香港長跑網 - 長跑長友

標題: 菲菲報到∼∼∼ [打印本頁]

作者: ~~菲菲~~    時間: 2008-11-24 16:31
標題: 菲菲報到∼∼∼
大家好呀!我係菲菲...
開始跑步一年几,黎緊報咗第一個賽事石門10k,遲啲仲有渣打10k
閒時多响青衣運動場跑,or屋企樓下(馬灣)跑
希望認識下其他跑友!
作者: kenneth    時間: 2008-11-24 16:36
作者: 瘋瘋    時間: 2008-11-24 16:43
作者: 龜速行    時間: 2008-11-24 16:48
welcome welcome

菲菲  c tse

多多指教ar  

小弟是港島西人 hk island man  

長跑長友ar

作者: 曲奇    時間: 2008-11-24 17:07
歡迎你菲菲ctse~
我都會參加渣打..
一齊努力啦~
作者: running-sue    時間: 2008-11-24 17:08
歡迎你加入呀
作者: 711MF    時間: 2008-11-24 17:11
作者: 軍人生活    時間: 2008-11-24 17:25
我都跑開青衣架,有時係海旁跑,有時係運動場囉(因為公司係青衣),得閒既一齊約跑啦,有伴會有衝勁的啦

作者: ~~菲菲~~    時間: 2008-11-24 17:46
嘩, 好開心咁快有咁多人覆.
青衣之友軍人兄, 得閒可以一齊跑喎, 我通常星期一,二,三放工後7-8點跑.
回樓上上, 本人的確係ctse/cmui
作者: ~~菲菲~~    時間: 2008-11-24 17:49
標題: 回復 5# 的帖子
你好呀, 渣打係邊組呀?
Yes, 要一齊加油~~~
作者: 瘋瘋    時間: 2008-11-24 17:51
作者: ~~菲菲~~    時間: 2008-11-24 18:18
原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-11-24 17:51 發表

feifei ctse/cmui,
我地時不時都一齊一隊二隊去跑, 例如依家好紅既九龍SSP小隊, 有空可以JOIN埋一齊跑!
https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=2406&extra=&page=1

好啊, 一班人一齊跑更開心~~~等我check下, 就閒可以join
作者: sleung2002hk    時間: 2008-11-24 18:48
~~菲菲~~ WELCOME
聽講青衣運動場d人好厲害~~ctse1,2,3都跑~~相信都係快腳
作者: cu83    時間: 2008-11-24 20:38
Welcome Welcome.
2009年新款綠色戰衣截止就無得買,大家有買趁手,
下一次可能要等2010年先至再推,千祈咪走雞呀!
綠色戰衣,跑友必備,你買咗未呀?
https://www.longrun.hk/forum/vie ... &extra=page%3D1
作者: di692    時間: 2008-11-24 21:16
welcome菲菲,
你係馬灣跑,有空可以塔船過來荃灣西鐵站一起跑去深井啦!!
作者: ivan    時間: 2008-11-24 21:28
標題: 回復 1# 的帖子
歡迎加入!!

我都係青衣跑友, 主要跑青衣運動場, 青衣環島及青衣經荃灣至汀九既路線,

有空聚聚吧!!
作者: ~~菲菲~~    時間: 2008-11-24 21:32
原帖由 sleung2002hk 於 2008-11-24 18:48 發表
~~菲菲~~ WELCOME
聽講青衣運動場d人好厲害~~ctse1,2,3都跑~~相信都係快腳

你講得冇錯呀, 啲人真係好快, 經常有一大班人在我身邊衝過, 自己好似好阻路咁...
而且我仲係"新手+慢腳", 絶對快唔到
目標10k都係1個鐘左右...
作者: ~~菲菲~~    時間: 2008-11-24 21:34
原帖由 cu83 於 2008-11-24 20:38 發表
Welcome Welcome.
2009年新款綠色戰衣截止就無得買,大家有買趁手,
下一次可能要等2010年先至再推,千祈咪走雞呀!
綠色戰衣,跑友必備,你買咗未呀?
https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=230 ...

今日己落單啦...
作者: ~~菲菲~~    時間: 2008-11-24 21:36
原帖由 di692 於 2008-11-24 21:16 發表
welcome菲菲,
你係馬灣跑,有空可以塔船過來荃灣西鐵站一起跑去深井啦!!

荃灣去深圳有几長呀? 唔知我夠唔夠氣跑喎
不過有空都可試下~~~
作者: ~~菲菲~~    時間: 2008-11-24 21:40
原帖由 chung908 於 2008-11-24 21:28 發表
歡迎加入!!

我都係青衣跑友, 主要跑青衣運動場, 青衣環島及青衣經荃灣至汀九既路線,

有空聚聚吧!!

青衣跑友你好呀 ! 運動場我經常去, 但未試過長途跑街喎~~~
有機會可以試下跟你哋跑...不過我驚我太慢喎
作者: ~~菲菲~~    時間: 2008-11-24 21:42
原帖由 kenneth 於 2008-11-24 16:36 發表

歡迎閣下,小弟於屯門出沒多,來緊星期日小弟會跑聯合國半馬作渣打前的測試,而之後是屯門長跑比賽及渣打半馬。

希望不夠將來都有機會挑戰半馬, 不過起碼都要操多一兩年~~~
作者: 亞平    時間: 2008-11-24 21:47
原帖由 ~~菲菲~~ 於 2008-11-24 21:36 發表

不過有空都可試下~~~

菲菲師妹你個名好親切喎,好似屋企個.....嘻嘻,
仲有仲有,荃灣跑去深圳好遠喎....
作者: ~~菲菲~~    時間: 2008-11-24 21:51
原帖由 亞平 於 2008-11-24 21:47 發表

菲菲師妹你個名好親切喎,好似屋企個.....嘻嘻,
仲有仲有,荃灣跑去深圳好遠喎....

哈哈, 你屋企果個應該叫"賓賓"啱啲喎 ~~~
Opps, 打錯字呀, 唔係"圳", 係井
作者: 叮叮噹    時間: 2008-11-24 22:05
歡迎馬灣的菲菲ctse/cmui,

有興趣參加13/12約跑嗎?
https://www.longrun.hk/forum/vie ... &extra=page%3D1
作者: vhtober    時間: 2008-11-24 22:11
原帖由 ~~菲菲~~ 於 2008-11-24 21:51 發表

~菲菲CTSE, 我真係以為你跑去深圳...正在沉思你係唔係經皇崗~~~~~~笑鬼死我....
歡迎你AR~~
我地上上個 SAT 都係由荃灣出發跑AR, 如果我地再搞, 預你WOR~好唔好?
你放心LA.....一山還有一山高..你隔離區~即係深水土步區, 都有個跑手..出晒名慢KA..HAHAHA~你到時記住唔好DUM 底佢 OR 嫌佢慢AR~
作者: di692    時間: 2008-11-24 22:19
原帖由 ~~菲菲~~ 於 2008-11-24 21:36 發表

不過有空都可試下~~~

嚇得我,我以為打錯字
菲菲 ctse, 如果跑去深圳,記得帶回鄉卡喎!!
如果由荃灣西鐵站跑至深井來回12km左右啦!!
晚上一邊慢跑 一邊欣賞風景,正架!!
作者: ~~菲菲~~    時間: 2008-11-24 22:24
原帖由 叮叮噹 於 2008-11-24 22:05 發表
歡迎馬灣的菲菲ctse/cmui,

有興趣參加13/12約跑嗎?
https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=1961&extra=page%3D1

有興趣呀, 但我當日己約咗家人返大陸玩~~~為有下次啦
作者: 叮叮噹    時間: 2008-11-24 22:31
原帖由 ~~菲菲~~ 於 2008-11-24 22:24 發表

有興趣呀, 但我當日己約咗家人返大陸玩~~~為有下次啦

菲菲,

機會難逄啊! 尖鼻咀風景一流.
考慮考慮吓啦!
作者: ~~菲菲~~    時間: 2008-11-25 09:43
原帖由 vhtober 於 2008-11-24 22:11 發表

" />" /> ~菲菲CTSE, 我真係以為你跑去深圳...正在沉思你係唔係經皇崗~~~~~~笑鬼死我....
歡迎你AR~~
我地上上個 SAT 都係由荃灣出發跑AR, 如果我地再搞, 預你WOR~好唔好?
你放心LA.....一山還有一山高..你隔 ...

好呀, 記住預我~~~而且你哋唔怕我慢就ok......
作者: ~~菲菲~~    時間: 2008-11-25 09:45
原帖由 di692 於 2008-11-24 22:19 發表

嚇得我,我以為打錯字
菲菲 ctse, 如果跑去深圳,記得帶回鄉卡喎!!
如果由荃灣西鐵站跑至深井來回12km左右啦!!
晚上一邊慢跑 一邊欣賞風景,正架!!

12km左右我都可以試下woh......晚上更好, 我怕晒~~~
作者: ~~菲菲~~    時間: 2008-11-25 09:47
原帖由 叮叮噹 於 2008-11-24 22:31 發表

菲菲,

機會難逄啊! 尖鼻咀風景一流.
考慮考慮吓啦!

aiya, 我家人已幫我報咗團啦, 真係miss咗咁好既機會tim...
作者: chris    時間: 2008-11-25 10:54
ctse 你好 !!
作者: 軍人生活    時間: 2008-11-25 11:08
[quote]原帖由 ~~菲菲~~ 於 2008-11-24 17:46 發表

登錄/註冊後可看大圖

青衣之友軍人兄, 得閒可以一齊跑喎, 我通常星期一,二,三放工後7-8點跑.
回樓上上, 本人的確係ctse/cmui [/qu
如果妳見到個,著長身美津龍,黑色加黃間條,的四眼(黑色眼鏡)加冇(就衫)白色addides跑鞋既小肥仔就係我啦,妳今個星期會去跑嗎,我都係個的時間到會去既,到時吹下水,交流下心得囉
作者: 亞平    時間: 2008-11-25 11:37
原帖由 軍人生活 於 2008-11-25 11:08 發表
[quote]原帖由 ~~菲菲~~ 於 2008-11-24 17:46 發表

登錄/註冊後可看大圖

回樓上 ...

點解唔去訂番件網衣,到時無論你跑去邊,到處都有你的戰友
作者: pwong5618    時間: 2008-11-25 11:45
Welcome ! Welcome !

作者: ~~菲菲~~    時間: 2008-11-25 11:49
標題: 回復 34# 的帖子
我昨日己經訂左綠色戰衣啦~~~
作者: ~~菲菲~~    時間: 2008-11-25 11:51
標題: 回復 33# 的帖子
軍人兄, 我今晚會去跑喎, 到時睇下見唔見到你......
我著淺藍色nike背心
作者: 亞平    時間: 2008-11-25 11:57
原帖由 ~~菲菲~~ 於 2008-11-25 11:49 發表
我昨日己經訂左綠色戰衣啦~~~

菲菲妹好乖播,抵贊!
作者: redred    時間: 2008-11-25 12:27
是ctse 嗎 ?
歡迎你呀
我都係報左渣打10k呀
大家一齊努力
作者: 軍人生活    時間: 2008-11-25 12:53
原帖由 ~~菲菲~~ 於 2008-11-25 11:51 發表
軍人兄, 我今晚會去跑喎, 到時睇下見唔見到你......
我著淺藍色nike背心

今晚唔會囉,sorry,因為頭先跑左(食飯時間跑),曬左個太陽,個人都好預服呢 ,不過今日狀態麻麻地,可能今日濕度低掛,妳定期二四跑的嗎,明天妳會嗎
作者: 軍人生活    時間: 2008-11-25 12:56
原帖由 亞平 於 2008-11-25 11:37 發表

點解唔去訂番件網衣,到時無論你跑去邊,到處都有你的戰友

我想架,不過我想問身長個度係度,係點度出黎架,我驚唔岩身咋
作者: 亞平    時間: 2008-11-25 14:30
原帖由 軍人生活 於 2008-11-25 12:56 發表

我想架,不過我想問身長個度係度,係點度出黎架,我驚唔岩身咋

"揾你着過嘅跑衫度一度再對一對尺吋表"
Copy 自本網師兄onon
作者: ~~菲菲~~    時間: 2008-11-25 14:54
原帖由 redred 於 2008-11-25 12:27 發表
是ctse 嗎 ?
歡迎你呀
我都係報左渣打10k呀
大家一齊努力

Redred ctse 你好呀~~~
作者: ~~菲菲~~    時間: 2008-11-25 14:57
原帖由 軍人生活 於 2008-11-25 12:53 發表

今晚唔會囉,sorry,因為頭先跑左(食飯時間跑),曬左個太陽,個人都好預服呢 ,不過今日狀態麻麻地,可能今日濕度低掛,妳定期二四跑的嗎,明天妳會嗎

食飯都跑你真勤力呀, 我聽晚應該都會跑, 睇下見唔見到你啦~~~
作者: di692    時間: 2008-11-25 23:26
原帖由 ~~菲菲~~ 於 2008-11-25 09:45 發表

12km左右我都可以試下woh......晚上更好, 我怕晒~~~

好的,下次跑,預埋你啦!!
作者: 軍人生活    時間: 2008-11-26 09:21
原帖由 ~~菲菲~~ 於 2008-11-25 14:57 發表

食飯都跑你真勤力呀, 我聽晚應該都會跑, 睇下見唔見到你啦~~~

都係想曬下太陽
作者: 軍人生活    時間: 2008-11-27 09:18
原帖由 ~~菲菲~~ 於 2008-11-25 14:57 發表

琴晚跑完係場邊hell緊,見到個著紫色衫,黑色短褲,加四眼短髮既唔知係咪妳,所以有叫到啦
作者: ~~菲菲~~    時間: 2008-11-27 09:54
原帖由 軍人生活 於 2008-11-27 09:18 發表

琴晚跑完係場邊hell緊,見到個著紫色衫,黑色短褲,加四眼短髮既唔知係咪妳,所以有叫到啦

琴晚我有去跑呀, 不過狀態不佳提早收工 (7:35走咗), 而我係著黃色T黑短褲架......好彩你冇走埋去嚇親人
作者: 軍人生活    時間: 2008-11-27 11:25
[quote]原帖由 ~~菲菲~~ 於 2008-11-27 09:54 發表

登錄/註冊後可看大圖

琴晚我有去跑呀, 不過狀態不佳提早收工 (7:35走......
我都見到個沖內圈既疑似女仔,妳是扎辮的嗎,我個時己係場邊做緊cool down(個時先去留意睇下妳係唔係度),琴日狀態都係麻麻,沖完涼走左囉,妳幾時又會再跑啦

作者: ~~菲菲~~    時間: 2008-11-27 11:50
原帖由 軍人生活 於 2008-11-27 11:25 發表
[quote]原帖由 ~~菲菲~~ 於 2008-11-27 09:54 發表

登錄/註冊後可看大圖

琴晚我有去跑呀, 不過狀態不佳提早收工 (7:35走......
我都見到個沖內圈既疑似女仔,妳是扎辮的嗎,我個 ...

好有可能係我喎, 我响內圈, 仲有條小馬尾...
但我明顯唔係沖圈, 只係慢跑
作者: 瘋瘋    時間: 2008-11-27 11:56
作者: ~~菲菲~~    時間: 2008-11-27 11:59
原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-11-27 11:56 發表

通常自稱慢跑的都係快馬.
請問ctse姓名前兩個字係咪...李雪....." />" />

當然唔係啦...我都想學人哋李雪x咁勁...
作者: 軍人生活    時間: 2008-11-27 12:56
[quote]原帖由 ~~菲菲~~ 於 2008-11-27 11:50 發表

登錄/註冊後可看大圖

好有可能係我喎....
內圈今多人,好難跑架

作者: ~~菲菲~~    時間: 2008-11-27 14:33
原帖由 軍人生活 於 2008-11-27 12:56 發表
[quote]原帖由 ~~菲菲~~ 於 2008-11-27 11:50 發表

登錄/註冊後可看大圖

內圈今多人,好難跑架

我都係貪跑內圈容易啲計跑咗几k......下次應該要下個星期二先有時間再跑
話時話, 昨晚有間中學在場練習, 好多人呢.
佢哋有人一路跑一路唱國歌, 之後又有人用樂器奏國歌 , 好攪笑......你果陣人响唔响場度?
作者: 軍人生活    時間: 2008-11-27 16:29
[quote]原帖由 ~~菲菲~~ 於 2008-11-27 14:33 發表

登錄/註冊後可看大圖

我都係貪跑內圈容易......
個時我沖緊最尾個兩個圈,咪就係比佢地夾住黎跑囉,都幾得意,佢地好鬼快,真係有的跟唔到架
內圈今多人,好似三文治今比人成日夾住跑,我唔係今鍾意囉
下星期二都應該去既,睇下星期日行山行到隻腳痛唔痛先,
話時話查實妳見唔見到我呢

作者: ~~菲菲~~    時間: 2008-11-27 16:47
標題: 回復 55# 的帖子
查實好多人呀, 尤其係ching, 所以我都知邊個係你喎 ~~~
作者: 軍人生活    時間: 2008-11-27 17:08
原帖由 ~~菲菲~~ 於 2008-11-27 16:47 發表
查實好多人呀, 尤其係ching, 所以我都知邊個係你喎 ~~~

以家好多學校操緊學界所以都好多長氣袋同飛毛腿係度
作者: 賓仔    時間: 2010-2-27 19:43
原帖由 ~~菲菲~~ 於 2008-11-24 21:51 發表

做咩叫我

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2