香港長跑網 - 長跑長友

標題: FORERUNNER 10 [打印本頁]

作者: rlamhl    時間: 2014-9-22 15:54
標題: FORERUNNER 10
最近買左隻FORERUNNER 10..

想用gps 果陣search個location 好慢~有時十幾分鐘都未search到
想問下有冇師兄姐都用緊都有咁上下情況
會唔會係因為屋企樓下有樓同埋d大廈圍住會search 耐d?

作者: bunbun    時間: 2014-9-22 16:01

i) 最近買? 應是model 15 ?

ii) 空曠地方, 再試一試

iii) 再下一步, 當係部電腦咁,

reset一次, 睇吓會唔會好d
方法:

https://support.garmin.com/support/searchSupport/case.faces?caseId=%7Bfc23ac90-131a-11e2-e8a7-000000000000%7D

作者: awolswat    時間: 2014-9-22 17:00
會! 係追星好慢的! 如果一星期冇用過仲慢!
我通常會用個衣架掛隻錶出窗口! 等佢慢慢追!
追到星先出門!
作者: ckycat    時間: 2014-9-22 23:14
awolswat 發表於 2014-9-22 17:00
追到星先出門! :l ...

ching, 堅定流呀?!
我細路囡唔識野,真係掛架啦喎!
作者: rlamhl    時間: 2014-9-23 13:51
bunbun 發表於 2014-9-22 16:01
i) 最近買? 應是model 15 ?

ii) 空曠地方, 再試一試

10黎架~

聽人講話空曠地方會好多~~我會試~~thanks
作者: rlamhl    時間: 2014-9-23 13:55
awolswat 發表於 2014-9-22 17:00
追到星先出門! :l ...

我仲要唔係成日用添..因為用慣iphone nike app.
thanks...我會試下
作者: leehokwokwing    時間: 2014-9-30 09:16
求助

我隻GARMIN FR610 都遇到上面問題,我成幾個月無用,
一用返連時間都唔啱,連星又連唔到 而且通常係連連下隻錶又自動跳去POWER SAVE MODE

有無人可教下我點做
作者: bunbun    時間: 2014-9-30 09:30
leehokwokwing 發表於 2014-9-30 09:16
求助

我隻GARMIN FR610 都遇到上面問題,我成幾 個月無用,

連連下出事, 可能要攞去整

anyway, try try Hard Reset先:

http://support.garmin.com/suppor ... 01c-000000000000%7D
作者: leehokwokwing    時間: 2014-9-30 11:23
bunbun 發表於 2014-9-30 09:30
連連下出事, 可能要攞去整

anyway, try try Hard Reset先:

終於成功了   多謝師兄
作者: kongok    時間: 2014-10-9 08:12
C兄請問FORERUNNER 10 防水嗎 ? 我見錶底叉電位有三點銅片外露.
thanks

作者: ckycat    時間: 2014-10-9 10:04
kongok 發表於 2014-10-9 08:12
C兄請問FORERUNNER 10 防水嗎 ? 我見錶底叉電位有三點銅片外露.
thanks

規格是防水,但有ching tsz 話濕水後錶面會有霧氣,
我依家都唔敢跑完載住沖涼了~
但未買gps錶唔建議啦,
一年舊電就瓜柴,追星又慢~
我都心思思想轉  old balance 906
作者: siufung    時間: 2014-10-9 11:32
ckycat 發表於 2014-10-9 10:04
規格是防水,但有ching tsz 話濕水後錶面會有霧氣,
我依家都唔敢跑完載住沖涼了~
但未買gps錶唔建議啦, ...

我果隻錶面顯示越黎越淡色, 用左一年多D
作者: kongok    時間: 2014-10-14 12:50
thanks all

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2