    時間: 2014-3-8 22:10
請問各位,這場比賽的跑手包是否當天現場可領取??謝謝~~
作者: Horace    時間: 2014-3-9 15:57
分享一則!小弟剛一星期前係sg 跑過2xu compression run 全馬,比賽係4點開跑,氣溫27―28度左右個人覺得可以接受,只係天光太陽出黎個陣就熱到high high!!!,賽道就真係一般,只有1/3是(瀝青路)馬路,其他路段都係啲單車徑或者公園緩跑徑沒有太多上落玻,風景係無既,同埋有啲路段得幾條螢光捧係地下做指引黑到咩都睇唔到,研究過應該係同sundown上年賽道差唔多,比賽氣氛係"0"既,似習體晨操多啲! 5星滿分既話,只會比兩星!! 一星比紀念品係幾靚既,一星比新加玻跑手都幾nice既,返啅指數係零,除非時間多同有超平機票!  大參考下!!
作者: Josephlai    時間: 2014-3-9 18:30
spencer1121 發表於 2014-3-8 22:10
請問各位,這場比賽的跑手包是否當天現場可領取??謝謝~~

可當天現場取。
作者: 柔詠    時間: 2014-3-9 19:15
2330 跑, 22:30取都應該ok la ....
作者: arhung    時間: 2014-3-10 21:36
請問新加坡半夜有沒有巴士去機場?想跑完坐tigerair 0600飛機返香港。
作者: aj123    時間: 2014-3-11 18:00
arhung 發表於 2014-3-10 21:36
請問新加坡半夜有沒有巴士去機場?想跑完坐tigerair 0600飛機返香港。

唔知, 但我上年跑完在會場附近打的去機場, 車程幾耐唔記得, 但20分鐘內應可到達 ,約 20 坡紙, 搭 0630 返香港.
所以如果師兄諗住坐早機, 打的比較穩陣.
作者: arhung    時間: 2014-3-11 22:39
aj123 發表於 2014-3-11 18:00
唔知, 但我上年跑完在會場附近打的去機場, 車程幾耐唔記得, 但20分鐘內應可到達 ,約 20 坡紙, 搭 0630 返 ...

thz  a lot!
作者: 小叻    時間: 2014-3-12 11:33
但上年跑完坐咗一陣, 4點左右出去, 成條街都是跑友, 人人都爭截的士...
唔知係咪的士交更定揀客, 有的士拒載, 結果在MRT門口坐到6點開門!
作者: ampm6170    時間: 2014-3-12 21:22
請問全馬水站、廁所數目同渣馬比較如何?
作者: aj123    時間: 2014-3-13 00:14
小叻 發表於 2014-3-12 11:33
但上年跑完坐咗一陣, 4點左右出去, 成條街都是跑友, 人人都爭截的士...
唔知係咪的士交更定揀客, 有的士拒 ...

係揀客,但我話去機場即刻俾我上。
作者: derek_cat    時間: 2014-3-13 11:23
ampm6170 發表於 2014-3-12 21:22
請問全馬水站、廁所數目同渣馬比較如何?

水站跟渣打差不多吧。。还有能量胶。。厕所在公园里面有几个,其他地方很少。。。。
作者: wlau    時間: 2014-3-14 10:18
有D 興趣玩.. 但未去過新加坡.. 又唔想只係跑完隻馬即走..

作者: jyew    時間: 2014-3-14 11:38
廁所係一個問題, 早幾個月跑Singapore渣打, 得開頭有運動場有廁所, 但最PK係全部鎖哂.  得傷殘廁所可以用, 你可以想像條龍有幾長...

我sundown都有報, 希望條賽道有唔同.

上次條賽道差不多全程跑運動徑, 好x悶...

作者: wlau    時間: 2014-3-14 15:35
想問下各位, 我係慢腳來, 有無計唔BOOK 酒店, 係飛機上訓, 去到比賽, 再坐飛機走既兩日一夜行程?
作者: 小叻    時間: 2014-3-14 17:55
wlau 發表於 2014-3-14 15:35
想問下各位, 我係慢腳來, 有無計唔BOOK 酒店, 係飛機上訓, 去到比賽, 再坐飛機走既兩日一夜行程? ...

本身半夜開跑, 跑完都會眼瞓啦, 即走會唔會太浪費張機票和時間呢?
呢個比賽又唔係好跑, 又悶...
如果唔係為咗去見下朋友, 食下喇沙, 又有廉航機票, 真係咪攪!
其實我覺得早一日到好D, 即晚跑個人會好疲累!
想平可以瞓HOSTEL...
作者: wlau    時間: 2014-3-14 18:45
小叻 發表於 2014-3-14 17:55
本身半夜開跑, 跑完都會眼瞓啦, 即走會唔會太浪費張機票和時間呢?
如果唔 ...

頭先我去國泰WEB SITE CHECK, 如果星期六去, 星期一返, 最平機票8XX(未計TAX AND EXTRA FEE) .. 如果住兩日, 都OK..
(最重要, 星期一係紅假.. 唔駛請假)
作者: timaedy    時間: 2014-3-16 19:13
我都諗咗一個月參唔參加,但見國泰有平機票就先報名,再安排工作睇下去唔去到
作者: ampm6170    時間: 2014-3-17 10:43
小叻 發表於 2014-3-14 17:55
如果唔 ...

呢個比賽又唔係好跑, 又悶........

作者: wlau    時間: 2014-3-17 11:33
timaedy 發表於 2014-3-16 19:13
我都諗咗一個月參唔參加,但見國泰有平機票就先報名,再安排工作睇下去唔去到 ...

師兄, 你係唔係去玩啊?
我搵唔到人陪我去.. 又唔想自己一條友去..
作者: 小叻    時間: 2014-3-17 13:04
ampm6170 發表於 2014-3-17 10:43
呢個比賽又唔係好跑, 又悶........

好抱歉, 呢個係事實! 黑麻麻咁跑, 跑到鈡眼瞓...
當順便旅遊都唔錯嘅!
作者: timaedy    時間: 2014-3-17 18:06
wlau 發表於 2014-3-17 11:33

I will stay there for two nights and I have been there before few times. So, I may not have a lot of interest to visit except for the marathon...
作者: GO!    時間: 2014-3-19 12:13
wlau 發表於 2014-3-17 11:33

師巳,我都想搵伴去,但又搵吾到,唔想自己一條友去,如果師兄有意思,請PM我, 我可報名去也
作者: luckystrike    時間: 2014-3-19 12:30
酷航 (Scoot) 而家推左一大堆好平package, 三日兩夜好似一千鬆D, 趁星期一紅日, 大家一齊過去玩下啦

但我一早已分開機票酒店訂左了
作者: wlau    時間: 2014-3-19 14:58
GO! 發表於 2014-3-19 12:13
師巳,我都想搵伴去,但又搵吾到,唔想自己一條友去,如果師兄有意思,請PM我, 我可報名去也 ...

其實我自己都未定, 因為我同另一個FRIEND 五月中去跑墾丁半馬.,
所以我仲掙扎緊去定唔去新加坡果個. ...
作者: wlau    時間: 2014-3-27 11:36
我想問, 現在有幾多師兄, 師姐會去啊?
作者: 柔詠    時間: 2014-3-28 22:27
wlau 發表於 2014-3-27 11:36
我想問, 現在有幾多師兄, 師姐會去啊?

1: 柔詠 (除非公司玩小弟, 唔比放假)
作者: wlau    時間: 2014-3-28 23:48
柔詠 發表於 2014-3-28 22:27

你自己去?
作者: GO!    時間: 2014-3-29 08:26
小叻 發表於 2014-2-3 13:00
其實以我所知, SUNDOWN實道轉咗起碼3次, 一日大會未出資料, 大家點問都無用! 我跑過兩次, 一次在F1, 一次在 ...

師姐 ! F1 即係咩區? 吾知好難BOOK酒店, THX
作者: wlau    時間: 2014-3-29 09:04
GO! 發表於 2014-3-29 08:26

我見佢寫 PIT STATCTION
GO 兄, 係唔係去?
作者: GO!    時間: 2014-3-29 09:30
wlau 發表於 2014-3-29 09:04
我見佢寫 PIT STATCTION
GO 兄, 係唔係去?

有人陪OK!
作者: 小叻    時間: 2014-3-29 17:54
GO! 發表於 2014-3-29 08:26

F1是摩天輪附近, 海濱位置, 即是金沙之類酒店的級數...
酒店不太清楚, 因為上幾次都住HOSTEL, 唔近果邊
作者: wlau    時間: 2014-4-2 16:05
GO! 發表於 2014-3-29 09:30
有人陪OK!

go 兄, 我好大機會去, 今晚會先報左名先..再搵酒掂機票, 其他師兄, 師姐D 行程打算點?
作者: armanchi    時間: 2014-4-2 18:13
aj123 發表於 2014-3-13 00:14
係揀客,但我話去機場即刻俾我上。

跑完搵的士系一大問題,結果我系行返酒店,行坐半個鐘。
作者: armanchi    時間: 2014-4-2 18:23
咦,原來今年大會安排左11條Shuttle Bus喔,可以唔洗爭的士。
作者: wlau    時間: 2014-4-3 23:45
我想問各位, 大家係填 Hong Konger or Chinese ?
作者: wlau    時間: 2014-4-4 00:08
2. wlau 膽粗粗, 報左名.. (要搵酒店, 機票囉)
作者: Josephlai    時間: 2014-4-4 08:41
wlau 發表於 2014-4-3 23:45
我想問各位, 大家係填 Hong Konger or Chinese ?

Hong Konger
作者: wlau    時間: 2014-4-4 10:50
Josephlai 發表於 2014-4-4 08:41
Hong Konger

HAHA.. 我已經選左CHINESE..
因為PASSPORT 得中, 英 .. 無HONGKONGER , 唔想一陣比賽要對PASSPORT 最PACK 既時候有問題.. .
作者: wlau    時間: 2014-4-5 02:07
各位坐幾點機去同返啊?
我現在要BOOK 機票同酒店.. 好似有D 遲左D.. 但想睇下大家乜野時間去同返, 同BOOK 左邊間酒店, 睇下可唔可以有個照應...
作者: wlau    時間: 2014-4-5 22:54
有幾多師兄/師姐係單拖去?
我現在買到個SCOOT 去5/31 去, SCOOT 6/2 清晨機返,  一晚5/31 酒店..
要三千二, 一人套票, O 唔OK?
作者: luckystrike    時間: 2014-4-6 02:56
wlau 發表於 2014-4-5 22:54
我現在買到個SCOOT 去5/31 去, SCOOT 6/2 清晨機返,  一晚5/31 酒店..
要三千二, ...

邊間酒店先
作者: wlau    時間: 2014-4-6 03:00
luckystrike 發表於 2014-4-6 02:56
邊間酒店先

Summer View 喎.. 其實未定... 係報到個咁既價...
作者: luckystrike    時間: 2014-4-6 03:04
wlau 發表於 2014-4-6 03:00
Summer View 喎.. 其實未定... 係報到個咁既價...

SCOOT淨機票一般一千鬆少少連稅, 夾Summer View一晚 $3200 好像偏貴

不過你即日機票 (過一晚夜走) 可能會貴D

我一家(2大1小)去, 三張Scoot機票 29號去 同你同一班機走, 機票$3400, 在Travel Expert訂了Peninsula Excelsior (在Singapore應該是中上級又未到top的酒店) 3晚, $4100

Total 都只是 $7500  
作者: wlau    時間: 2014-4-6 03:12
luckystrike 發表於 2014-4-6 03:04
SCOOT淨機票一般一千鬆少少連稅, 夾Summer View一晚 $3200 好像偏貴

不過你即日機票 (過一晚夜走) 可能 ...

SCOOT 現在來回要千七....未計機場稅...無計.. 因溝通上既誤會, 同D 師兄及朋友未夾到.. 變左要單拖價去...係貴D...

作者: wlau    時間: 2014-4-6 15:54
luckystrike 發表於 2014-4-6 03:04

不過你即日機票 (過一晚夜走) 可能 ...

師兄.. HAHA, 我岩岩網上BOOK 左30 號去,  2 號零晨返, 我BOOK 左你同一間酒店
Peninsula Excelsior Hotel 兩晚, 想到時方便有個照應..唔知你介唔介意思呢?
但都貴..成四千一....今朝睇..都仲係三千八左右.. D 機票可能無乜, 朝同現在上網睇個價唔同左.. 貴左...
作者: 柔詠    時間: 2014-4-6 16:01
小弟5-31零晨机去,6-2 夜機走...3天算.
作者: wlau    時間: 2014-4-6 17:12
柔詠 發表於 2014-4-6 16:01
小弟5-31零晨机去,6-2 夜機走...3天算.

咁機票包酒店乜野價錢?

作者: luckystrike    時間: 2014-4-7 00:49
wlau 發表於 2014-4-6 15:54
師兄.. HAHA, 我岩岩網上BOOK 左30 號去,  2 號零晨返, 我BOOK 左你同一間酒店
Peninsula Excelsior Hote ...

Peninsula Excelsior 我出街搵過最平都要1300-1400一晚, 所以你夾夾埋埋又唔算特別貴

PM收電話

作者: wlau    時間: 2014-4-7 01:04
luckystrike 發表於 2014-4-7 00:49
Peninsula Excelsior 我出街搵過最平都要1300-1400一晚, 所以你夾夾埋埋又唔算特別貴

PM收電話  ...

俾SCOOT 老點左.. 可以再平多260 既...
我買果時540 回程, 但到PAY CREDIT CARD 就突然變左800 , 咁以為無晒平機位, 所以就算啦.. 多260 JA
但點之後, 5 分鐘之後睇番.. 個價又去番540.. 打去問點解我買果時先加價.. 佢話可能咁岩D 平飛俾人HOLD 晒.. 我問, 乜唔係無得HOLD 飛既咩, 佢話唔知. 咁我當真係咁岩啦.. 就算. 都無計.. 點之到今晚.. 都仲係540... 咁有乜理由果時我咁岩我買會無晒平機位.
作者: 小叻    時間: 2014-4-7 12:23
wlau 發表於 2014-4-7 01:04
俾SCOOT 老點左.. 可以再平多260 既...
我買果時540 回程, 但到PAY CREDIT CARD 就突然變左800 , 咁以為無 ...

你少買廉航啫...
有啲航空公司多人點擊或搜尋, 個SYSTEM都會自動加價!
當時有人早過你入緊比錢資料, 是會HOLD起機位, 好正常, 但當然佢入得慢, 或取消咗, 個機位就會放出來.
買平飛是要耐性和知價, 見到價合心水先好買, 早買不代表平, 有時LAST MINUTE賣唔晒都有平機票, 買得多就會識!
作者: wlau    時間: 2014-4-7 12:33
小叻 發表於 2014-4-7 12:23
你少買廉航啫...
有啲航空公司多人點擊或搜尋, 個SYSTEM都會自動加價!
當時有人早過你入緊比錢資料, 是 ...

收到, 多謝小叻師姐提點, 下次識玩啦..
到時比賽見啦..  

作者: wlau    時間: 2014-4-7 21:59
2: 小叻
3: luckystrike
4: wlau

作者: lewischan    時間: 2014-4-7 23:59
wlau 發表於 2014-4-5 22:54
要三千二, ...

吓? 停一晚就走,真系辛苦你
作者: wlau    時間: 2014-4-8 00:02
lewischan 發表於 2014-4-7 23:59
吓? 停一晚就走,真系辛苦你

最後入單係四千一..
三十號朝機, 六月二日零晨閃...
住兩冕..有兩日半玩..
作者: wlau    時間: 2014-4-8 01:12
GO 兄, 我之前SEND 左D PM , 你有無收到啊?
作者: 柔詠    時間: 2014-4-8 07:08
Cx 5-31 零晨機,6-2夜機走(好似20:00)...連税近$3000
作者: wlau    時間: 2014-4-8 09:58
柔詠 發表於 2014-4-8 07:08
Cx 5-31 零晨機,6-2夜機走(好似20:00)...連税近$3000

都唔係貴我好多.. 但坐CX 機..
我加加埋埋機票都要千七.. 未包行李費.
加埋要二千頭..

作者: 小叻    時間: 2014-4-8 11:30
wlau 發表於 2014-4-8 09:58
都唔係貴我好多.. 但坐CX 機..
我加加埋埋機票都要千七.. 未包行李費.
加埋要二千頭..

我早前PROMO買咗SCOOT, 30/5至3/6凌晨返, $651
但因為要返來參加龍舟比賽, 可能會買過張回程...
作者: luckystrike    時間: 2014-4-8 16:22
小叻 發表於 2014-4-8 11:30
我早前PROMO買咗SCOOT, 30/5至3/6凌晨返, $651
但因為要返來參加龍舟比賽, 可能會買過張回程...  ...

$651 連稅?
作者: wlau    時間: 2014-4-8 16:36
小叻 發表於 2014-4-8 11:30
但因為要返來參加龍舟比賽, 可能會買過張回程...  ...

小另師組, 係唔係住 官方 HOSTEL ?
作者: 小叻    時間: 2014-4-8 16:46
luckystrike 發表於 2014-4-8 16:22
$651 連稅?

唔駛咁DUM心, 廉航都是海鮮價, 但當時1號和2號返都無平, 所以我才買3號...
作者: 小叻    時間: 2014-4-8 16:52
wlau 發表於 2014-4-8 16:36
小另師組, 係唔係住 官方 HOSTEL ?

上年住果間YHA今年維修, 所以住宿仍然未定, 但其實地鐵好方便, 住邊無所謂.
我一條友, 可能貪平住芽籠區酒店...

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2