香港長跑網 - 長跑長友

標題: SSP街坊小隊(Part 2) [打印本頁]

作者: witchycatcat    時間: 2008-11-19 12:31
標題: SSP街坊小隊(Part 2)
大家繼續跑步吹水.....YEAH~

作者: witchycatcat    時間: 2008-11-19 12:32
既然~大家講藝術反到咁開心咯..有無CHING/CTSE, 有興趣睇VIVIAN WESTWOOD 個展覽AR?係首次來亞洲KA..下站就上京KA LA~

V V....係唔係時裝SHOW?要唔要入場費??
作者: shogikin    時間: 2008-11-19 12:39
SSP街坊小隊下次跑步練習  
日期: 21/11/2008(星期五)
時間: 8pm
集合地點: SSP泳池門口

跑步出席者:
1. witchycatcat
2. kin
3. 大圍
4. ngwkd2008 (david ching)
5. ming 2884 ching
6. fung sir
7. batigoal ching

當日已誠邀大圍ching帶路跑由SSP跑去大圍,來回大約15K....
如果當晚跑步失散左,請各自到"虫虫茶餐廳"集合...
小妹當晚會盡量跑快d,希望10pm可返到"虫虫"...

賽事完成後小隊將一齊到SSP宵夜....宵夜環節將有兩位街坊靚女及一位靚仔加入: bonbon + V V + K K

請有興趣參與的ching/ ctse在此留言

注解 :

SSP泳池: 近麗閣村
香港九龍深水埗荔枝角道733號

熱情如火 :
柏園茶餐廳 Pak Yuen Restaurant
長沙灣順寧道寶熙商場地下3號舖 (順寧道,永隆街交界)
2729 3336

虫虫茶餐廳
即新星茶餐廳,位於元洲街xxx號,美居中心對面,即松記糖水側

松記糖水 Chung Kee Dessert
長沙灣元州街162-188號天悅廣場CB58號舖
電話 : 2720 7123

作者: 大圍新跑手    時間: 2008-11-19 12:43
標題: 回復 1# 的帖子
呢個貼主題係吹咩架?
作者: witchycatcat    時間: 2008-11-19 12:51
原帖由 大圍新跑手 於 2008-11-19 12:43 發表
呢個貼主題係吹咩架?

同舊post既policy及方向一樣...
作者: vhtober    時間: 2008-11-19 12:58
原帖由 witchycatcat 於 2008-11-19 12:32 發表
既然~大家講藝術反到咁開心咯..有無CHING/CTSE, 有興趣睇VIVIAN WESTWOOD 個展覽AR?係首次來亞洲KA..下站就上京KA LA~

V V....係唔係時裝SHOW?要唔要入場費??

唔洗$ KA~~~~ 你去唔去JACK?
作者: vhtober    時間: 2008-11-19 12:59
其實~魚翅宴係邊位CHING 發起KA...???
作者: vhtober    時間: 2008-11-19 13:02
死LA..我地MOVE 左屋...2008號院友唔知見唔見到KA WOR~~唔知佢會唔會~無去..又以為自己去左~" />" /> ~真係令人擔心~~~

作者: KK    時間: 2008-11-19 13:03
原帖由 shogikin 於 2008-11-19 12:39 發表
霸個位做活動版先

SSP街坊小隊下次跑步練習:" />" />" />" />

跑步出席者:
2. kin
3. 大圍

當日已 ...

你地几點宵夜呀???
個日放學我可以過來鋪下頭
況且有靚女係度" />" />
作者: KK    時間: 2008-11-19 13:04
原帖由 witchycatcat 於 2008-11-19 12:51 發表

同舊post既policy及方向一樣...

咁點解要開多個新post呢
cat姐
妳係咪反野
作者: witchycatcat    時間: 2008-11-19 13:15
原帖由 vhtober 於 2008-11-19 12:58 發表

唔洗$ KA~~~~你去唔去JACK?

好呀.....幾多號呀...??
作者: witchycatcat    時間: 2008-11-19 13:15
原帖由 vhtober 於 2008-11-19 12:59 發表
其實~魚翅宴係邊位CHING 發起KA...???

kin ching話請架....................
作者: witchycatcat    時間: 2008-11-19 13:17
原帖由 KK 於 2008-11-19 13:03 發表

你地几點宵夜呀???
個日放學我可以過來鋪下頭
況且有靚女係度

我地星期五,around10:30pm左右會在SSP既基地------"熱情如火"聚腳....
你到時想黎就call 亞V V啦.....因為 V V同bonbon都會join宵夜
作者: KK    時間: 2008-11-19 13:28
原帖由 witchycatcat 於 2008-11-19 13:17 發表

我地星期五,around10:30pm左右會在SSP既基地------"熱情如火"聚腳....
你到時想黎就call 亞V V啦.....因為 V V同bonbon都會join宵夜" />" />hji

熱情如火在哪?
不是call妳嗎??
作者: vhtober    時間: 2008-11-19 13:30
原帖由 witchycatcat 於 2008-11-19 13:15 發表

kin ching話請架....................jg" />" />h

食素翅?~
作者: witchycatcat    時間: 2008-11-19 13:32
原帖由 KK 於 2008-11-19 13:28 發表

熱情如火在哪?
不是call妳嗎??

我跑步唔帶mobile架....
V V個晚大約9PM左右會由中環回SSP,你到時call佢,睇下佢肯唔肯犧牲色相,教or帶你去....
作者: witchycatcat    時間: 2008-11-19 13:33
原帖由 KK 於 2008-11-19 13:28 發表

熱情如火在哪?

請kin ching再次report"熱情如火"的正確地址...
thanks!
作者: hhkbonnie    時間: 2008-11-19 13:36
catcat
星期五 你會吾會帶 mobile ka , 我又冇 v v 電話, 甘咪好危....
作者: vhtober    時間: 2008-11-19 13:40
原帖由 hhkbonnie 於 2008-11-19 13:36 發表
catcat
星期五 你會吾會帶 mobile ka , 我又冇 v v 電話, 甘咪好危...." />" />

BONBON~你在那一區上堂? & when 放人?
作者: vhtober    時間: 2008-11-19 13:41
原帖由 witchycatcat 於 2008-11-19 13:15 發表

好呀.....幾多號呀...??" />" />

12月8之後KA LA..我再約你LA~
作者: shogikin    時間: 2008-11-19 13:41
有樓主

2729 3336

放上消息版先

Kin in Running

作者: witchycatcat    時間: 2008-11-19 13:43
原帖由 vhtober 於 2008-11-19 13:41 發表

12月8之後KA LA..我再約你LA~

就甘話啦....你記得提我呀,我好無記性架..
作者: vhtober    時間: 2008-11-19 13:44
原帖由 witchycatcat 於 2008-11-19 13:32 發表

我跑步唔帶mobile架....
V V個晚大約9PM左右會由中環回SSP,你到時call佢,睇下佢肯唔肯犧牲色相,教or帶你去...." />" />

唔制AR~我唔帶鴨鴨行街AR~人地以為我係鴨販CHECK 我有無領牌點算AR?!
作者: KK    時間: 2008-11-19 13:44
原帖由 vhtober 於 2008-11-19 13:40 發表

BONBON~你在那一區上堂? & when 放人?

VV 心中只有BONBON
己經沒咗我呢個
一路默默支持SSP的舊成員了
作者: witchycatcat    時間: 2008-11-19 13:44
原帖由 shogikin 於 2008-11-19 13:41 發表
有版主

長沙灣順寧道寶熙商場地下3號舖
2729 3336

放上消息版先

lee個隊員既效率真快,值得表揚...
大家應該向他學習學習...
作者: witchycatcat    時間: 2008-11-19 13:46
原帖由 KK 於 2008-11-19 13:44 發表

VV 心中只有BONBON
己經沒咗我呢個
一路默默支持SSP的舊成員了

樓上都POST左熱情如火既地址啦,你到時自己出現咪得囉....
今晚我俾埋亞v or kin ching的mobile你袋實,到時call佢地其中一個囉....ok?
作者: witchycatcat    時間: 2008-11-19 13:48
原帖由 hhkbonnie 於 2008-11-19 13:36 發表
catcat
星期五 你會吾會帶 mobile ka , 我又冇 v v 電話, 甘咪好危....

我已pm VV個mobile過你,星期五你10:30pm左熱情如火等我地啦....
到時你同vv電聯啦...
作者: vhtober    時間: 2008-11-19 13:54
[quote]原帖由 KK 於 2008-11-19 13:44 發表

登錄/註冊後可看大圖

OKOK~~~咁KK CHING 你在邊區返學 & WHEN 放人??

作者: KK    時間: 2008-11-19 14:11
原帖由 vhtober 於 2008-11-19 13:54 發表
[quote]原帖由 KK 於 2008-11-19 13:44 發表

登錄/註冊後可看大圖

OKOK~~~咁KK CHING 你在邊區返學 & WHEN 放人??

要講咗先問

唔開心!!!跑番20K先
作者: KK    時間: 2008-11-19 14:16
我個日係何文田番
9點到就放學了~
你地10點半食~

等我諗諗先
作者: hhkbonnie    時間: 2008-11-19 14:17
v v
我係 美浮 返學, 9:30 先放人ar, 甘我咪好早到......
作者: vhtober    時間: 2008-11-19 14:18
[quote]原帖由 KK 於 2008-11-19 14:11 發表

登錄/註冊後可看大圖

其實.....................我都係9:00一定要走人~~拉記9:00拉閘放狗~~~我都唔知點等

作者: hhkbonnie    時間: 2008-11-19 14:19
原帖由 KK 於 2008-11-19 14:16 發表
我個日係何文田番
9點到就放學了~
你地10點半食~
" />" />

等我諗諗先

你叫cat cat 跑d, 咪可以早d食.........
作者: KK    時間: 2008-11-19 14:20
乜附近個兩個運動場
都有運動會攪呀~~

作者: KK    時間: 2008-11-19 14:21
原帖由 hhkbonnie 於 2008-11-19 14:19 發表

你叫cat cat 跑d, 咪可以早d食........." />" />

或者我地食住等CAT姐~~
你地唔係去松記
食好美味的糖水咩??
作者: KK    時間: 2008-11-19 14:21
原帖由 hhkbonnie 於 2008-11-19 14:17 發表
v v
我係 美浮 返學, 9:30 先放人ar, 甘我咪好早到......" />" />hkjhk

HKUSPACE
作者: vhtober    時間: 2008-11-19 14:22
仲有ar~catcat..上次影果d相你會唔會send 比我地架…我想post 上我個facebook 到ar~介紹下新朋友ma
作者: KK    時間: 2008-11-19 14:27
落街啖個下午茶先~~
CAT姐~
你地一陣會去邊食野呀?
定係飲野?
作者: witchycatcat    時間: 2008-11-19 14:32
原帖由 vhtober 於 2008-11-19 14:22 發表
仲有ar~catcat..上次影果d相你會唔會send 比我地架…我想post 上我個facebook 到ar~介紹下新朋友ma

唔好啦....
我個日著成甘......唔好既...
作者: witchycatcat    時間: 2008-11-19 14:33
[quote]原帖由 hhkbonnie 於 2008-11-19 14:19 發表

登錄/註冊後可看大圖

你叫cat cat 跑d, 咪可以早d食.........quote]

我個晚會盡量跑快d.....希望10pm可以到基地見你地啦...
作者: KK    時間: 2008-11-19 14:41
原帖由 hhkbonnie 於 2008-11-19 14:19 發表

你叫cat cat 跑d, 咪可以早d食........." />" />

可以約埋bon ctse一齊去喎
作者: vhtober    時間: 2008-11-19 15:03
原帖由 KK 於 2008-11-19 14:41 發表

可以約埋bon ctse一齊去喎" />" />

唔明..唔係一向都同bonbon 一齊去架咩? 仲有..你唔係去嘆tea 架咩?
ar~對ching 的工作非常有興趣~working enironment: 落後但有得上網, 間唔時~又可以請下假嘆世界
作者: KK    時間: 2008-11-19 15:06
原帖由 vhtober 於 2008-11-19 15:03 發表

唔明..唔係一向都同bonbon 一齊去架咩? 仲有..你唔係去嘆tea 架咩?
ar~對ching 的工作非常有興趣~working enironment: 落後但有得上網, 間唔時~又可以請下假嘆世界

傻鴿師姐妳講緊乜呀??
小弟今日放假~~~

同隻衰貓講緊數囉

我美味的下午茶?~
食到就來200磅啦
但都係要食
作者: witchycatcat    時間: 2008-11-19 15:09
我發覺,樓上個kk成日針對我.......................
作者: KK    時間: 2008-11-19 15:21
原帖由 witchycatcat 於 2008-11-19 15:09 發表
我發覺,樓上個kk成日針對我......................." />" />

沒d咁gei事

喵喵!!!
作者: hhkbonnie    時間: 2008-11-19 15:23
KK Ching
mu 你甘爽放假....., 吾去跑反轉......甘星期五你係何文田 邊間 "監獄"  放監
作者: vhtober    時間: 2008-11-19 15:25
原帖由 KK 於 2008-11-19 15:06 發表

傻鴿師姐妳講緊乜呀??
小弟今日放假~~~

同隻衰貓講緊數囉" />" />

我美味的下午茶?~
食到就來200磅啦
但都係要食" />" />hiuijhkj

wow…200 lb~勁~~~算罷la catcat…我發覺同kk ching 係完全溝通唔到~我投行la~
作者: KK    時間: 2008-11-19 15:26
原帖由 hhkbonnie 於 2008-11-19 15:23 發表
KK Ching
mu 你甘爽放假....., 吾去跑反轉......甘星期五你係何文田 邊間 "監獄"  放監" />" />" />

運動場開運動會~~check咗
跑街我驚對鞋唔掂
我等緊rider12出~~

我其實好鐘意讀書同學新知識

不過係好唔鐘意有壓力的功課同考試
我諗好多人都係咁
作者: KK    時間: 2008-11-19 15:32
原帖由 vhtober 於 2008-11-19 15:25 發表

wow…200 lb~勁~~~算罷la catcat…我發覺同kk ching 係完全溝通唔到~我投行la~

無番咁上下份量~~
點對付d怪獸呀

傻鴿(諧音'鴨')師姐~~

你頭痕???
作者: witchycatcat    時間: 2008-11-19 15:40
原帖由 KK 於 2008-11-19 15:26 發表

運動場開運動會~~check咗
跑街我驚對鞋唔掂
我等緊rider12出~~

我其實好鐘意讀書同學新知識

不過係好唔鐘意有壓力的功課同考試
我諗好多人都係咁

大笑話................
作者: witchycatcat    時間: 2008-11-19 16:51
小小關於呢個問題的意見........
小弟認為多數反對食魚翅的朋友並非因為他們是素食主義者(我自己都唔係),人類食魚翅最大的問題是我們點對d鯊魚,我地切左佢地條fin後,將佢地拋返落海,呢part先係殘忍。反過來說,我可以接受擋了一隻雞來食,但如果我地只食雞翼,唔通就切左隻雞的翼後,由它浴血全身走來走去?問題唔係殺身與否,而是我們是否用了好的方法去處理佢地...............有高興趣可以睇下以下網址:
http://www.wwf.org.hk/chi/conservation/seafood/sharkfin/faq.php

離左題唔好意思.......

以上意見是轉貼desmond ching在舊post的...

my response:
我是絕對同意.....其實我之前講的五十步笑百步只是代表了我部份對素食的意見,有不盡不實之處.
撇開人類是否萬物之靈不談,我相信人類是應該對所有存在的生命有一份尊重及道德感,如未能吃素,起碼也不應該將一己之口慾建立在其他生命的痛苦上,就如desmond所言,獲取魚翅的過程是很血腥及殘忍的,鯊魚要在海中慢慢失血而死.....我們吃魚翅是直接造成鯊魚受折磨的元兇...
另外的,就如鵝肝,熊膽汁,及小牛(我忘記了小牛的名,但小牛是一出世就被困在不見天日的細小空間,長大到某一程度就殺...)...
希望各位都不要支持上述的殘忍"食品"........
作者: vhtober    時間: 2008-11-19 17:02
非常agree catcat & desmond ching 的講法…在另一版看完desmond ching 的post, 正想轉貼過來, 無catcat咁快手~~~~
作者: 細明哥    時間: 2008-11-19 17:13
cat cat 星期5晚我都得閒,預埋我跑呀!
作者: desmond    時間: 2008-11-19 17:13
多謝cat師妹的轉載及意見。題外話:其實小弟經常玩水上活動,都好驚鯊魚的
作者: vhtober    時間: 2008-11-19 17:17
原帖由 ming2884 於 2008-11-19 17:13 發表

e ching~你都來AR~~~太好LA...多謝你地誇晒網支持~
作者: witchycatcat    時間: 2008-11-19 17:18
原帖由 ming2884 於 2008-11-19 17:13 發表

好呀....2884 ching...我地由SSP跑去大圍來回呀....
如果你要存物,可以問問kin or 大圍,佢兩兄弟都有甘既需要...
之後bonbon + V V + kk會join我地宵夜呀...
作者: witchycatcat    時間: 2008-11-19 17:19
SSP街坊小隊下次跑步練習  

跑步出席者:
2. kin
3. 大圍
5. ming 2884 ching
6. fung sir
7. batigoal ching

當日已誠邀大圍ching帶路跑由SSP跑去大圍,來回大約15K....
如果當晚跑步失散左,請各自到"虫虫茶餐廳"集合...
小妹當晚會盡量跑快d,希望10pm可返到"虫虫"...

賽事完成後小隊將一齊到SSP宵夜....宵夜環節將有兩位街坊靚女及一位靚仔加入: bonbon + V V + K K

注解 : (多謝kin ching補充)

熱情如火 :
2729 3336

虫虫茶餐廳
即新星茶餐廳,位於元洲街xxx號,美居中心對面,即松記糖水側

作者: witchycatcat    時間: 2008-11-19 17:21
原帖由 vhtober 於 2008-11-19 17:17 發表

e ching~你都來AR~~~太好LA...多謝你地誇晒網支持~

V V,甘你一定要黎宵夜啦....如果唔係就見唔到2884 ching啦...
作者: witchycatcat    時間: 2008-11-19 17:22
原帖由 desmond 於 2008-11-19 17:13 發表
多謝cat師妹的轉載及意見。題外話:其實小弟經常玩水上活動,都好驚鯊魚的

ching,你玩咩水上運動多.....???
作者: vhtober    時間: 2008-11-19 17:23
WOWOW~好人強馬壯WOR~~~DINNER 仲有 KK MA~你又漏左佢LA....
作者: vhtober    時間: 2008-11-19 17:27
原帖由 witchycatcat 於 2008-11-19 17:21 發表

V V,甘你一定要黎宵夜啦....如果唔係就見唔到2884 ching啦..." />" />

haha~你上次形容左LA...好似你咁架嘛鋼條身形AR MA~RIGHT? 我閃LA
作者: desmond    時間: 2008-11-19 17:29
原帖由 witchycatcat 於 2008-11-19 17:22 發表

ching,你玩咩水上運動多.....???" />" />
呢排剛接觸surfing,有時個人係個海度,都真係驚有鯊魚的
作者: witchycatcat    時間: 2008-11-19 17:37
原帖由 vhtober 於 2008-11-19 17:27 發表

haha~你上次形容左LA...好似你咁架嘛鋼條身形AR MA~RIGHT? 我閃LA

我邊算係鋼條型呀........
作者: vhtober    時間: 2008-11-19 18:16
原帖由 desmond 於 2008-11-19 17:29 發表
呢排剛接觸surfing,有時個人係個海度,都真係驚有鯊魚的

有中國人既地方~~~少好多鯊魚架..我諗
作者: vhtober    時間: 2008-11-19 18:17
原帖由 witchycatcat 於 2008-11-19 17:37 發表

我邊算係鋼條型呀........" />" />

返到家la....你唔要鋼條ar~~~~~咁薯條law~~~好唔好~
作者: 細明哥    時間: 2008-11-19 19:57
原帖由 vhtober 於 2008-11-19 17:17 發表

e ching~你都來AR~~~太好LA...多謝你地誇晒網支持~" />" />
祇要就到時間,港,九,新界都無問題!
作者: 細明哥    時間: 2008-11-19 19:59
原帖由 witchycatcat 於 2008-11-19 17:18 發表

好呀....2884 ching...我地由SSP跑去大圍來回呀....
如果你要存物,可以問問kin or 大圍,佢兩兄弟都有甘既需要...
之後bonbon + V V + kk會join我地宵夜呀...
大圍,kin兄
請問那裡可以放物品及沖涼?
作者: KK    時間: 2008-11-20 00:36
傻鴿(諧音'鴨')師姐

原來你係咁樣諗我ga~~

隻衰貓已爆妳大鍋了~
作者: KK    時間: 2008-11-20 00:38
bonbon師姐~~
如果好想約埋我~~
可pm我連絡方法~~
thx
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-11-20 00:58
原帖由 vhtober 於 2008-11-19 18:17 發表

返到家la....你唔要鋼條ar~~~~~咁薯條law~~~好唔好~j" />" />jk

薯條....好想食呀, 唔記得幾耐冇食過~
作者: witchycatcat    時間: 2008-11-20 08:43
原帖由 KK 於 2008-11-20 00:38 發表
bonbon師姐~~
如果好想約埋我~~
可pm我連絡方法~~
thx

亞K K哥呀....你又換畫呀...
你甘開到口,天生善良既bonbon想唔約你都唔得啦.....
係咪呀,bonbon??
作者: witchycatcat    時間: 2008-11-20 08:45
原帖由 KK 於 2008-11-20 00:36 發表
傻鴿(諧音'鴨')師姐

原來你係咁樣諗我ga~~

隻衰貓已爆妳大鍋了~

<<正字時間>>
係大"鑊"...."鍋",一般係用黎形容鍋爐....

作者: hhkbonnie    時間: 2008-11-20 10:13
kk
mu 你 "甘熱情如火",  >>>>>....
作者: witchycatcat    時間: 2008-11-20 10:28
SSP街坊小隊下次跑步練習:
日期: 26/11/2008(星期三)
路線: 未定
里數: 大約15-20k

跑步出席者:
2. bonnie
3. kin

賽事完成後小隊將一齊到SSP宵夜

注解 : (多謝kin ching補充)

熱情如火 :
2729 3336

警告及聲明
1. 此項聚會適合跑步初哥(10公里跑45-60分鐘), 身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。如身體不適,切勿強行參加。
2. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。

3. 活動不排除將於酷熱的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。
4. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。
5. 參加者的個人保險須自行負責。

作者: witchycatcat    時間: 2008-11-20 10:34
SSP街坊小隊下次跑步練習:
日期: 29/11/2008(星期六)
時間: 5:30pm
集合地點: 荃灣西約體育館門口
路線: 沿海既路(唔記得路名)
里數: 未定

跑步出席者:
2. bonnie

警告及聲明
1. 此項聚會適合跑步初哥(10公里跑45-60分鐘), 身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。如身體不適,切勿強行參加。
2. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
3. 活動不排除將於酷熱的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。
4. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。
5. 參加者的個人保險須自行負責。

作者: vhtober    時間: 2008-11-20 10:38
不如去過第2間la…成日熱情如火…唔厭咩?

如果各人在長沙灣運動場果邊, 可以去咸濕戲院旁果間~如果係返去swimming pool 既..可以去虫虫(松記)隔離果間, 即係上次我地breakfast 果間la~~其實反正我地今次會去虫虫, 不如去近虫虫果間la

大家有無意見?
作者: vhtober    時間: 2008-11-20 10:40
原帖由 KK 於 2008-11-20 00:36 發表
傻鴿(諧音'鴨')師姐

原來你係咁樣諗我ga~~" />" />

隻衰貓已爆妳大鍋了~" />" />

有幾大鍋ar~講出來分享下ar~
作者: vhtober    時間: 2008-11-20 10:44
原帖由 大圍新跑手 於 2008-11-20 00:58 發表

薯條....好想食呀, 唔記得幾耐冇食過~" />" />

好在你無食law....食得多真係變薯條形身材~到時點算??
作者: witchycatcat    時間: 2008-11-20 10:50
原帖由 vhtober 於 2008-11-20 10:38 發表
不如去過第2間la…成日熱情如火…唔厭咩?

如果各人在長沙灣運動場果邊, 可以去咸濕戲院旁果間~如果係返去swimming pool 既..可以去虫虫(松記)隔離果間, 即係上次我地breakfast 果間la~~其實反正我地今次會去虫虫 ...

好呀.....我地決定飛左"熱情如火".......
今個星期五(21/11)既跑步後,我去一齊去"咸濕茶餐廳"(正名叫新星茶餐廳)宵夜啦,lee 間野即是在虫虫隔離.....
甘明晚bonbon及V V記得提or帶亞K K去"咸濕茶餐廳"啦...

作者: vhtober    時間: 2008-11-20 10:56
原帖由 witchycatcat 於 2008-11-20 10:50 發表

好呀.....我地決定飛左"熱情如火".......
今個星期五(21/11)既跑步後,我去一齊去"咸濕茶餐廳"(正名叫新星茶餐廳)宵夜啦,lee 間野即是在虫虫隔離.....
甘明晚bonbon及V V記得提or帶亞K K去"咸濕茶餐廳"啦...

NONONONONONONO~~~~咸濕茶餐廳~~~是近長沙灣運動場的~
近虫虫的是虫虫茶餐廳, 即是我地上次breakfast 果間, 唔同ka~ e + 係咪去虫虫茶餐廳ar
作者: witchycatcat    時間: 2008-11-20 10:59
原帖由 vhtober 於 2008-11-20 10:56 發表

NONONONONONONO~~~~咸濕茶餐廳~~~是近長沙灣運動場的~
近虫虫的是虫虫茶餐廳, 即是我地上次breakfast 果間, 唔同ka~ e + 係咪去虫虫茶餐廳ar

我唔識去咸濕茶餐廳架喎................要kin or 大圍帶路至得...
作者: vhtober    時間: 2008-11-20 11:08
等kin ching confirm la.睇下佢地在邊到store 的行李~如果係去swimming pool 果邊..去虫虫食, 如果是去長沙灣果邊(即係近荔枝角果個場) 至去咸濕la~ 2 間佢離好遠架..有成1.5個 mtr station ka
作者: vhtober    時間: 2008-11-20 11:10
有無搞錯..咸院(stand for 咸濕戲院) 都唔識..係咪ssp 之友來架…ssp landmark 來架wor
作者: witchycatcat    時間: 2008-11-20 11:27
原帖由 vhtober 於 2008-11-20 11:10 發表
有無搞錯..咸院(stand for 咸濕戲院) 都唔識..係咪ssp 之友來架…ssp landmark 來架wor

咩呀....人地冰清玉潔,行過街睇到d核突野都會掩埋眼架...
咸濕戲院我又點會識喎........................
作者: vhtober    時間: 2008-11-20 11:38
O NO…..你以為…在咸院門口…會見到d咩ar?????? ClosED ka la wor~~~冰清玉潔!
作者: witchycatcat    時間: 2008-11-20 11:41
報告:
昨晚終於見到傳說中既kk ching啦....好感動.....我個d山頭霸王報名費終於有頭有主啦....
kk 同fung sir都算係一見如故,惺惺相惜既....
佢地為左隊長一位你推我讓,又為左隊名大費思良...
我同joe ching見狀,當然俾了唔少意見啦,如下:
1. 無汁力量隊 (vs to JC Power Infinity)
2. "羅"米池小隊
3. 奸爸嗲隊
4. 獨木舟保安隊

大家有咩建議俾佢地....
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-11-20 12:03
原帖由 witchycatcat 於 2008-11-20 11:41 發表
報告:
昨晚終於見到傳說中既kk ching啦....好感動.....我個d山頭霸王報名費終於有頭有主啦....
我同joe ching見狀 ...

冇見到當時人好難比意見wor,如果用名來改既,可以考慮:
"K" 馮配 or
馮"K"配
"K"要用中文果個字,我唔記得個字點寫。
作者: witchycatcat    時間: 2008-11-20 12:06
原帖由 大圍新跑手 於 2008-11-20 12:03 發表

冇見到當時人好難比意見wor,如果用名來改既,可以考慮:
"K" 馮配 or
馮"K"配
"K"要用中文果個字,我唔記得個字點寫。

是否應該"豐畸配"
豐 stand for fung sir
畸 stand for 畸形既kk ching

作者: 大圍新跑手    時間: 2008-11-20 12:09
原帖由 witchycatcat 於 2008-11-20 12:06 發表

是否應該"豐畸配"
豐 stand for fung sir
畸 stand for 畸形既kk ching
" />" />hiuijhkj " />" />hiuijhkj " />" />hiuijhkj

調轉好似順口d...不如叫kk ching做隊長啦~
作者: witchycatcat    時間: 2008-11-20 12:11
原帖由 ming2884 於 2008-11-19 19:59 發表
大圍,kin兄
請問那裡可以放物品及沖涼?

大圍 or kin ching,
2884 ching係之前個頁問你地野呀....
你地reply佢呀...
tks!
作者: vhtober    時間: 2008-11-20 12:18
Wow~改名我強項…形容下佢地先LA (名AR, OUTLOOK AR, 特徵之類LA)
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-11-20 12:18
原帖由 vhtober 於 2008-11-20 11:08 發表
等kin ching confirm la.睇下佢地在邊到store 的行李~如果係去swimming pool 果邊..去虫虫食, 如果是去長沙灣果邊(即係近荔枝角果個場) 至去咸濕la~ 2 間佢離好遠架..有成1.5個 mtr station ka

我地會係保安道體育館存物,約咗7:00pm長沙灣MTR等,ming2008 Ching係咪一齊?
想問吓....咸濕茶餐廳有咩招牌咸濕野好食?

作者: vhtober    時間: 2008-11-20 12:24

招牌菜: 咸咸濕濕~冷飯菜汁 LAW

作者: shogikin    時間: 2008-11-20 12:30
大圍兄,

ssp運動場都近. 但10:30close

作者: 大圍新跑手    時間: 2008-11-20 12:31
原帖由 vhtober 於 2008-11-20 12:24 發表

招牌菜: 咸咸濕濕~冷飯菜汁 LAW" />" />  

我麻麻wor,一來唔鐘意食咁咸,二來濕淋淋好多汁d果d又唔啱,不過我估果度都有d正常野食呱?
作者: vhtober    時間: 2008-11-20 12:32
保安道體育館??近邊架????係咪街市樓上AR?
作者: KK    時間: 2008-11-20 12:32
原帖由 witchycatcat 於 2008-11-20 11:41 發表
報告:
我同joe ching見狀 ...

登登登~~
正字時間......................應該係大費思量

我個隊名就係

就係

就係

就係

買完個午餐再公佈
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-11-20 12:32
原帖由 shogikin 於 2008-11-20 12:30 發表
大圍兄,

ssp運動場都近. 但10:30close

我之前check過果晚有田徑訓練~
作者: 細明哥    時間: 2008-11-20 12:44
原帖由 大圍新跑手 於 2008-11-20 12:18 發表

我地會係保安道體育館存物,約咗7:00pm長沙灣MTR等,ming2008 Ching係咪一齊?" />" />
想問吓....咸濕茶餐廳有咩招牌咸濕野好食? " />" />
收到!唔該哂!我自己到啊!泳池見...
作者: witchycatcat    時間: 2008-11-20 12:52
[quote]原帖由 大圍新跑手 於 2008-11-20 12:18 發表

登錄/註冊後可看大圖

我地會係保安道體育館存物,約咗7:00pm長沙灣MTR等,ming2008 Ching係咪一齊?
想問吓....咸濕茶餐廳有咩招牌咸濕野好食? quote]

應該係ming 2884 ching至真呀...

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2