香港長跑網 - 長跑長友

標題: del [打印本頁]

作者: alanika    時間: 2014-2-19 12:57
標題: del

del

作者: chuen3182    時間: 2014-2-19 13:08
跑步“意志”是把戰無不勝的利劍。
作者: doracrap    時間: 2014-2-19 13:44
都唔駛懷疑﹐我覺得根本跑馬拉松就係自虐,跑得快的高手,跑得慢初哥,個個都跑得辛苦~
今日隻腳仲有少少痛,但已經上網搵緊報下一個馬拉松~
作者: tpcwong    時間: 2014-2-19 16:32
我今年也是初馬,情況與師兄相類似,也是西隧起變百萬行,最終也是五小時左右完成,攞牌一刻非常開心和激動。雖然周身酸痛,但感覺努力沒有白費。体養過後,會重新起步訓練,希望來年可有滿意的表現。共勉之
作者: suniebo    時間: 2014-2-19 17:10
連續兩年時間是0450上下,兩年去到上環上斜要行。明年一定要克服之,下年要帶salt.tks
作者: CEC    時間: 2014-2-19 17:39
文筆相當風趣,加油,有時間跟我地跑網內的約跑!
作者: micmic2k    時間: 2014-2-19 21:44
恭喜你,我都係初馬,大家共勉之
作者: echan811    時間: 2014-2-19 23:07
加油師兄,你已經比我好好多了,回想我頭1,2隻馬,30K就上巴士了,直至第三隻先至完成到。我今年第5隻,時間已經係4hr20mins,無抽仲有得衝下,我相信師兄一定可以做得更好,努力
作者: ampm6170    時間: 2014-2-20 12:22

謝謝,很好的參考

我也是第一次跑全馬1,去左3次廁所,步行左3次...飲左兩包gel,食左2舊自己帶的snicker,大會半條蕉,最後都跑得完,時間4:28,腳有少少扯的感覺便慢跑,時間中規中矩,心情興奮係能夠完成全馬,時間已不重要,我覺得經驗更重要,可以改善提高下一次點應付全馬,永遠只挑戰自己!

作者: reburn    時間: 2014-2-20 22:59
我也是首馬,完成了已很開心!5小時17
作者: swan    時間: 2014-2-21 14:33
很感動!及很拜服你的意志及堅持!

小弟也在考慮及 struggle 緊是否挑戰全馬。自問未必有你這麼強的意志及耐力呢!話時話,你會再嘗試這「自殘」遊戲嗎?

作者: silverlin    時間: 2014-2-21 14:51
哈哈!
我也是初馬,28km時兩條大腿就抽筋了,走走停停我都忘了幾次,
我記得西隧跟干諾道天橋是用走的走完,
勉強跑起來,卻發現婆婆用走的都比我小跑還快
尤其是在天橋上好冷,腿好痛,看著自己一直被輾過,
差點失去意志就上了城巴,
下了銅鑼灣天橋後,眼看標牌寫只剩1km,
才忍痛拔腿跑,4"58~~Victor,完賽,差點哭了出來
作者: fit_body    時間: 2014-2-22 10:57
Ching,我和你一樣跑5:06,但冇你所講咁辛苦,30k之前好享受跑的過程,周圍看看風景,可能係放慢跑及之前有練長課,不過去到30k左右有作抽情況,所以慢下來,及有部份路段要行,雖然跑得慢,又真係好開心,整個過程冇撞牆,亦好彩冇賣老抽,所以來年練多啲,希望sub430。Ching咁有heart去完成全馬,如果多加練習,會有好好成績。多謝你全馬文章分享。
作者: fit_body    時間: 2014-2-22 11:55
補充多句,今次首馬完成,真係好有快感,衝缐一刻心情有點激動。
作者: awolswat    時間: 2014-2-23 21:29
我都係初馬,抽筋令我了解自己訓練不足,下次帶多幾包salt,大家努力吧,2015一齊取進步獎!
作者: purejoey    時間: 2014-2-23 22:57
我又係初馬,帶病下跑,但由頭到尾都無行過,亦無法體驗撞牆,試過排隊放水,又個個水站停下hea下,到西隧口用左4個鐘,以為可sub5,但最後時間同樓主相若,有d不甘,下次同樓主一齊sub 5!
作者: 興記J-run    時間: 2014-2-25 11:38
各位初馬Ching, Ctse, 明年繼續努力, 齊齊攞進步獎

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2